יצא לי לפני מספר שבועות לצפות זה לצד זה D6000 , D5000 ו- E490
היה מורגש יתרון קל באייכות ל-D6000.
היה הפרש שכמעט ולא הורגש בין ה-E490 ל- D5000. החנות גם דאגה לשים את הפלאזמה במקום הכי פנימי כדי למנוע ככול שניתן את ההשתקפות ואכן היה ניכר הישתקפות מינורית מאוד.
אני חושב שלכול מי שנמצא כאן ויש לו תקציב מוגבל כמוני אז זה באמת לא משנה איזה דגם נבחר בסופו של דבר ייראו יפה מאוד ותינתן תמורה מלאה לתקציב שיש לנו. ההבדלים בין המסכים הם דיי קטנים שניתן להבחין בהם רק עם תקנו את 2 המסכים ותשימו אותם בבית אחד ליד השני
מי שרוצה אייכות מקסימאלית שיגדיר קודם תקציב של 5 ספרות ואז כבר יהיה דיון אחר.
androidsmart
חבר פעיל מאוד
תגובות: 185
שליחה
eyalgottfried כתב:יצא לי לפני מספר שבועות לצפות זה לצד זה D6000 , D5000 ו- E490
היה הפרש שכמעט ולא הורגש בין ה-E490 ל- D5000. החנות גם דאגה לשים את הפלאזמה במקום הכי פנימי כדי למנוע ככול שניתן את ההשתקפות ואכן היה ניכר הישתקפות מינורית מאוד.
אני חושב שלכול מי שנמצא כאן ויש לו תקציב מוגבל כמוני אז זה באמת לא משנה איזה דגם נבחר בסופו של דבר ייראו יפה מאוד ותינתן תמורה מלאה לתקציב שיש לנו. ההבדלים בין המסכים הם דיי קטנים שניתן להבחין בהם רק עם תקנו את 2 המסכים ותשימו אותם בבית אחד ליד השני
...
הפרש שכמעט ולא הורגש בין ה-E490 ל- D5000 לטובת מי? היתרון הקל באיכות שציינת ל- D6000 נובע לדעתך מטכנולוגיית הלד?
eyalgottfried
חבר פעיל מאוד
תגובות: 216
שליחה
androidsmart כתב:
...
הפרש שכמעט ולא הורגש בין ה-E490 ל- D5000 לטובת מי? היתרון הקל באיכות שציינת ל- D6000 נובע לדעתך
מטכנולוגיית הלד?
...
לטובת הd5000. אני מאמין שההבדל הקטן היה בגלל שהאחד הוא fhd והשני הוא hdr.
בסופו של דבר אני התכוונתי להגיד שמי שמכוון במחיר לאישור ה5000 שח פחות או יותר יודע מראש שהוא מתפשר מביעות זה שהוא הוא לא הלך על האיכות הגבוה ביותר שיש מבחינה טכנולוגית. ולדעתי אן הבדלים משמעותיים בין הדגמים באותה קטגוריית מחירים ולכן אין מה לדון בזה יותר מדי. איפה שמקבלים את המחיר האטרקטיבי יותר צריך ללכת על זה.
androidsmart
חבר פעיל מאוד
שליחה
eyalgottfried כתב:
androidsmart כתב:
...
הפרש שכמעט ולא הורגש בין ה-E490 ל- D5000 לטובת מי? היתרון הקל באיכות שציינת ל- D6000 נובע לדעתך
מטכנולוגיית הלד?
...
בסופו של דבר אני התכוונתי להגיד שמי שמכוון במחיר לאישור ה5000 שח פחות או יותר יודע מראש שהוא מתפשר מביעות זה שהוא הוא לא הלך על האיכות הגבוה ביותר שיש מבחינה טכנולוגית. ולדעתי אן הבדלים משמעותיים בין הדגמים באותה קטגוריית מחירים ולכן אין מה לדון בזה יותר מדי. איפה שמקבלים את המחיר האטרקטיבי יותר צריך ללכת על זה.
...
מסכים איתך, בקיצור, על מה אתה הולך?
eyalgottfried
חבר פעיל מאוד
שליחה
androidsmart כתב:
eyalgottfried כתב:
androidsmart כתב:
...
מטכנולוגיית הלד?
...
...
מסכים איתך, בקיצור, על מה אתה הולך?
...
אני מחכה שסמסונג ייצוא עם כול הדגמים החוצה וגם פאנסוניק כדי לראות מי הכי אטרקטיבי מבחינת המחיר. אני גם מחכה שאתריי המכירות הגדולים יתחילו למכור את כול הדגמים החדשים כי חשוב לי פריסת התשלומים לשלוש שנים.
בשלב זה אני אמשיך "לחפור" עד שתתקבל סוף סוף ההחלטה המוסקלת. הייתי שמח ל-LED אבל ככול שנראה כרגע המגבלה התקציבית תביר אותי לרכישת פלאזמה, אבל נחיה ונראה.
אתה יכול לבדוק גם את 46EH5300 שהיא FULL LED חדשה של סמסונג (פעם ראשונה שהם מוציאים, עד כה תמיד יצרו EDGE LED ולכן היא יותר עבה) פחות מ 5000 ש"ח,SMART TV, נראית מצויין אך ללא 3D ו- WIFI
בכלל הייתי מציע להקים "קבוצת רכישה" ולקנות יחד איזה שהוא דגם ממומלץ, לדעתי נוכל לחתוך חזק במחיר ולפנות ישירות ליבואן, מה דעת חברי הפורום?
androidsmart כתב:אתה יכול לבדוק גם את 46EH5300 שהיא FULL LED חדשה של סמסונג (פעם ראשונה שהם מוציאים, עד כה תמיד יצרו EDGE LED ולכן היא יותר עבה) פחות מ 5000 ש"ח,SMART TV, נראית מצויין אך ללא 3D ו- WIFI
בכלל הייתי מציע להקים "קבוצת רכישה" ולקנות יחד איזה שהוא דגם ממומלץ, לדעתי נוכל לחתוך חזק במחיר ולפנות ישירות ליבואן, מה דעת חברי הפורום?
...
androidsmart,
אני לא יודע מאיפה השכלת שהמסך הוא Full Led אבל זה ממש לא נכון - המסך הוא edge led רגיל ככלל מסכי הסדרה.
אתה באמת חושב שניתן היה להוציא מסך Full Led במחיר 5000 ש"ח כאשר מסך הדגל של סמסונג 55ES8000 הוא עדיין edge led ובמחיר 20K?
androidsmart כתב:אתה יכול לבדוק גם את 46EH5300 שהיא FULL LED חדשה של סמסונג (פעם ראשונה שהם מוציאים, עד כה תמיד יצרו EDGE LED ולכן היא יותר עבה) פחות מ 5000 ש"ח,SMART TV, נראית מצויין אך ללא 3D ו- WIFI
...
הרעיון של קבוצת רכישה יכול להיות מעניין אם כי מצריך מחשבה על העניין של איך אתה מתארגן על הכסף וגובה אותו אחר כך מהחברים.
...
androidsmart,
אני לא יודע מאיפה השכלת שהמסך הוא Full Led אבל זה ממש לא נכון - המסך הוא edge led רגיל ככלל מסכי הסדרה.
אתה באמת חושב שניתן היה להוציא מסך Full Led במחיר 5000 ש"ח כאשר מסך הדגל של סמסונג 55ES8000 הוא עדיין edge led ובמחיר 20K?
...
זהו "סוד" גלוי ולמעשה סמסונג לא צועקים את זה בראש חוצות אך סדרה EH היא כולה Full Led ולא Edge led, טכנולוגיה המכונה גם בשם "direct LED-backlit" או "full-array", אכן סמסונג מימשו את זה עם מעט פחות לדים במטריצה אך התוצאה מעולה ללא כמעט זליגת אור בקצוות. היישום מעט מסורבל ובא לידי ביטוי בעובי ניכר של המסך, כמעט 10 ס"מ אך לדעתי זה שוה למי שמחפש LED. אין קשר למחיר של מסך הדגל שציינת מאחר ויש פרמטרים נוספים שמשפיעים על עלות המסך מעבר לשיטת התאורה.יש לזכור גם זהו גם הדור הראשון של טכנולוגייה זו אצל סמסונג אך הביצוע מרשים מבחינת איכות התמונה.
להלן המקורות למידע הנ"ל:
תשובה של התמיכה הטכנית של סמסונג: Hi Jura, This particular model uses full-array.
The step-down EH models are LEDs with a full-array design, as opposed to edge-lit. They have similar depth to a CCFL (standard) LCD and achieve cost reductions by using fewer LEDs, according to Samsung.
...
androidsmart,
...
זהו "סוד" גלוי ולמעשה סמסונג לא צועקים את זה בראש חוצות אך סדרה EH היא כולה Full Led ולא Edge led, טכנולוגיה המכונה גם בשם "direct LED-backlit" או "full-array", אכן סמסונג מימשו את זה עם מעט פחות לדים במטריצה אך התוצאה מעולה ללא כמעט זליגת אור בקצוות. היישום מעט מסורבל ובא לידי ביטוי בעובי ניכר של המסך, כמעט 10 ס"מ אך לדעתי זה שוה למי שמחפש LED. אין קשר למחיר של מסך הדגל שציינת מאחר ויש פרמטרים נוספים שמשפיעים על עלות המסך מעבר לשיטת התאורה.יש לזכור גם זהו גם הדור הראשון של טכנולוגייה זו אצל סמסונג אך הביצוע מרשים מבחינת איכות התמונה.
להלן המקורות למידע הנ"ל:
תשובה של התמיכה הטכנית של סמסונג: Hi Jura, This particular model uses full-array.
The step-down EH models are LEDs with a full-array design, as opposed to edge-lit. They have similar depth to a CCFL (standard) LCD and achieve cost reductions by using fewer LEDs, according to Samsung.
OK. האם אתה מודע שמדובר על Full Array שהוא לא Local Dimming כלומר לא שונה ממסך LCD רגיל עם תאורת CCFL? אין בכלל שליטה מקומית אלא הוא מתפקד אחד לאחד כמו CCFL רק שמדובר על מסך יותר חסכוני ועבה פחות או יותר באותה מידה. אני חשבתי שאתה טוען שמדובר על Local Dimming שהיא הטכנולוגיה האיכותית ביותר (במשפחת ה-LED) וגם היקרה ביותר.
...
androidsmart,
...
להלן המקורות למידע הנ"ל:
OK. האם אתה מודע שמדובר על Full Array שהוא לא Local Dimming כלומר לא שונה ממסך LCD רגיל עם תאורת CCFL? אין בכלל שליטה מקומית אלא הוא מתפקד אחד לאחד כמו CCFL רק שמדובר על מסך יותר חסכוני ועבה פחות או יותר באותה מידה. אני חשבתי שאתה טוען שמדובר על Local Dimming שהיא הטכנולוגיה האיכותית ביותר (במשפחת ה-LED) וגם היקרה ביותר.
...
צודק, אין מדובר על Local Dimming אך היתרון של Full Array על פני CCFL ו- Edge led הוא משמעותי, מהסיבות הבאות,
אם משווים ל- Edge led
1. אין זליגת אור לקצוות המורגשת מאוד בסצנות מסוימות
2. פיזור אור אחיד מאחר ואין צורך ב - Light Diffuser Plate ומקורות האור מפוזרים בכל מרחב המסך
3. פיזור ההספק על כל LED קטן יותר מה שמאריך את חיי המסך ומוריד את צריכת האנרגיה עבור תאורה נתונה, צריכת ההספק של ה EH5300 היא סך הכל 63W !!!
אם משוים ל CCFL
1. צריכת הספק נמוכה בהרבה, כשליש (ראה סעיף 3 הקודם)
2. אמינות המסך - CCFL מוזן במתח גבוה הנוצר ע"י ממיר שאמינותו נמוכה מטבע הדברים מספק המתח של ה LED
3. אמינות התאורה - נורות CCFL הן בעלי אורך חיים קצר בהרבה מ LED
4. ואולי הכי חשוב - כדי להפיק צבעים אמינים על נורות ה CCFL להפיק צבע לבן בספקטרום מוגדר, היכולת הזו נפגעת במשך הזמן, מה שגורם לצבעים ל"התקלקל" במשך חייו של המסך, מה שאינו קורה לחלוטין ב LED
לסיכום Local Dimming הוא feature נחמד מאוד אך הוא בכל מקרה קיים רק במיעוט מהמסכים בעלי תאורת לד Full Array שבהגדרה נהנים מהיתרונות שציינתי לעומת EDGE ו CCFL.
על כל פנים, זו היא הטכנולוגייה העדיפה לדעתי בלד ומי שהאסתטיקה של רוחב המסך לא מפריע לו ובחר בסמסונג כדאי לו לרכוש טלויזיה מסדרת EH
nils3373
חבר מביא חבר
תגובות: 4687
שם מלא: ShmilMori
שליחה
androidsmart,
אז בו נסכם שמבין השלושה (LCD עם CCFL, מסך LED היקפי ו-LCD עם Local Dimming) עדיף.... פלאזמה...
androidsmart
חבר פעיל מאוד
שליחה
nils3373 כתב:androidsmart,
אז בו נסכם שמבין השלושה (LCD עם CCFL, מסך LED היקפי ו-LCD עם Local Dimming) עדיף.... פלאזמה...
...
כן, כנראה שלשנת 2012 ה-BEST VALUE FOR MONEY תהייה הפלזמה של סמסונג 51E550, עם התכונות של תלת מימד, רשת אלחוטית מובנית, SMART TV וכולי אי אפשר לפספס אפילו במחיר של מעט רעש בתמונה (רק אם מסתכלים ממש מקרוב) ויותר החזרים מהמתחרות. במחיר של פחות מ-5500 ש"ח ועוד מעט הרבה פחות זו כנראה קנייה בטוחה לשנה זו, שנה הבאה נתחיל לראות OLED (בהרבה יותר $$$ כמובן) וטלביזיות 4K (סתם גימיק אבל מה לא עושים בשביל למכור)
adirbooking
חבר ותיק
תגובות: 2206
שליחה
...
IamEzio
גורו מחשוב/לינוקס
תגובות: 6835
שליחה
...
אין דבר כזה "מסך LED היקפי" .. זה עדיין מסך LCD רק עם תאורת LED בתצורה של Edge LED .
nils3373
חבר מביא חבר
תגובות: 4687
שם מלא: ShmilMori
שליחה
IamEzio כתב:
...
אין דבר כזה "מסך LED היקפי" .. זה עדיין מסך LCD רק עם תאורת LED בתצורה של Edge LED .
...
אני מאוד מתנצל שלא חזרתי על התיאור המלא "מסך LCD עם תאורה אחורית היקפית מסוג LED (טכנולוגית Edge LED)" אלא רק השתמשתי בקיצור מסך LED היקפי.
אני מאוד מקווה שתוכל למצוא מקום בליבך לסלוח לי....
eyalgottfried
חבר פעיל מאוד
שליחה
androidsmart כתב:
...
כן, כנראה שלשנת 2012 ה-BEST VALUE FOR MONEY תהייה הפלזמה של סמסונג 51E550, עם התכונות של תלת מימד, רשת אלחוטית מובנית, SMART TV וכולי אי אפשר לפספס אפילו במחיר של מעט רעש בתמונה (רק אם מסתכלים ממש מקרוב) ויותר החזרים מהמתחרות. במחיר של פחות מ-5500 ש"ח ועוד מעט הרבה פחות זו כנראה קנייה בטוחה לשנה זו, שנה הבאה נתחיל לראות OLED (בהרבה יותר $$$ כמובן) וטלביזיות 4K (סתם גימיק אבל מה לא עושים בשביל למכור)
...
איפה יש חנות שמוכרת בפחות מ5500 שח כולל 3 שנים אחריות?
Nunatak
עוסק בתחום
תגובות: 3722
שם מלא: nunatak
שליחה
סדרת EH של סמסונג היא אכן Full Led, המטרה היא מסך LED בסיסי שיוכל לתת פייט במחיר לדגמי הLCD הבודדים שעוד קיימים מבלי לפגוע באיכות התמונה ע"י דיפיוזר זול ועל חשבון עיצוב המסך.
אלו הדגמים החדשים של סמסונג בסדרת E כמה שידוע לי, חלקם ודגמים נוספים כבר מופיעים באתר של סמסונג.
Plasma Series E450 - גדלים 43"/51", רזולוציה 1024 x 768, הדגם הבסיסי בפלזמות.
Plasma Series E490 - גדלים 43"/51", רזולוציה 1024 x 768, תלת מימד וDLNA.
Plasma Series E530 - דגם בודד ב51", Full HD.
Plasma Series E550 - גדלים 51"/60", Full HD, סמארט, דפדפן מלא, תלת מימד, אינטרנט אלחוטי מובנה.
Plasma Series E8000 - גדלים 60"/64", סמארט, דפדפן מלא, מצלמה ואינטרנט אלחוטי מובנים, תלת מימד, מעבד ליבה כפולה ואופציה לשדרוג, 4 זוגות משקפיים.
LCD Series E420 - דגם בודד ב32", הכי בסיסי השנה והיחיד שהוא LCD.
LED Series EH4000 - דגם בודד ב32", תאורת LED מלאה.
LED Series EH4500 - דגם בודד ב32", תאורת LED מלאה, סמארט, דפדפן מלא.
LED Series EH5000 - גדלים 32"/39"/40"/46", תאורת LED מלאה, 100hz CMR החלקת תמונה, Full HD.
LED Series EH5300 - גדלים 32"/40"/46"/50", תאורת LED מלאה, סמארט, דפדפן מלא, 100hz CMR החלקת תמונה, Full HD.
LED Series ES5600 - גדלים 32"/40"/46"/50", תאורת Edge LED, סמארט, דפדפן מלא, 100hz CMR החלקת תמונה, Full HD, מגיע עם דונגל WiFi.
LED Series ES6200 - גדלים 40"/46"/50"/55", תאורת Edge LED, סמארט, דפדפן מלא, תלת מימד, 400hz CMR החלקת תמונה, Full HD, אינטרנט אלחוטי מובנה.
LED Series ES6800 - גדלים 46"/50"/55", תאורת Edge LED, סמארט, דפדפן מלא, תלת מימד, Micro Dimming, אינטרנט אלחוטי מובנה, 500hz CMR החלקת תמונה, כפול ליבה, Full HD, מגיע עם 3 זוגות משקפיים.
LED Series ES7500 - גדלים 40"/46"/55", תאורת Edge LED, סמארט, דפדפן מלא, תלת מימד, Micro Dimming Pro, מצלמה ואינטרנט אלחוטי מובנים, אופציה לשדרוג עתידי, כפול ליבה, 600hz CMR החלקת תמונה, Full HD, מגיע עם 4 זוגות משקפיים.
LED Series ES8000 - גדלים 46"/55"/60"/65", תאורת Edge LED, סמארט, דפדפן מלא, תלת מימד, Micro Dimming Ultimate, מצלמה ואינטרנט אלחוטי מובנים, אופציה לשדרוג עתידי, כפול ליבה, 800hz CMR החלקת תמונה, Full HD, מגיע עם 4 זוגות משקפיים.