למה בעצם הטלויזיה לא מגיעה מכויילת ?

איך מכיילים מסך, מי יכול לכייל לי? מה הערכים הנכונים לכיול...

DEINTERLACING, SCALING, הורדת רעשים, UPCONVERSION, TRANSCODING.
opv
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4862

שליחה

gal-cohen כתב:opv
שאלה:
היית מעוניין שיהיה לך מסך שלא יאפשר לך כיוון של מאפייני ניגודיות/בהירות/תאורה אחורית ועוד?
זאת אומרת לפי אותו כיול שאתה מציע שהיצרן יכול לעשות מראש?
...
תאורה אחורית זה קצת סיפור שונה.
אבל לגבי ניגודיות ובהירות, בפירוש הייתי רוצה שהיצרן ישים את הערכים האופטימליים כברירת מחדל.
לא הייתי רוצה שיבטלו לי את אופצית הכוון, כי יתכן ויש שוני קטן בין פנל לפנל אבל השוני הזה די קטן.
ל90% מהלקוחות, העובדה שאפשר לכוון בהירות וניגודיות והפרמטרים לא קבועים מראש ע"י היצרן, רק פוגעת בתוצאה.

yshneider פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 471

שליחה

gal-cohen כתב:opv
שאלה:
היית מעוניין שיהיה לך מסך שלא יאפשר לך כיוון של מאפייני ניגודיות/בהירות/תאורה אחורית ועוד?
זאת אומרת לפי אותו כיול שאתה מציע שהיצרן יכול לעשות מראש?
...
לא רוצה שיקבעו לי כלום ( מהמילה לקבע) , אני רוצה ערכים אופטימליים לפי תקן בינלאומי בתור base line ומשם אם ארצה אשנה ואוסיף .

איזה מגניב זה יכל להיות שאתה מגיע לחנות ועשר טלויזיות על הקיר וכולן מכוילות עפי THX , באיזו קלות יכולת
להבדיל ולעשות סינון רציני לגבי מה שמוצא חן בעיניך בלי לדאוג שהמסך אינו מכויל , או מכויל כפי שהחנות רוצה

gal-cohen
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6306

שליחה

אני רואה למה אתה מתכוון כעת, ויש בזה משהו מעניין והגיוני.

elico1987
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 647

שליחה

זה באמת יכול להיות קפיצת מדרגה בעולם המסכים ,ומה שבטוח שזה יגדיל את חווית הצפייה של המשתמש
ויוציא את האיכות המיטבית של המסך .
בנוסף קשה לי לראות את היצרניות מתחילות לכייל את המסכים ,וכל שכן על פי תקן

moranhoresh
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 453

הנה התשובה האמיתית

שליחה

היצרנים יודעים שבהרבה חנויות המסכים מונחים אחד ליד השני.
הם גם יודעים שהתאורה בחנויות היא לרב פלורסנטית, תאורה שלגמרי שונה מהתאורה הביתית שבנויה על נורות ליבון או הלוגן
הם גם יודעים שהחנויות לא רוצות להתעסק ולכייל כל טלויזיה למצב האופטימלי שלה
הם גם יודעים שלרב המסכים מציגים את אותה תמונה שהיא לרב או שידורי ספורט, או שידורי אולפן או סרטים שהיצרן נתן, שבה נחשפים יתרונות הטלויזיה ונעלמים החסרונות

לכן, הם מייצרים את הטלויזיה שכשמוציאים אותה מהקופסא היא מכויילת בצורה הכי טובה לתאורת החנויות, שבעיקרה היא פלורוסנטית.
לכן, כשאתה מגיע הביתה אתה צריך לכייל את הטלויזיה לפי התאורה בחדר ואופי השידורים בו הינך צופה.

קפיש?

Tamir611
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 33

שליחה

עדיין אין מניעה שיהיה אפשרות כיול מסך כמו שיש טבעי\ספורט\דינאמי שיהיה THX ובתפריטים יהיה הגדרות איזון לפי תאורת חדר הלוגן\ליבון\פלוסנט או מה שזה לא יהיה.

אני עשיתי כיול למסך D6400 לפי המלצה בCNET , קיבלתי תמונה חשוכה ובצבע חום ומטושטשת. אין שום קשר בין הצבעים שקיבלתי אחרי הכיול לבין המציאות.הייתי מעדיף שסמסונג ייתנו כיולים מומלצים כדי שאני יקבל את התמונה כמו שהיא באמת אמורה להיות.

uv2u
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 796

שליחה

opv כתב:זו שאלה מצוינת.
הסיבה העיקרית לכך, היא שאם המסכים היו מגיעים מכוילים לחנות, הם היו נראים מאוד דומים בתוכן רגיל. קונה מנוסה, היה צריך להביא איתו תוכן מיוחד, כמו קטעים כהים במיוחד או מהירים במיוחד כדי לבחור את המסך המועדף.
כאשר מסך מגיע לא מכויל, או מכויל לערכים קיצוניים, הוא מושך את העין של הקונה ההדיוט.
צבעים רוויים מדי ועוצמת הארה מוגזמת, יראו לאותו קונה כמו תמונה חיה יותר מהמסכים האחרים וישפיעו על בחירתו.
...
(Y)

בדיוק כך.

וחוץ מזה על תבלבלו לנו את המוח על כיול ודיוק צבע. העם אוהב טלוזיה "צעקנית", הבולטת בשטח משל היתה הגיפ המגודל שבדיוק קנה אתמול על מנת לחנות על המדרכה ושכולם יראו וייראו. מה שבאמת חשוב במסך הטלויזיה הינן שתהיה "סמארט טיוי" בעלת שלל התכונות החיוניות כמו שליטה באמצעות קוצץ הציפורניים או זיהוי מידת הנעליים של השכנה ממול...

dor8
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4835

שליחה

אני עשיתי כיול למסך D6400 לפי המלצה בCNET , קיבלתי תמונה חשוכה ובצבע חום ומטושטשת.
...
(Y)
אותו כנ"ל גם אני ניסיתי לבצע כיולים לפי פרמטרים שפורסמו בפורומים מקצועיים בחו"ל.
התוצאה אולי קרובה לדיוק צבעים לפי תקן מסוים ואמורה לפחות בצפיה בחושך להיות כזו כמו שרואים
בקולנוע או לפי איך שבמאי הסרט התכוון שתראה , אבל בשורה התחתונה ממש אבל ממש לא לטעמי !

opv
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4862

Re: הנה התשובה האמיתית

שליחה

moranhoresh כתב:היצרנים יודעים שבהרבה חנויות המסכים מונחים אחד ליד השני.
הם גם יודעים שהתאורה בחנויות היא לרב פלורסנטית, תאורה שלגמרי שונה מהתאורה הביתית שבנויה על נורות ליבון או הלוגן
הם גם יודעים שהחנויות לא רוצות להתעסק ולכייל כל טלויזיה למצב האופטימלי שלה
הם גם יודעים שלרב המסכים מציגים את אותה תמונה שהיא לרב או שידורי ספורט, או שידורי אולפן או סרטים שהיצרן נתן, שבה נחשפים יתרונות הטלויזיה ונעלמים החסרונות

לכן, הם מייצרים את הטלויזיה שכשמוציאים אותה מהקופסא היא מכויילת בצורה הכי טובה לתאורת החנויות, שבעיקרה היא פלורוסנטית.
לכן, כשאתה מגיע הביתה אתה צריך לכייל את הטלויזיה לפי התאורה בחדר ואופי השידורים בו הינך צופה.

קפיש?
...
זה שסיימת במילה קפיש, לא עושה אותך צודק.
האם יש תוכן כלשהוא (אולי פרט לסרטים מצוירים) שבו צבעים מעוותים נראים יותר טבעי מצבעים טבעיים?
האם יש איזה תוכן שבו שחורים ולבנים קטומים (CLIPPED) מוסיפים לאיכות התמונה?
הפרמטר היחיד שמתאים אולי לתאוריה שלך, הוא כוון התאורה האחורית, שאותו אפשר לבחור בהתאם לתנאים. במקרנים למשל, הפרמטר המקביל הוא מצב המנורה, חסכוני או רגיל.
הסיבה האמיתית היא שיווקית בלבד. הדבר דומה לחברות אודיו, שמדגישות תדרים מסוימים במוצר שלהם. בהאזנה ראשונית, זה נשמע שונה מיוחד או מפורט. בהאזנה ממושכת זה נשמע לא טבעי ומציק.

kuku1000
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 768
שם מלא: ארי בן משה

שליחה

שמעתי שאיזה שהיא חברה לקחה מישהו שמבין כדי שיכייל ללקוחות הפרימיום את המסכים....
פיהוק זה הדרך של הגוף להגיד שיש לך פחות מ20% סוללה

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78952
שם מלא: עפר לאור

שליחה

פיליפס היתה הראשונה שהציגה wizard שמאפשר כיול של הערכים האלה (ועוד כאלה).

Lg, טושיבה ואחרות הוסיפו מנגנונים שונים שמאפשרים את זה. כשיש test pattern generator מובנה במסך אין ממש צורך בכיול של הפרמטרים הללו out of the box (ולמרות זאת באמת היה רצוי שבמצב 0 של כל הפרמטרים הכל כבר יהיה קרוב ככל הניתן לכיול brightness/contrast/color/hue וגאמה).

חזור אל “כיול ועיבוד תמונה”