שידור ערוץ 1 ב HD בלווין (לבעלי צלחות פרטיות)
Mistoffelees,
אני מסכים אתך. כמובן שכלכלית עדיף שזה יעשה ב-DTT. דיברתי על העיקרון שהשידור צריך להיות חופשי, ללא חשיבות לאופן בו זה נעשה.
לצערי הרב, לא נראה שזה יקרה באולימפיאדה הקרובה, ולכן הדברים עולים מהמיית לבי, כפי שעלו בסיבוב הקודם כשהערוץ החל את שידורי ה-HD בזמן המונדיאל.
lamdin,
הייתי שמח לדעת אם יש לך תשובות לשאלות שהעליתי קודם.
אני מסכים אתך. כמובן שכלכלית עדיף שזה יעשה ב-DTT. דיברתי על העיקרון שהשידור צריך להיות חופשי, ללא חשיבות לאופן בו זה נעשה.
לצערי הרב, לא נראה שזה יקרה באולימפיאדה הקרובה, ולכן הדברים עולים מהמיית לבי, כפי שעלו בסיבוב הקודם כשהערוץ החל את שידורי ה-HD בזמן המונדיאל.
lamdin,
הייתי שמח לדעת אם יש לך תשובות לשאלות שהעליתי קודם.
אבל מי שקולט טלוויזיה באמצעות צלחת לא יכול לצפות בשידור. האם הוא לא משלם אגרה?Mistoffelees כתב:אני לא חושב שרשות השידור צריכה להשקיע בשידור ערוץ HD בלווין, חבל על הכסף לפי דעתי.
הערוץ ישודר ב-DTT וזה מספיק....
- Mistoffelees
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4851
- נתן תודות: 370 פעמים
- קיבל תודות: 188 פעמים
הוא משלם אגרה על החזקת המקלט,
תשלום אגרה לא מבטיח קליטת שידורים.
תשלום אגרה לא מבטיח קליטת שידורים.
אם אפשר להתערב, , ברגע שיש/יהיה תקציב לשידורי HD 18 ערוצים (ע"פ חוק) כולל 1 בHD (ולשאלה גדולה מתי זה יהיה - לדעתי - רק עוד שנתיים שלוש) - בגץ יוכל להביא רק לדבר אחד - לבטל את השידורים של 1HD בכבלים, עכב חוסר שיוויון בין לקוחות, ובזבוז כסף שאמור להיות לטובת כלל הלקוחות - לכיוון מגזר מסויים - מנויי כבלים. במקום לקדם את הDTT נניח).
אם זה יביא להאצת הקמת הDTT - סבבה. קשה לי להאמין שכך יהיה.
אגב, פשרה מעולה תהיה - אם רשות השידור תקבל מהכבלים את 5HD בתמורה לערוץ שלה - לטובת הDTT... וגם זה לעולם לא יקרה...
אם זה יביא להאצת הקמת הDTT - סבבה. קשה לי להאמין שכך יהיה.
אגב, פשרה מעולה תהיה - אם רשות השידור תקבל מהכבלים את 5HD בתמורה לערוץ שלה - לטובת הDTT... וגם זה לעולם לא יקרה...
- NegativeIQ
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4485
- נתן תודות: 12 פעמים
- קיבל תודות: 578 פעמים
גם אם הוא בסוף ישודר ב-DTT אני רואה בעייתיות בזה שערוצים משודרים ב-DTT אבל לא בלוויין (כמו לדוגמה ערוץ 23 היום). מה לעשות שה-DTT לא נקלט כמו שצריך בכל נקודה בארץ ויש אנשים שלוויין זה הפתרון היחיד בשבילם. לדעתי כל ערוץ שמשודר בעידן+ צריך להיות גם בעמוס.
- sufgi
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3748
- נתן תודות: 253 פעמים
- קיבל תודות: 216 פעמים
גם אני הייתי "בסרט" הזה, ולפי דעתי זו מלחמה אבודה מראש.
שידור דרך הלווין דורש משאבים נוספים לשידור ה DTT .
בגלל שרוב הציבור שאינו מנוי על הוט ויס, מחזיק במקלט DTT ולא לווין, אז להערכתי לא ישקיעו יותר מידי בשידורים לוויניים.
כבר עכשיו לדוגמה ערוץ 23 משודר ב DTT ולא בלווין.
כמי שמחזיק בצלחת לווין פרטית הבנתי שאין ברירה ורכשתי מקלט עם 2 טיונרים, אחד ללווין לאחד ל DTT .
ככה אפשר להינות מכל העולמות
שידור דרך הלווין דורש משאבים נוספים לשידור ה DTT .
בגלל שרוב הציבור שאינו מנוי על הוט ויס, מחזיק במקלט DTT ולא לווין, אז להערכתי לא ישקיעו יותר מידי בשידורים לוויניים.
כבר עכשיו לדוגמה ערוץ 23 משודר ב DTT ולא בלווין.
כמי שמחזיק בצלחת לווין פרטית הבנתי שאין ברירה ורכשתי מקלט עם 2 טיונרים, אחד ללווין לאחד ל DTT .
ככה אפשר להינות מכל העולמות
אני בהחלט חושב שיש מקום מבג"צ לעשות זאת וכמו שאני מכיר את מערכת האינטרסים שם, זה יוביל מהר להעלאה שלו ל DTT מכיוון שאין מגבלה טכנית או רגולטורית לבצע זאת.rafi_d כתב:בגץ יוכל להביא רק לדבר אחד - לבטל את השידורים של 1HD בכבלים, עכב חוסר שיוויון בין לקוחות, ובזבוז כסף שאמור להיות לטובת כלל הלקוחות - לכיוון מגזר מסויים - מנויי כבלים. במקום לקדם את הDTT נניח).
אם זה יביא להאצת הקמת הDTT - סבבה. קשה לי להאמין שכך יהיה....
- NegativeIQ
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4485
- נתן תודות: 12 פעמים
- קיבל תודות: 578 פעמים
יש כרגע בעיה טכנית. המולטיפלקס הנוכחי של עידן פלוס מלא עד אפס מקום. אני מניח שזאת הסיבה שבגללה ערוצי הרדיו עלו באיכות זוועתית כזאת. אין כרגע מקום להעלות ערוץ נוסף (בגלל זה ההעלאה של הערוצים 9 ו-24 מתעכבת), שלא לדבר על ערוץ HD שתופס רוחב-פס של כשלושה ערוצים רגילים.Nissim כתב: אני בהחלט חושב שיש מקום מבג"צ לעשות זאת וכמו שאני מכיר את מערכת האינטרסים שם, זה יוביל מהר להעלאה שלו ל DTT מכיוון שאין מגבלה טכנית או רגולטורית לבצע זאת....
בשביל להעלות את הערוץ (או כל ערוץ חדש אחר) הרשות השניה צריכה לקנות משדרים וציוד נוסף, צריך להקצות תדרים נוספים ובסה"כ מדובר בפרוצדורה לא פשוטה. זה משהו שקורה אבל זה עוד ייקח זמן.
לדעתי מושכים זמן עד שכל עובדי הרשות עם הקביעות יצאו לפנסיה. היה עדיף לסגור את הרשות, לחלק את המיליארד שקל שהם שותים לנו לטובת הפקת והפצת ערוצים חדשים על-ידי גוף חדש ורזה. במקום זה נמשיך לשלם מיליארד שקל בשנה ונקבל שעה HD ביום. אחת ההפקות היקרות בתבל, אם לא ה.
כל זה לא מסביר מדוע לא ישודר הHD באינטרנט. אם אתם זוכרים, בתקופת המונדיאל היה נסיון כזה, ומה מאוד ירדו לSD מסיבות של חסכון בתשלום לרוחב פס. היום, כשהאינטרנט הבאמת רחב - נפוץ וזול יותר - אין סיבה שלא!
אשמח לראות את התגובות.lamdin כתב: התכתבות שלמה שלי מול אלישע שפיגלמן, מבקר הרשות, ולמרות שעוזרו של השר כחלון התערב, לא הניבה דבר...
(אם זה מעניין אתכם, אוכל להדביק כאן את כל השתלשלות התכתובות...)...
- TeloArreglo
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 4
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
כנראה אני לא היחיד שמנסה שנים לחפש את התדר
אתם יכולים לדבר על עלויות ו על שלא חייבים לשדר בHD
בכל זאת מוכרים HD לחברות פרטיות
אני מעדיף לדבר על שידור ציבורי לכולם
אף אחד לא מדבר כאן על הרמאות
יש לי את המסך של הערוץ1 שכתוב
HD
והם משדרים רק ב SD
תסתכלו....ב 11647 V 8518 3/4 מה כתוב?
זאת הטעיה מכוונת
ובגלל זה הפסדתי שעות בחיפושים וחיפושים
אפילו פעם היה להם תדר ועכשיו איננו
IBA Channel 1 HD ON AMOS 3 , FREQUENCY 11668 V
DVB-S2/8PSK-3700 5/6
ובסוף נפלתי כאן דרך גוגל
כדי לקרוא מה שכבר ניחשתי קודם
ד"ש לכולם
בכל זאת מוכרים HD לחברות פרטיות
אני מעדיף לדבר על שידור ציבורי לכולם
אף אחד לא מדבר כאן על הרמאות
יש לי את המסך של הערוץ1 שכתוב
HD
והם משדרים רק ב SD
תסתכלו....ב 11647 V 8518 3/4 מה כתוב?
זאת הטעיה מכוונת
ובגלל זה הפסדתי שעות בחיפושים וחיפושים
אפילו פעם היה להם תדר ועכשיו איננו
IBA Channel 1 HD ON AMOS 3 , FREQUENCY 11668 V
DVB-S2/8PSK-3700 5/6
ובסוף נפלתי כאן דרך גוגל
כדי לקרוא מה שכבר ניחשתי קודם
ד"ש לכולם
אבל הם כן "משדרים" כעת את המונדיאל באתר שלהם באינטרנט בHD ... תצפה שם...
- TeloArreglo
- חבר שרק התחיל

·rafi_d כתב:אבל הם כן "משדרים" כעת את המונדיאל באתר שלהם באינטרנט בHD ... תצפה שם...
דווקא חשבתי שישדרו בלוין אבל לא מצאתי
באינטרנט קשה מאוד לראות אפילו את היומן
הסתכלתי ביוטוב ויש את היומן של לפני שבועיים
היתי בדף שלהם יש שם הרבה כדורסל כרגיל
באמצע המונדיאל
http://www.iba.org.il/index.aspx?cat=2
כבר התרגלתי לסובב את האנטנה כדי לראות ב
HD את המונדיאל
מעצבן במיוחד בשעות של חדשות
שאם רוצים לראות בערוץ 1
צריכים לראות את המשחקים ב SD
ולקרוא שם שמשודר בHD
לא מפרסמים בשום מקום שמשדרים בHD באתר שלהם
גם את זה מסתירים?
...
כן. כל השידורים מהמונדיאל מוסטרמים בHD בLIVE. ההקלטות משום מה - לא . אין לי מושג למה לא פרסמו את זה. כנראה בעידן הכבלים כשכולם רואים את זה הHD ב511 לא רבים מסתכלים שם... http://www.iba.org.il/mondial/TeloArreglo כתב:לא מפרסמים בשום מקום שמשדרים בHD באתר שלהם
גם את זה מסתירים?
...
- TeloArreglo
- חבר שרק התחיל

כנראה בערוץ 1 קוראים את הפורום
אתמול כתבתי על איך מרמים את הציבור עם מסך שכתוב HD אבל מדובר על השידור בSD
היום כבר כתוב רק "הערוץ הראשון" בלי הHD
יפה!
למען האמת! משהו
יפה!
למען האמת! משהו
- uh99
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3783
- נתן תודות: 1143 פעמים
- קיבל תודות: 187 פעמים
איזה נס רק אתמול כתבת וישר רשות השידור מבצעת !
·TeloArreglo כתב:כנראה בערוץ 1 קוראים את הפורום
יפה!
למען האמת! משהו...
הלוואי שכך זה קרה כמו שאתה חושב , באמת זה קרה בזכות משתמש אחר שפנה למשרד התקשורת ולממונה לפניות הציבור של הרשות השידור בגין הטעיה של רשות השידור ... ויש מסמך מעיד על כך