שאלה בקשר לתיקון רמקולים WESTRA/AIWA

פורום המיועד לציוד אודיו וינטאג' על כל סוגיו וכן אודיו אנלוגי - פטיפונים, ויניל וטייפים
tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4166
נתן תודות: 619 פעמים
קיבל תודות: 1301 פעמים

שליחה #21 

Elmers הוא לא היחידי שניתן להשתמש בו, הוא פשוט הכי קל להשגה. דבק לתיקון רמקולים צריך תכונות מיוחדות כמו קשיחות מצד אחד וגמישות מצד שני ושידע 'לעבוד' קשה בויברציות של הדיאפרגמה מבלי להקרע. קוראים לזה אלסטיות. לדבק מגע (שאגב, יש לו ריח ממכר מאוד ובטח לא מסריח) יש אמנם גמישות ואלסטיות אך הוא לא יודע 'לעבוד'. הוא מאבד את האלסטיות שלו ונקרע.

ונ.ב. בסוף רמי צדק - הגרינברג-גיור האלה ידם בכל והרמקולים שלך תוצרת הארץ למרות המדבקות של ווסטרה. כל הכבוד על היוזמה בתיקון אבל אתה צריך קצת להשתפר ולעבוד נקי יותר. אולי כשתקבל את המורל מהדוד שלך תיהיה לך עוד הזדמנות :wink:

הנה הלינק שהעלתי בפעם הקודמת על איך עושים את זה כמו שצריך כולל וידאו שמראה את התהליך.

וכמעט פרח לי מהראש. נעשה רגע רוורס כי לא ממש שמתי לב לזה קודם... מה עשית? חיברת רמקול אחד לשני הערוצים??? :ממש לא: איזה אומץ! מזלג בשטקער עוד לא תקעת? מתח בקבלים אתה לא בודק על הלשון?
נערך לאחרונה על ידי tnsilver ב 23/06/2012 3:13, נערך 4 פעמים בסך הכל.

HazooM
כתב
כתב
תגובות: 6805
נתן תודות: 306 פעמים
קיבל תודות: 959 פעמים

שליחה #22 

לאבא שלי יש את דגם ה 2way של הרצפתיים האלה מאז 1988. הוא עדיין משתמש בהם, אחרי שני תיקונים של הסראונד מסביב לוופרים (וופר אחד עם סראונד מספוג, ווופר שני עם סראונד מגומי :? ). איזה מוזר זה לראות גרסה גדולה שלהם. כשהייתי ילד קטן, אני זוכר שלא יכולתי לעצור בעצמי מלדחוף אצבע על כיסוי האבק בוופר, מה שכמובן גרם לו להיכנס פנימה, ולאבא שלי לחטוף עצבים...

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4166
נתן תודות: 619 פעמים
קיבל תודות: 1301 פעמים

שליחה #23 

HazooM כתב:...כשהייתי ילד קטן, אני זוכר שלא יכולתי לעצור בעצמי מלדחוף אצבע על כיסוי האבק בוופר, מה שכמובן גרם לו להיכנס פנימה, ולאבא שלי לחטוף עצבים...
...
לפעמים בלילה אני חולם על איך אני תופס ילדים שדחפו אצבעות לכיפות ששיפצתי ומה אני עושה להם. :lol: ככה המציאו את הרמקולים האלקטרו-סטאטים. בטעות. חיפשו לשים רשת מתח גבוה לפני הכיפות כדי להגן מילדים וחתולים.

רק בגלל זה אתה חייב עכשיו לכתוב איזה מאמר מדליק שיפצה על חטאי נעורים. אבל אחד פגז אמיתי שידליק את כל המלוקקים של אודיו יוקרתי. משהו כמו 'איך קניתי JBL וינטאז'ים ב-2500 ש"ח וקיבלתי סאונד של סונוס פאבר ב-15,000 ש"ח'. מאמר כזה שיכעסו עליך כאן לפחות חודשיים ויגרור תגובות קשות. :wink:

שלח תגובה

חזור אל “וינטאג' ואנלוגי”