לראשונה בתולדות YES ירידה במספר המנויים!!!

שידורים דיגיטליים - yes, HOT, yesMax, HDTV, DTT, DVB-T, עידן+, לויין וסלולרי
shraga007
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6362
נתן תודות: 102 פעמים
קיבל תודות: 200 פעמים

שליחה #21 

SHLOMIS1Z כתב:אני משלם 250 ליס על מה ?
על כלום !!!
חבורת גזלנים.
...
הם לא גזלנים, אבל אתה פראייר.
מה יותר גרוע מטיפש? טיפש שחושב שהוא חכם

NegativeIQ
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4485
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 578 פעמים

שליחה #22 

i_zik כתב:אין ספק שעל יס לחשוב מיידית על החזרה לעמדת הובלת השוק ולא למצב שבו היא מגיבה למתחרה האחרת
...
אתה שוכח כאן גם נקודה מאוד חשובה - היום יש ליס שחקן נוסף שהיא צריכה להתמודד מולו: עידן פלוס, וברור שהמחיר ללקוח של עידן הוא כזה שיס לעולם לא תוכל להתחרות בו :)
עפ"י פרסום מהאתר idanplus.tv נתח השוק של עידן פלוס מתקרב כבר ל-20% - זה לא משהו שאף אחד מהשחקנים בשוק הטלויזיה הרב ערוצית יכול להתעלם ממנו:
תמונה

מה שקורה כאן מחייב שינוי תפיסה מהותי מאוד אצל יס ורצוי שהיא תעשה אותו מהר. עד עכשיו האסטרטגיה של יס היתה להוסיף כמה שיותר תכנים כדי לתת תמורה יותר טובה מהוט, אבל במחיר כמעט לא היתה תחרות. עצם העובדה שכל-כך הרבה אנשים בוחרים לעזוב גם את הוט וגם את יס ולעבור לעידן פלוס, שמן הסתם לעולם לא יהיו בו כל-כך הרבה ערוצים, צריכה להראות ליס (ולהוט) שיש בעיה אקוטית בגישה הנוכחית שלהן.
מה שהנהירה הזאת מראה הוא שיש קהל לא מבוטל של אנשים שעבורם המחיר הוא כן שיקול קריטי. עד עכשיו הם היו שבויים של הוט או יס (שכאמור אין באמת הרבה תחרות על המחיר ביניהן) אבל עכשיו יש אלטרנטיבה. הם לא צופים המון בטלויזיה ובשביל לראות חדשות עידן פלוס מספיק. סביר להניח שחלקם גם מורידים סרטים וסדרות מהאינטרנט כאלטרנטיבה להוט/יס. נכון, זה לא חוקי, אבל בואו לא ניתמם - ברור לי ולכם שעושים את זה.
מה שכן אני מוכן להמר על זה שמתוך כל אלה שעברו לעידן פלוס, חלק גדול עדיין היה מוכן לשלם סכום חודשי מסויים כדי לקבל כמה ערוצים שהוא באמת מעוניין בהם, אבל לא במחירים הקיימים כיום. מה שגם יס וגם הוט חייבות לעשות אם הן רוצות לקבל קצת הכנסות מהאנשים האלה הוא להציע חבילה צרה, ורצוי שזה יהיה מיוזמתן ולא מכפיה של משרד התקשורת. לדעתי ראוי שהמנוי יוכל לבחור בנפרד בכל ערוץ או בכל חבילת ערוצים שהוא רוצה ככה שעבור הערוצים הארציים (1,2,10,23,33,99) ועוד שניים שלושה ערוצים שהוא רוצה שהוא לא יצטרך לשלם יותר מ-50₪ בחודש. אחרת לדעתי מגמת נטישת המנויים רק תימשך.

drixie
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1244
נתן תודות: 37 פעמים
קיבל תודות: 35 פעמים

שליחה #23 

חלק גדול מהבעיה של חבילת ערוצים רחבה זו שאלה רגולטורית ושל מדיניות ציבורית. הוט ויס מחוייבות להשקיע מיליונים בתוכן מקומי, חלקו בז'אנרים איכותיים שיש לו מעט צופים, כמו תוכניות תרבות ודוקומנטריות. אם יפרקו את החבילות, כמה אנשים יסכימו לשלם את העלות האמיתית של ערוץ 8 (בהתחשב בעלות ההפקה ומספר המנויים המצומצם שירצו להתחבר - יכול להגיע למאות שקלים בחודש). כל הערוצים שהם פרמיום - קורסים אחד אחרי השני, חוץ מספורט וערוצים שאין כמעט עלות להפיק אותם (מיסטיקה, קבלה וכו').

אז החלופה היא לוותר על הפקות איכות ע"י הוט ויס ולרדת לטלויזיה רדודה בסגנון איטליה (אני מניח שלרוב הציבור לא יהיה איכפת, אולי אפילו לא ישים לב), או להטיל "מס תרבות" על כל הציבור, שזה בערך מה שקורה היום. אולי לא בצורה הכי יעילה, אבל זה המצב. הבעיה היא שיש כבר מס תרבות אחד גדול, הוא האגרה. אם היו לוקחים את המיליארד שקל בשנה של רשות השידור ומפנים את רובם להפקות חוץ איכותיות, הייתה אספקה שוטפת של תכנים איכותיים. (איך מעודדים אנשים לצפות בזה במקום בזבל, זו שאלה אחרת).

יש פה גם שאלה ערכית חשובה (תרבות זה אחד הדברים ששוק חופשי מתקשה לספק, בטח במדינה עם שפה נדירה כמו ישראל), וגם שאלה כלכלית.

NegativeIQ
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #24 

זאת החלטה שמשרד התקשורת ייצטרך לקבל. אתה צודק בזה שאי-אפשר להחזיק את המקל משני הקצוות ולהורות ליס ולהוט להציע חבילה צרה אבל להשקיע מליונים בהפקות מקור איכותיות. צר לי לומר את זה אבל לרוע המזל הציבור מעדיף *** כמו האח הגדול וכוכב נולד ועד כמה שאני סולד מזה, אין טעם להשקיע המון במשהו שכמעט אף אחד לא יראה.

shlomoob
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 111
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 3 פעמים

קיבלתי מתנה מyes לרגל 10 שנות נישואים

שליחה #25 

זוג כרטיסי קולנוע או שנה חינם של ממיר hd.
מזל טוב

shlomiassaf
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1444
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 70 פעמים

שליחה #26 

אני חושב שיש פה עליהום לא מוצדק על YES ודיי מכניסים את התמחור שלה לקטגוריות התמחור של החברות הסלולריות.

YES בעשור האחרון רק מפסידה ויושבת כמו קוץ בדוחות הכספיים של בזק.
YES לא יכולה להוריד את התמחור ובניגוד למבנה הממשלתי שעדיין קיים בבזק (שהיא מאוד רווחית) ב-YES המבנה הוא של חברה פרטית.
החברה יחסית יעילה ולמרות זאת מפסידה וזו הסיבה שאי אפשר להוריד את התמחור.

המחירים שמסופקים לצרכן ע"י HOT הם מחירים ש-YES לא יכולה לחלום עליהם, ה-TRIPPLE גומר אותה.

אני הייתי ב-YES ועברתי ל-HOT בגלל המחיר אבל בלי כעס... זה מה שהחברה יכולה להציע

nadav64
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 20
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #27 

נו בטח שיס יותר יקרים,בתמורה אנחנו מקבלים הרבה אבל הרבה יותר ולמען הגילוי הנאות אני הייתי מתחרפן ובוכה לו הייתי צריך להתנתק מיס.

NegativeIQ
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #28 

nadav64 כתב:נו בטח שיס יותר יקרים,בתמורה אנחנו מקבלים הרבה אבל הרבה יותר ולמען הגילוי הנאות אני הייתי מתחרפן ובוכה לו הייתי צריך להתנתק מיס.
...
הנה לכל הפחות משהו שאתה יודע שלא תגיד על עידן פלוס :P

jpost
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4861
שם מלא: (~)
נתן תודות: 125 פעמים
קיבל תודות: 202 פעמים

שליחה #29 

כיום שיש את הכל ברשת, זה רק ענין של נוחות.
הרי יכולתי להתנתק מיס,לראות ערוץ 2 ו 10 דרך עידן+.
ולהשלים את השאר בהורדות והורדת תרגום.

אבל זה נוח מאוד לשבת בסלון, ללחוץ הקלט סדרה בשלט, לקבל תרגום איכותי, ושהתוכן נדחף אליך.

zovirax
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 15945
שם מלא: zovirax
נתן תודות: 299 פעמים
קיבל תודות: 330 פעמים

שליחה #30 

jpost כתב:כיום שיש את הכל ברשת, זה רק ענין של נוחות.
הרי יכולתי להתנתק מיס,לראות ערוץ 2 ו 10 דרך עידן+.
ולהשלים את השאר בהורדות והורדת תרגום.

אבל זה נוח מאוד לשבת בסלון, ללחוץ הקלט סדרה בשלט, לקבל תרגום איכותי, ושהתוכן נדחף אליך.
...
הכל כמעט אידיאלי - אבל מאוד חסר לי DD5.1
וזה היה לי מאוד מורגש במתים המהלכים ,.

שלח תגובה

חזור אל “לווין, כבלים, עידן+”