שרשור תגובות: Bezzera Strega - באזרה סטרגה - הביקורת
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
לא היה אף שוט בלונד - לפחות לא כזה שצילמתי לא בסטילס ולא בוידאו.
הוידאו הראשון רץ אולי לפי התקן ואז בשליש האחרון יש קצת בלונד.
הוידאו השני והשלישי היו Over extraction רציני - אני הרצתי כמעט רק סינגלים ובוידאו השלישי השוט זולג בטפטוף איטי מדי אפילו...
(אני מתכוון לסרטונים שהיו חלק מהסרטון הכולל)
מים שקופים ירדו למגירת ריקון... לא לאף כוס.
ברור שאפשר להוציא שוטים לא טובים כמו בכל מכונה - אבל הסטרגה מרסקת הרבה מכונות אחרות.
רק המכונה של קונקורדיה יותר טובה ועדיין בסטרגה בגלל המשאבה אפשר להתחיל חליטה עם משאבה ואז לעבור למנוף וככה להוציא טעמים אחרים מהקפה.
אין מה לעשות הפונטה ווקיו, אלקטרה וכל השאר הרבה מאחורי הסטרגה.
הוידאו הראשון רץ אולי לפי התקן ואז בשליש האחרון יש קצת בלונד.
הוידאו השני והשלישי היו Over extraction רציני - אני הרצתי כמעט רק סינגלים ובוידאו השלישי השוט זולג בטפטוף איטי מדי אפילו...
(אני מתכוון לסרטונים שהיו חלק מהסרטון הכולל)
מים שקופים ירדו למגירת ריקון... לא לאף כוס.
ברור שאפשר להוציא שוטים לא טובים כמו בכל מכונה - אבל הסטרגה מרסקת הרבה מכונות אחרות.
רק המכונה של קונקורדיה יותר טובה ועדיין בסטרגה בגלל המשאבה אפשר להתחיל חליטה עם משאבה ואז לעבור למנוף וככה להוציא טעמים אחרים מהקפה.
אין מה לעשות הפונטה ווקיו, אלקטרה וכל השאר הרבה מאחורי הסטרגה.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
אבי, החליטות בסרט היו טובות אבל לא מושלמות, אתה צודק. הן גם היו על הגבול הבהיר, קשור גם לקפה עצמו וגם לטמפ' החליטה שלטעמי צריכה להיות טיפה יותר גבוהה. בלונד אכן הופיע בסוף החליטה ועדיף היה להוציא הכוס קודם לכן ( אי אפשר הרי לעצור את החליטה). השתמשנו בסרט בסלסילת סינגל, הדאבל מאפשרת לנפק מנות סמיכות יותר וארוכות יותר. יאמר להגנתנו שהסרט צולם באופן ספונטני (בעצם, אם היה אחרת הייתי מודאג...)
what's next?
- ohadmitrani
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 223
- נתן תודות: 5 פעמים
- קיבל תודות: 9 פעמים
מדהים. מזיל ריר על המחשב.
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

אתם מדברים על הסרטון שאני העליתי או על משהו אחר? ...hosq כתב:אבי, החליטות בסרט היו טובות אבל לא מושלמות, אתה צודק. הן גם היו על הגבול הבהיר, קשור גם לקפה עצמו וגם לטמפ' החליטה שלטעמי צריכה להיות טיפה יותר גבוהה. בלונד אכן הופיע בסוף החליטה ועדיף היה להוציא הכוס קודם לכן ( אי אפשר הרי לעצור את החליטה). השתמשנו בסרט בסלסילת סינגל, הדאבל מאפשרת לנפק מנות סמיכות יותר וארוכות יותר. יאמר להגנתנו שהסרט צולם באופן ספונטני (בעצם, אם היה אחרת הייתי מודאג...)...
יש שם 3 סרטוני חליטה עם תמונות - באף אחד מהם אין משהו שמזכיר בלונד או מים שקופים.
HOSQ הסרטון היחיד ששתית ממנו הוא האחרון ובו השוט רץ מ 2:40 עד 3:20 למנת סינגל והיה שם בקושי 30מ"ל.
מי חולט שוט יותר ארוך מזה? ובשביל מה?
איך בלונד יוציא שוט כמו בתמונה?
- coffeeavi
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 974
- נתן תודות: 62 פעמים
- קיבל תודות: 277 פעמים
- יצירת קשר:
עופר,דבוטאנט כתב:אתם מדברים על הסרטון שאני העליתי או על משהו אחר? ...hosq כתב:אבי, החליטות בסרט היו טובות אבל לא מושלמות, אתה צודק. הן גם היו על הגבול הבהיר, קשור גם לקפה עצמו וגם לטמפ' החליטה שלטעמי צריכה להיות טיפה יותר גבוהה. בלונד אכן הופיע בסוף החליטה ועדיף היה להוציא הכוס קודם לכן ( אי אפשר הרי לעצור את החליטה). השתמשנו בסרט בסלסילת סינגל, הדאבל מאפשרת לנפק מנות סמיכות יותר וארוכות יותר. יאמר להגנתנו שהסרט צולם באופן ספונטני (בעצם, אם היה אחרת הייתי מודאג...)...
יש שם 3 סרטוני חליטה עם תמונות - באף אחד מהם אין משהו שמזכיר בלונד או מים שקופים.
HOSQ הסרטון היחיד ששתית ממנו הוא האחרון ובו השוט רץ מ 2:40 עד 3:20 למנת סינגל והיה שם בקושי 30מ"ל.
מי חולט שוט יותר ארוך מזה? ובשביל מה?
איך בלונד יוציא שוט כמו בתמונה?...
צילומי הסטילס (בנפרד ואלו שמשולבים בסרט) מעולים, מגרים את החיך ומראים שוטים באמת נפלאים
אני התייחסתי לסרטון המופיע בסקירת הוידאו
תציץ למשל משניה 1:33, אצלי זה נראה זליגה של נוזל שקוף... וגם מה שנשאר על הכוס לאחר ההזזה
כמו גם השאריות על מגש העודפים , לא מצביעים על זרם כהה וסמיך..., כך גם מה שאני רואה משניה 0:42
אני מתנצל, באמת לא יודע, אולי אצלי זה סרט אחר מאשר אצלכם, או שאני ממש לא מבין דבר וחצי דבר בשוט מעולה ואולי גם שניהם
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

פעם הבאה נסריט בחושך... שוטים של סטילס צולמו אחרי הסרטונים אז אם הסטילס נראה טוב הוא לא ייצא משוט שקוף.
זה נכון שבסרטון הצבעים נראים אחרת מהסטילס וזה בגלל פלאש\תאורה וכאלה.
אם זה היה שוט שקוף הוא לא היה נכנס אלי לבטן, לא מצולם, לא עולה לאתר ולא לא לא ...
זה נכון שבסרטון הצבעים נראים אחרת מהסטילס וזה בגלל פלאש\תאורה וכאלה.
אם זה היה שוט שקוף הוא לא היה נכנס אלי לבטן, לא מצולם, לא עולה לאתר ולא לא לא ...
- גונן
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 825
- נתן תודות: 6 פעמים
- קיבל תודות: 109 פעמים
יופי של ביקורת מושקעת ומפורטת מאוד , מכונה מעניינת עם העזה מרשימה מצד היצרן, אגב לפחות במכונה שלי , שוטים שומניים עם טיגר סכין כמו אלו בסירטונים, קשורים אך ורק לסוג הקפה גילו הצעיר, ומידת הטחינה.
מעבר לזה ,כל מכונה בסכומים הנ"ל (כן, כן , גם לפיבוריטה-עם פרא אינפיוגן ) תדע לנפק בידיוק את אותה הסמיכות ,ואותו המראה, הטעם זה כבר עיניין אחר כמובן, שאותו בעיקר ניתן ליקבוע אך ורק במיבחן עיוור, תוך שימוש בכמה שיותר טועמים.
תודה על ההשקעה , באמת ביקורת מרשימה ! , ראוייה בהחלט לתירגום אנגלי , למען יוכל גם העולם הגדול להנות מהביקורת המצויינת הזו.
מעבר לזה ,כל מכונה בסכומים הנ"ל (כן, כן , גם לפיבוריטה-עם פרא אינפיוגן ) תדע לנפק בידיוק את אותה הסמיכות ,ואותו המראה, הטעם זה כבר עיניין אחר כמובן, שאותו בעיקר ניתן ליקבוע אך ורק במיבחן עיוור, תוך שימוש בכמה שיותר טועמים.
תודה על ההשקעה , באמת ביקורת מרשימה ! , ראוייה בהחלט לתירגום אנגלי , למען יוכל גם העולם הגדול להנות מהביקורת המצויינת הזו.
מכונה מעולה, מרשימה ביותר של חברה מעולה ( מי שלא זוכר המציאה את מכונת האספרסו , למרות שבתחילת הדרך ב-1901 הם המציאו את המכונה לצורך ניצול עובדים ותפוקתם).
מאמר מעולה, מקצועי של מביני דבר או שניים בתחום.
כל הכבוד על המאמר המרשים והמקצועי.
מאמר מעולה, מקצועי של מביני דבר או שניים בתחום.
כל הכבוד על המאמר המרשים והמקצועי.
ראש E-61 הוא לא ערובה לקפה טוב יותר.
כל מכונה שיודעת לבקר טמפרטורה ואת תהליך העבודה תהיה מסוגלת ליצר קפה טוב, בל נשכח שמלבד המכונה יש את בקפה, המטחנה, והחשוב לא פחות המפעיל.
לכן יש מכונות שהן לא E-61 שיודעות להפיק קפה טוב יותר.
כל מכונה שיודעת לבקר טמפרטורה ואת תהליך העבודה תהיה מסוגלת ליצר קפה טוב, בל נשכח שמלבד המכונה יש את בקפה, המטחנה, והחשוב לא פחות המפעיל.
לכן יש מכונות שהן לא E-61 שיודעות להפיק קפה טוב יותר.
אינני בעלים של מכונת E61 אך לטעמי כן, הקפה עדיף. בקרוב אבדוק זאת שובairy כתב:עדין לא הבנתי
האם הטעם של הקפה בסרגה טוב יותר ממכונות עם ראש E61?...
מכונות מקצועיות בהפעלה חשמלית מנסות לחקות הפעלת מנוף - פרה אינפיוזן, ייצוב טמפ' בראש ואפילו פוסט אינפיוזן כלומר ירידת לחץ בסוף החליטה. מוזר ככל שיהיה המקור עדיין עדיף.בעיני זה מוזר ואף בעייתי, נדיר לפגוש תחומים שבהם האלקטרוניקה לא שיפרה את התוצאה יחסית ללפני 50 שנה (תקליטים?). רק שבמקרה זה אני לא חושב שיש במנוף בעיה פרקטית כלשהי בסביבה ביתית. יחסית לציוד מקצועי ולא קפסולות.
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

סטרגה עדיפה על E61.
- הארנב_המשוטט
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 9
- נתן תודות: 2 פעמים
- קיבל תודות: 2 פעמים