מישהו צריך לטפל ביס האלה!!

שידורים דיגיטליים - yes, HOT, yesMax, HDTV, DTT, DVB-T, עידן+, לויין וסלולרי
oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78943
שם מלא: עפר לאור

שליחה

תעדכן אותנו.

nirgen
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1662

שליחה

בהחלט ,
לטוב או לרע - אדווח (Y)
ההשכלה מטשטשת את הבערות אך אינה מעלימה את הטפשות

aloni
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 13341

שליחה

nirgen, אני מתבאס בשבילך, זה סיוט לזפזפ בכבלים שלא לדבר על ה- EPG שלהם.
HiFiMusic IL

yaronkle
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 5348
שם מלא: ירון קליין

שליחה

מה הרמות של ה- BER ו- Signal Level בתפריט אתחול מתקדם...?

yaronkle
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה

Oferlaor - למה לא מפרסמים באתר סקירה תקופתית של איכות השידור ב- יס ו הוט?

aloni
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה

מסתבר שזה לא משהו קבוע, כל אחד מקבל תוצאה אחרת...

בכל מקרה אני מסכים לביקורת מסויימת אבל לא צריך לעשות פה רצח אופי. בסוף יענישו אותנו ויורידו את האימפקט :)
HiFiMusic IL

yaronkle
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה

ישנם מספר סיבות למה כל אחד מקבל תוצאה אחרת.
יכול להיות שלא כולם רואים את אותו קטע באותו זמן.

בכל מקרה האיכות טובה יותר מ - הוט (לפי דעתי) אך עדיין ירדה.
המספרים שהציגו כאן בעבר דיברו בעד עצמם.

aloni
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה

אם רוצים לשקול דבר כזה לדעתי צריך לחקור את העניין יותר לעומק. עדיין מוזר לי שיש כאלו שטוענים להחמרה רצינית מאוד כמעט תמיד וכאלו שלא רואים ממש שינוי.
HiFiMusic IL

vitalyi
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2594

שליחה

oferlaor כתב:איזה ממיר יש לך, איך הוא מחובר לטלויזיה?
...
ADB3100, מחובר ב- RGBs לפלזמה "50. המצב שתיארתי אינו קבוע, בדרך כלל תמונה בערוץ 2 סבירה - אבל באותו היום איכות התמונה הייתה מזעזעת. כמו כן, לפני כשבוע הזמנתי סרט ב-DVDbox - בכל סצנות מהירות המסך התמלא ריבועים. זה כמעט ולא קורה אפילו בערוצי הסרטים חינמיים - בצפייה בתשלום זה פשוט חוצפה:@ .

Nba
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10121

שליחה

דווקא רואים אצלי לא רע אפילו טוב, בהתחשב שזה מחובר בS.V לרסיבר ממנו למקרן..
רשימת הציוד: TV:LG77C1|AppleTV|Nvidia Shield pro|Denon 4500H|SVS: Prime Tower-Center Ultra Evolution-Subwoofer PB-3000 Revolution|Surround:Fluance Bipolar|Atmos:Morel Sp2

yaronkle
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה

האיכות אכן משתנה בזמנים וכנראה קשורה גם לקידוד המקורי של הסרט.
בסרטים ישנים (80) תופעת "הקוביות" מורגשת. בכלל תופעת הקוביות נפוצה יותר בערוצי הסרטים.
בערוץ 2 וביתר הערוצים רואים לפעמים רעשי MPEG (כמו זבובים קטנים - Mosquito noise).

מי שרגיש לזה תמיד יבחין ויתלונן לעומת זאת מי שלא רגיש חושב שהאיכות טובה.

על מנת לאזן קצת מול הוט - לפי דעתי ה- Encoders של הוט פחות טובים. נראה שיש פחות רעשים אך כנראה שהם מעבירים את התמונה דרך פילטר רצחני (שימו לב לפני קריין במיוחד כשהוא מזיז במעט את הפרצוף) התמונה נמרחת כל הזמן.

lito
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1129

שליחה

yaronkle כתב:

על מנת לאזן קצת מול הוט - לפי דעתי ה- Encoders של הוט פחות טובים. נראה שיש פחות רעשים אך כנראה שהם מעבירים את התמונה דרך פילטר רצחני (שימו לב לפני קריין במיוחד כשהוא מזיז במעט את הפרצוף) התמונה נמרחת כל הזמן.
...
פעם ראשונה ששולמע את זה, כי לא ראיתי עד עכשיו (אצלי בערב לא קורה :lol: :) ). הבעיה אצלי קורה בסצינות כהות בעיקר.

אפשר ללכת סחור סחור עם "אני ראוה גרוע" ו "אבל אני רואה טוב בבוקר", האמת היא שאנחנו אוהבים לראות סרטים וסדרות בעיקר (בד"כ) ובשתי החברות מגישים את התכנים בדחיסה מופרזת (חצי או פחות מרמה "תקנית").אפשר להיות גאים, זו אותה רמה של ארה"ב לפי מה שאני קורא.

מה לעשות, האנגלים מדברים על האירות הירודה של המזג האוויר שלהם ואנחנו על איכות התמונה הירודה והיורדת של HOT/YES.

צריך תקן מחייב של מינימום איכות, וכפי שעפר כתב, לרשויות אין כל עניין בנשוא, ז.א. הגנת הצרכנים לא בראש עניינם. הם רק בונים לנו מונופולים.

אני חושב שהגורמים המקצעיים בתחום צריכים להרכיב שדולה מכובדת וליזום חקיקת תקני שידור סבירים.

tevel3
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1016

שליחה

אני חייב להגיד לכם שהאיכות כל כך גרועה, שאפילו אבא שלי שם לב לאיכות!
וזה דבר נדיר, אבל שלי לא שם לדברים מהסוג הזה, איכות *** איכות מעולה בשבלו הכל אותו דבר.
כך שאנחנו באמת בשפל מבחינת איכות, בגלל האיכות הכל כך זוועתית אימא שלי התחילה להדלק על כל עניין הhd.
אז אנחנו כנראה באמת בשפל, וצריך לעשות משהו כי היום ראיתי תפרק סיום של פריסון ברייק, וכמעט בכיתי על מה שהם עשו לסדרה בגלל האיכות.

rbroudo
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 307

שליחה

חקיקה בנושא זה טוב ויפה אך לא תספק שום שום שינוי בעתיד הקרוב :(

ישנם שני דברים שבעלי העניין (אנחנו הצרכנים) יכולים לעשות:
1) לפרסם ברבים את רוחבי הפס והירידה באיכות השידורים - YES מתחרה על תדמית נראה מה הם יעשו כשתדמיתם תפגע.
2) לטרטר את החברות :evil: - איכות הצפייה ירודה? הארטיפקטים ברורים? תזמינו טכנאי :evil: הוא לא הצליח לטפל בבעיה? תבקשו טכנאי בכיר...

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה

האיכות משתנה מאוד מסרט לסרט, מערוץ לערוץ, ממנוי אחד למשנהו ואפילו מממיר אחד לאחר.

ממש לא ברור לי הסיבה לכך.

tevel3
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1016

שליחה

עופר, אבל זה ברור שלמרבית החברים שמשתתפים בדיון יש סוג של ירידה באיכות.
כן, כנראה לכל אחד יש ממהיר אחר וחיבור אחר וכל אחד צופה באיכות יותר\פחות גרועה.
אבל זה שם, אז סרט אחד משודר באיכות טובה ואחר באיכות של tc מהאינטרנט (ואני רציני!).
אז אולי הממיר והחיבור תורמים לאיכות המעפנה שכבר יש, אבל צריך לעשות משהו כי זה בלתי אפשרי לראות ככה טלויזיה.

alophind
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1590

שליחה

אצלי יש תופעה מוזרה אחרת...
משום מה , הכתוביות בערוץ 2 בזמן החדשות שרצות בתחתית המסך קטועות ולא ניתן לקרוא אותם.. כאילו התמונה נמוכה מידי...

lito
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1129

שליחה

rbroudo כתב:חקיקה בנושא זה טוב ויפה אך לא תספק שום שום שינוי בעתיד הקרוב :(

ישנם שני דברים שבעלי העניין (אנחנו הצרכנים) יכולים לעשות:
1) לפרסם ברבים את רוחבי הפס והירידה באיכות השידורים - YES מתחרה על תדמית נראה מה הם יעשו כשתדמיתם תפגע.
2) לטרטר את החברות :evil: - איכות הצפייה ירודה? הארטיפקטים ברורים? תזמינו טכנאי :evil: הוא לא הצליח לטפל בבעיה? תבקשו טכנאי בכיר...
...
1. אתה צודק, ולא רק לגבי YES, צריך לפרדם גם את האיכות הירודה של HOT. זה יכול לעניין גם את הענף של שיווק PLASMA/LCD שיכול להיפגע אם אנשים לא יקנו את המוצרים בגלל האיכות הירודה של השידור. אבל לךפרסם בפורום זה "שיחה בין חברים", זה לא יגיע לציבור הרחב.

2. לפני שבועיים היה טכנאי שאמר לי בפשטות שלא יעזור כמה שאני אטלפן ל HOT כדי לבקש שיפור המצב, כי זזה האיכות של HOT ואי אפשר לבקש יותר, ז.א. "זה מה יש".

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה

lito,

עצוב, אבל נכון. אני כל פעם מנסה, אבל זה מלחמה בתחנות רוח.

rbroudo
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 307

שליחה

lito כתב: לפני שבועיים היה טכנאי שאמר לי בפשטות שלא יעזור כמה שאני אטלפן ל HOT כדי לבקש שיפור המצב, כי זזה האיכות של HOT ואי אפשר לבקש יותר, ז.א. "זה מה יש".
...
"זה מה יש" ? בו נראה אותם מוציאים את זה בכתב :@

מה דעתך על הכותרת הבאה

YES ו-HOT מודות - איכות השידור שלנו אינה מתאימה למסכי פלזמה ו-LCD. דובר YES מוסר בתגובה "זה מה יש" :lol: :lol: :lol:

חזור אל “לווין, כבלים, עידן+”