המקרה המוזר על הרסיבר החשוד בשעת לילה מאוחרת בעת חזרה לארץ (ימאהה 671)

פורום לדיון על נושאים הקשורים לפן המסחרי ו/או השירותי של התחום (איפה קונים? כמה עולה? מי הייבואן? המלצות על חנות? ענייני ייבוא/מכס וכו').
gimm פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 660
נתן תודות: 23 פעמים
קיבל תודות: 22 פעמים

שליחה #21 

ראשית לחדשות, ועיקרן תחילה: ה-671 אצלי!!
(b) (b) (b)
בשבת לפנות ערב הגיע הטלפון מאל על, "המוביל בדרך אליך", ככה סתם באמצע יום המנוחה. כעבור שעה המזוודה כבר הייתה אצלי בבית, עם הקרטון בפנים סגור וארוז עם הפצפצים בדיוק כמו שהשארתי אותו שם בשדה באמסטרדם.

כמובן דבר ראשון פתחתי והוצאתי את השחרחר מהקרטון והכנסתי לחשמל... נדלק! 8)
מאחר וכל זה קרה ממש בשעות האחרונות של סוף השבוע הארוך לא הספקתי לחבר ולבדוק יותר מזה. יש קצת לוגיסטיקה להתעסק בה לפני בדיקה אמיתית עם חיבור למסך ולרמקולים, זה יצטרך לחכות כמה ימים לצערי. מתפלל שהכל יעבוד כשורה למרות תלאות הדרך... אדווח כמובן.

תעלומה אחת נשארה: מה היה בדיוק הליך המכס כאן. כפי שסיפרתי, בזמן שהייתי ב-lost & found של אל על ביום החזרה מהולנד חייבו אותי למלא הצהרת מכס. הצהרתי בדיוק על התכולה (רסיבר, ערך מעל $200), הפקידה שמה חותמת ואת כל זה מסרתי במסלול האדום בדרך החוצה, כשפקיד המכס אומר "תודה" וזהו.
זו כל האינטראקציה שהייתה לי עם המכס במקרה הזה. למיטב הבנתי המכס לא משחרר מוצר לפני שהוא דואג שהאזרח ישלם עליו יפה יפה את המיסים, ולכן לא הייתי מצפה שמישהו יפנה אליי עכשיו רטרואקטיבית. לא ככה?

gimm פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

Re: רמקולים מחו"ל

שליחה #22 

avihuli כתב: לדעתי אם מביאים רמקולים / רסיבר מחו"ל עדיף לשנע ככבודה חריגה באריזה המקורית של המוצר ולא להסתכן בהחבאה בתוך המזוודה עם אפשרות לפגיעה בציוד.
...
מסכים, בתלות בגודל כמובן.

לכשעצמי הנחתי כאמור את הקרטון הסגור, עטוף בפצפצים בתוך מזוודה. באותה המידה הייתי יכול לחסוך את המזוודה ולשלוח את הקרטון המפוצפץ כמו שהוא - רק זה היה אז פחות נוח (וטיפה פחות מוגן).

ronen61
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4655
נתן תודות: 191 פעמים
קיבל תודות: 107 פעמים

שליחה #23 

קודם כל אני שמח נורא שהכל הסתדר. נראה לי שפשוט נפלת בין החריצים בנוגע לתשלום המכס.
יותר טוב מזה, פשוט נשתגע

gimm פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #24 

AlonToledano כתב: אל על היא החברה הגרועה בעולם בשירות לקוחות, אוכל, יחס המרת נקודות נוסע מתמיד, מצב המטוסים.
...
...
...
אלון,

זה קצת סוטה מהנושא המקורי, אבל ללא שום קשר למאורעות שפקדו אותי הפעם, תרשה לי לחלוק על הקביעה הזו שלך.

אני טס מדי פעם, עם חברות תעופה שונות, ומצאתי עם הזמן שאני מקבל באל על תמורה מצויינת כמעט בכל הפרמטרים שציינת: שירות לקוחות, רמת האוכל, יחס הדיילים (בקרקע ובאויר), מצב המטוסים ועוד. תוכנית הנוסע המתמיד היא לא הכי נדיבה שם בחוץ, זה נכון. וגם ההיבטים הביטחוניים הם יותר מודגשים עם אל על, לטוב ולרע ("הטוב" מכריע את הכף לדעתי, למרות הסתבכויות מהסוג שתואר כאן).
אגב גם במקרה הזה הטיפול במקרה שלי היה אישי ואדיב, ובדיעבד גם די מהיר. אין לי תלונות.

שוב הכל מנקודת המבט והנסיון שלי - כל אחד עם נסיונו הוא.
אולי איתרע מזלך עם אל-על ונפלת איתם כמה פעמים, ובכל זאת לא הייתי יוצא בהצהרות גורפות מהסוג שהבאת כאן.

gimm פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #25 

ronen61 כתב:קודם כל אני שמח נורא שהכל הסתדר. נראה לי שפשוט נפלת בין החריצים בנוגע לתשלום המכס.
...
(f)
תודה... ונקוה שאתה צודק :)

biss
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1574
נתן תודות: 35 פעמים
קיבל תודות: 11 פעמים

שליחה #26 

שמחה לשמוע gimm שנראה שהכל הסתדר.
מקווה בשבילך שלא יתגלו הפתעות לא נעימות בהמשך (חו"ח עם הרסיבר, או משהו עם המכס - אם כי זה לדעתי פחות צפוי).

תתחדש ותהנה
לבקשת המערכת, החתימה בעריכה.

gimm פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #27 

תודה מקרב לב biss

מקווה שהדיווח הבא שלי על הרסיבר יהיה בפורום אודיו רב-ערוצי ולא בפורום מסחר ושירות :)

gimm פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #28 

קצת באיחור אמנם אבל סוף טוב הכל טוב, הנה הדיווח המלא בפורום אודיו רב ערוצי... למי שמתעניין

http://www.hometheater.co.il/vt168885

סיגל-בר
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 42
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #29 

היי ,
נחתתי בארץ היום . וואו ענק :D
אם בכוונתי לרכוש את
TX-NR5009 מ EBAY
זו מפלצת של ממש , עם מנוע וטרספורמר ענק יותר.
מה דינו של רסיבר זה , יפתח ? יעבור שיקוף ?
מודאגת מעט
(l)

gimm פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #30 

הי סיגל-בר,

נחתת או את ממריאה?...

המקרה שלך שונה, בטח בעניין המכס. אל תצפי לניסים.
לגבי שיקוף וכו' את לא צריכה לדאוג אני חושב, זו פרוצדורה רגילה לגבי כל מטען מהסדר גודל הזה. מכיוון שממילא התכולה שלך תוטס במטוס מטען ולא במטוס נוסעים הרי שלא תצטרכי לעבור את מדורי הגיהנום שחוויתי אני.

בהצלחה! (f)

סיגל-בר
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #31 

gimm כתב:הי סיגל-בר,

נחתת או את ממריאה?...

המקרה שלך שונה, בטח בעניין המכס. אל תצפי לניסים.
לגבי שיקוף וכו' את לא צריכה לדאוג אני חושב, זו פרוצדורה רגילה לגבי כל מטען מהסדר גודל הזה. מכיוון שממילא התכולה שלך תוטס במטוס מטען ולא במטוס נוסעים הרי שלא תצטרכי לעבור את מדורי הגיהנום שחוויתי אני.

בהצלחה! (f)
...
אני נחתתי היום מארה"ב.
למה כוונתך לא לצפות לניסים בעניין המכס.
מה , לרכוש מהארץ יותר טוב? :roll:
אנא הסבר,נמק ופרט . :lol: :lol: :lol:

gimm פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #32 

קודם כל ברוכה השבה :)

אנסה להסביר.
אם אני מבין נכון עניין חזרתך לארץ לא קשור לקנייה שעשית ב-ebay, והשאלות שלך רלבנטיות בדיוק כמו לכל אזרח ישראלי שהיה קונה באתר ומצפה שהמוצר יגיע מתישהו לארץ. הבנתי נכון?

אם זהו המצב אז:

1) רוב הסיפור בפוסט הזה לא רלבנטי אלייך, בטח לא בכל הקשור לטרטור בשדות תעופה למיניהם

2) על הקנייה שלך בחו"ל חלים מיסי יבוא אישי רגילים, דהיינו: מכס, מע"מ ומס קנייה. להבנתי את תידרשי לשלם כ-50% סה"כ מערך הקנייה שלך עבור המיסים בבואך לשחרר את הרסיבר מהמכס. אני לא בקיא בפרוצדורה כי מעולם לא עשיתי את זה בעצמי - אבל הנושא נידון באריכות בפורום הזה, יש אינסוף דיונים בעניין כאן בפורום.

לרכוש בארץ לא בהכרח יותר 'טוב', בטח לא בכל הקשור לעלות הכוללת גם בהתחשב במיסים הנ"ל (אם כי יש שיקולים אחרים: אחריות, עצבים, זמן, סיכון במשלוח...). אבל לגבי המס אין קונצים עד כמה שאני יודע, כל קנייה של מכשיר בסדר הגודל הזה מחוייב בתשלום מס אחרת אי אפשר לשחרר אותו מהמכס. במובן הזה לא צפוי לך "נס" אי-המיסוי מהסוג שהתרחש בסופו של דבר אצלי (בטעות אני מניח).

כל זה שוב בהנחה שהנחיתה שלך בארץ היא לא מהסוג של תושב חוזר (אחרי שהייה ממושכת בחו"ל) - במקרה הזה אני מניח שחלים כללי מיסוי שונים לגמרי.

kuku1000
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 768
שם מלא: ארי בן משה
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 34 פעמים

שליחה #33 

gimm כתב:
biss כתב:סתם תהיה, אולי במקרה מהסוג הזה פשוט עדיף שלא לטוס אל-על?
...
דוז פואה (Y)
לצערי הרב הציונות לא באה בטוב במקרה של יבוא אישי מהסוג הזה. אין לי ספק שברוב חברות התעופה האחרות לא היו עושים עניין, ובטח לא היו מתחקרים אותי על איך בדיוק רכשתי.

יש שני צדדים למטבע הזה כמובן - לא בכדי נחשבת אל על חברת התעופה הבטוחה בעולם.
...
לא נכון!!

טסתי עם ק.ל.מ עם כדור באולינג ובשיקוף ראו משהו בפנים (כדור מקצועי ובפנים יש משקולת) ועד שלא הגיע מישהו שגם משחק לא נתנו לי להמשיך.
מקרה שני בקוסמוי נסעתי לקצה של האי לקנות מחבט שהורג יתושים (10 ש"ח) אבל שנטען.
הביטחון שלהם לא היה מוכן להטיס בשום אופן אפילו שאין בזה בטריות וזה למעשה סתם פלסטיק.
אז בבקשה לא להשמיץ, עודף ביטחון לא הזיק אף פעם!
פיהוק זה הדרך של הגוף להגיד שיש לך פחות מ20% סוללה

סיגל-בר
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #34 

gimm כתב:קודם כל ברוכה השבה :)

אנסה להסביר.
אם אני מבין נכון עניין חזרתך לארץ לא קשור לקנייה שעשית ב-ebay, והשאלות שלך רלבנטיות בדיוק כמו לכל אזרח ישראלי שהיה קונה באתר ומצפה שהמוצר יגיע מתישהו לארץ. הבנתי נכון?

אם זהו המצב אז:

1) רוב הסיפור בפוסט הזה לא רלבנטי אלייך, בטח לא בכל הקשור לטרטור בשדות תעופה למיניהם

2) על הקנייה שלך בחו"ל חלים מיסי יבוא אישי רגילים, דהיינו: מכס, מע"מ ומס קנייה. להבנתי את תידרשי לשלם כ-50% סה"כ מערך הקנייה שלך עבור המיסים בבואך לשחרר את הרסיבר מהמכס. אני לא בקיא בפרוצדורה כי מעולם לא עשיתי את זה בעצמי - אבל הנושא נידון באריכות בפורום הזה, יש אינסוף דיונים בעניין כאן בפורום.

לרכוש בארץ לא בהכרח יותר 'טוב', בטח לא בכל הקשור לעלות הכוללת גם בהתחשב במיסים הנ"ל (אם כי יש שיקולים אחרים: אחריות, עצבים, זמן, סיכון במשלוח...). אבל לגבי המס אין קונצים עד כמה שאני יודע, כל קנייה של מכשיר בסדר הגודל הזה מחוייב בתשלום מס אחרת אי אפשר לשחרר אותו מהמכס. במובן הזה לא צפוי לך "נס" אי-המיסוי מהסוג שהתרחש בסופו של דבר אצלי (בטעות אני מניח).

כל זה שוב בהנחה שהנחיתה שלך בארץ היא לא מהסוג של תושב חוזר (אחרי שהייה ממושכת בחו"ל) - במקרה הזה אני מניח שחלים כללי מיסוי שונים לגמרי.
...
היי,
אתה ציינת כי אצטרך לספוג כ 50% מיסים מערך הקניה,
אם רסיבר עולה נניח 1300 $
בחישוב מהיר 50% מהסכום זה 650$ רק מיסים !!! זה טירוף.
אז מה ההיגיון אני אוסיף עוד 1500 שקל וארכוש חדש עם אחריות ושירות , אנני מבינה את ההיגיון שבייבוא אישי
(n) (n)

שלח תגובה

חזור אל “ייבוא, תמחור ושירות”