DBX 3BX Dynamic Range Expander
-
Omri617
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2291
מישהו מכיר את הדגם הספיציפי ?
או מישהו בכלל יצא לו להתנסות עם Dynamic renges expanders?
תודה
תודה
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור
- ariekarp
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 596
וואו, בשנות השיבעים המאוחרות חלמתי על המכשיר הזה. שמעתי אותו והתלהבתי. בסוף קניתי אקספנדר קצת פחות טוב אבל זול ממנו מחברה לא ידועה RG . בזמן המדיה האנאלוגית כאשר רוב החומר על תקליטים וטייפים ושידורי רדיו נדחס לתחום של כעד 50 דיבי, המכשיר הזה נועד לפתוח חזרה תחום דינמי, ועשה את זה לא רע בכלל. היום בעידן הדיגיטלי הוא לא נדרש אלא אם כן אתה שומע וויניל ורוצה לסנטז תחום דינמני גדול יותר. אם אתה מגזים בכוון תקבל אפקט של נשימה BREATHING, לכן צריך לכוון את הTHRESHOLD והEXPANSION לכל חומר בצורה מתאימה שישמע טיבעי ולא מאולץ. בכל מקרה זה מכשיר מעניין. הייתי רוצה אותו.
- Kosh
-
- גורו וינטאג'

- תגובות: 4069
הייתה תקופה שיצרניות הסטריאו אהבו לדחוף את המכשירים האלה.הם אמורים לתת סוג של REVERB "ונפח" "בכאילו"
לסאונד.DBX הייתה אחת היצרניות המפורסמות של המכשירים האלה,אני לא ממליץ לך לשלב אחד כזה במערכת,הוא
לא יתן לך משהו ומיוחד ורק יגרע מאיכות הצליל.אתה יכול למצוא ציוד דומה ונוסף של DBX באולפנים ותחנות רדיו,אבל שם הוא משמש למטרות אחרות.
לסאונד.DBX הייתה אחת היצרניות המפורסמות של המכשירים האלה,אני לא ממליץ לך לשלב אחד כזה במערכת,הוא
לא יתן לך משהו ומיוחד ורק יגרע מאיכות הצליל.אתה יכול למצוא ציוד דומה ונוסף של DBX באולפנים ותחנות רדיו,אבל שם הוא משמש למטרות אחרות.
Vintage audio is a way of life
Retro audio is good for you
ערוץ הסטריאו וינטאג' שלי:
http://www.youtube.com/user/Kosh31100
- ariekarp
-
- חבר פעיל במיוחד

אתה טועה הפעם. המכשיר הזה לא מוסיף שום REVERB או אפקט אחר. המכשיר הזה פותח את התחום הדינמי, קרי מחליש צלילם חלשים ומגביר חזקים בהתאמה לעוצמתם ולכוון מידת הEXPANSION שאתה מכוון. הוא אמור לפצות על הדחיסה בהקלטה ולפתוח את התחום הדינמי לרמה ריאליסטית. כמובן שלעולם לא תקבל את מה שהיה לפני, אבל זה עוזר. זה לא מכשיר אפקטים.Kosh כתב:הייתה תקופה שיצרניות הסטריאו אהבו לדחוף את המכשירים האלה.הם אמורים לתת סוג של REVERB "ונפח" "בכאילו"
לא יתן לך משהו ומיוחד ורק יגרע מאיכות הצליל.אתה יכול למצוא ציוד דומה ונוסף של DBX באולפנים ותחנות רדיו,אבל שם הוא משמש למטרות אחרות....
- yehudaa
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4150
היה מענין לראות את הפעולה שלו על הקלטות גרועות בפרט של שנות ה70-60 .
-
Omri617
-
- חבר ותיק

כלומר אם אני מאזין בעיקר לדיסקים הוא לא יתן כלום?

- Tankpopper
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 542
הפסקתי לשמוע DEEP PURPLE רק בגלל שאיכות ההקלטה שלהם פשוט בלתי נסבלת.. אולי זה הפתרון 
- Kosh
-
- גורו וינטאג'

- תגובות: 4069
הקלטה גרועה היא הקלטה גרועה ושום דבר לא ישנה את זה,גם ריינג' אקפנדר לא ישנה את זה.השימוש שלו בתחנת שידור ואולפן נצרך מכורח המציאות,בביקור שנערך לפני שנתיים שארגן האתר באולפני קול ישראל בת"א אף הראו לנו מכשיר כזה של אותו היצרן,רק מדגם קצת יותר מתקדם.מכשיר כמו זה שבתמונה ביקר אצלי לפני כמה שנים,וחזר לעומת שבא..ariekarp כתב:אתה טועה הפעם. המכשיר הזה לא מוסיף שום REVERB או אפקט אחר. המכשיר הזה פותח את התחום הדינמי, קרי מחליש צלילם חלשים ומגביר חזקים בהתאמה לעוצמתם ולכוון מידת הEXPANSION שאתה מכוון. הוא אמור לפצות על הדחיסה בהקלטה ולפתוח את התחום הדינמי לרמה ריאליסטית. כמובן שלעולם לא תקבל את מה שהיה לפני, אבל זה עוזר. זה לא מכשיר אפקטים.Kosh כתב:הייתה תקופה שיצרניות הסטריאו אהבו לדחוף את המכשירים האלה.הם אמורים לתת סוג של REVERB "ונפח" "בכאילו"
לא יתן לך משהו ומיוחד ורק יגרע מאיכות הצליל.אתה יכול למצוא ציוד דומה ונוסף של DBX באולפנים ותחנות רדיו,אבל שם הוא משמש למטרות אחרות.......
פשוט הטעם שלי הוא כמה שפחות להתערב בסאונד,אפילו אם מאזינים להקלטה לא טובה.
Vintage audio is a way of life
- yairf
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 9363
היה לי כזה בשנת 92, אהבתי אז את האפקט של ה"פתיחה" שהוא עשה. הבעייה העיקרית איתו הייתה זמן תגובה ארוך יחסית, שיצר אפקט של "נשימה" וגרם לי להעיף אותו דרך החלון אחרי שנה שביליתי איתו...
- tomyeshuah
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1583
סליחה שאני שואל, אבל באיזה אלבום מדובר?Tankpopper כתב:הפסקתי לשמוע DEEP PURPLE רק בגלל שאיכות ההקלטה שלהם פשוט בלתי נסבלת.. אולי זה הפתרון...
מדובר בגרסאות הקומפקט-דיסקים מההוצאות הראשונות שיצאו בין 1983-1987? (לא רימאסטר)
- Tankpopper
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 542
בדיוק. הורדתי את הDiscography שלהם בFLAC והאיכות פשוט מזעזעת.. אני אלך לחפש את גרסאות הרימסטר.
-
Omri617
-
- חבר ותיק

yairf כתב:היה לי כזה בשנת 92, אהבתי אז את האפקט של ה"פתיחה" שהוא עשה. הבעייה העיקרית איתו הייתה זמן תגובה ארוך יחסית, שיצר אפקט של "נשימה" וגרם לי להעיף אותו דרך החלון אחרי שנה שביליתי איתו......
אז אצלך הוא זרוק בגינה עדיין??
- rooster
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 620
Tankpopper כתב:בדיוק. הורדתי את הDiscography שלהם בFLAC והאיכות פשוט מזעזעת.. אני אלך לחפש את גרסאות הרימסטר....
הפתרון לבעיה שלך עגול, גדול ועשוי מויניל.
- beller
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 519
- שם מלא: beller
וואלה, אני זוכר שיום אחד, שהייתי צעיר ויפה, הלכתי לתומי ברחוב ונחת לי על הראש משהו שחשבתי שהוא לבנה וזה היה DBX. אז זה היית אתה.yairf כתב:היה לי כזה בשנת 92, אהבתי אז את האפקט של ה"פתיחה" שהוא עשה. הבעייה העיקרית איתו הייתה זמן תגובה ארוך יחסית, שיצר אפקט של "נשימה" וגרם לי להעיף אותו דרך החלון אחרי שנה שביליתי איתו......
- beller
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 519
- שם מלא: beller
אני עבדתי עם מכשיר כזה ולא זה שזרקו עליי, עם טייפ 4 ערוצים. הוא היה נהדר. הטייפ עדיין אצלי. עובד. ה-DBX היה מעין אלטרטיבה ל-DOLBY C של אז .
מישהו זוכר את ה-DOLBY לסוגיו?
איזה ימים.
אני מרגיש כמו פלמ"חניק.
אברשה, תביא לי את 12AUX7 שלי.
מישהו זוכר את ה-DOLBY לסוגיו?
איזה ימים.
אני מרגיש כמו פלמ"חניק.
אברשה, תביא לי את 12AUX7 שלי.
דני בלר
-
Omri617
-
- חבר ותיק

דני והDBX , מה עשית איתו? עדיין אצלך ?
- ariekarp
-
- חבר פעיל במיוחד

לא, הוא לא מתאים עם דיסקים כי בדיסקים לא דוחסים את החומר כמו בוויניל.omri617 כתב:כלומר אם אני מאזין בעיקר לדיסקים הוא לא יתן כלום?
...
בכל מקרה הוא לא משפר הקלטה גרועה, לא עושה פלאים אבל יכול לשפר אם משתמשים בו במידה (ע"י כוון מתאים) ולא מוגזם אחרת הוא לא נשמע מספיק טיבעי.
- dragon
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 158
גם אני חלמתי על מכשיר בסגנון הזה בעבר, אבל אין ולא היה לי כזה. היו דגמים רבים של החברה הזו, שהיתה מובילה בתחום. אני יודע שהמכשירים האלה עדיין מבוקשים ע"י חובבי סאונד בעולם ולראיה הם נמכרים במחירים יפים מאד ב-ebay ודומיו.omri617 כתב:מישהו מכיר את הדגם הספיציפי ?
תודה...
יש לי פרוספקט ישן של DBX הכולל מספר מוצרים מהתחום הנ"ל.
לגבי מה ש-beller כתב: המכשיר הנ"ל לא היה במקום דולבי, אבל לחברת DBX היתה גם טכנולוגיה להפחתת רעשים שנקראה בשם החברה והתחרתה במערכת המקבילה של מעבדות DOLBY, ולמעשה היא היתה מעין SCALED DOWN VERSION של מה שעשה המכשיר הנדון פה (למשל), אבל הובסה בסופו של דבר ע"י דולבי בשדה הקרב המסחרי. שתיהן היו גרועות, אגב.
- dragon
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 158
כפי שכתב rooster, ל-Deep Purple מאזינים אך ורק מתקליטים. נקודה.Tankpopper כתב:הפסקתי לשמוע DEEP PURPLE רק בגלל שאיכות ההקלטה שלהם פשוט בלתי נסבלת.. אולי זה הפתרון...
- BennyO
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 972
חברים, תחכימו אותי - מה זה "אפקט נשימה"?
Rust never sleeps