הקפה הירוד במסעדות יוקרה - למה??
- NEGRO
- עוסק בתחום קפה

- תגובות: 1098
- נתן תודות: 95 פעמים
- קיבל תודות: 252 פעמים
כולכם יודעים למה מעטים שותים אספרסו, כי הוא פשוט גרוע ב99% מהמקומות וכדי להסוות את הטעם המר והשרוף מוסיפים חלב והרבה סוכר.
יש מקומות שאפילו הפוך אי אפשר לשתות, אני מבקש חזק ואני מקבל מגעיל, לא חזק, פשוט מר.
יש מקומות שאפילו הפוך אי אפשר לשתות, אני מבקש חזק ואני מקבל מגעיל, לא חזק, פשוט מר.
-
joncafe
- גורו קפה

- תגובות: 2335
- נתן תודות: 124 פעמים
- קיבל תודות: 102 פעמים
מה אכפת לי התחלופה. במחירים של המקומות הללו אסור שזה יהיה תירוץ למשהו. יש לי חבר שהוא שף שעבד בין השאר במסעדות בעלות 2 ו-3 כוכבי מישלן בצרפת. אתה לא מאמין מה הם עושים שם. לדוגמה, לוקחים אנדיב (שכשלעצמו נבחר בקפידה ומחירו בהתאם) וזורקים את כל העלים חוץ מ2-3 במרכז ורק בהם משתמשים לבניית המנה. ועוד כהנה וכהנה ״בזבוזים״ כדי להשתמש רק בטופ של הטופ במנות. אז מה, לא יכולים לזרוק קילו קפה כל יום...? נו באמת...moti_r כתב:לדעתי הבעיה העיקרית במסעדות יוקרה היא שתחלופת הקפה מאוד נמוכה.
מעטים שותים אספרסו בסוף ארוחה יקרה....
Everything should be made as simple as possible, but not simpler
הבנתי מכמה מסעדנים (ובתוכם אבא שלי) שהעניין הוא שלאף אחד אין עניין שהמקום התמלא להם מאנשים ששותים קפה, גם תופסים שולחן להרבה זמן וגם משלמים כמה שקלים בודדים על זה, אז מי שיודע לשתות קפה ואוהב את תרבות הקפה ולהתענג על כל לגימה הוא בעצם פרסונה נונ גראטה.
אז לשאלת הלקוחות אם יש קפה.....כן יש, אבל אם תשאלו איזה(וזה בדוק), תקבלו גמגומים.....
אגב, זה ששפים לא מבינים בקפה זה די נכון, אבל יש גם יוצאים מן הכלל.....
אז לשאלת הלקוחות אם יש קפה.....כן יש, אבל אם תשאלו איזה(וזה בדוק), תקבלו גמגומים.....
אגב, זה ששפים לא מבינים בקפה זה די נכון, אבל יש גם יוצאים מן הכלל.....
שתיית קפה מרובה עלולה לגרום ל......שתיית קפה נוספת....
http://www.secretocafe.co.il
- gedkoz
- חבר ותיק

- תגובות: 1405
- נתן תודות: 72 פעמים
- קיבל תודות: 116 פעמים
אנחנו בלבנט, לא לשכוח! קפה זה סיום נהדר לארוחה טובה, אבל איך שהוא כבר לא חלק מארוחה. ברוב מסעדות יוקרה בארץ עין אפילו סומליה, מלצר יין. ויין זה לגמרי חלק מארוחה טובה. אז מה אפשר לדרוש בעניין הקפה?בריסטי? סטודנט אחרי קורס של שבועיים בעלית הוא כבר בריסטי במתקן קפה לילי ברכבת צפון...
- NEGRO
- עוסק בתחום קפה

שאטד, דבר ראשון בוקר טוב לכולם, דבר שני, אני לא חושב שזה נובע מכך שלא רוצים שישבו אנשים ששותים קפה, אחרת לא היו שמים קפה בכלל ולא שמים קפה גרוע, כמו כן, אף אח לא ייכנס למסעדת מסה לשתות קפה, זו מסעדה ואני בטוח שגם לקוח מבין את זה.
הבעיה נעוצה לדעתי בחוסר מודעות לאלטרנטיבות מעולות שקיימות בשוק.
אני עדיין מחכה לקשר עם אביב משה
למישהו יש את המייל?
הבעיה נעוצה לדעתי בחוסר מודעות לאלטרנטיבות מעולות שקיימות בשוק.
אני עדיין מחכה לקשר עם אביב משה
למישהו יש את המייל?
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
אני בספק אם אביב משה בכלל יודע מה זה אספרסו ועוד יותר בספק אם זה יעניין אותו.
חיים כהן היה אצל אבגי בכמה תוכניות - פעם אחת הוא לא שתה שם קפה... רק דיבר על מכוניות.
זה בכלל לא בפוקוס שלהם - זה לא אוכל מבחינתם אלא סתם משהו שמוזגים בסוף. כל עוד אף אחד לא מתלונן הם גם לא ישנו כלום.
כמה שהקפה יהיה סופר גרוע אנשים עדיין יילכו למסעדה טובה.
חיים כהן היה אצל אבגי בכמה תוכניות - פעם אחת הוא לא שתה שם קפה... רק דיבר על מכוניות.
זה בכלל לא בפוקוס שלהם - זה לא אוכל מבחינתם אלא סתם משהו שמוזגים בסוף. כל עוד אף אחד לא מתלונן הם גם לא ישנו כלום.
כמה שהקפה יהיה סופר גרוע אנשים עדיין יילכו למסעדה טובה.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
המסעדן הישראלי המצוי מעניין אותו בדרך כלל רק דבר אחד וזה המטבע הכסוף הקטן שכתוב עליו שקל. זכיין של רשת גדולה ביקש ממני להכין לו קפה דומה למה שהוא מגיש, רק במחיר זול מהקפה שהוא קונה מהרשת, לו רק ב10 שקל לקילו, לאחר שטעמתי את זה אמרתי לו ששבוע הבאה אני יתן לו דוגמית של קפה דומה מאוד למה שהוא מגיש, וכאן הסיפור נהיה מעניין, אחרי יומיים מאז שהבאתי לו דוגמה של כמה קילו, הוא מתקשר אלי ואומר לי אוקיי סגרנו על 100 קילו לחודש לכל הפחות, ומגיע אלי למחרת עם שקיות ריקות כדי שאני יארוז בהם את התוצרת, ולהפתעתי, אני מסתקל בשקיות, ואלה לא פחות מאשר השקיות של הרשת, עם ההסבר שלהם על הקפה שבפנים, השם של בית הקליה(המקורי של הרשת, ולא אני), וכמובן חותמת כשרות מהודרת שלא קשורה אלי, מיד אמרתי לו שאני לא מוכן לארוז לו, ומצידי שיארוז לבד בבית שלו אבל אני לא יהיה שותף לפשע.(כמובן שהוא הלך ולא חזר)
מה שמעניין בסיפור הוא שהחיסכון שלו הוא 1000 שקל בחודש, רבאק, 1000 שקל!!!!! במקום שמכין לפחות 100 קילו קפה בחודש, שאם נתרגם את זה במספרים זה 120000 שקל ,רק בקפה, כמובן שהוא לא מוכר רק קפה.(למי ששואל איך מגיעים למספר הזה זה 100 מנות לקילו ב12 שקל לכוס, למרות שנראה לי שאצלו זה ב15)
ואם הסיפור הזה היה מעניין יש לי עוד כמה......
מה שמעניין בסיפור הוא שהחיסכון שלו הוא 1000 שקל בחודש, רבאק, 1000 שקל!!!!! במקום שמכין לפחות 100 קילו קפה בחודש, שאם נתרגם את זה במספרים זה 120000 שקל ,רק בקפה, כמובן שהוא לא מוכר רק קפה.(למי ששואל איך מגיעים למספר הזה זה 100 מנות לקילו ב12 שקל לכוס, למרות שנראה לי שאצלו זה ב15)
ואם הסיפור הזה היה מעניין יש לי עוד כמה......
- NEGRO
- עוסק בתחום קפה

שאטד, אשמח לדעת את שמך, מה שאתה נתקל זו רעה חולה של הרבה בתי עסק, הסתכלות על עלות הקפה ולא על אפשרויות הרווח מהקפה (לקוחות חוזרים, ממליצים, קניות נלוות לקפה ועוד) , זו אי הבנה עסקית נטו,, זה כמו שאני אחפש את חומר הגלם הכי זול שיש ואצפה שאנשים ישתו את זה ויצבאו על דלתותיי.
כתבתי על זה מאמר באתר שלי ואני מקווה שכמו בחו"ל, עסקים יבינו שקפה איכותי תורם לעסק יותר מעלותו,הרבה יותר.
אני מאחל לאנשים כמונו שאוהבים מה שהם עושים הרבה הצלחה.
שבוע מצוין ואני איתך בעניין היושרה המקצועית.
כתבתי על זה מאמר באתר שלי ואני מקווה שכמו בחו"ל, עסקים יבינו שקפה איכותי תורם לעסק יותר מעלותו,הרבה יותר.
אני מאחל לאנשים כמונו שאוהבים מה שהם עושים הרבה הצלחה.
שבוע מצוין ואני איתך בעניין היושרה המקצועית.
- גונן
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 825
- נתן תודות: 6 פעמים
- קיבל תודות: 109 פעמים
hosq כתב:איזה שטויות, זה כמו להגיד שאני הולך למסעדה כזו רק בשביל האוכל, לא בשביל שרותים נקיים
רמה זו רמה, והיא צריכה להתבטא בכל אספקט....
זה כמו להגיד שאני הולך למסעדה כזו רק בשביל האוכל, לא בשביל שרותים נקיים
רמה זו רמה, והיא צריכה להתבטא בכל אספקט.
כמעט אותו הדבר רק יותר מכובד !
-
joncafe
- גורו קפה

- תגובות: 2335
- נתן תודות: 124 פעמים
- קיבל תודות: 102 פעמים
צודקים שניכם.גונן כתב:hosq כתב:איזה שטויות, זה כמו להגיד שאני הולך למסעדה כזו רק בשביל האוכל, לא בשביל שרותים נקיים
רמה זו רמה, והיא צריכה להתבטא בכל אספקט....
זה כמו להגיד שאני הולך למסעדה כזו רק בשביל האוכל, לא בשביל שרותים נקיים
רמה זו רמה, והיא צריכה להתבטא בכל אספקט.
כמעט אותו הדבר רק יותר מכובד !...
Everything should be made as simple as possible, but not simpler
נגרו, שמי דניאל שטודינר.
קראתי ברפרוף חלק מהתגובות, ואכן כמו שכתבו מעליי הבעיה נובעת מזה שבמסעדות (בעיקר) לא תמצא בריסטה, אלא ברמן שעבר קורס ברמנים בכל הנוגע למשקאות אלכוהוליים הוא ידע לתת לך סקס און דה ביץ' או כל השמות המפוצצים האלה של משקאות. אבל בת'כלס בקפה הם פשוט עוברים חפיפה מברמן לברמן. התשומת לב במסעדות היא פחותה בכל הנוגע לקפה, וזה מתחיל מבעל המסעדה או השף (שלעתים זה אותו אחד) שלא שמים את הקפה בראש מעיינותיהם.
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
גם באלכוהול הם לפעמים מחפפים - תלוי מה הרקע הקודם שלהם.
בהרבה מסעדות ברמן בכלל מכין את הקינוחים
בהרבה מסעדות ברמן בכלל מכין את הקינוחים
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)