התחדשתי בפיוניר vsx-421-k ולא מצליח להגדיר 5.1 ערוצים אנלוגי
- Hertz33
- חבר ותיק

- תגובות: 2910
- נתן תודות: 35 פעמים
- קיבל תודות: 138 פעמים
http://www.goldtop.co.il/show_details.asp?prod_id=21281
אפשר לרכוש כזה גם בארץ בעלות של כ80 שקל. בטח אפשר למצוא גם ביותר זול. אם אתה מוכן להשקיע קצת יותר ולא מעניין אותך גיימינג אפשר לקנות גםכרטיס מסך בסיסי של AMD מסדרה 6XXX בסביבות 200 שקל ועל הדרך לקבל גם את פורמטי הסאונד החדשים כמו DTS-HD וDOLBY TRUEHD.
אפשר לרכוש כזה גם בארץ בעלות של כ80 שקל. בטח אפשר למצוא גם ביותר זול. אם אתה מוכן להשקיע קצת יותר ולא מעניין אותך גיימינג אפשר לקנות גםכרטיס מסך בסיסי של AMD מסדרה 6XXX בסביבות 200 שקל ועל הדרך לקבל גם את פורמטי הסאונד החדשים כמו DTS-HD וDOLBY TRUEHD.
"על החתום...."
זה בידיוק מה שאמר לי pixies הוא הביא לי לינק לאיבי שעולה 37 שקל .
לגבי כרטיס מסך יש לי כרטיס די טוב ואין טעם לשדרג למשהוא שהוא לא משמעותי חזק ממה שייש לי (ואני לא מתכנן כרגע לשדרג את המחשב)
אני גם כרגע לא כל כך משחק משחקים על המחשב אלה יותר על הסוני אבל עדיין אני לא רוצה כרטיס מסך פשוט כי לפעמים התחשק לי גם לשחק על המחשב.
עכשיו לגבי האיכות של הסאונד בחיבור הspdif הפנימי :
מקודם כזכור לכם התחברתי ליציאות האנלוגיות (3 יציאות של 3.5ממ). האם היציאה הדיגיטאלית עכשיו תיהיה איכותית יותר ? או פחות ?
ולגבי ההגדרות שלה על המחשב .. צפויות לי בעיות או שאני רק מגדיר ביציאה במקום אנלוגי אז דיגיטאלי וזהו????
ושאלה אחרונה אם כבר המחיר יוצא לי אותו דבר האם הכרטיס סאונד חיצוני שהראתי יהיה לי איכותי יותר??? ישדרג לי גם את איכות הסאונד והפורמטים החדשים ???
זה הכרטיס: http://www.buyincoins.com/details/usb-6 ... ct-68.html
לגבי כרטיס מסך יש לי כרטיס די טוב ואין טעם לשדרג למשהוא שהוא לא משמעותי חזק ממה שייש לי (ואני לא מתכנן כרגע לשדרג את המחשב)
אני גם כרגע לא כל כך משחק משחקים על המחשב אלה יותר על הסוני אבל עדיין אני לא רוצה כרטיס מסך פשוט כי לפעמים התחשק לי גם לשחק על המחשב.
עכשיו לגבי האיכות של הסאונד בחיבור הspdif הפנימי :
מקודם כזכור לכם התחברתי ליציאות האנלוגיות (3 יציאות של 3.5ממ). האם היציאה הדיגיטאלית עכשיו תיהיה איכותית יותר ? או פחות ?
ולגבי ההגדרות שלה על המחשב .. צפויות לי בעיות או שאני רק מגדיר ביציאה במקום אנלוגי אז דיגיטאלי וזהו????
ושאלה אחרונה אם כבר המחיר יוצא לי אותו דבר האם הכרטיס סאונד חיצוני שהראתי יהיה לי איכותי יותר??? ישדרג לי גם את איכות הסאונד והפורמטים החדשים ???
זה הכרטיס: http://www.buyincoins.com/details/usb-6 ... ct-68.html
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32985
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2317 פעמים
איכות - היציאה הדיגיטלית תהיה איכותית יותר, כי המידע יעבור 1 ל-1 (או, יותר נכון, בצורה של 0-ים ו-1-ים) אל הרסיבר, והוא זה שיפענח את המידע לאנלוגי ויגביר אותו לכיוון הרמקולים.
הגדרה - תגדיר ב-Playback Devices (התקני השמעה בעברית) שהיציאה הדיגיטלית היא ברירת המחדל שלך, כך שיהיה וי ירוק עליו.
כרטיס אחר - לא, איכות זהה לחלוטין וללא פורמטים חדשים - כי SPDIF באופן עקרוני לא מעביר פורמטים חדשים. כרטיס מסך חדש - כן יעביר פורמטים חדשים (דרך HDMI).
הגדרה - תגדיר ב-Playback Devices (התקני השמעה בעברית) שהיציאה הדיגיטלית היא ברירת המחדל שלך, כך שיהיה וי ירוק עליו.
כרטיס אחר - לא, איכות זהה לחלוטין וללא פורמטים חדשים - כי SPDIF באופן עקרוני לא מעביר פורמטים חדשים. כרטיס מסך חדש - כן יעביר פורמטים חדשים (דרך HDMI).
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
אוקי תודה רבה על העזרה הגעתי להחלטה של להזמין את החיבור הזה מהאיבי : http://www.ebay.com/itm/V-2-Gigabyte12C ... 35b48a3c76
ואת הכבל הזה מדיל אקסטרים (למרות שלוקח להם איזה חודש עד שאני מקבל מהם דברים): http://dx.com/premium-toslink-digital-a ... ngth-21922
תודה על העזרה ואני יודיע פה איך יצא ואם לא היו לי בעיות עם ההגדרות..
ואת הכבל הזה מדיל אקסטרים (למרות שלוקח להם איזה חודש עד שאני מקבל מהם דברים): http://dx.com/premium-toslink-digital-a ... ngth-21922
תודה על העזרה ואני יודיע פה איך יצא ואם לא היו לי בעיות עם ההגדרות..
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

תתחדש! 
עוד שאלה קטנה ברשותכם רק בשביל שאני ידע לנצל את הרסיבר החדש עד הסוף.....
לגבי השלט שלו יש אפשרות לטעם אותו עם הטלויזיה שאני יוכל להדליק\לכבות או להחליף את האינפוטים של הטלויזיה בעזרת השלט של הרסיבר???
נ.ב.
ניסיתי להבין את זה דרך החוברת הוראות שהורדתי מהאתר של פיוניר ולא הכי ברור לי ...
לגבי השלט שלו יש אפשרות לטעם אותו עם הטלויזיה שאני יוכל להדליק\לכבות או להחליף את האינפוטים של הטלויזיה בעזרת השלט של הרסיבר???
נ.ב.
ניסיתי להבין את זה דרך החוברת הוראות שהורדתי מהאתר של פיוניר ולא הכי ברור לי ...
הגדרות של האודיו
טוב אז קיבלתי את הרכיבים וחיברתי אותם ובאמת אני שומע סאונד מהרסיבר ...
אבל לצערי זה 2.1 ערוצים ואני לא מוצא איך להגדיר את זה כמו שצריך ...
מדובר בהגדרות של מחשב או של רסיבר לפי דעתכם ???
בכול מקרא הוספתי תמונת מסך של ההגדרות שלי במחשב אולי זה יעזור לכם לתת לי תשובה ....
בכול מקרא תודה מראש לכול העוזרים ...

אבל לצערי זה 2.1 ערוצים ואני לא מוצא איך להגדיר את זה כמו שצריך ...
מדובר בהגדרות של מחשב או של רסיבר לפי דעתכם ???
בכול מקרא הוספתי תמונת מסך של ההגדרות שלי במחשב אולי זה יעזור לכם לתת לי תשובה ....
בכול מקרא תודה מראש לכול העוזרים ...
-
- הגדרות אודיו
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

אתה מנסה לנגן תכנים שהם אכן תכני סראונד (DD או DTS)? למשל, קבצי MKV יהיו מצויינים למטרה הזו. קבצי AVI הם בד"כ סטריאו.
נסה לפעול על פי "המדריך המהיר לצפייה בתכני HD", שלינק אליו תוכל למצוא בשרשור המדריכים בראש פורום HTPC.
נסה לפעול על פי "המדריך המהיר לצפייה בתכני HD", שלינק אליו תוכל למצוא בשרשור המדריכים בראש פורום HTPC.
אני יודע שקודם שהמחשב שלי היה מחובר ב5.1 אנלוגי אז תמיד היה לי סראונד גם ששמעתי מוזיקה וגם שראיתי סרטים....
איך אפשר להגדיר את זה ככה עכשיו ....
למשל גם שבתוכנה שמגדירים את האודיו במחשב היה מצויר לי 5 רמקולים סראונד ובאס ושלחצתי על כל אחד מהם אז אותו רמקול השמיע צליל....
איך אפשר להגדיר את זה ככה עכשיו ....
למשל גם שבתוכנה שמגדירים את האודיו במחשב היה מצויר לי 5 רמקולים סראונד ובאס ושלחצתי על כל אחד מהם אז אותו רמקול השמיע צליל....
http://www.hometheater.co.il/vt105416
זה המדריך שאני צריך לעקוב אחריו?
אם זה באמת המדריך ניסיתי למחוק את הK-LITE והתקנתי את המקודד שארק הזה ....
אחרי שקצת שיחקתי בהגדרות ניתקלתי בשתי בעיות ...
1. אחרי שאיך שהוא הצלחתי לגרום לכתוביות לעבוד אז הוא מורח לי אותם על המסך שהתמונה זזה (אם צריך אני יוסיף תמונה )
2. שאני משמיע מוזיקה או לא משמיע לי אותה בכל חמשת הרמקולים אלה רק ב2...
נ.ב
רוב ההגדרות לא הבנתי מה אני עושה וסתם שיחקתי איתם ....
עריכה: אין לאף אחד תשובה ???
זה המדריך שאני צריך לעקוב אחריו?
אם זה באמת המדריך ניסיתי למחוק את הK-LITE והתקנתי את המקודד שארק הזה ....
אחרי שקצת שיחקתי בהגדרות ניתקלתי בשתי בעיות ...
1. אחרי שאיך שהוא הצלחתי לגרום לכתוביות לעבוד אז הוא מורח לי אותם על המסך שהתמונה זזה (אם צריך אני יוסיף תמונה )
2. שאני משמיע מוזיקה או לא משמיע לי אותה בכל חמשת הרמקולים אלה רק ב2...
נ.ב
רוב ההגדרות לא הבנתי מה אני עושה וסתם שיחקתי איתם ....
עריכה: אין לאף אחד תשובה ???
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

כנראה שלא באמת ניגנת תכני סראונד, אלא ניגנת תכנים שהם סטריאו, ובמגבר עצמו הפעלת הדמייה של סראונד כמו דולבי פרו לוגי'ק.
הבעייה אצלך היא בהגדרת הרסיבר - כשאתה משמיע מוסיקה, אתה צריך להפעיל ברסיבר דולבי פרו לוגי'ק או 5/7CH STEREO או מה שנשמע לך הכי טוב.
מחשב:
את ה-K-LITE באמת מומלץ להעיף לאלף עזאזל...
תתחיל עם הנגן MPC-HC, ותתקין ותגדיר אותו על פי "המדריך המהיר לצפייה בתכני HD" (לינק בשרשור המדריכים של פורום HTPC).
הבעייה אצלך היא בהגדרת הרסיבר - כשאתה משמיע מוסיקה, אתה צריך להפעיל ברסיבר דולבי פרו לוגי'ק או 5/7CH STEREO או מה שנשמע לך הכי טוב.
מחשב:
את ה-K-LITE באמת מומלץ להעיף לאלף עזאזל...
תתחיל עם הנגן MPC-HC, ותתקין ותגדיר אותו על פי "המדריך המהיר לצפייה בתכני HD" (לינק בשרשור המדריכים של פורום HTPC).
אז ככה אחרי שהתקנתי את המקודדים של שארק הזה אז רק במדיה פלייר או משמיע לי 5.1 ערוצים מלא ואמיתי (בVLC למשל לא עובד לי 5.1 ערוצים שאני מנגן את אותו סרט.... אולי הגדרות בניפרד של ה-VLC????)
בכול מקרא אחרי שקצת שיחקתי עם ההגדרות אז הצלחתי להפעיל גם כתוביות אבל הם נימרחות לי על המסך שהתמונה זזה (בKLITE באמת עבד לי הכול טוב וחלק בלי בעיות אם זה בכלל קשור להגדרות של המקודד)
עכשיו לגבי ההגדרות שאמרת לי ברסיבר ... מתי שאין לי תוכן של 5.1 ערוצים או פשוט ישמיע לי את אותו ערוץ על כול הרמקולים ומתי שכן יש תוכן 5.1 אז הוא ישמיע לי רגיל (ערוץ נפרד לכול רמקול)????
או שכול פעם שאני משמיע סטריאו אני צריך להגדיר מה שאמרת לי ושאני משמיע 5.1 אני צריך להחזיר להגדרות הרגילות?
ממש מצטער על החפירה אבל אני תקוע כבר יותר מחודש בלי רמקולים נורמלים ... חבל שמכרתי את הרסיבר הקודם.
בכול מקרא תודה רבה מראש.
בכול מקרא אחרי שקצת שיחקתי עם ההגדרות אז הצלחתי להפעיל גם כתוביות אבל הם נימרחות לי על המסך שהתמונה זזה (בKLITE באמת עבד לי הכול טוב וחלק בלי בעיות אם זה בכלל קשור להגדרות של המקודד)
עכשיו לגבי ההגדרות שאמרת לי ברסיבר ... מתי שאין לי תוכן של 5.1 ערוצים או פשוט ישמיע לי את אותו ערוץ על כול הרמקולים ומתי שכן יש תוכן 5.1 אז הוא ישמיע לי רגיל (ערוץ נפרד לכול רמקול)????
או שכול פעם שאני משמיע סטריאו אני צריך להגדיר מה שאמרת לי ושאני משמיע 5.1 אני צריך להחזיר להגדרות הרגילות?
ממש מצטער על החפירה אבל אני תקוע כבר יותר מחודש בלי רמקולים נורמלים ... חבל שמכרתי את הרסיבר הקודם.
בכול מקרא תודה רבה מראש.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

ניסית את מה שכתבתי לך? נראה כאילו התעלמת מזה...pixies כתב:תתחיל עם הנגן MPC-HC, ותתקין ותגדיר אותו על פי "המדריך המהיר לצפייה בתכני HD" (לינק בשרשור המדריכים של פורום HTPC)....
הנה לינק למדריך אם לא הצלחת למצוא.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

בשביל לשמוע תכני סטריאו בכל הרמקולים אתה צריך לבחור ברסיבר עצמו מצב של פיזור לכל הרמקולים כמו דולבי פרו לוגי'ק, 7CH STEREO וכו.
אוקי למרות שאני אוהב את המדיה פלייר אני ינסה את הנגן הזה ...
שאלה אחרונה ברסיבר אני יצתרך כל פעם להחליף בין פרו לוגיק למצב אחר או שאני יכול להשאיר אותו תמיד על פרולוג'יק ומתי שהנגן הזה ינגן לי סרט5.1 אז הרסיבר ישמיע 5.1?
שאלה אחרונה ברסיבר אני יצתרך כל פעם להחליף בין פרו לוגיק למצב אחר או שאני יכול להשאיר אותו תמיד על פרולוג'יק ומתי שהנגן הזה ינגן לי סרט5.1 אז הרסיבר ישמיע 5.1?
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

המדיה פלייר מוגבל מאוד וכמעט ללא אפשרויות. לא ברור למה אתה אוהב אותו...
ב-MPC HC, בנוסף לאפשרויות זום רבות ומגוונות, אתה יכול גם לקבוע את הכפתורים העדיפים לך (במקלדת וגם בשלט) לביצוע כל פעולה, לשלוט באופן נוח במקודדים (גם פנימיים וגם חיצוניים), לאפשר שינוי אוטומטי של קצב רענון המסך על פי התוכן, להציג מידע מפורט על התוכן אותו אתה מנגן, ועוד ועוד.
ברסיבר לא תצטרך להחליף כל פעם. הפרו לוג'יק ייכנס לפעולה רק כאשר הרסיבר יקבל סיגנל PCM סטריאו. ברגע שהרסיבר יקבל סיגנל DD או DTS (או DTS-HD/Dolby TrueHD) הוא יכבה את הפרו לוג'יק ויעביר את המידע ישירות לרמקולים ללא עיבוד מלאכותי.
ב-MPC HC, בנוסף לאפשרויות זום רבות ומגוונות, אתה יכול גם לקבוע את הכפתורים העדיפים לך (במקלדת וגם בשלט) לביצוע כל פעולה, לשלוט באופן נוח במקודדים (גם פנימיים וגם חיצוניים), לאפשר שינוי אוטומטי של קצב רענון המסך על פי התוכן, להציג מידע מפורט על התוכן אותו אתה מנגן, ועוד ועוד.
ברסיבר לא תצטרך להחליף כל פעם. הפרו לוג'יק ייכנס לפעולה רק כאשר הרסיבר יקבל סיגנל PCM סטריאו. ברגע שהרסיבר יקבל סיגנל DD או DTS (או DTS-HD/Dolby TrueHD) הוא יכבה את הפרו לוג'יק ויעביר את המידע ישירות לרמקולים ללא עיבוד מלאכותי.
מעולה תודה רבה רבה לך אחי .
אני ממש ממש מצטער שאני משגע אותך אבל נישארה לי בעיה אחת אחרונה ....
בהגדרות של הנגן שאני לוחץ PAUSE וניכנס שם להגדרות של פילטר ואז של האודיו ומשנה לSPDIF (לפי המדריך שהבאת לי )
אז בעיה ראשונה אני לא יכול לשלוט על הווליום של הנגן (שאני מזיז את הווליום אז זה לא משנה את העוצמה שיוצאת מרמקול)
ובעיה שניה שאני סוגר את הנגן ומפעיל אותו מחדש (עם אותו סרט) או לא זוכר את השינוי הזה שעשיתי לSPDIF (רק את השינוי הזה הוא לא זוכר את שאר ההגדרות ששיניתי או כן זוכר...)
עריכה:
מצאתי את הפתרון לבעיה השניה . מתי שהפעלתי את הסרט עצמו הוא לא הפעיל לי את התוכנה כADMINESTR ובגלל זה לא שמר את השינויים .
הבעיה שלי עכשיו היא רק שהוא לא נותן לי לשנות את הווליום מהנגן....
בנוסף שיניתי לפרו לוג'יק ברסיבר ובאמת הוא מנגן על כל הרמקולים ... דרך אגב הוא עדיין שומר לי על ימין ושמאל במצב הזה ???
אני ממש ממש מצטער שאני משגע אותך אבל נישארה לי בעיה אחת אחרונה ....
בהגדרות של הנגן שאני לוחץ PAUSE וניכנס שם להגדרות של פילטר ואז של האודיו ומשנה לSPDIF (לפי המדריך שהבאת לי )
אז בעיה ראשונה אני לא יכול לשלוט על הווליום של הנגן (שאני מזיז את הווליום אז זה לא משנה את העוצמה שיוצאת מרמקול)
ובעיה שניה שאני סוגר את הנגן ומפעיל אותו מחדש (עם אותו סרט) או לא זוכר את השינוי הזה שעשיתי לSPDIF (רק את השינוי הזה הוא לא זוכר את שאר ההגדרות ששיניתי או כן זוכר...)
עריכה:
מצאתי את הפתרון לבעיה השניה . מתי שהפעלתי את הסרט עצמו הוא לא הפעיל לי את התוכנה כADMINESTR ובגלל זה לא שמר את השינויים .
הבעיה שלי עכשיו היא רק שהוא לא נותן לי לשנות את הווליום מהנגן....
בנוסף שיניתי לפרו לוג'יק ברסיבר ובאמת הוא מנגן על כל הרמקולים ... דרך אגב הוא עדיין שומר לי על ימין ושמאל במצב הזה ???