שבירת מיתוס אלחוטי...

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
Eliran_w פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 46
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #21 

harari כתב:אני לא חושב שתוכל לקבל את מלוא רוחב הפס בפועל בהורדות דרך ראוטר שתומך 100Mbps, ישירות מההוטבוקס זה משהו אחר.
ניסית?
...
כן עשיתי דבר כזה הפכתי את ראוטר טיפילניק לAP וחברתי את כל יציאות LAN למחשבים דרך הסופר בוקס ואז פתרתי את הבעיה זה אומר שגם לא היה לי כבל מתאים וגם לא הייתי מחובר ישירות לסופר בוקס.

nir11
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3893
נתן תודות: 232 פעמים
קיבל תודות: 312 פעמים

שליחה #22 

למה בדיוק צריך רשת גיגה כדי להנות ממהירות 100M?

harari
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4030
נתן תודות: 23 פעמים
קיבל תודות: 266 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #23 

מכמה סיבות :

1. ראוטרים ביתיים זולים או ישנים לא מסוגלית להגיע לזה, אמנם אתה מסתנכרן מול רכיב המתג שבמכשיר במהירות 100Mbps אבל מהירות העברת המידע בין פורט הWAN והLAN לא תמיד ובד"כ לא מגיעה למהירות הזו. קח לדוגמא ראוטרים חדשים שכביכול תומכים ב1Gbps, למשל tp-link wr1043nd, גם פורט הWAN וגם פורט הLAN שלו הם 1Gbps אך הוא מסוגל להעביר מידע בין WAN לLAN וההיפך במהירות שלא עולה על 120Mbps. בראוטרים ישנים יותר\חלשים יותר\איטיים יותר המהירות היא כמובן נמוכה יותר.

2. בהמשך ל1, רכיב המתג של הראוטרים האלה לא חזק במיוחד, הוא לא יצליח לעמוד בעומס של הורדה על המהירות המקסימלית+העברת נתונים ברשת בין הפורטים שונים.

3. נניח שאתה מחובר לראוטר ב100Mbps, ורוחב הפס שלך החוצה הוא100Mbps והראוטר עומד במהירות הזו ומצליח לספק לך את מלוא רוחב הפס לפורט יחיד - אתה כרגע משתמש בכל רוחב הפס שכרטיס הרשת שלך יודע לתת בשביל העברת מידע מהWAN למחשב שלך, עכשיו נניח שאתה רוצה בו-זמנית להעביר מידע ברשת, הזרמת מדיה, העברת קובץ וכו'. אתה חייב להגביל את מהירות ההורדה. אם היה לך ראוטר שתומך ב1Gbps לא היה צורך בכך והיית נהנה מכל העולמות.

בדיקות מהירות באתרים למיניהם לא תמיד משקפים. לכן המבחן צריך להיות הורדה רציפה וממושכת עם חיבורים מרובים - רק אז תדע באמת למה אתה יכול להגיע מבחינת כל צווארי הבקבוק.
Don't Let The Facts Ruin a Good Story !
HarariProjects.com

HomeTheater Over-Dose

nir11
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3893
נתן תודות: 232 פעמים
קיבל תודות: 312 פעמים

שליחה #24 

נשמע לי מוזר.
אמנם לא בדקתי אבל צריך כח מחשוב די עלוב בשביל לתמוך ב 100M על כל הפורטים, ומדובר על רכיבי חומרה יעודיים, זולים ככל שיהיו.

roee7777
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 809
נתן תודות: 75 פעמים
קיבל תודות: 14 פעמים

שליחה #25 

איך מבטלים QOS ?

shayze
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2626
נתן תודות: 165 פעמים
קיבל תודות: 137 פעמים

שליחה #26 

nir11 כתב:נשמע לי מוזר.
אמנם לא בדקתי אבל צריך כח מחשוב די עלוב בשביל לתמוך ב 100M על כל הפורטים, ומדובר על רכיבי חומרה יעודיים, זולים ככל שיהיו.
...
כשמדובר על ייצור המוני לשוק הביתי - כמה שיותר זול יותר טוב.
אל תשכח שיש גם overhead של הפרוטוקול וכל מיני סוגי מידע נוספים שעוברים כדרך קבע על הרשת, אז גם אם הראוטר שלך באמת תומך ב-100M מלא, זה אולי מה שתקבל, אבל אתה מודד רק את מה שאתה רואה - הData, וזה לא כל התעבורה.
עלינו לשמור על איכות הסביבה למען ילדינו. לפעמים פעולות קטנות כל יום עושות שינוי גדול.

The story of stuff
http://www.storyofstuff.com/

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”