cellini evoluzione ויבוא עצמי
-
emix
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 26
קראתי והחכמתי - תודה.
עדיין, חלק מהדיונים בשרשור הזה (ואחרים) הם בוג של מלחמות דת - ראה "אניטב טנק" -> "אניטה לא מתוכננת נכון". אלו דיונים טובים שבאמת, כמו שאמרת כפיר, דנים בקטנות, אבל מוצגים כאלו מדובר בנושאים הרבה יותר מהותיים.
אני לא רוצה לזלזל בנושא בטמפרטורה והלחץ - ברור שמדובר בנושאים קריטיים, אבל כמהנדס אני יכול להאמין שמכונת HX יכולה להפיק טמפרטורה ולחצים טובים במידה דומה מאוד למכונת דאבל בוילר, והכל לתצורה ביתית קומפקטית. דריך לזכור שגם במכונת דאבל בוילר, עם יציאת מיים חמים מהמיכל, נכנסים מיים קרים שמקררים את המיכל ומורידים את הלחץ. במכונות מסחריות, שם נפח הדודים גדול יותר וגופי החימום חזקים יותר, השינוי הזה פחות מורגש. המכונות ביתיות קומפקטיות הירידה מורגשת. מאחר וטווח הטמפרטורה האופטימלי הוא קטן, בדגמים "פשוטים" יותר, צפוי שהוא יורגש.
לגבי דאבל בוילר לסביבה הביתית - אני מאמין שזה נושא של מקום - דאבל בוילר טוב צריך דודים גדולים מספיק ומבודדים היטב (מעבר לשאר האלקטרוניקה והמכניקה) וזה תופס מקום. לרובנו (לפחות בסטנדרט הישראלי) אין המון מקום על השיש למכונה גדולה. למי שיש - מומלץ בהחלט.
עדיין, חלק מהדיונים בשרשור הזה (ואחרים) הם בוג של מלחמות דת - ראה "אניטב טנק" -> "אניטה לא מתוכננת נכון". אלו דיונים טובים שבאמת, כמו שאמרת כפיר, דנים בקטנות, אבל מוצגים כאלו מדובר בנושאים הרבה יותר מהותיים.
אני לא רוצה לזלזל בנושא בטמפרטורה והלחץ - ברור שמדובר בנושאים קריטיים, אבל כמהנדס אני יכול להאמין שמכונת HX יכולה להפיק טמפרטורה ולחצים טובים במידה דומה מאוד למכונת דאבל בוילר, והכל לתצורה ביתית קומפקטית. דריך לזכור שגם במכונת דאבל בוילר, עם יציאת מיים חמים מהמיכל, נכנסים מיים קרים שמקררים את המיכל ומורידים את הלחץ. במכונות מסחריות, שם נפח הדודים גדול יותר וגופי החימום חזקים יותר, השינוי הזה פחות מורגש. המכונות ביתיות קומפקטיות הירידה מורגשת. מאחר וטווח הטמפרטורה האופטימלי הוא קטן, בדגמים "פשוטים" יותר, צפוי שהוא יורגש.
לגבי דאבל בוילר לסביבה הביתית - אני מאמין שזה נושא של מקום - דאבל בוילר טוב צריך דודים גדולים מספיק ומבודדים היטב (מעבר לשאר האלקטרוניקה והמכניקה) וזה תופס מקום. לרובנו (לפחות בסטנדרט הישראלי) אין המון מקום על השיש למכונה גדולה. למי שיש - מומלץ בהחלט.
- דבוטאנט
-
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
מה רע במלחמות דת? ...
אף אחד לא אומר ש HX לא יציב אם הוא מתוכנן טוב. אבל היציבות באה אחרי קולינג פלאש.
מכונות דאבל בוילר נכנסות באותו גוף של HX.
בא נסכם שתקנה מנוף וזהו?
אף אחד לא אומר ש HX לא יציב אם הוא מתוכנן טוב. אבל היציבות באה אחרי קולינג פלאש.
מכונות דאבל בוילר נכנסות באותו גוף של HX.
בא נסכם שתקנה מנוף וזהו?
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
-
emix
-
- חבר שרק התחיל

סגרנו. זה בדיוק מה שאני בוחן עכשיו. יש אחד מומלץ?
לגבי הקולינג פלאש - אני יכול לחיות עם זה (במיוחד עם חיבור לצנרת).
לא אמרתי שמלחמות דת רעות - אבל הרבה חבר'ה מתחילים ולא טכניים קוראים את הדיונים האלו ומתבלבלים.
לגבי הקולינג פלאש - אני יכול לחיות עם זה (במיוחד עם חיבור לצנרת).
לא אמרתי שמלחמות דת רעות - אבל הרבה חבר'ה מתחילים ולא טכניים קוראים את הדיונים האלו ומתבלבלים.
- nimitzg
-
- כתב קפה

- תגובות: 2060
או VBM super dommoberדבוטאנט כתב:HX.
בא נסכם שתקנה מנוף וזהו?...
"Cigars change thoughts into dreams."
(Victor Marie Hugo 1802-1885)
(Victor Marie Hugo 1802-1885)
- עזרא
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 109
emix כתב: צריך לזכור שגם במכונת דאבל בוילר, עם יציאת מיים חמים מהמיכל, נכנסים מיים קרים שמקררים את המיכל ומורידים את הלחץ.
במכונות מסחריות, שם נפח הדודים גדול יותר וגופי החימום חזקים יותר, השינוי הזה פחות מורגש.
המכונות ביתיות קומפקטיות הירידה מורגשת.
מאחר וטווח הטמפרטורה האופטימלי הוא קטן, בדגמים "פשוטים" יותר, צפוי שהוא יורגש....
נראה שלצורך השגת יציבות טמפרטורה פנומנלית לאורך השוט אין צורך בבויילר חליטה ייעודי בנפח גדול מ-750 סמ"ק
כדוגמת זה שקיים במכונות Quickmill Eliane/Alexia (מכונה בתצורת SBDU)
או זה שקיים במכונות Izzo Alex Duetto (מכונה בתצורת DB)
ברור ששני בויילרים בנפח של 1700 סמ"ק כל אחד כמו במכונת Expobar Brewtus עדיפים אבל כנראה שזה אוברקיל רציני
ראה את מסקנות הצוות באתר HB בנוגע ליציבות הטמפרטורה לאורך החליטה (intra-shot temp. stability) של האלקסיה בשרשור הבנצ'מארק שבוצע למכונה
horsepower is an illusory mathematical equation
torque is real and the source of all good things in the universe
-
emix
-
- חבר שרק התחיל

מסכים. זה כמובן קשור בכמות המנות שאתה מכין. אם מגיעים כמה אורחים לקפה, אתה מדבר על נפח אחר שנדרש.
מעבר קליל על מכונות דאבל בוילר מראות שללא מעט יש בוילר קטן מ-750 סמ"ק (לחליטה).
ירון
מעבר קליל על מכונות דאבל בוילר מראות שללא מעט יש בוילר קטן מ-750 סמ"ק (לחליטה).
ירון
- דבוטאנט
-
- אחראי תחום קפה

יש הרבה דווקא עם דוד 400 מ"ל ו PID
- גונן
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 825
אני לא ממש מבין על מה אתם מדברים בעיניין האובר קיל של דאבל בוילר , אובר קיל יש לדעתי רק במחיר , אם המחיר דומה אז זו היתמודדות בין 2 שיטות שלדעתי היציבות טמפרטורה של הדאבל בוילר טובה יותר גם אם המיכל קטן והטמפרטורה זזה מעט , למה בעצם ?
כי ברגע שהשוט מתחיל נכון , נגיד ב93 מעלות ויורד במהלך השוט ל91 מעלות (מבוסס על מידע אמין ובדוק- יש לי כזה בבית ) זה עדין יותר טוב בעיניי מי לנחש את הטמפרטורה, או אולי להתחיל ב 99 מעלות או 101 מעלות ולסיים את השוט בירידה יציבה מאוד של מעלה 1 מישם כלפי מטה . או לתת קולינג פלאש ארוך מידי ולרדת מיתחת ל 85 מעלות נגיד , זה בסוף מבוסס ניחוש , זה לבד לראייתי סוג של חיסרון ,
מוטי , לא הבנתי איזו בעיות אמינות יש לדאבל בילר , הכול מבוסס על רכיבים דומים , ובסך הכול מי שלא ישמור על המכונה מאבנית יקבל בעיות אמינות בכול מכונה , ללא קשר לשיטת העבודה , הווילדי למשל(דאבל בילר ) בארה"ב היא המכונה היחידה עם אני לא טועה ,שנמכרת שם עם שנתיים אחריות ! זה מעיד משהוא בעיני על האמינית לא ?
---אגב מה באמת גודל הדוד של האספרסו במכונות ביתיות עם מחליף חום ?
כי ברגע שהשוט מתחיל נכון , נגיד ב93 מעלות ויורד במהלך השוט ל91 מעלות (מבוסס על מידע אמין ובדוק- יש לי כזה בבית ) זה עדין יותר טוב בעיניי מי לנחש את הטמפרטורה, או אולי להתחיל ב 99 מעלות או 101 מעלות ולסיים את השוט בירידה יציבה מאוד של מעלה 1 מישם כלפי מטה . או לתת קולינג פלאש ארוך מידי ולרדת מיתחת ל 85 מעלות נגיד , זה בסוף מבוסס ניחוש , זה לבד לראייתי סוג של חיסרון ,
מוטי , לא הבנתי איזו בעיות אמינות יש לדאבל בילר , הכול מבוסס על רכיבים דומים , ובסך הכול מי שלא ישמור על המכונה מאבנית יקבל בעיות אמינות בכול מכונה , ללא קשר לשיטת העבודה , הווילדי למשל(דאבל בילר ) בארה"ב היא המכונה היחידה עם אני לא טועה ,שנמכרת שם עם שנתיים אחריות ! זה מעיד משהוא בעיני על האמינית לא ?
---אגב מה באמת גודל הדוד של האספרסו במכונות ביתיות עם מחליף חום ?
- hosq
-
- כתב קפה

- תגובות: 5016
החל מליטר וחצי
אין ספק שקל יותר וזול יותר לתחזק דוד אחד יחסית לשניים. מצד שני למי ששותה בעיקר אספרסו, דוקא מחליף חום זה אוברקיל, אמנם דוד יחיד אבל גדול יחסית ונשמר תמיד בטמפ' גבוהה ממאה מעלות. דאבל בוילר מאפשרת הדלקת דוד החליטה בלבד.
אין ספק שקל יותר וזול יותר לתחזק דוד אחד יחסית לשניים. מצד שני למי ששותה בעיקר אספרסו, דוקא מחליף חום זה אוברקיל, אמנם דוד יחיד אבל גדול יחסית ונשמר תמיד בטמפ' גבוהה ממאה מעלות. דאבל בוילר מאפשרת הדלקת דוד החליטה בלבד.
what's next?
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

- תגובות: 9712
גונן,
כשיש פעמיים דוד + פעמיים גוף חימום + פעמיים צנרת ואלמנטים מסביב - הסיכוי לתקלה עולה.
כשיש פעמיים דוד + פעמיים גוף חימום + פעמיים צנרת ואלמנטים מסביב - הסיכוי לתקלה עולה.
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
- hosq
-
- כתב קפה

מדהים שרוב ההשקעה במכונת קפה הולכת על ההקצפה. ללא הקצפה המחיר והמורכבות יורדים לפחות מחצי. כשמסתכלים על זה ככה, יכול להיות שהפתרון הוא קפוצינטור חיצוני במקס' 500 שח ופשרה קלה באיכות ההקצפה + מכונה כמו דומובר
what's next?
- shlomyga
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1403
אני חושב שהפשרה היא הרבה יותר לכיוון הכבדה מאשר קלה.hosq כתב:. כשמסתכלים על זה ככה, יכול להיות שהפתרון הוא קפוצינטור חיצוני במקס' 500 שח ופשרה קלה באיכות ההקצפה + מכונה כמו דומובר...
עוד לא יצא לי לטעום/לראות קצף ראוי מקפוצינטור - תמיד או שהוא סבוני מידיי או שא עוצרים קצת לפני
אז הוא יותר חלב חם מאשר חלב קרמי שהוקצף נכון.
- hosq
-
- כתב קפה

פשוט נראה לי הזוי להקציף חלב ב 6000 שח
what's next?
- עזרא
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 109
moti_r כתב:גונן,
כשיש פעמיים דוד + פעמיים גוף חימום + פעמיים צנרת ואלמנטים מסביב - הסיכוי לתקלה עולה....
אני לא בטוח שאמירה כזו נכונה לטווח הארוך מבחינת פשטות התחזוקה של מכונת DB שהיא בעצם זוג מכונות דוד יחיד פשוטות ופתוחות (מבחינת ניקוי אבנית וכו') בהשוואה למערכת הסגורה של טכנולוגיית HX
horsepower is an illusory mathematical equation
-
emix
-
- חבר שרק התחיל

אז אחרי בדיקות רבות, וזמן רב שעבר, נבחרה הויואלדי. שונה לגמרי אבל נתתם לי המון חומר למחשבה
אני שבוע הבא באיטליה ומתכוון להביא אותה איתי בדרך חזרה, בסיועו של קרלו.
למישהו יש נסיון ביבוא אישי במטוס נוסעים?
אעדכן בהמשך.
אני שבוע הבא באיטליה ומתכוון להביא אותה איתי בדרך חזרה, בסיועו של קרלו.
למישהו יש נסיון ביבוא אישי במטוס נוסעים?
אעדכן בהמשך.
- כפיר_ש
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4726
קודם כל תתחדש מראש, קניה טובה ...
אני מציע לברר עלויות משקל חורג בסדר גודל של 25 - 30 קילו בחברת התעופה כדי להבין כדאיות וכדאי לך להצטייד במימדים של הארגז.
אל תשכח שעליך לארוז היטב (רצוי בקרטון כפול) כדי שהסבלים לא ישברו כלום ...
לגבי המכס הפרוצדורה דומה כמו יבוא אישי כולל אישור על ארץ ייצור המכונה וחשבונית קניה וכו' ולשלם מע"מ וכנראה גם אגרת רישומון.
אולי בחישוב כולל שווה שקרלו ישלח לך אותה עם FedEx כי 120 אירו נשמע מאוד הוגן לחבילה כזו גדולה ותוך יומיים שלושה המכונה אצלך ובנוסף יש גם ביטוח.
אני מציע לברר עלויות משקל חורג בסדר גודל של 25 - 30 קילו בחברת התעופה כדי להבין כדאיות וכדאי לך להצטייד במימדים של הארגז.
אל תשכח שעליך לארוז היטב (רצוי בקרטון כפול) כדי שהסבלים לא ישברו כלום ...
לגבי המכס הפרוצדורה דומה כמו יבוא אישי כולל אישור על ארץ ייצור המכונה וחשבונית קניה וכו' ולשלם מע"מ וכנראה גם אגרת רישומון.
אולי בחישוב כולל שווה שקרלו ישלח לך אותה עם FedEx כי 120 אירו נשמע מאוד הוגן לחבילה כזו גדולה ותוך יומיים שלושה המכונה אצלך ובנוסף יש גם ביטוח.
-
emix
-
- חבר שרק התחיל

הלוואי שהיה מבקש 120 אירו. כרגע קרלו מבקש 250 אירו למשלוח, ובהתחשב שאת המס משלמים גם על המשלוח, כבר מדובר בהפרש ניכר.
- דבוטאנט
-
- אחראי תחום קפה

מחירי המשלוח קפצו פי 2 בערך. ראיתי את זה כשחיפשתי מכונה. מ 200 יורו המחיר קפץ למעל 400 למכונה כמו שחיפשתי.
משלוח מאיטליה לארה"ב יותר זול מאשר לישראל.
מזל טוב בכל מקרה...
משלוח מאיטליה לארה"ב יותר זול מאשר לישראל.
מזל טוב בכל מקרה...
- newaround
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 457
מחכים לתמונות!
- giladg1111
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 139
תנסה לפנות לFEDEX ן DHL בקש הצע מחיר לייבוא, תן להם את הגודל והמשקל (הריאלי), נהוג לקבל הנחות במחיר ואולי אתה עלול להיות מופתע ממחיר הייבוא