Joffe,
האמת שאין לנו נתונים לגבי השוואת כיסוי בבית ממוצע, אם אפשר להגדיר ייצור כזה בכלל.
האינטואיציה שלי אומרת שאותה פינה מיוחדת במבחנים היא דווקא מודל לא רע לאזורים שקשה להגיע להם. הם קיימים כמעט בכל דירה אם אתה לא מזיז את הרהיטים לטובת הניקוי. כדי שאלגוריתם "מסודר" יצליח להגיע למקומות האלה הוא צריך להיות מסוגל למפות את המכשולים הללו. זו בעייה אלגוריתמית קשה.
כאמור, זו רק אינטואיציה (שמבוססת על ידע באלגוריצמים גיאומטריים). אני לא יכול להוכיח. בכל מקרה, אם הניטו מתאים לדירתך, אשריך.
נכון שהניטו, יותר יעיל ולכן מנקה בפחות זמן. זה לא כזה שוס - מה איכפת לך אורך זמן הניקוי. אתה לא אמור להיות בבית
לגבי שאלת האחריות.
ההנחה שלך שטווח האחריות מצביע על האמינות של המכשיר לא בהכרח נכונה. זה תלוי בהרבה גורמים, בעיקר שיווקיים וכלכליים.
דווקא במקרה הזה, סביר שזה לא קשור ממש לאמינות:
הרומבה היא כבר household name עם נתח שוק גדול (בארה"ב). הניטו זה הnew kid in the block , שצריך לחדור לשוק. אחריות ארוכה יותר זה אמצעי שיווק מקובל. עובדה שאתה מעיד על עצמך שזה היה שיקול בקנייה.
הייתה תקופה בארץ שהחלו לתת 3 שנות אחריות למכוניות כשזה עוד לא היה הסטנדרד. זה לא נבע מאיזה קפיצה פתאומית באמינותן.
iRobot, כיום, יכולים להרשות לעצמם לא לתת אותו. אני לא מבין למה אתה טוען שהם היו מיישרים קו מייד לוליא המכשיר לא היה אמין. זה יהיה נכון רק כאשר הניטו יהווה איום משמעותי על נתח השוק שלהם. אנחנו ממש לא שם.
אגב, הרומבה אמין לטווח לפחות של שנתיים כפי שאפשר לגזור מחוויותינו בשרשור הרומבה הגדול.
הבטריה של הרומבה החזיקה אצלי יותר משנתיים, והיא לא ממש נגמרה, החלפתי רק כשהמחזור התקצר קצת.