מה מונע מערוץ 22 להתקדם לשידורים בHD?

שידורים דיגיטליים - yes, HOT, yesMax, HDTV, DTT, DVB-T, עידן+, לויין וסלולרי
oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78956
שם מלא: עפר לאור

שליחה

זה נראה רע לפרסם מוצרי יוקרה כשבחוץ מחאה.

שוק הפרסום לא התאושש מאז.

doron35
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 457

שליחה

Bonanja כתב:
Elad8 כתב:$$$$$
...
מאמין שהם מסוגלים למצוא דרך להרוויח מכל הסיפור בסופו של יום 8)
בכל זאת... הגיע הזמן להתקדם, התירוץ של כסף אולי היה תופס לפני 4 שנים, היום זה צריך להיות נורמה לשדר בHD, במיוחד שאתה הערוץ עם אחוזי הרייטינג הכי גבוהים במדינה.
...
בגלל שיש להם אחוזי רייטינג גבוהים אז אין להם צורך להוציא כספים על מצלמות hd וכך הרווחים עדיין גבוהים.

liranmishani
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 653

שליחה

אני זוכר שבמפגש ההשקה של פנסוניק, כבר לפני שנתיים אם אני לא טועה, אמרו לנו שערוץ 2 קנה מצלמות HD של פנסוניק, או לפחות חברת החדשות של ערוץ 2.
לירן

arotman
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 3590
שם מלא: אריה רוטמן

שליחה

המפרסמים צריכים יהיו לפרסם ב-HD. כלומר, עלויות ייצירת הפרסומות תהיה גבוהה יותר. שזה אומר שהם יתווכחו מול הזכייניות וינסו להוריד את ההפרש מהפרסום. כלומר, בפועל יש מצב שזה אפילו יוריד לזכייניות את הרווח...
...
עופר
תרשה לי לחלוק עליך, מי מצלם היום פרסומות ב SD בכלל? הרי כל סטודנט שנה ג' לקולנוע , עם מצלמה SEMI PRO מסוגל היום לצלם פרסומת ב HD ולערוך אותה במחשב ביתי עם אפקטים ולהוציא קובץ HD ערוך ומוכן.
כבר כמה שנים טובות שלא מייצרים ציוד שידור שאינו HD וערוץ 2 אם ירצה או לא באיזה שהוא שלב יהיה חייב לעבור ל HD כפי שנרשם כאן על שידורי קשת, ציוד אולפני גם כך מוחלף פעם ב 10 שנים לפחות, מישהו מעלה על הדעת לשדר היום פרסומות או תוכניות מקלטות BETACAM SP כפי שנעשה בתחילת ימי השידור של ערוץ 2? הרי כל השידור מבוצע היום משרתי וידאו, אפילו בחינוכית 23 השידורים מבוצעים משרת שידור וגם שרתי שידור מחליפים בסופו של דבר, העלות הגבוהה (לא כל כך נורא אגב) היא אכן התאמה של מרכזי השידור שגם אותם חייבים לשדרג באיזה שהוא שלב.

liranmishani
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 653

שליחה

arotman צודק,
יש לי חבר שעוסק בתחום הפירסום והוא אומר שהם כבר מצלמים ומייצרים את הפרסומות ב- HD.
לירן

lasik
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2813

שליחה

מדהים אותי כשעוד קיימים אנשים בפורום שלא רואים כיצד ערוץ 2 יכול להרויח ממעבר לשידור ב- HD.
- אחוז גובר ועולה של טלויזיות בארץ תומכות ב- HD.
- התמונה ב- HD נעימה יותר לעיין, ומהווה אטרקציה. בימים בהם הערוצים נלחמים על כל פיסת רייטינג, ומידרוג נילסן הינו לחם חוק, יתרון יחסי של HD יהווה הצלחה מסחררת לכל תוכנית טלויזיה בינונית. הדבר דומה לשידור בשחור לבן בהשוואה לציבעוני: התוכן הופך מישני!
- ערוץ 10 ללא משאבים נראים לעיין. בידול ערוץ 2 כ HD יהווה מכה ניצחת לאטרקטיביותו בהשוואה לתוכן בערוץ 10.
מוצרים חדשים בהזדמנות!
https://cutt.ly/xl459TY

Bonanja פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1665

שליחה

lasik כתב:מדהים אותי כשעוד קיימים אנשים בפורום שלא רואים כיצד ערוץ 2 יכול להרויח ממעבר לשידור ב- HD.
- אחוז גובר ועולה של טלויזיות בארץ תומכות ב- HD.
- התמונה ב- HD נעימה יותר לעיין, ומהווה אטרקציה. בימים בהם הערוצים נלחמים על כל פיסת רייטינג, ומידרוג נילסן הינו לחם חוק, יתרון יחסי של HD יהווה הצלחה מסחררת לכל תוכנית טלויזיה בינונית. הדבר דומה לשידור בשחור לבן בהשוואה לציבעוני: התוכן הופך מישני!
- ערוץ 10 ללא משאבים נראים לעיין. בידול ערוץ 2 כ HD יהווה מכה ניצחת לאטרקטיביותו בהשוואה לתוכן בערוץ 10.
...
בנוסף יש להם גם מכירות בVOD שיוכלו להציע תוכן בHD.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה

זה לא מתנגש. הם יכולים למכור את התכנים ב hd ל vod אם הם היו רוצים.

אתם מתעקשים לסרב להבין שמעבר ל hd עולה כסף ושאין מי שמוען להוציא את הסכום הזה.

מדהים אותי שאנשים לא מבינים שהתפקיד של עסק כמו זכיינית זה להרוויח כסף ולא לספק לקהל את מה שהוא רוצה (אלא אם זה עושה להם כסף)... כל עוד זה לא פוגע ברייטינג, למה שהם יבזבזו כסף על מעבר ל hd?!

asaf23
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7942

שליחה

הבעיה היא שאין להם תחרות. אם הייתה תחרות , כבר מזמן היו עוברים ל-hd.
כמו כן, העובדה שמספר גופים משדרים באותו ערוץ בעייתית גם כן, כפי שציינו פה. רק בישראל יש מצב כזה.

pop_87
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 424

שליחה

למה שערוץ 10 לא יעבור לשדר ב-HD? הוא האנדרדוג שסובל מרייטינג נמוך. אולי מעבר ל-HD יכול לעבוד לטובתו. הם יכולים להיות מהדורת החדשות הראשונה בארץ שמשודרת ב-HD (לערוץ 1 אומנם יש ערוץ HD אבל תוכניות האולפן שלו משודרות ב-SD). אני באופן אישי אצפה יותר בתוכניות של ערוץ 10 אם יהיה לו HD

asaf23
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7942

שליחה

pop_87 כתב:למה שערוץ 10 לא יעבור לשדר ב-HD? הוא האנדרדוג שסובל מרייטינג נמוך. אולי מעבר ל-HD יכול לעבוד לטובתו. הם יכולים להיות מהדורת החדשות הראשונה בארץ שמשודרת ב-HD (לערוץ 1 אומנם יש ערוץ HD אבל תוכניות האולפן שלו משודרות ב-SD). אני באופן אישי אצפה יותר בתוכניות של ערוץ 10 אם יהיה לו HD
...
איזה HD, בקושי הערוץ מתקיים עם כל הרגולציה. עכשיו הכריחו אותם לשדר חדשות מירושלים, סיפור של ממש .
עודף רגולציה, במקום שיפתחו את השוק לתחרות.

amirchen
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 850
שם מלא: אמיר חן

שליחה

עזבו אתכם מ-HD , קודם כל שישדרו גמו שצריך:
למה לצלם בפורמט 16:9 , להוסיף 2 פסים שחורים (בשביל המון בעלי טלוויזיות ישנות) ואחר כך למתוח את זה לרוחב המסך.
צילמתם ב-16:9 תשדרו ב-16:9

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה

אותי משגע הפרסומות שאינן ביחס מסך נכון (ע"ע דיזיין סנטר), זה גורם לי לכאב עיניים.

efi1965
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1614
שם מלא: efi1965

שליחה

Mistoffelees כתב:Bonanja,
לא מקובל לקחת תשלום על ערוץ broadcast, וחוץ מיישור קו עם העולם הנאור , הזכיינים לא יראו תועלת.

efi1965,
ערוץ 1 כבר התחיל ומשדר תוכן רב ב-HD.
לא הבנתי את אמירתך.
...
מה שערוץ 1 עושה כרגע זה צחוק מהעבודה..........לא לבלוע ולא להקיא.
רק לאחר רפורמה מלאה יעברו לשידורים מלאים הכוללים גם תכנים חדשים שאולי יגרמו למתחרות לעשות משהו.
כרגע מדובר במספר תכנים די עלובים............אה....... אז יש להם שידורי ספורט ב HD.........ביג דיל.

ocsi
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1609

שליחה

amirchen כתב:עזבו אתכם מ-HD , קודם כל שישדרו גמו שצריך:
למה לצלם בפורמט 16:9 , להוסיף 2 פסים שחורים (בשביל המון בעלי טלוויזיות ישנות) ואחר כך למתוח את זה לרוחב המסך.
צילמתם ב-16:9 תשדרו ב-16:9
...
זה מה שאני צועק בלי הפסקה בכמה וכמה שירשורים !!!! כבר השלמנו שאין להם שום אינטרס לשדר באיכות,לכן שכחנו מ-HD....אבל למה לא לשדר ב-16:9...מה,יצרו בעשור האחרון מצלמות חדשות 4:3 או ציוד עריכה שלא מסוגל להוציא 16:9 ?????? :@ ,ואם ישדרו בביטרייט נורמלי,תאמינו לי יתקבל שידור נורמלי שיספק את רוב הצופים.
oferlaor כתב: אתם מתעקשים לסרב להבין שמעבר ל hd עולה כסף ושאין מי שמוען להוציא את הסכום הזה.
מדהים אותי שאנשים לא מבינים שהתפקיד של עסק כמו זכיינית זה להרוויח כסף ולא לספק לקהל את מה שהוא רוצה (אלא אם זה עושה להם כסף)... כל עוד זה לא פוגע ברייטינג, למה שהם יבזבזו כסף על מעבר ל hd?!
...
ממש לא מסכים,לדוגמה ניתן את מדינות עניות מאירופה רומניה,הונגריה,טורקיה,צ'כיה,פולין.......לכולם יש ערוצים ממלכיים/ברואדקסט שמשדר ב-HD או לפחות ב-16:9 (שלרוב המעבר בוצע בשנה אחרונה),ותאמין לי באירופה המצב הכלכלי קטסטרופה,ולא מזמן היה הטיעון שלהבדיל מארה"ב (שבחוק החליטו לעבור לשידור 16:9 SD או HD),ובניגוד לשידור האמריקאי 480P,באירופה בגלל576P,המעבר פחות לחוץ.....בפועל כל הזמן יש מעבר לכיוון הזה,המסקנה,צריך לרצות.
ברגע שבערוץ ממלכתי 90% הולך למשכורות,ובברואדקסט משלמים הון תועפות לטלנטים ומגישי חדשות,אז ברור שלעולם לא יהיה כסף,המצחיק שאני חושב שיש עודף רגולציה בתחום הזה,רק בכיוון הלא נכון.

Cable_Guy
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 612
שם מלא: אורי

שליחה

איפה שר התקשורת בכל העסק הזה?
לדעתי נושא כזה צריך להגיע מלמעלה, משרד התקשורת צריך לדאוג שהציבור יקבל מה שמגיע לו גם אם זה פחות "רווחי" לזכייניות.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה

אין הגיון לעבור ל-16:9, אנחנו לא בשנות התשעים... אם כבר אז עושים את כל המעבר ל-HD וזהו.

Elad8
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6218

שליחה

efi1965 כתב:
לא מקובל לקחת תשלום על ערוץ broadcast, וחוץ מיישור קו עם העולם הנאור , הזכיינים לא יראו תועלת.

efi1965,
לא הבנתי את אמירתך.
...
רק לאחר רפורמה מלאה יעברו לשידורים מלאים הכוללים גם תכנים חדשים שאולי יגרמו למתחרות לעשות משהו.
כרגע מדובר במספר תכנים די עלובים............אה....... אז יש להם שידורי ספורט ב HD.........ביג דיל.
...
כמה שידורי ספורט ב-HD יש בערוץ 2?
אלעד

ocsi
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1609

שליחה

oferlaor כתב:אין הגיון לעבור ל-16:9, אנחנו לא בשנות התשעים... אם כבר אז עושים את כל המעבר ל-HD וזהו.
...
אז מה שאתה אומר או הכל....או כלום,בקיצור נשכח מזה,הרי הייתה אחלה סניגור שלהם,למה לא לעבור ל-HD.
אני שוב פעם נאלץ לא להסכים איתך,הרי בכמה כבר יעלה לעבור לשדר ב-16:9,זה משהו מיידי,רק צריך רצון (i)
זה מה שעשו הרוסים רק השנה (אם זכור לי שנות התשעים עברו), לערוץ הממלכתי שלהם CHANNEL 1,ועוד הרבה מדינות אחרות (גם מדינות עשירות אחרות).הרי מה ההגיון בשידור 4:3 כאשר הרוב המוחלט של האוכלוסייה בעל מסך 16:9 :@ :@ ( חלקם כבר מחליפים פעם שניה או שלישית)
נערך לאחרונה על ידי ocsi ב 07/03/2012 12:32, נערך פעם 1 בסך הכל.

pop_87
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 424

שליחה

Elad8 כתב:
efi1965 כתב:

efi1965,
לא הבנתי את אמירתך.
...
...
כמה שידורי ספורט ב-HD יש בערוץ 2?
...
כמה שידורי ספורט בכלל יש בערוץ 2? הם משדרים אולי 2 משדרי ספורט בשנה

חזור אל “לווין, כבלים, עידן+”