תתחדש, תהנה, תמונות!
שנת מקרנים עגומה
-
RanMoyal
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1869
תגיד מרטין, איך כל פוסט אתם משנמכים לתתחדש, תהנה, תמונות.
למה זה טוב בדיוק?
רן
למה זה טוב בדיוק?
רן
- sagi1261
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 594
תהנה תתחדש ותהיה יותר אופטימי.
- opv
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4862
אני חייב להוסיף את דעתי לגבי הVW95,
מעולם לא ראיתי מקרן או אמצעי תצוגה כ"כ שקוף כמו המקרן הזה.
המקרן הציג פירוט ומרקם כמו שלא ראיתי מעולם.
חושף בעיות של צילום ובעיות של איפור בסרט.
לא חשבתי שאפשר להוציא כ"כ הרבה מ1080P.
תקן אותי אם אני טועה רן,
אבל נראה לי שאם היית מקבל יחידה עם פינות קצת פחות מוארות,
לא היית בכלל כותב את הפוסט המתוסכל הזה.
המקרן הזה הוא בפירוש פריצת דרך.
תקן אותי אם אני טועה רן,
המקרן הזה הוא בפירוש פריצת דרך.
No place like home.......... Theater
- Balance
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2621
לא ראיתי את המקרן המדובר אבל אני מניח שהוא מאד איכותי.opv כתב:אני חייב להוסיף את דעתי לגבי הVW95,
תקן אותי אם אני טועה רן,
המקרן הזה הוא בפירוש פריצת דרך....
קשה לי להבין בעיות של זליגות אור/פינות מוארות, זה לא מקובל, בפרט במוצרי דגל.
לדעתי זה אחד משניים - בושה וחרפה או טכנולוגיה לא טובה.
אחרי כל כך הרבה שנים ונסיון הציפיה היא כי דבר כזה לא יהיה קיים
- ride
-
- אחראי תחום מקרנים

- תגובות: 6607
- שם מלא: יניב דיין
מסכים לחלוטין, וזה בהחלט מרתיח שאתה קונה מקרן כל כך יקר. מה שרן תאר לי היה נשמע הרבה יותר גרוע מסתם פינות מוארות. לא ברור לי איך החברות לא בודקות כל מקרן כזה שיוצא מהמפעל.Balance כתב:לא ראיתי את המקרן המדובר אבל אני מניח שהוא מאד איכותי.opv כתב:אני חייב להוסיף את דעתי לגבי הVW95,
תקן אותי אם אני טועה רן,
אחרי כל כך הרבה שנים ונסיון הציפיה היא כי דבר כזה לא יהיה קיים...
-
RanMoyal
-
- חבר ותיק

אור,
יתכן ואתה צודק. יתכן ולו ה-סוני שהוזמן היה מגיע ללא תקלות, הפוסט היה שונה, יתכן והייתי שקוע בתמונה המופלאה של הסוני ולא היה לי את הזמן לכתוב את הפוסט הזה.
למרות זאת, כאחד שראה איתי את כל אותם מקרנים, אתה בוודאי תסכים שמדובר באוסף משמים של מקרנים, עם לא מעט בעיות, חלקן מהותיות אשר גורמות לך למחוק את אותו מקרן מהרשימה.
האפסון לא נרכש בגלל היכולות שלו, אלא בגלל הבעיות הקשות של החברות האחרות. על כך אני מצר.
הבינוניות חוגגת.
רן
יתכן ואתה צודק. יתכן ולו ה-סוני שהוזמן היה מגיע ללא תקלות, הפוסט היה שונה, יתכן והייתי שקוע בתמונה המופלאה של הסוני ולא היה לי את הזמן לכתוב את הפוסט הזה.
למרות זאת, כאחד שראה איתי את כל אותם מקרנים, אתה בוודאי תסכים שמדובר באוסף משמים של מקרנים, עם לא מעט בעיות, חלקן מהותיות אשר גורמות לך למחוק את אותו מקרן מהרשימה.
האפסון לא נרכש בגלל היכולות שלו, אלא בגלל הבעיות הקשות של החברות האחרות. על כך אני מצר.
הבינוניות חוגגת.
רן
- rocco
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 180
אמר לי פעם לא מזמן בחור טוב ignorance is a bliss מאז כשאני רוצה מושלם או שאני לא מרכיב את משקפיי או שמפנים שהחיים הם פשרות.
בתור טרחן בלתי נלאה אני מבין ללבך רן,מזלך שאתה לא בתחומים מוצלחים ויקרים יותר.
בתור טרחן בלתי נלאה אני מבין ללבך רן,מזלך שאתה לא בתחומים מוצלחים ויקרים יותר.
- opv
-
- חבר מביא חבר

בני,Balance כתב:לא ראיתי את המקרן המדובר אבל אני מניח שהוא מאד איכותי.opv כתב:אני חייב להוסיף את דעתי לגבי הVW95,
תקן אותי אם אני טועה רן,
אחרי כל כך הרבה שנים ונסיון הציפיה היא כי דבר כזה לא יהיה קיים...
אין לנו שום ויכוח.
אני חושב שאין שום הצדקה להוציא מוצר לא בשל, לא רק אם מדובר על מוצר דגל, גם במקרן של 3000$ לא הייתי מוכן לקבל פינות מוארות שאפילו לא מוגדרות אצל היצרן כפגם שמצדיק החלפה.
אני לא חושב שיש מישהו שרגיש כמוני לאיכות השחורים (אני עסוק עכשיו בצביעת המפסקים בחדר הק"ב בשחור) ואני לא הייתי מוכן לחיות עם יחידת הVW95 שראינו גם אם הייתי מקבל אותה בהשאלה וללא תשלום.
ברמה האישית והאגוצנטרית, מאוד קיוויתי שיפול לרן מקרן עם פנל מאוד מוצלח, כדי שהוא, כחבר, יהיה מרוצה.
אני חושב שבשנים האחרונות, גם בתחום המסכים, יש פחות התמקדות של היצרן באיכות תמונה פרופר ויותר בגימיקים ופיצ'רים.
אף יצרן מסכים לא הצליח להגיע אחרי 3-4 שנים לאיכות השחורים ולתלת מימדיות של הפיוניר קורו 2, וביננו, לא נראה לי שזה מפריע להם יותר מדי.
חבל שרן מתעקש להתנצח איתי, ולא מחפש איזה SONY G90 או איזה BARCO REALITY 909...
- Balance
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2621
אור,
אני מסכים, גם במקרן של $3,000 זה לא צריך להיות, אפילו בעלות נמוכה יותר.
יודע מה? אם לא ניתן לפתור את זה ברמה של 100%, משמע הטכנולוגיה לא טובה ולא נכונה וצריך לחשוב על משהו אחר.
מסכים בהחלט עם מה שרשמת לגבי מיקוד היצרנים - לתת כמה שיותר פיצ'רים ופחות איכות תמונה, כאילו שוכחים לרגע מדוע רוכשים מסך/מקרן.
היתה פסגה של קורו 2 והציפיה היתה שהרמה תישבר כלפי מעלה, מה שקרה בפועל הוא די הפוך, מאותו רגע שהשחקן הכי איכותי ירד מהמגרש כל הפילוסופיה השתנתה, חזרה הבינוניות - תחי הבינוניות.
לי אישית זה עצוב מבחינה מסויימת כי כאשר יגיע זמני להחליף את הקורו בפלזמה אחרת או במקרן, אני יודע שאני צפוי לפשרות רציניות באיכות התמונה, אותי אישת לא מעניינים ממש פיצ'רים, בעיקר לא בתחום זה..
אגב, גם לי נהיה פטיש עם איכות השחורים...
אני מסכים, גם במקרן של $3,000 זה לא צריך להיות, אפילו בעלות נמוכה יותר.
יודע מה? אם לא ניתן לפתור את זה ברמה של 100%, משמע הטכנולוגיה לא טובה ולא נכונה וצריך לחשוב על משהו אחר.
מסכים בהחלט עם מה שרשמת לגבי מיקוד היצרנים - לתת כמה שיותר פיצ'רים ופחות איכות תמונה, כאילו שוכחים לרגע מדוע רוכשים מסך/מקרן.
היתה פסגה של קורו 2 והציפיה היתה שהרמה תישבר כלפי מעלה, מה שקרה בפועל הוא די הפוך, מאותו רגע שהשחקן הכי איכותי ירד מהמגרש כל הפילוסופיה השתנתה, חזרה הבינוניות - תחי הבינוניות.
לי אישית זה עצוב מבחינה מסויימת כי כאשר יגיע זמני להחליף את הקורו בפלזמה אחרת או במקרן, אני יודע שאני צפוי לפשרות רציניות באיכות התמונה, אותי אישת לא מעניינים ממש פיצ'רים, בעיקר לא בתחום זה..
אגב, גם לי נהיה פטיש עם איכות השחורים...
-
RanMoyal
-
- חבר ותיק

אור,
לדעתי ה-VPL-VW95 הוא מוצר יוצא דופן והיחידה שהגיעה אליי סבלה מבעיה קשה. פשוט יחידה לא תקינה. קורה.
יאמר לזכותם של ישפאר שהם הסכימו שאפתח קרטון נוסף אבל זה היה מצריך אותי לחכות למשלוח הבא...וסבלנות....כאמור...זה לא הצד החזק שלי.
זה גם עניין של מומנטום.
הדברים האלה מתחלפים כל כך מהר ועד שאתה מחליט מה לקנות אתה כבר עומד לפני הדור החדש. לכן צריך להחליט ממש עכשיו.
לגביי CRT.
כבר הבעתי את דעתי מספיק פעמים שתמונה לא נמדדת רק על בסיס השחורים שלה, שאגב זה פרמטר מאוד חשוב, אלא גם על בסיס פרמטרים אחרים כמו קונטרסט דינאמי, חדות,shadow detail, בהירות, פרוססינג, אופטיקה ועוד.
בפרמטרים האמורים, הדיגיטלים כבר עברו מזמן את מקרני ה-CRT.
אז נכון שבסצינת הפתיחה של שר הטבעות, בה קייט בלנשט מדברת והמסך אמור להיות חשוך לחלוטין, יש מעט CRT שעושים זאת טוב יותר מכל דיגיטלי אחר.
העניין הוא שהסצינה הזו היא בדיוק 7 שניות ואז....מתחיל הסרט...
רן
לדעתי ה-VPL-VW95 הוא מוצר יוצא דופן והיחידה שהגיעה אליי סבלה מבעיה קשה. פשוט יחידה לא תקינה. קורה.
יאמר לזכותם של ישפאר שהם הסכימו שאפתח קרטון נוסף אבל זה היה מצריך אותי לחכות למשלוח הבא...וסבלנות....כאמור...זה לא הצד החזק שלי.
זה גם עניין של מומנטום.
הדברים האלה מתחלפים כל כך מהר ועד שאתה מחליט מה לקנות אתה כבר עומד לפני הדור החדש. לכן צריך להחליט ממש עכשיו.
לגביי CRT.
כבר הבעתי את דעתי מספיק פעמים שתמונה לא נמדדת רק על בסיס השחורים שלה, שאגב זה פרמטר מאוד חשוב, אלא גם על בסיס פרמטרים אחרים כמו קונטרסט דינאמי, חדות,shadow detail, בהירות, פרוססינג, אופטיקה ועוד.
בפרמטרים האמורים, הדיגיטלים כבר עברו מזמן את מקרני ה-CRT.
אז נכון שבסצינת הפתיחה של שר הטבעות, בה קייט בלנשט מדברת והמסך אמור להיות חשוך לחלוטין, יש מעט CRT שעושים זאת טוב יותר מכל דיגיטלי אחר.
העניין הוא שהסצינה הזו היא בדיוק 7 שניות ואז....מתחיל הסרט...
רן
- opv
-
- חבר מביא חבר

בני,
יש בהחלט אפשרות שהפינות המוארות וחוסר אחידות הפנלים, היא בעיה מובנית ולא פתירה בLCOS. במקרה הזה הטכנולוגיה תעמוד במקום ובסופו של דבר תפנה את מקומה לטכנולוגיה מתקדמת יותר.
אני אישית ממתין בכליון עיניים למקרן הק"ב הראשון בטכנולוגית OLED. מדובר בטכנולוגיה דומה מאוד לCRT שלא מצריכה מנורה ופולטת את האור בעצמה.
רן,
השרשור הזה מזכיר לי שרשור ישן בתפוז:
http://www.tapuz.co.il/forums2008/viewm ... d=65721379
שבו אני טענתי שגם בLCOS כשיעבור לייצור סדרתי יתגלו בעיות שונות. אתה ועופר חשבתם אחרת.
יש בהחלט אפשרות שהפינות המוארות וחוסר אחידות הפנלים, היא בעיה מובנית ולא פתירה בLCOS. במקרה הזה הטכנולוגיה תעמוד במקום ובסופו של דבר תפנה את מקומה לטכנולוגיה מתקדמת יותר.
אני אישית ממתין בכליון עיניים למקרן הק"ב הראשון בטכנולוגית OLED. מדובר בטכנולוגיה דומה מאוד לCRT שלא מצריכה מנורה ופולטת את האור בעצמה.
רן,
השרשור הזה מזכיר לי שרשור ישן בתפוז:
http://www.tapuz.co.il/forums2008/viewm ... d=65721379
שבו אני טענתי שגם בLCOS כשיעבור לייצור סדרתי יתגלו בעיות שונות. אתה ועופר חשבתם אחרת.
- ride
-
- אחראי תחום מקרנים

אני נוטה להסכים עם אור לגבי הטכנולוגיה של ה LCOS, היא איתנו כבר 8 שנים ועדיין כמעט כל מקרן שראינו הייתה לו איזו שהיא בעייה בנושא (נכון, יצא גם לראות מקרן נקי מבעיות כמו הסוני 30 שהיה אצלי, אבל השחורים שלו היו....לא משהו). דוגמא נוספת לבעיתיות של הטכנולוגיה זה האפסון R4000 שהוכרז לפני שנתיים ובקושי ניתן לרכוש אותו...
- opv
-
- חבר מביא חבר

נערך, ע"י OPV.
סיבת עריכה: יושרו ההדורים.
נערך לאחרונה על ידי opv ב 17/02/2012 10:45, נערך פעם 1 בסך הכל.
- ride
-
- אחראי תחום מקרנים

נמחק. לא קשור לשרשור !
נערך לאחרונה על ידי ride ב 17/02/2012 10:44, נערך פעם 1 בסך הכל.
- opv
-
- חבר מביא חבר

נערך, ע"י OPV.
נערך לאחרונה על ידי opv ב 17/02/2012 10:46, נערך פעם 1 בסך הכל.
- guyezra
-
- חבר במועדון ה-20K

- תגובות: 35104
נמחק - לא קשור לתוכן השרשור
ומה הקשר של ההודעה הזו לנושא השירשור?
בשביל זה יש הודעות פרטיות
ומה הקשר של ההודעה הזו לנושא השירשור?
בשביל זה יש הודעות פרטיות
- opv
-
- חבר מביא חבר

נערך ע"י OPV
לנושא השרשור, היינו בנקודה בה הזכרתי לרן שבויכוח ישן שלנו בתפוז, אני יצאתי צודק... מה חדש?!
לנושא השרשור, היינו בנקודה בה הזכרתי לרן שבויכוח ישן שלנו בתפוז, אני יצאתי צודק... מה חדש?!
נערך לאחרונה על ידי opv ב 17/02/2012 10:47, נערך פעם 1 בסך הכל.
- orena
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 660
אור,
הלכת קצת רחוק עם נושא OLED, אני עדיין מחפש תשובה של DLP להשתלטות של הטכנולוגיות LCOS\LCD על עולם המקרנים (תחליף הולם לשארפ 21K היה מספק אותי ..
)
בנוגע למקרן VPL-VW95 שראינו אצל רן, אין שום ספק שללא הבעיות בהם נתקלנו הפוסט הזה היה מוחלף וסביר להניח שהיה נקרא "המלך החדש הגיע .."
מדובר במקרן בעל איכות תמונה ורמת פירוט פנומנאלית שטרם נראו במחוזותינו.
הדבר המדהים הוא שקיימים הבדלים דרמטיים בין יחידה ליחידה, זה כמו לשים את הכסף ברולטה.
הלכת קצת רחוק עם נושא OLED, אני עדיין מחפש תשובה של DLP להשתלטות של הטכנולוגיות LCOS\LCD על עולם המקרנים (תחליף הולם לשארפ 21K היה מספק אותי ..
בנוגע למקרן VPL-VW95 שראינו אצל רן, אין שום ספק שללא הבעיות בהם נתקלנו הפוסט הזה היה מוחלף וסביר להניח שהיה נקרא "המלך החדש הגיע .."
מדובר במקרן בעל איכות תמונה ורמת פירוט פנומנאלית שטרם נראו במחוזותינו.
הדבר המדהים הוא שקיימים הבדלים דרמטיים בין יחידה ליחידה, זה כמו לשים את הכסף ברולטה.
- opv
-
- חבר מביא חבר

אורן,
לצערי הרב נראה ששוק מקרני הק"ב בתחומים של 3000$-10000$ לא כ"כ מענין את TI יותר.
אחרת איך תסביר את העובדה שכבר שנים לא יצא שבב חדש שמבשר משהו לוידאופילים?
איך תסביר את העובדה שעד היום לא עברו למקרני שלושה צ'יפים או שלושה לדים ולא פתרו את ענין הקשתות?
איך אפשר לסבול את התמונה הכ"כ רועשת ומלאה DITHERING גם במקרנים יקרים יחסית?
כנראה שבאיזור ה30K$, תוכל למצוא את הTITAN והוא כנראה מרשים.
במחירים שאנחנו מדברים, יותר בטוח לבנות על OLED...
לצערי הרב נראה ששוק מקרני הק"ב בתחומים של 3000$-10000$ לא כ"כ מענין את TI יותר.
אחרת איך תסביר את העובדה שכבר שנים לא יצא שבב חדש שמבשר משהו לוידאופילים?
איך תסביר את העובדה שעד היום לא עברו למקרני שלושה צ'יפים או שלושה לדים ולא פתרו את ענין הקשתות?
איך אפשר לסבול את התמונה הכ"כ רועשת ומלאה DITHERING גם במקרנים יקרים יחסית?
כנראה שבאיזור ה30K$, תוכל למצוא את הTITAN והוא כנראה מרשים.
במחירים שאנחנו מדברים, יותר בטוח לבנות על OLED...