שרשור תגובות: HP ProLiant MicroServer N36L - מחשב מוכן ל-NAS
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32976
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2315 פעמים
kobbi, אין שום בעייה להפעיל בו RAID 5 או RAID-Z המתקדם יותר במימוש בתוכנה ללא שום שדרוג חומרה (בעבודה עם RAID-Z אפשר לשקול הוספת זכרון לשיפור ביצועים כמו שליקר עשה).
זה עובד מצויין ב-FreeNAS, למשל. עוד פרטים אפשר לקרוא כאן:
http://www.hometheater.co.il/article02962
זה עובד מצויין ב-FreeNAS, למשל. עוד פרטים אפשר לקרוא כאן:
http://www.hometheater.co.il/article02962
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
אני בזמנו רציתי להתקין את FREENAS אבל היו לי שימושים אחרים למוצר(בגדול אני נכנס אליו בRDP , יש עליו תוכנות של NZB וכו.)..
!אל תשאל שאלות קשות שלא תשמע שקרים!
!!!אנחנו הישראלים חושבים כול הזמן כחול ותמיד יוצא לבן !!
!!משפט סיני חכם אומר.אם אין לך מה לכתוב,תכתוב משפט סיני חכם!!
!!!אנחנו הישראלים חושבים כול הזמן כחול ותמיד יוצא לבן !!
!!משפט סיני חכם אומר.אם אין לך מה לכתוב,תכתוב משפט סיני חכם!!
- ufffnick
- גורו

- תגובות: 4866
- נתן תודות: 146 פעמים
- קיבל תודות: 516 פעמים
אם בא לך ללמוד קצת את היישומים של mdadm תחת לינוקס כלשהו,ליקר כתב:למה צריך עוד כרטיס רשת גיגה , אצלי הוא בא עם 1 גיגה מספיק לא?.או USB 3
אצלי המוצר עובד עם WINDOWS SERVER ו3 HD של 2TB (לצערי לא בריידר כי היה לי מידע על הHD).
עם למישהו יש הצעות לשידרוג אשמח![]()
נ.ב.
במקום 1 גיגה זיכרון שהוא מגיע שידרגתי ל4 גיגה די ויותר לדעתי ....
תוכל לבנות בעזרת שני כוננים RAID5 בסטטוס degradded,
להעביר אליו את המידע ולהוסיף את השלישי.
או לחילופין להשיג עוד כונן של 2TB, לבנות RAID5, ולהרחיב את המערך עם הכונן הרביעי.
נכון, יש בזה סיכון למידע ברמה כזו או אחרת ותמיד מומלץ לגבות בכל תהליך כזה,
אבל זה אפשרי להמיר את המצב הנוכחי ל RAID5.
חשובל ציין שעד כמה שידוע לי, ה"קומבינה" הזו אפשרית רק תחת לינוקס בשימוש ב- mdadm.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32976
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2315 פעמים
בוודאי. האפשרות ל-RAID0/1 בלוח האם היא רק אופציה, לא חובה.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
- plonter
- עוסק בתחום

- תגובות: 83
- נתן תודות: 1 פעם
- קיבל תודות: 1 פעם
הנה מישהו שבנה ממנו HTPC ועשה שם עוד משהו מעניין מאוד במקום ה CD.
http://www.systemshock.co.za/forums/top ... tpc-build/
ואני מכיר מישהו ששם בו משום מה עוד 2 יציאות רשת. לא ברור לי למה רצה 3 אבל....
ואפשר גם לדחוף לו איזה בקר רייד קטן כדי לעשות RAID 5 חומרתי. למשל הכרטיסים של חברת LYCOM
צעצוע מאוד מאוד מעניין..
ובקשר למחירי הדיסקים... לדעתי הסיוט ימשך עד מאי לפחות. ואחד הדברים הכי עצובים זה החיתוך במשך האחריות שסיגייט ו WD הכריזו עלייהם מתחילת השנה.... זה כבר כנראה לא יחזור.
http://www.systemshock.co.za/forums/top ... tpc-build/
ואני מכיר מישהו ששם בו משום מה עוד 2 יציאות רשת. לא ברור לי למה רצה 3 אבל....
ואפשר גם לדחוף לו איזה בקר רייד קטן כדי לעשות RAID 5 חומרתי. למשל הכרטיסים של חברת LYCOM
צעצוע מאוד מאוד מעניין..
ובקשר למחירי הדיסקים... לדעתי הסיוט ימשך עד מאי לפחות. ואחד הדברים הכי עצובים זה החיתוך במשך האחריות שסיגייט ו WD הכריזו עלייהם מתחילת השנה.... זה כבר כנראה לא יחזור.
יש לי את המחשב כבר תקופה ארוכה, קניתי אותו עם 4 דיסקים ירוקים של 2T ו8G זיכרון בכ3200 ש"ח (הדיסקים עדיין היו זולים כשקניתי).
הדיסק שקיבלתי איתו משמש למערכת הפעלה whs2011, ללא כונן אופטי.
מהירות העברה ברשת מגיעה לניצול של כ80% מרוחב הפס (1G)
למרות זאת תופעה מוזרה שניתקלתי בה, שיתופי SMB עובדים בצורה מהירה לעומת זאת שיתופי NFS עובדים בצורה איטית מאוד (החלפתי מערכות הפעלה על השרת וניסיתי שיתוף בעזרת הכלים המופנים ובערת כלים חיצוניים)
על השרת עצמו ניתן לראות סרטי 1080p לאחר התקנת מקודד coreAVC בניצול יכולת החומרה של כרטיס המסך (הוספתי כרטיס קול בUSB) אבל מכיוון שהיציאה היחידה היא VGA כנראה שכדאי להחליף לכרטיס בעל יציאת HDMI.
אגב על השרת עצמו מותקן גם Plex server בתור שרת DLNA.
הדיסק שקיבלתי איתו משמש למערכת הפעלה whs2011, ללא כונן אופטי.
מהירות העברה ברשת מגיעה לניצול של כ80% מרוחב הפס (1G)
למרות זאת תופעה מוזרה שניתקלתי בה, שיתופי SMB עובדים בצורה מהירה לעומת זאת שיתופי NFS עובדים בצורה איטית מאוד (החלפתי מערכות הפעלה על השרת וניסיתי שיתוף בעזרת הכלים המופנים ובערת כלים חיצוניים)
על השרת עצמו ניתן לראות סרטי 1080p לאחר התקנת מקודד coreAVC בניצול יכולת החומרה של כרטיס המסך (הוספתי כרטיס קול בUSB) אבל מכיוון שהיציאה היחידה היא VGA כנראה שכדאי להחליף לכרטיס בעל יציאת HDMI.
אגב על השרת עצמו מותקן גם Plex server בתור שרת DLNA.
ביקורת יפה אך יש לי כמה שאלות/הערות:
1. החיבור ליד חריץ ה- PCI-E X1 הוא חריץ לחיבור כרטיס IPMI - כרטיס לשליטה מרחוק.
הכרטיס לשליטה מרחוק בעצם משתמש בשני החריצים מסתבר...
קישור לפרטים
2. אני יודע שזה לא כל כך משנה אבל למה הביקורת עם דיסק קשיח אחר מזה שהגיע עם המוצר?
3. ממליץ לצלם את התמונות של לוח האם קצת יותר בזווית. כלומר, הצילומים בביקורת מצולמים כמעט ממש מלמעלה וקשה לראות את החיבורים השונים.
ודרך אגב, מסתבר ש- HP הפסיקו למכור את המוצר...
הדגם המחליף הוא N40L.
תודה רבה!
קישור לפרטים
2. אני יודע שזה לא כל כך משנה אבל למה הביקורת עם דיסק קשיח אחר מזה שהגיע עם המוצר?
3. ממליץ לצלם את התמונות של לוח האם קצת יותר בזווית. כלומר, הצילומים בביקורת מצולמים כמעט ממש מלמעלה וקשה לראות את החיבורים השונים.
ודרך אגב, מסתבר ש- HP הפסיקו למכור את המוצר...
הדגם המחליף הוא N40L.
תודה רבה!
יש לי את השרת הזה. מוצר מצויין.
התקנתי עליו את גרסת הסרבר של לינוקס אובונטו, הוא משמש אצלי כשרת קבצים והורדות (דלוק 24/7).
הייתי צריך להרחיב את ה-RAM ל-4 ג'יגה, כי par2 repair היה נתקע עם 1GB.
אגב, הכוננים הם לא Hot Swap (התקנת כוננים אפשרית רק כשהמחשב כבוי).
המחשב הוא לא חרישי לחלוטין, לא יודע אם הייתי ממליץ עליו ב-HTPC, מה גם שהמעבד הוא די חלש.
התקנתי עליו את גרסת הסרבר של לינוקס אובונטו, הוא משמש אצלי כשרת קבצים והורדות (דלוק 24/7).
הייתי צריך להרחיב את ה-RAM ל-4 ג'יגה, כי par2 repair היה נתקע עם 1GB.
אגב, הכוננים הם לא Hot Swap (התקנת כוננים אפשרית רק כשהמחשב כבוי).
המחשב הוא לא חרישי לחלוטין, לא יודע אם הייתי ממליץ עליו ב-HTPC, מה גם שהמעבד הוא די חלש.
shinshin כתב:ביקורת יפה אך יש לי כמה שאלות/הערות:
קישור לפרטים
אפשר הסבר מה זה הכרטיס הזה??
אחרי הכול אפשר תמיד להתחבר בRDP לא?...
מוצר מאוד מעניין. סקירה טובה אך חסרה בדיקה של העברת הנתונים ברשת גיגה.
דעה אישית - צריך לקנות מוצר כזה עם 4G זיכרון מלחתחילה (זה מייקר את הקניה בערך ב-160 ש"ח).
דבר נוסף - דיסק 250G מיותר (הוא תופס סלוט ולכן הגיוני להחליף אותו מייד בדיסק 2T-3T), אפשר בלי וככה להוזיל מוצר עוד טיפה.
שאלה - האם אני יכול לחבר דיסק קשיח חמישי במקום כונן אופטי? ככה יכול לחבר דיסק קשיח קטן למערכת הפעלה (SSD, 2.5 או רגיל).
דעה אישית - צריך לקנות מוצר כזה עם 4G זיכרון מלחתחילה (זה מייקר את הקניה בערך ב-160 ש"ח).
דבר נוסף - דיסק 250G מיותר (הוא תופס סלוט ולכן הגיוני להחליף אותו מייד בדיסק 2T-3T), אפשר בלי וככה להוזיל מוצר עוד טיפה.
שאלה - האם אני יכול לחבר דיסק קשיח חמישי במקום כונן אופטי? ככה יכול לחבר דיסק קשיח קטן למערכת הפעלה (SSD, 2.5 או רגיל).
מישהוא יודע אם אפשר לקנות בארץ את ה HP MicroServer Neo N40L (הגירסה העדכנית)?
לפי מה שראיתי, היא החליפה את ה N36L לפני ~3 חודשים והיא כוללת מעבד שמהיר בלמעלה מ20% ו 2GB זיכרון בגירסה הבסיסיתֿ.
באנגליה היא נימכרת ב פחות מ150 פאונד.
אהבתי את הסקירה ואני זומם על אחד. ניראה לי שמעבד חזק יותר יאפשר הרחבות נוספות ללא חשש (RAID-Z, חיבור מצלמות אבטחה, שרת הדפסות, TimeCapsule server ,הזרמה ל PS3...)
לפי מה שראיתי, היא החליפה את ה N36L לפני ~3 חודשים והיא כוללת מעבד שמהיר בלמעלה מ20% ו 2GB זיכרון בגירסה הבסיסיתֿ.
אהבתי את הסקירה ואני זומם על אחד. ניראה לי שמעבד חזק יותר יאפשר הרחבות נוספות ללא חשש (RAID-Z, חיבור מצלמות אבטחה, שרת הדפסות, TimeCapsule server ,הזרמה ל PS3...)
yoramw כתב:מישהוא יודע אם אפשר לקנות בארץ את ה HP MicroServer Neo N40L (הגירסה העדכנית)?
אהבתי את הסקירה ואני זומם על אחד. ניראה לי שמעבד חזק יותר יאפשר הרחבות נוספות ללא חשש (RAID-Z, חיבור מצלמות אבטחה, שרת הדפסות, TimeCapsule server ,הזרמה ל PS3...)...
בונה אתה בן-אדם עם ראש
- udif
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2079
- נתן תודות: 16 פעמים
- קיבל תודות: 78 פעמים
ליקר כתב:הכרטיס הזה מאפשר לך להתחבר למחשב החל מרמת ה-BIOS, גם אם אין לך מערכת הפעלה (תקן IPMI).shinshin כתב:ביקורת יפה אך יש לי כמה שאלות/הערות:
קישור לפרטים
אפשר הסבר מה זה הכרטיס הזה??
אחרי הכול אפשר תמיד להתחבר בRDP לא?...
יש לו מעבד ARM של חברת ASPEED וחיבור אתרנט נפרד לניהול.
הוא מאפשר לך גם לבצע אמולציה של CDROM לביצוע BOOT דרך הרשת.
אם אתה לא צריך להתקין מערכת הפעלה מרחוק, אתה לא צריך אותו....
- TheWiz
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3253
- נתן תודות: 247 פעמים
- קיבל תודות: 1436 פעמים
מוצר נחמד אבל לא יותר מזה. המחיר הוא 1,600 ש"ח ולא 1,500 ש"ח כפי שמופיע בכתבה.
לי היום יש את המוצר האיום ונורא של WD שנקרא ShareSpace 8TB. איטי ומחריד. בזבוז כסף.
לכן החלטתי לשמור את הHD ולהחליף את השרת עצמו.
אני הלך על בניה עצמית לפי המפרט הבא:
מארז Chenbro ES34169 747 NIS
לוח אם Gigabyte GA-A75N-USB3 493 NIS
מעבד AMD Liano Vision A6-3500 490 NIS
זכרון G-Skill 8GB (2x4GB Kit) DDR3-1600MHz 307 NIS
הרכבה בחנות פלונטר 149 NIS
סה"כ 2186 ש"ח כולל מע"מ
(מי שרוצה לחסוך יכול לקחת מעבד E350 עם הלוח Gigabyte - GA-E350N-USB3, ולקחת רק 4GB וחסכת 350 ש"ח)
עולה 35% יותר (586 ש"ח) אבל שרת הרבה יותר חזק מהצעצוע של HP. מעבד משולש ליבה 2.1GHZ, לוח תומך SATA 6Gb, וזכרון 8GB.
אני יתקין עליו freeNAS ובזה נגמר הסיפור המזעזע שלי עם WD.
לי היום יש את המוצר האיום ונורא של WD שנקרא ShareSpace 8TB. איטי ומחריד. בזבוז כסף.
לכן החלטתי לשמור את הHD ולהחליף את השרת עצמו.
אני הלך על בניה עצמית לפי המפרט הבא:
מארז Chenbro ES34169 747 NIS
לוח אם Gigabyte GA-A75N-USB3 493 NIS
מעבד AMD Liano Vision A6-3500 490 NIS
זכרון G-Skill 8GB (2x4GB Kit) DDR3-1600MHz 307 NIS
הרכבה בחנות פלונטר 149 NIS
סה"כ 2186 ש"ח כולל מע"מ
(מי שרוצה לחסוך יכול לקחת מעבד E350 עם הלוח Gigabyte - GA-E350N-USB3, ולקחת רק 4GB וחסכת 350 ש"ח)
עולה 35% יותר (586 ש"ח) אבל שרת הרבה יותר חזק מהצעצוע של HP. מעבד משולש ליבה 2.1GHZ, לוח תומך SATA 6Gb, וזכרון 8GB.
אני יתקין עליו freeNAS ובזה נגמר הסיפור המזעזע שלי עם WD.
נערך לאחרונה על ידי TheWiz ב 14/02/2012 19:17, נערך פעם 1 בסך הכל.