שרשור תגובות: הנבואה ניתנה לשוטים: עפר לאור נוסע ל-19/01/2014
-
oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78811
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5382 פעמים
בהחלט עברית. הזיהוי הקולי בעברית של גוגל עובד לא רע. נסה להכנס לאתר עם כרום ולחץ על כפתור המיקרופון באיזור החיפוש.
התחזית שלי ל 2-3 השנים הקרובות:
גוגל ינצלו את הפופולריות של אנדרואיד וירחיבו אותה למערכת הפעלה לPC.
המרקט יציע מעתה גם אפליקציות לPC שרובן יהיו בחינם אך ישלבו פרסומות - המטרה העיקרית של גוגל ביצירת האנדרואיד לPC.
אפל תשיק את אייפון 5S שיהיה הסמארטפון הראשון ללא כפתורים פיזים ויכיל יותר ממשטח מגע אחד.
בנוסף, אחרי הצלחת Apple TV, אפל תרכוש את B&O, תצמצם ותשפר את מוצריה וישנו במעט את עיצובם כך שיתאים לשפת העיצוב של אפל, יעבירו חלק גדול מהייצור לסין וברזיל וימכרו את מוצריה בכל העולם תחת שמם ובמחיר זול ונגיש יותר מB&O היום.
אחרי החלפת חלק גדול מבכירי החברה נוקיה תחל למכור מכשירי אנדרואיד לצד ווינדוס פון ותתחיל להשיב לעצמה חלק מנתח השוק הרב שאיבדה.
שוק הסמארטפונים יראה כמו שוק הלפטופים ויכיל יצרנים רבים כגון ASUS , LENOVO, DELL, HP, ACER שנתח השוק שלהם יהיה יותר משמעותי מהיום, כמובן שכולם יעזרו ב FOXCONN, PEGATRON וכו' על מנת לייצר את מוצריהם במהירות ובזול ולא מן הנמנע שחלק גדול מהמוצרים יהיו זהים חומרתית.
גוגל ינצלו את הפופולריות של אנדרואיד וירחיבו אותה למערכת הפעלה לPC.
המרקט יציע מעתה גם אפליקציות לPC שרובן יהיו בחינם אך ישלבו פרסומות - המטרה העיקרית של גוגל ביצירת האנדרואיד לPC.
אפל תשיק את אייפון 5S שיהיה הסמארטפון הראשון ללא כפתורים פיזים ויכיל יותר ממשטח מגע אחד.
בנוסף, אחרי הצלחת Apple TV, אפל תרכוש את B&O, תצמצם ותשפר את מוצריה וישנו במעט את עיצובם כך שיתאים לשפת העיצוב של אפל, יעבירו חלק גדול מהייצור לסין וברזיל וימכרו את מוצריה בכל העולם תחת שמם ובמחיר זול ונגיש יותר מB&O היום.
אחרי החלפת חלק גדול מבכירי החברה נוקיה תחל למכור מכשירי אנדרואיד לצד ווינדוס פון ותתחיל להשיב לעצמה חלק מנתח השוק הרב שאיבדה.
שוק הסמארטפונים יראה כמו שוק הלפטופים ויכיל יצרנים רבים כגון ASUS , LENOVO, DELL, HP, ACER שנתח השוק שלהם יהיה יותר משמעותי מהיום, כמובן שכולם יעזרו ב FOXCONN, PEGATRON וכו' על מנת לייצר את מוצריהם במהירות ובזול ולא מן הנמנע שחלק גדול מהמוצרים יהיו זהים חומרתית.
זיהוי עברית זה עקרונית בעייה פשוטה מזיהוי אנגלית.oferlaor כתב:בהחלט עברית. הזיהוי הקולי בעברית של גוגל עובד לא רע. נסה להכנס לאתר עם כרום ולחץ על כפתור המיקרופון באיזור החיפוש....
באנגלית יש מגוון אדיר של מבטאים שונים, לא רק בין מדינות אלא בתוך מדינות.
אי אפשר לשווק זיהוי רק ל GenAm , כי חלקים גדולים מהשוק יפוספסו.
(אני מתייחס לדוברי השפה כשפת אם, לא למבטאים של זרים).
משה
רוני -rberkner כתב:עופר
סקירה מעניינת, אבל נראת קצת כמו סיכום של התערוכה השנה.
.....
הדוגמה שלי - אני מפנטז על מסך דקיק מאוד (בעובי של זכוכית רגילה), שיהיה שקוף ותלוי על הקיר או בכלל יהיה חלון בבית. כמובן שלא רואים חיבורים של כבלים בכלל (זה חייב להיות עולם שיעלם).
מכשיר שכזה, כמובן יתמוך בכל הדברים שאנחנו מכירים היום (רזולוציה מטורפת, תלת מימד מושלם ופסיבי, אולי יכולות הולוגרמה, יכולות על-מגע מדוייקות, יכולת מושלמת של פיקוד קולי, חיבור ענן ביתי וחיצוני).
אני חושב שמכשיר שקוף שישמש כחלון, יפתור הרבה בעיות בתכנון הבית.
........
מצחיק שאתה מבקר את עופר על כך שהתחזית נראית יותר מדי כמו סיכום התערוכה, בזמן שהחלון שאתה מתאר - או צעד גדול בדרך אליו - היה אחד מההדגמות שעופר והצוות דיווחו עליו מהתערוכה (חלון המגע של סמסונג).
לשמחת כולנו צריך היום להתאמץ יותר ויותר כדי לפנטז על מוצרים ויכולות שאף אחד עוד לא הדגים בצורה כזאת או אחרת
אגב, זה כנראה לא היה בתערוכה אבל קראתי תחזיות רציניות מאוד על יכולות טכניות מתקדמות לקריאת מחשבה מרחוק תוך 3-5 שנים... הילדים שלנו יגדחו לעולם מפחיד שחבל על הזמן
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 19136
- שם מלא: איתי פולק
- נתן תודות: 725 פעמים
- קיבל תודות: 733 פעמים
מה שלדעתי ייכנס זה שיתוף יותר קל בין כל המסכים שלנו.
AIRPLAY זה נחמד - אבל אני רוצה ומאמין שייכנס שיתוף קל כמו שאנחנו רואים בסרטי המד"ב - לוקחים את הסרט ביד בסגנון אווטאר, מכוונים למסך והופ.
משגע אותי שדבר בסיסי כ"כ עוד אין
.
לגבי 4K. קצת קשה לי לדעת כי לא ראיתי בעיניים. לפחות בתפיסה שלי - זה לא ייכנס עד 2014, אם בכלל מעבר לשוק המקרנים (כי מקרנים זה לרוב למשוגעים כמונו).
שליטה - ב-2014 אין יותר שלטים קונבצינלים רק סמארטפונים, ושליטה מהבד, כלומר כל בד שהוא (בגד, ספה וכו') יהפוך להיות שלט מגע.
עפר - מצטער, אנחנו גרים בישראל - לא נראה לי גם בעשר שנים הקרובות שנוכל לרכוש ישירות מחו"ל תכנים. אלא אם מישהו יתעורר. או שסוני יקימו פה מרכז ויפיצו ישירות סרטים כאן בארץ.
AIRPLAY זה נחמד - אבל אני רוצה ומאמין שייכנס שיתוף קל כמו שאנחנו רואים בסרטי המד"ב - לוקחים את הסרט ביד בסגנון אווטאר, מכוונים למסך והופ.
משגע אותי שדבר בסיסי כ"כ עוד אין
לגבי 4K. קצת קשה לי לדעת כי לא ראיתי בעיניים. לפחות בתפיסה שלי - זה לא ייכנס עד 2014, אם בכלל מעבר לשוק המקרנים (כי מקרנים זה לרוב למשוגעים כמונו).
שליטה - ב-2014 אין יותר שלטים קונבצינלים רק סמארטפונים, ושליטה מהבד, כלומר כל בד שהוא (בגד, ספה וכו') יהפוך להיות שלט מגע.
עפר - מצטער, אנחנו גרים בישראל - לא נראה לי גם בעשר שנים הקרובות שנוכל לרכוש ישירות מחו"ל תכנים. אלא אם מישהו יתעורר. או שסוני יקימו פה מרכז ויפיצו ישירות סרטים כאן בארץ.
נסחפת קצת עם הקרדיט לMS. לבנות מערכת שיכתבו לה תוכנות, דורש כמינימום אחוז גבוה של משתמשים. אמנם יתכן שהמערכת לסמארטפונים תתפוס, אבל גם אז צריך לצבור אחוז גבוה של משתמשים כדי להפוך אותה לאופציה רלוונטית למשתמשים רציניים (וגם לא רציניים...). גם אנדרואיד וגם OSX לא התחילו מלמעלה, הם התחילו בקטן. ואז הסימביאן בקושי נספר. לMS יהיה קשה פי כמה להחדיר מערכת חדשה לגמרי בתחרות כזו.
מה שכן, אם במיקרוסופט ישכילו להתעלות מול הקטנוניות של האפסטור, ומול הילדותיות של המרקט, צפויה להם עליה בקצב קבוע. כיום שתי הגדולות בקושי נותנות מענה, וצריך להתאמץ כדי למצוא משהו טוב בכל הספיוור ששם.
מה שכן, אם במיקרוסופט ישכילו להתעלות מול הקטנוניות של האפסטור, ומול הילדותיות של המרקט, צפויה להם עליה בקצב קבוע. כיום שתי הגדולות בקושי נותנות מענה, וצריך להתאמץ כדי למצוא משהו טוב בכל הספיוור ששם.
..
- Galna
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 615
- נתן תודות: 503 פעמים
- קיבל תודות: 56 פעמים
Itay_Pollak- אני חושב שאתה צודק, וזה גם משהו שקורה... הרי יש איזה קטע באייפון שאפשר "להשיק" (כמו שתי כוסות יין) שני מכשירים ולהעביר בינהם מידע. אז בקרוב נוכל לעבוד על המחשב בבית, וכשנצטרך ללכת, פשוט ננקוש עם הסלולרי על המסך, הכל יעבור אלינו לנייד ונוכל להמשיך לעבוד על מה שהתחלנו בדרך לרכבת. אני יודע שזה נשמע עתידני, אבל ראיתי שממש מתחילים לעבוד על רכבת בארץ...
ואם כבר מכשירים שמעבירים מידע בהתנגשות- בעתיד מכוניות יתנגשו אחת בשניה וכבר יעבירו פרטים לבד! לא נצטרך אפילו לצאת מהאוטו

ואם כבר מכשירים שמעבירים מידע בהתנגשות- בעתיד מכוניות יתנגשו אחת בשניה וכבר יעבירו פרטים לבד! לא נצטרך אפילו לצאת מהאוטו
והנה נביא שקלע לגמרי לא רע לטווח של 20 שנה. ייתכן ו20 שנה זה פשוט יותר קל משנים בודדת.
משעשע הוידאו שבסוף.
https://apps.facebook.com/wpsocialreade ... tent/6rywp
משעשע הוידאו שבסוף.
https://apps.facebook.com/wpsocialreade ... tent/6rywp
משה
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
- bariko
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 9321
- נתן תודות: 1555 פעמים
- קיבל תודות: 357 פעמים
עופר,
מאמר מעניין מאוד, ולפי תקדימי העבר, בד"כ התחזיות שלך גם פוגעות בול.
יש לי שאלה-
אתה כותב כך:
" לבסוף, תחום ה-4K באמת מתחיל לפרוח. אחרי שאין כמעט מקרן חדש שלא יוצא ב-4K כיום, מתחילים סוף סוף להוציא תכנים ב-4K. כמובן ש-HDMI 1.5 זה כיום הכרחי ושוב נדרשים כולם להחליף מזרימדיות ונגני בלוריי בשביל להישאר תואמים ל-4K"
-------------------------------------
האם מדובר גם בצורך של החלפת רסיברים?
יש לציין שאני שדרגתי את הפיוניר LX-82 לדגם המתקדם יותר LX-83
בעיקר בגלל ה- 1.4, מתוך ראייה שאהיה כבר מוכן לתלת מימד.
והקטע הוא שבסוף לא עברתי למסך 3D
מאמר מעניין מאוד, ולפי תקדימי העבר, בד"כ התחזיות שלך גם פוגעות בול.
יש לי שאלה-
אתה כותב כך:
" לבסוף, תחום ה-4K באמת מתחיל לפרוח. אחרי שאין כמעט מקרן חדש שלא יוצא ב-4K כיום, מתחילים סוף סוף להוציא תכנים ב-4K. כמובן ש-HDMI 1.5 זה כיום הכרחי ושוב נדרשים כולם להחליף מזרימדיות ונגני בלוריי בשביל להישאר תואמים ל-4K"
-------------------------------------
האם מדובר גם בצורך של החלפת רסיברים?
יש לציין שאני שדרגתי את הפיוניר LX-82 לדגם המתקדם יותר LX-83
בעיקר בגלל ה- 1.4, מתוך ראייה שאהיה כבר מוכן לתלת מימד.
והקטע הוא שבסוף לא עברתי למסך 3D