מבוא למייצבי מתח לינארים - Linear Regulators 101 - מדריך למתחיל
- FOXY
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1043
סחטיין אנטולי, מאמר מעולה 
- yairf
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 9363
-
anatoli15
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2303
כל הקישורים מובילים לפה:
http://www.head-fi.org/t/679501/whats-w ... e-improved
על משקל כל הדרכים מובילות לרומא
http://www.head-fi.org/t/679501/whats-w ... e-improved
על משקל כל הדרכים מובילות לרומא
- dazzz
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 304
כול הכבוד על ההשקעה
כן ירבו כמוך
כן ירבו כמוך
פינקי
מוח מה נעשה היום ?
נעשה מה שאנחנו מנסים כול יום להשתלט על העולם.....
מוח מה נעשה היום ?
- yairf
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 9363
- tnsilver
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4166
לא מדובר בשינוי מיקום מכפל הקיבול אלא בפתרון לבעיה שקיימת במיקום הסטנדרטי. מכיוון שמדובר בהמון חומר ובקישור לאתר אחר בשפה אחרת, כנראה שנוצר כאן איזה נתק או חוסר תשומת לב. לא מדובר כאן בשינוי מיקום מכפל הקיבול. אנטולי הציג את מעגל וסת המתח הפשוט הזה שבו מכפל הקיבול לפני מגבר השגיאה:
הבעיה המוצגת

הבעיה המתוארת היא שברגע שנמשוך זרם ניכר במוצא ייווצרו שינויי מתח בלתי-סדירים על-פני קבל C1 ותקפות התנאים שלשמם נוצר מכפל הקיבולת עלולה לפקוע ולהביא לרוויה של ההדקים של טרנזיסטור T1 או לעבודה בקוטביות הפוכה.
הפתרון של אנטולי

אנטולי מציע להוסיף את הדיודה D1 והקבל C4 כפתרון לבעיית הווסת שהוצג קודם לכן. ללא עומס, נוסף ,בסך הכל, מפל מתח של הדיודה החדשה למפל המתח של הווסת. לעומת זאת, במקרה של עומס יתר הגורם לשינויים קיצוניים במתח (fluctuations) על-פני קבל C1, בחירה נכונה של קבל C4 תמנע, על-פי ההסבר, היפוך קוטביות של T1 ותאפשר למכפל הקיבולת לפעול באופן תקין.
הבעיה המוצגת

הבעיה המתוארת היא שברגע שנמשוך זרם ניכר במוצא ייווצרו שינויי מתח בלתי-סדירים על-פני קבל C1 ותקפות התנאים שלשמם נוצר מכפל הקיבולת עלולה לפקוע ולהביא לרוויה של ההדקים של טרנזיסטור T1 או לעבודה בקוטביות הפוכה.
הפתרון של אנטולי

אנטולי מציע להוסיף את הדיודה D1 והקבל C4 כפתרון לבעיית הווסת שהוצג קודם לכן. ללא עומס, נוסף ,בסך הכל, מפל מתח של הדיודה החדשה למפל המתח של הווסת. לעומת זאת, במקרה של עומס יתר הגורם לשינויים קיצוניים במתח (fluctuations) על-פני קבל C1, בחירה נכונה של קבל C4 תמנע, על-פי ההסבר, היפוך קוטביות של T1 ותאפשר למכפל הקיבולת לפעול באופן תקין.
-
anatoli15
-
- חבר ותיק

תודה על התרגום טומי 
ולמען הסר ספק (כי אני בטוח שיימצא מישהו שיציק לי על זה), המעגל שבשרטוטים אינו המעגל האידיאלי מבחינת ביצועים ואפילו לא המעגל שעליו מדדתי. אלא הוא המעגל הבסיסי שמציג את התופעה ובכוונה צויר בצורה מפושטת בכדי לשים את הדגש אך ורק על הנקודה המדוברת.
ולמען הסר ספק (כי אני בטוח שיימצא מישהו שיציק לי על זה), המעגל שבשרטוטים אינו המעגל האידיאלי מבחינת ביצועים ואפילו לא המעגל שעליו מדדתי. אלא הוא המעגל הבסיסי שמציג את התופעה ובכוונה צויר בצורה מפושטת בכדי לשים את הדגש אך ורק על הנקודה המדוברת.
- DaTHE
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 231
אנטולי אני חייב לציין שאתה מדהים אותי כל פעם מחדש..
אשמח אם תוכל לתרגם את התגובה של AMB לפוסט שפרסמת ב-AMB...
תודה!
אשמח אם תוכל לתרגם את התגובה של AMB לפוסט שפרסמת ב-AMB...
תודה!
-
anatoli15
-
- חבר ותיק

אין לי ממש כח לתרגם את זה. בעיקרון הוא אמר שמה שרשמתי תואם גם את התוצאות של הסימולציות שהוא הריץ בעקבות הפוסט שלי. לאחר מכן הוא הסביר קצת יותר בפירוט באיזה מהתכנונים שלו זה משפיע (כאלה שמיישרים מתח AC ומייצבים אותו כמו הסיגמא11\22 ולא כאלה שמקבלים מראש מתח מיוצב כמו המגבר M^3 לדוגמא).
ובסוף הוא ציין שמי שרוצה יכול לעשות מודיפיקציה כזו אצלו בבורד של הסיגמא, ושהוא מתכנן להכניס את זה לרוויזיה עתידית של המעגל הזה.
זה פחות או יותר הכל
ובסוף הוא ציין שמי שרוצה יכול לעשות מודיפיקציה כזו אצלו בבורד של הסיגמא, ושהוא מתכנן להכניס את זה לרוויזיה עתידית של המעגל הזה.
זה פחות או יותר הכל
- DaTHE
-
- חבר פעיל מאוד

סבבה... עכשיו נשאר לעבור רק על הסיגמא 22/11 וM^3..
האם עדיין יש אפשרות לבקש שתעשה בדיקה על הריוויזין 2?
האם עדיין יש אפשרות לבקש שתעשה בדיקה על הריוויזין 2?
-
anatoli15
-
- חבר ותיק

מה הכוונה שאני אעשה בדיקה? בדיקה של מה בדיוק?
אני אומנם לא עדכנתי פה, אבל כפי שכתבתי כבר בדיון ב-HF, כן בניתי אחד כזה מאולתר (סביב ה-PCB של הגרסא הישנה), והוא עובד. הרעש במוצא עלה קצת (ללא עומס במתח מוצא של 24V עלה ל-10uV במקום 9uV לפני כן, זניח), אבל זה בהחלט שיפו את ה-Dropout (הצלחתי למשוך כמעט פי 2 זרם לפני שהוא התחיל להיחנק). כך שמי שרוצה יכול בהחלט לבנות אחד כזה לעצמו.
מישהו ב-HF ביקש ממני את ה-BOM, אז אני אארגן את זה (סך הכל עוד כמה רכיבים בודדים מול הגרסא הקודמת), ואשלח לו את זה. אם יש עוד מישהו כאן שרוצה לבנות לעצמו על proto-board אני בהחלט יכול לפרסם את ה-BOM כשהוא יהיה מסודר. אני לא מתכוון ליצר לוחות בעתיד הקרוב גם כי זה דורש קצת זמן לתכנן את הלוח (וכרגע אני לא כל כך פנוי לזה), וגם כי יש מינימום של 10 יחידות להזמנה וכרגע אני לא רואה שיהיה מה לעשות עם 10 לוחות כאלה.
אני אומנם לא עדכנתי פה, אבל כפי שכתבתי כבר בדיון ב-HF, כן בניתי אחד כזה מאולתר (סביב ה-PCB של הגרסא הישנה), והוא עובד. הרעש במוצא עלה קצת (ללא עומס במתח מוצא של 24V עלה ל-10uV במקום 9uV לפני כן, זניח), אבל זה בהחלט שיפו את ה-Dropout (הצלחתי למשוך כמעט פי 2 זרם לפני שהוא התחיל להיחנק). כך שמי שרוצה יכול בהחלט לבנות אחד כזה לעצמו.
מישהו ב-HF ביקש ממני את ה-BOM, אז אני אארגן את זה (סך הכל עוד כמה רכיבים בודדים מול הגרסא הקודמת), ואשלח לו את זה. אם יש עוד מישהו כאן שרוצה לבנות לעצמו על proto-board אני בהחלט יכול לפרסם את ה-BOM כשהוא יהיה מסודר. אני לא מתכוון ליצר לוחות בעתיד הקרוב גם כי זה דורש קצת זמן לתכנן את הלוח (וכרגע אני לא כל כך פנוי לזה), וגם כי יש מינימום של 10 יחידות להזמנה וכרגע אני לא רואה שיהיה מה לעשות עם 10 לוחות כאלה.
- DaTHE
-
- חבר פעיל מאוד

אם בכוונה של BOM זה שרטוט חשמלי אני אשמח.
לגבי בדיקה: אם במתח של 28V תוכל להוציא זרם מעל ל- 2A עם רעש של עד 26uV?
לגבי בדיקה: אם במתח של 28V תוכל להוציא זרם מעל ל- 2A עם רעש של עד 26uV?
-
anatoli15
-
- חבר ותיק

א. סכימה חשמלית כבר ישנה, כנראה פספסת את זה.
ב. BOM = Batch of Materials, משמע רשימת חלקים.
ג. להוציא 2A במתח כזה עם רעש של 26uV אני מתקשה להאמין שהוא יצליח. למעשה אני לא מכיר שום דבר שמצליח אפילו להתקרב לזה. מאיפה הבאת את המספרים האלה? סביר להניח שקצת התבלבלת והמספרים דיברו על 26uV ללא עומס, עם עומס מקסימלי של 2A. זה משהו שאין בעיה לעשות עם המייצב הזה, ולמעשה הוא יוציא כנראה משהו כמו 12-13uVRMS ללא עומס במתח המוצא שדיברת עליו. כמובן שהכל נמדד ב-5Hz-100KHz כפי שנהוג בדר"כ בתחום הזה, אני מבסס את המדידות שלי על LNMP (של tangent) שכיילתי להגבר של 60dB.
ב. BOM = Batch of Materials, משמע רשימת חלקים.
ג. להוציא 2A במתח כזה עם רעש של 26uV אני מתקשה להאמין שהוא יצליח. למעשה אני לא מכיר שום דבר שמצליח אפילו להתקרב לזה. מאיפה הבאת את המספרים האלה? סביר להניח שקצת התבלבלת והמספרים דיברו על 26uV ללא עומס, עם עומס מקסימלי של 2A. זה משהו שאין בעיה לעשות עם המייצב הזה, ולמעשה הוא יוציא כנראה משהו כמו 12-13uVRMS ללא עומס במתח המוצא שדיברת עליו. כמובן שהכל נמדד ב-5Hz-100KHz כפי שנהוג בדר"כ בתחום הזה, אני מבסס את המדידות שלי על LNMP (של tangent) שכיילתי להגבר של 60dB.
- DaTHE
-
- חבר פעיל מאוד

שתי טעיות....
א. פספסתי (עייף כנראה יותר מידי)
ב. מדובר על 260uV. והזרם רצוי להיות כמה שיותר גבוה.. -> עד כמה אפשר לחנוק את המעגל ברמת מתח זאת?
מדובר על מערכת שעובדת בתחום הדיבור ונועדה להעביר דיבור בין 2 תחנות כאשר אחד התחנות זזה.
א. פספסתי (עייף כנראה יותר מידי)
ב. מדובר על 260uV. והזרם רצוי להיות כמה שיותר גבוה.. -> עד כמה אפשר לחנוק את המעגל ברמת מתח זאת?
מדובר על מערכת שעובדת בתחום הדיבור ונועדה להעביר דיבור בין 2 תחנות כאשר אחד התחנות זזה.
-
anatoli15
-
- חבר ותיק

אני יכול רק להעיד שבזרם של 1A עם מתח מוצא של 24V מדדתי ~90uV. וזה עם קבל לא גדול במיוחד בכניסה. אם תגדיל את הקבל כנראה שאפשר לקבל ביצועים טובים מאוד גם עם 2A ביציאה. בכל מקרה, נראה לי שהדיסקוס בשימוש הספציפי שלך כבר חורג דיי הרבה מהמטרה של הדיון הזה, לכן אם אתה רוצה להמשיך אתה בהחלט מוזמן לפנות אליי בפרטי בשביל שלא נמלא את הדיון הזה בדברים שהם off-topic.
-
anatoli15
-
- חבר ותיק

למקרה שמישהו רוצה לבנות כזה בזמנו החופשי, הנה קישור לקובץ שהכנתי לבקשת מישהו מ-HF. הוא מכיל הסבר בסיסי על המעגל + רשימת רכיבים דרושה + הערות בנוגע לבחירה של הרכיבים בהתאם לצרכים האישיים של כל אחד:
https://dl.dropboxusercontent.com/u/374 ... Notes.docx
אני בהחלט מקווה שלא שכחתי להוסיף שם שום דבר
אני בהחלט מקווה שלא שכחתי להוסיף שם שום דבר
- dazzz
-
- חבר פעיל מאוד

אין לי בעיה לבנות אותוanatoli15 כתב:למקרה שמישהו רוצה לבנות כזה בזמנו החופשי, הנה קישור לקובץ שהכנתי לבקשת מישהו מ-HF. הוא מכיל הסבר בסיסי על המעגל + רשימת רכיבים דרושה + הערות בנוגע לבחירה של הרכיבים בהתאם לצרכים האישיים של כל אחד:
אני בהחלט מקווה שלא שכחתי להוסיף שם שום דבר...
איזה מתח מפיק הרגולטור שבסרטוט ?
פינקי
מוח מה נעשה היום ?
מוח מה נעשה היום ?
-
anatoli15
-
- חבר ותיק

איזה שתבחר, אתה צריך לבחור את הנגדים בהתאם למתח שאתה רוצה לקבל ביציאה. תסתכל בעמוד 3 של הקובץ, יש שם הסבר בנוגע לאיך לבחור את הנגדים בהתאם למתח שלך.
יש שם עוד מספר הערות בנוגע לבחירה של קבלים וטרנ'. אם מכוונים למתחים נמוכים חבל לשלם הרבה על קבלים למתח גבוה, ואם מכוונים למתח גבוהים אז כדאי לבחור טרנ' בהתאם להוראות שיש שם. ציינתי בדיוק איזה טרנ' כדאי להשתמש בהתאם למתח שבוחרים, זה נותן קצת יותר גמישות למי שמכוון למתחים נמוכים כי אז הוא יכול לבחור בין הרבה סוגים.
אגב, לאיזה מתח אתה מתכנן\למה אתה מתכנן לחבר אותו?
יש שם עוד מספר הערות בנוגע לבחירה של קבלים וטרנ'. אם מכוונים למתחים נמוכים חבל לשלם הרבה על קבלים למתח גבוה, ואם מכוונים למתח גבוהים אז כדאי לבחור טרנ' בהתאם להוראות שיש שם. ציינתי בדיוק איזה טרנ' כדאי להשתמש בהתאם למתח שבוחרים, זה נותן קצת יותר גמישות למי שמכוון למתחים נמוכים כי אז הוא יכול לבחור בין הרבה סוגים.
אגב, לאיזה מתח אתה מתכנן\למה אתה מתכנן לחבר אותו?
- dazzz
-
- חבר פעיל מאוד

9+anatoli15 כתב:איזה שתבחר, אתה צריך לבחור את הנגדים בהתאם למתח שאתה רוצה לקבל ביציאה. תסתכל בעמוד 3 של הקובץ, יש שם הסבר בנוגע לאיך לבחור את הנגדים בהתאם למתח שלך.
אגב, לאיזה מתח אתה מתכנן\למה אתה מתכנן לחבר אותו?...
9-
לספק כוח ממותג לפרוקט די שאני עושה כרגע על DVD DENON 2900
בניתי את כול הספק מחדש החל מגשר דיודות FRED
שינוי כול הקבלים לקבלים עם ESR נמוך
וחשבתי להחליף את הרגולטורים של מתח למעגל האודיו
7809
7909
אז אם הם טובים אין לי בעיה לנסות לבנות אותו בשביל הכיף ולבדוק אם הוא שווה משהוא
פינקי
מוח מה נעשה היום ?
מוח מה נעשה היום ?
-
anatoli15
-
- חבר ותיק

שים לב שהגרסא הזו מתאימה אך ורק לרגולציה של מתח חיובי ולא של מתח שלילי, לכן תבדוק האם באמת אתה יכול להשתמש בזה אצלך.
מעבר לזה אם אתה מקבל כבר בכניסה מתח שהוא DC אתה יכול לוותר על לא מעט רכיבים במעגל שבשרטוט.
מעבר לזה אם אתה מקבל כבר בכניסה מתח שהוא DC אתה יכול לוותר על לא מעט רכיבים במעגל שבשרטוט.