Denon DL-110 VS GRADO 1RED מתלבט בין השתיים

פורום המיועד לציוד אודיו וינטאג' על כל סוגיו וכן אודיו אנלוגי - פטיפונים, ויניל וטייפים
roypeles
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3058
שם מלא: רואי
נתן תודות: 68 פעמים
קיבל תודות: 95 פעמים

שליחה #21 

טוב לשמוע שאתה מרוצה מהרכישה. הייתי בטוח שתהיה מרוצה...
אין ספר גם שהאדום הזה יפה להפליא.
תהנה...

נוסטרדמוס פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 34
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #22 

יפייפה אני באמת מרוצה. הקלטה לדוגמא:
https://skydrive.live.com/redir.aspx?ci ... Yrcgoh83b0
התקליט לא חף מרעשי רקע אבל זו הקלטה בטכנולוגיית FFRR (Full Frequency Range Recordings) ואפשר לשמוע איך המחט מגיבה יפה בכל התדרים.[/url]

chalmh
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3331
נתן תודות: 37 פעמים
קיבל תודות: 67 פעמים

שליחה #23 

נוסטרדמוס,

האזנתי לקובץ. הסאונד טוב מאוד. אני לא יודע כיצד ביצעת את ההמרה אבל הקובץ "סובל" מהמון CLIPPING, דהיינו המון מקומות של עוצמה קבועה ב-0dB.
הבעיה אולי נעוצה בהגבר חזק מידי של הפונוסטייג, (לא סביר) או ברמת הקלטה גבוהה מידי במחשב או בעיה בתהליך ההמרה מ-WAV ל-FLAC.
התקליט עם עקמומיות ורואים את זה בתרזוננס של הזרוע או שהזרוע משייטת ימינה ושמאלה כי הקדח בתקליט לא בדיוק במרכז.

בכל מקרה תתחדש ותיהנה. קניה מצויינת.
(Y)
חנן,

מערכת מנצחת תלוייה בטיב המחט ואפשר גם אפשר לחברה למחרשה.
תחי המחרשה !!!

נוסטרדמוס פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #24 

אין לי מושג למה אבל הווליום מטורף בהקלטה. אני מקליט דרך AUDACITY הקלטה ישירה מהמגבר והמרה ישירות לFLAC. התקליט של בראהמס דווקא לא סובל מעקמומיות כלל והמחט לא משייטת לצדדים, אם כבר אז נדנוד קל מאוד מעלה-מטה אבל ממש קל. התקליט בהדפסה אנגלית ובעין לא מזויינת הקדח נראה בול במרכז. לצערי לא הזדמן לי עדיין לנקות את התקליטים ומה לעשות אחרי הכל טכניקס בן 30. מצרף סאמפל וידאו ראשון, אמנם אין כאן אינדיקציה מדוייקת לאיכות הסאונד, כאן כבר יש המרה לMP3 אז הוידאו בשביל הפאן :)
[/quote]

chalmh
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #25 

מאיזה מגבר אתה מקליט את הפטפון? האם מהמגבר הראשי או מיציאת הפונוסטייג'?
ייתכן והנידנודים שראיתי בקשר לזרוע פשוט מוגברים מאוד (מאוד) והם נראים די חזק בדיוק כמו התנהגות של חור לא במרכז או תקליט עקום. ההגברה העצומה פשוט משנה את קנה המידה למשהו שאינו אמיתי.
תנסה לבדוק במחשב עם ממשק ההקלטה אם אפשר להנחית את עוצמת ההקלטה כי במצב הזה כל הדוגמאות לא יהיו אמיתיות ומעוותות עם CLIPPING.
חנן,

תחי המחרשה !!!

נוסטרדמוס פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #26 

ההקלטה ישירות מהמגבר, אין לי פונו סטייג'.
איך אתה מוצא תופעות של עקמומיות? בניתוח ספקטרום או בשמיעה חופשית ?
אני אנסה לבדוק בהגדרות שוב מחר אם אפשר לבצע הקלטה מאוזנת יותר.

chalmh
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #27 

אם תסתכל על צורת הגל המוקלט בעזרת תוכנת עריכה לסאונד תוכל לראות גליות קבועה שלו בתדר נמוך (רזוננס הזרוע) בין 12 הרץ ומטה בדרך כלל. רזוננס הזרוע מתעורר רק בשל תנודות הזרוע למעלה או למטה או לצדדים. ה-CANTILEVER של המחט משמש לשיכוך התנודות במקרה הזה. ה-CANTILVER פשוט מעביר את תנודתיו המכניות אל הסלילים או המגנטים בקצה המייצרים את הסיגנל החשמלי הטפיל הזה.
אצלך בקובץ הבחנתי בכך בעיקר בקטע השקט שלפני תחילת המוזיקה. אי אפשר למנוע לחלוטין את התנודות הללו אך התאמה טובה של ראש לזרוע עשוייה לשפר את המצב. לדעתי, אם תסתכל על הממברנות של הוופרים בתיבות הרמקולים תוכל לראות את תנועת הממברנה פנימה והחוזה כאשר יש רווח בין השירים (בעיקר בתחילת התקליט ובין השיר הראשון לשני). בדוק את מידת התנודות. אם הן חזקות אולי תוכל להפעיל את ה-RUMBLE FILTER אם הוא קיים אצלך במגבר והוא אמור לפתור את הבעיה או להנחית אותה משמעותית.
רזוננס הזרוע משפיע ישירות ודרמטית על איכות הבסים.
חנן,

תחי המחרשה !!!

שלח תגובה

חזור אל “וינטאג' ואנלוגי”