מבקש המלצה לסטרימר שמריץ ביטרייט גבוה דרך הרשת
- TheWiz
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3253
- נתן תודות: 247 פעמים
- קיבל תודות: 1436 פעמים
לי יש PCH A300 עם רשת קווית של 1 גיגה וראוטר תומך והכל עובד דבש! גם באיכות 1080 הכל זורם חלק. הצוואר בקבוק אצלי זה WD ShareSpace שמעביר עד 15MB בשניה. זה די ויותר בשביל 1080, לא מגמגם עובד מצויין גם שמריצים קדימה ואחורה.
קצב ההעברה הוא לא כפול כמו שאמרת.
ניתן לבדוק את זה בקלות, אצלי מותקן כלי שמאפשר לראות את קצב התעבורה מהשרת הביתי ואליו.
כשאני מריץ סרט שלפי media info הוא כ40Mb/sec תוכנת הניתור אכן מאשרת את זה.
ברוב המקרים המגבלה היא יכולת המעבד של הסטרימר גם לנגן ביטרייט גבוה וגם לנהל את הכרטיס רשת במהירות כזו.
ניתן לבדוק את זה בקלות, אצלי מותקן כלי שמאפשר לראות את קצב התעבורה מהשרת הביתי ואליו.
ברוב המקרים המגבלה היא יכולת המעבד של הסטרימר גם לנגן ביטרייט גבוה וגם לנהל את הכרטיס רשת במהירות כזו.
תשמע...
נתחיל מכך שבפרוטוקול TCP נדרש אישור קבלה כמעט על כל PACKET (או לפחות על חלק גדול מהן) מה שכבר מגדיל לך את קצב הנתונים על הרשת. אין שום קשר בין ביטרייט של הסרט לקצב השליחה. הקריאה מהדיסק נעשית בקצב של כ-20-30 מגה ביית לשניה (כ-240-160 מגה ביט לשניה) לתוך באפר של כרטיס הרשת ומשם בפרצים של מקסימום 100 מגה ביט לשניה (קצב תיאורטי של הרשת, בפועל קצת פחות). אותו הדבר נעשה בצד השני רק הפוך.The_Byter כתב:קצב ההעברה הוא לא כפול כמו שאמרת.
ברוב המקרים המגבלה היא יכולת המעבד של הסטרימר גם לנגן ביטרייט גבוה וגם לנהל את הכרטיס רשת במהירות כזו....
כך שקצב הנתונים בפועל שמגיע לנגן שלך קטן מקצב הנתונים של הסרט (כאן כן חשוב הקצב של הסרט) ולכן אתה מקבל תופעות של UNDERFLOW כלומר תקיעות וכו'.
תגדיל את הרשת לג'יגה ולא תהיה לך בעיה.
דודי.
בהצלחה.
The_Byter כתב:רשת גיגה לא תפתור את הבעיה (בכל מקרה הרשת גיגה)
בתעבורה של 35+ המעבד של הסטרימר "נחנק"
מה שאמרת על הTCP הוא זניח, ניתן לנטר ולראות את קצב ההעברה בפועל בזמן
שסרטמתנגן.[/quoteq
אתה טועה. קרא קצת על TCP וsmoothing בהקשר של video over ip....
דודי.
תשובה פשוטה לבעיה סבוכה
כשיש לי בעיה של "גמגום", אני פשוט מעביר את הסרט לכונן הקשיח הפנימי של המזרמדיה וזהו.
אח"כ בעת נקיון הדיסק, אם זה משהו ששווה לשמור, אני מעביר אותו לחסון ברשת הביתית וזהו.
כמה סרטים כבר יש שבאמת צורכים את קצבי התקשורת הללו ששווה להוציא כל כך הרבה אנרגיה ומאמץ בשדרוג רשת ביתית עבורם.
ואם ממש בא לך משהו עם קצב מטורף, תקנה מזרמדיה עם כונן SSD ואז תוכל לראות גם סרטי IMAX. javascript:emoticon(':lol:')
אח"כ בעת נקיון הדיסק, אם זה משהו ששווה לשמור, אני מעביר אותו לחסון ברשת הביתית וזהו.
כמה סרטים כבר יש שבאמת צורכים את קצבי התקשורת הללו ששווה להוציא כל כך הרבה אנרגיה ומאמץ בשדרוג רשת ביתית עבורם.
ואם ממש בא לך משהו עם קצב מטורף, תקנה מזרמדיה עם כונן SSD ואז תוכל לראות גם סרטי IMAX. javascript:emoticon(':lol:')
דיברת על קובץ 40 מגה...
ואתה בעצמך אומר שניגון מדיסק מקומי זה עובד. ענית לעצמך. דרך אגב... UDP זה אחד הפתרונות לבעיית הרשת.The_Byter כתב:ניגון הסרט על כל מחשב אחר ברשת, מהרשת עובר חלק ללא קושי.
ניגון הסרט מHDD מקומי עובר חלק.
גם בNFS על UDP וגם בSMB הקצב לא עולה על 35~
תקן אותי במה שאני טועה....
דודי.