Samsung LED D5000

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
Slavian
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 23

שליחה

allshare זו בעצם אפשרות להגדיר אילו תיקיות לחלוק בין המחשב לטלויזיה ואז ניתן לגשת לתיקיות אלו ישירות דרך הטלויזיה?

scoop9
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 533

שליחה

בדיוק.
שים לב רק שהמחשב עובד כמובן... אבל שיתוף ללא חיבור בין המחשב לטלוויזיה.

Slavian
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה

כשאתה כותב "ללא חיבור" כוונתך היא תקשורת דרך הנתב?

scoop9
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

אין חיבור פיזי בין הטלוויזיה למחשב.
הכל בשיתוף דרך הרשת אבל הטלוויזיה חייבת להיות מחוברת או בדונגל או פיזית בכבל רשת לרשת הביתית.
שוב תבדוק אם יש בדגם הזה ALL SHARE.... אני לא יודע לגבי הדגם הזה ואם יש לו חיבור DNAL או שצריך דונגל של סמסונג.

Slavian
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה

יש לה ALLSHARE. אם הדונגל אחראי רק לחיבור לרשת הביתית אז כל דונגל אחר יעבוד (קניתי דונגל פשוט ב-5 דולר ואני אנסה אותו). אם הדונגל של סמסונג עושה דברים נוספים אז כמובן שזה לא יעבוד עם דונגל רגיל.

Nirgaz
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 61

שליחה

לדעתי צפייה ישירה ביו טיוב לא תקבל ב D5000 אלא רק ב smart TV או בחיבור מחשב ישירות לטלוויזיה (שתשמש כמסך מחשב), או דרך סטרימר - וזו האופצייה הכי טובה לדעתי .
שים לב שבהפרש המחיר בין ה D5000 ל smart TV למשל D5500 תוכל לקנות סטרימר איכותי ביותר שייתן לך לראות את כל התכנים שיש באינטרנט ולא רק את מה שמוצע ב smart TV

עכשיו לגבי החיבור - אני בדקתי את הנושא לעומק והמסקנות שלי הן:
הכי טוב זה חיבור רשת קווי, אבל אם אי אפשר אז יש כמה אפשרויות:
א. דונגל USB ייעודי - לדעתי לא שווה לקנות את הדונגל הייעודי (זה נכון גם לסמסונג וגם לפירמות אחרות) גם יקר וגם ביצועים בינוניים בד"כ.
שים לב שדונגל USB אחר כניראה לא יעבוד! כל החברות בכוונה מונעות חיבור כזה ע"מ להרוויח על הדונגל שלהם.

ב. חיבור רשת דרך קווי החשמל - עובד טוב רק אם מרחק החוטים בין הראוטר לטלוויזיה לא מאד גדול והשקעים של שניהם מחוברים לאותה פזה. מאחר שתצטרך לרכוש את המתאמים רק כדי לראות אם זה עובד, אני חושב שהפתרון הזה בעייתי. מחיר כ- 350 שח לזוג מתאמים

ג. לחבר נקודת גישה אלחוטית - wireless access point ניתן לקנות אחת כזו שתשמש גם כמגבר אלחוטי.
למשל זו: ‎Tenda nMAX W300M 802.11n Portable Wireless Access Point / Router 300Mbps עולה ב KSP כ 150 ש"ח
האופצייה הזו ניראית לי גם הכי זולה וגם הכי טובה (כן לפעמים יש כזה שילוב) קצב החיבור וגם הקליטה יהיו טובים בהרבה מהדונגל של סמסונג, יותר זול משמעותית ואין בעיות תאימות כי מה שהטלוויזיה 'תרגיש' זה חיבור רשת רגיל ולא USB

אני מתכוון לקנות כזו בקרוב ולחבר לטלוויזיה שלי (D5000) - אוכל לעדכן אח"כ איך זה עובד.

ניר

Slavian
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה

Nirgaz כתב:לדעתי צפייה ישירה ביו טיוב לא תקבל ב D5000 אלא רק ב smart TV או בחיבור מחשב ישירות לטלוויזיה (שתשמש כמסך מחשב), או דרך סטרימר - וזו האופצייה הכי טובה לדעתי .
שים לב שבהפרש המחיר בין ה D5000 ל smart TV למשל D5500 תוכל לקנות סטרימר איכותי ביותר שייתן לך לראות את כל התכנים שיש באינטרנט ולא רק את מה שמוצע ב smart TV

עכשיו לגבי החיבור - אני בדקתי את הנושא לעומק והמסקנות שלי הן:
הכי טוב זה חיבור רשת קווי, אבל אם אי אפשר אז יש כמה אפשרויות:
א. דונגל USB ייעודי - לדעתי לא שווה לקנות את הדונגל הייעודי (זה נכון גם לסמסונג וגם לפירמות אחרות) גם יקר וגם ביצועים בינוניים בד"כ.
שים לב שדונגל USB אחר כניראה לא יעבוד! כל החברות בכוונה מונעות חיבור כזה ע"מ להרוויח על הדונגל שלהם.

ב. חיבור רשת דרך קווי החשמל - עובד טוב רק אם מרחק החוטים בין הראוטר לטלוויזיה לא מאד גדול והשקעים של שניהם מחוברים לאותה פזה. מאחר שתצטרך לרכוש את המתאמים רק כדי לראות אם זה עובד, אני חושב שהפתרון הזה בעייתי. מחיר כ- 350 שח לזוג מתאמים

ג. לחבר נקודת גישה אלחוטית - wireless access point ניתן לקנות אחת כזו שתשמש גם כמגבר אלחוטי.
למשל זו: ‎Tenda nMAX W300M 802.11n Portable Wireless Access Point / Router 300Mbps עולה ב KSP כ 150 ש"ח
האופצייה הזו ניראית לי גם הכי זולה וגם הכי טובה (כן לפעמים יש כזה שילוב) קצב החיבור וגם הקליטה יהיו טובים בהרבה מהדונגל של סמסונג, יותר זול משמעותית ואין בעיות תאימות כי מה שהטלוויזיה 'תרגיש' זה חיבור רשת רגיל ולא USB

אני מתכוון לקנות כזו בקרוב ולחבר לטלוויזיה שלי (D5000) - אוכל לעדכן אח"כ איך זה עובד.

ניר
...
ניר,
אשמח אם תוכל לעדכן.
אני לא מצליח להבין מה ההבדל בין הדונגל של סמסונג לדונגל רגיל שמאפשר חיבור, לדוגמא, לרשת האלחותית של השכנים? לשניהם כניסת USB ושניהם נועדו לעבוד עם WIFI, לא כך?

Nirgaz
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה

Slavian כתב: אני לא מצליח להבין מה ההבדל בין הדונגל של סמסונג לדונגל רגיל שמאפשר חיבור, לדוגמא, לרשת האלחותית של השכנים? לשניהם כניסת USB ושניהם נועדו לעבוד עם WIFI, לא כך?
...
כן, בעיקרון זה יכול היה לעבוד, אבל כניראה שכל חברה הוסיפה איזה קידוד או מנגנון דומה כך שהעסק יעבוד רק עם הדונגל שלה. זו הסיבה היחידה שהם יכולים לדרוש וגם לקבל $80 על הדונגל שלהם, אחרת יכולת לקנות כל דונגל ב $10
מה שאני אומר לך זה מקריאה ולא ממש ניסיתי לקנות דונגל פשוט ולחבר - אבל אני מאמין שזה המצב
בכל מקרה ה wireless access point הוא פתרון עדיף ואם הגודל עקרוני לך - יש גם כאלה ממש קטנים, אבל אז אתה עלול לשלם בקליטה פחות טובה >> קצב נתונים יורד >> בעיות בהעברת הווידאו.

ניר

Slavian
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה

דווקא אין לי בכלל בעיה של מקום.
אתה ממליץ על ה-wireless access point כתחנת ממסר ללא הפונקציה של נתב?
מה יקרה אם אשים פשוט 2 נתבים? (האחד ליד המחשב והשני ליד הטלויזיה)

Nirgaz
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה

Slavian כתב:דווקא אין לי בכלל בעיה של מקום.
אתה ממליץ על ה-wireless access point כתחנת ממסר ללא הפונקציה של נתב?
מה יקרה אם אשים פשוט 2 נתבים? (האחד ליד המחשב והשני ליד הטלויזיה)
...
ניראה לי שצריך לעבוד גם עם שני נתבים - כלומר הנתב שליד הטלוויזיה עובד בעצם כנקודת גישה אלחוטית
לא בדקתי האם כל נתב יכול לעבוד ככה או שזה דורש פיצ'ר מיוחד
אני אנסה לברר אצל חברים שמבינים, ואפשר גם לשאול בפורום רשתות
ניר

Slavian
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה

תגידו, מישהו הצליח לנגן כתוביות בעברית ב-D5000? אצלי הוא כותב ג'יבריש, כאילו יש צורך בשינוי ה-font. יש בכלל אופציה כזאת בטלויזיה לשנות פונטים?
תודה.

scoop9
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

כן.
זה סרט עם תרגום מובנה או שהוספת לבד כתוביות?
כאשר הסרט מנגן תלחץ על TOOLS בשלט ויהייה לך שם הגדרות כתוביות. משם תסתדר.... :D

Slavian
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה

זה סרט ובאותה תיקיה קובץ נפרד עם כתוביות (שם זהה לסרט ולכתוביות כדי שהטלויזיה בכלל תזהה שיש כתוביות).
לא הצלחתי להגיע לתפריט של כתוביות. משום מה היא בצבע אפור (לא ניתן לבחור אותה).
הטלויזיה נקנתה מסמליין.

scoop9
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

מוזר....
משהו שאתה עושה לא בסדר....
תנסה שוב לשנות את השם משהו פשוט ועשה גזור הדבק גם לכתוביות עם אותו השם.
לאחר מכן חייב להופיע לך כתוביות שאפשר לשנות... יש שתי סוגים של הגדרות.
1)שפת כתוביות- פועל
2) הגדרת כתוביות תשנה לעברית.

Slavian
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה

למה לשנות את השם של הכתוביות? לכל היותר, לפי מיטב הבנתי, יכול להיות רק קובץ אחד של בתוביות לסרט אחד. אחרת הוא פשוט לא רואה את הכתוביות אם שם הסרט לא זהה לשם הקובץ עם הכתוביות... אולי צריך להוריד איזה עדכון? (קניתי את הטלויזיה לפני כחודש, כך שאני בספק...)

scoop9
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

לא צריך עדכון .
תנסה מה שאמרתי.

Slavian
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה

לא ממש הבנתי את מה שאתה מציע לי לעשות...

scoop9
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

תשנה את שתי השמות תעשה נסיון:
לסרט תשנה seret.mkv
לתרגום תשנה seret.srt

Slavian
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה

זה המצב כעת...

Slavian
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה

הצלחתי לתמרן בין התפריטים ולהעביר לעברית. תודה על העזרה!!!

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”