Martin Logan Vantage - רשמים ראשוניים

כל מה שקשור לאודיו בסטריאו, פטיפונים, נגני CD, קדם מגברים, מגברי כח, כבלים וכמובן רמקולים - רכיבים עד 3000$ בלבד.
Croc
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2114
שם מלא: גנאדי
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 11 פעמים

שליחה #21 

איתמר,
תבוא לשמוע מכונות כביססה שלי.
מעניין איך מרטין לוגאן מול ההורנים בני 30............
גנאדי
----------------------------------------------
let the sun shine, let the tube glow, let the life flow :)

http://sites.google.com/site/crocweb

Croc
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #22 

איתמר כתב: המגבר שלי טוען ל-90 ואט לערוץ (KT88) - אני לא מאמין שתהיה לו בעיה לדחוף את ה-Vantage אבל הכל יבדק יותר לעומק בהמשך.
...
זוג KT88 מחיים לא יוציאו הספק כזה ב-8 אוהם.
אולי אולי ב-4 אוהם.

בכל מקרה הדיונים התיאורטיים לא עוזרים - עד שאתה לא מנסה את השילוב אתה לא יודע האם המגבר יסחוב.

איזה מגבר זה?

עופר_צפריר
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4880
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 5 פעמים

שליחה #23 

האם אפשר לדעת על איזה דגם של אודיו פיזיק מדובר?
:קפה:

איתמר פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 254
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #24 

בעז,
מגנאפאן הם ע-נ-ק-י-י-ם (גובהו של ה-3.6 כ-1.80 ! ) ודי מכוערים, בקיצור לא בא בחשבון. אבל תודה, בכל מקרה, על ההמלצה !

ישראל,
סליחה לכל האוהדים השרופים, אבל סונוס פאבר ממש לא עשו לי את זה בפעמים שיצא לי לשמוע אותם (שמעתי את הקרמונה אודיטור, אמאטי וסטרדיווארי). בכל מקרה, האמאטי אנוורסרי מתומחר למעלה מ-$20K - ממש לא אותה ליגה ולא אותו תקציב (גם לפי "תמחור שמי" :wink: ).

גנאדי,
אשמח לקפוץ לשמוע את הקליפש שלך, אבל מכונות כביסה יכנסו לסלון שלי על גופתי המתה :lol: .
המגבר המדובר הוא ה-Rogue Tempest II והינה קישור לנתוני היצרן:
http://www.rogueaudio.com/Products_Tempest.htm
איתמר.

איתמר פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #25 

עופר_צפריר כתב:האם אפשר לדעת על איזה דגם של אודיו פיזיק מדובר?
...
ה-Spark.
איתמר.

עופר_צפריר
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #26 

איתמר כתב:
עופר_צפריר כתב:האם אפשר לדעת על איזה דגם של אודיו פיזיק מדובר?
...
ה-Spark.
...
רמקול נחמד.

zy
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2050
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #27 

איתמר כתב: בנוגע לקוודים, הם מעל לתקציב שלי כעת (יש בכלל יבוא מסודר שלהם בארץ ? עם אפשרות להאזנה ? ).

(ו-).
...
היבואן הינו S.G למיטב זכרוני (יבואן ותיק ומבוסס מאוד)
ניתן לשמוע ב"פיוז" בגבעתיים , מומלץ בחום.
לדעתי הצנועה מחירם שווה כל גרוש למוסיקה קלאסית (כמובן בהנתן סט מתאים), להגיע לאותה רמה ברמקול רגיל צריך לשלם הרבה יותר ..

עופר_צפריר
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

ניסים{NBA} לבקשתך- ואחרי כמה הסברים שהעברתי לך{במסרים}

שליחה #28 

על רמקולים אלקטרוסטטיים -עד כמה שהצלחתי להעביר לך...ומקווה שהבנת. 8)
מצאתי לבסוף מאמר על הנושא{כפי שהבטחתי} -דווקא כאן בפורום ! [העתקתי את החלק הרלוונטי} באדיבות anatoli15 {אנטולי מרדכי}

טכנולוגיות נוספות של רמקולים הינן רמקולים אלקטרוסטטיים, ורמקולים פלנר-מגנטיים.
רמקולים אלקטרוסטטיים עובדים על עיקרון שונה. רמקולים אילו יורכבו מיריעה דקה במיוחד אך גדולה יחסית של חומר מוליך (או חומר אשר צופה בחומר מוליך) אשר ינוע במרווח בין שני לוחות טעונים במטען חשמלי הופכי – האחד חיובי והשני שלילי. המטען בשני הלוחות החיצוניים קבוע ונוצר על ידי חיבור לנקודת חשמל בקיר, והמתח על היריעה המרכזית הינו מתח משתנה, אשר נקבע על פי האות שמגיע ממגבר הקול שלכם. המתח נקבע על פי שטח היריעה, מרחקה מהלוחות החיצונים, ועל פי התדרים אותם רוצים שהרמקול יפיק. מתח זה יכול לנוע החל מ-1500 וולט ועד ל- 5000 וולט. רמקולים אילו נהנים מיתרון ברור עקב העובדה שהיריעה שלהם הינה דקה ביותר, ולכן רמת הפירוט של רמקולים אלו והדיוק שלהם הינה גבוהה במיוחד. עם זאת, עקב המסה הנמוכה ומרווח התנועה המוגבל יחסית, רמקולים אלו מתקשים להפיק באס נמוך מאוד. עקב חיסרון זה, חברות מסוימות, כמו Martin Logan לדוגמא, הגו את הרעיון של רמקול משולב, אשר יעשה שימוש ברמקול אלקטרוסטטי להפקת התחום החל מהבאס העליון ומעלה, ודרייבר דינאמי אשר יפיק את תדרי הבאס הנמוכים יותר.

רמקולים פלנר-מגנטיים, עובדים על עיקרון דומה לרמקולים אלקטרוסטטיים, אך עושים שימוש בשדות מגנטיים במקום בשדות חשמליים. בדומה לקודמים, גם רמקולים אלו נהנים ממיד וגבוהים עשירים, אך חסרים בבאס. מסיבה זו, ברמקולים אלו נעשה שימוש בד"כ בתור דרייברים אשר מיועדים להפקת הצלילים הגבוהים בלבד, הלא הם טוויטרים
.

:!: נדמה לי שקראתי פעם דברים{מרתקים} של רן לוי באיזה שהוא מקום -על הטכנולוגיה הנ"ל...אבל אני לא זוכר כרגע היכן.

tomertsin
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1844
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #29 

ההתרשמות שלי מהוונטאג' בתערוכת מינכן היתה טובה מאוד.
ראו איפה מוכרים סאמיט בארה"ב:
http://www.costco.com/Browse/Product.as ... v=&browse=

תומר

Eyal_W
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 7639
נתן תודות: 16 פעמים
קיבל תודות: 17 פעמים

שליחה #30 

המראה שלהם נורא לטעמי
ולא היתי משתמש בהם כרשת הגנה מיתושים :D
המטרה הינה להנות ממוסיקה המערכת הינה רק האמצעי.

: Amarra Dealer

http://www.sonicstudio.com/amarra
פרטים

Nba
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10121
נתן תודות: 594 פעמים
קיבל תודות: 622 פעמים

Re: ניסים{NBA} לבקשתך- ואחרי כמה הסברים שהעברתי לך{במסרים}

שליחה #31 

עופר_צפריר כתב:על רמקולים אלקטרוסטטיים -עד כמה שהצלחתי להעביר לך...ומקווה שהבנת. 8)
מצאתי לבסוף מאמר על הנושא{כפי שהבטחתי} -דווקא כאן בפורום ! [העתקתי את החלק הרלוונטי} באדיבות anatoli15 {אנטולי מרדכי}

טכנולוגיות נוספות של רמקולים הינן רמקולים אלקטרוסטטיים, ורמקולים פלנר-מגנטיים.
רמקולים אלקטרוסטטיים עובדים על עיקרון שונה. רמקולים אילו יורכבו מיריעה דקה במיוחד אך גדולה יחסית של חומר מוליך (או חומר אשר צופה בחומר מוליך) אשר ינוע במרווח בין שני לוחות טעונים במטען חשמלי הופכי – האחד חיובי והשני שלילי. המטען בשני הלוחות החיצוניים קבוע ונוצר על ידי חיבור לנקודת חשמל בקיר, והמתח על היריעה המרכזית הינו מתח משתנה, אשר נקבע על פי האות שמגיע ממגבר הקול שלכם. המתח נקבע על פי שטח היריעה, מרחקה מהלוחות החיצונים, ועל פי התדרים אותם רוצים שהרמקול יפיק. מתח זה יכול לנוע החל מ-1500 וולט ועד ל- 5000 וולט. רמקולים אילו נהנים מיתרון ברור עקב העובדה שהיריעה שלהם הינה דקה ביותר, ולכן רמת הפירוט של רמקולים אלו והדיוק שלהם הינה גבוהה במיוחד. עם זאת, עקב המסה הנמוכה ומרווח התנועה המוגבל יחסית, רמקולים אלו מתקשים להפיק באס נמוך מאוד. עקב חיסרון זה, חברות מסוימות, כמו Martin Logan לדוגמא, הגו את הרעיון של רמקול משולב, אשר יעשה שימוש ברמקול אלקטרוסטטי להפקת התחום החל מהבאס העליון ומעלה, ודרייבר דינאמי אשר יפיק את תדרי הבאס הנמוכים יותר.

רמקולים פלנר-מגנטיים, עובדים על עיקרון דומה לרמקולים אלקטרוסטטיים, אך עושים שימוש בשדות מגנטיים במקום בשדות חשמליים. בדומה לקודמים, גם רמקולים אלו נהנים ממיד וגבוהים עשירים, אך חסרים בבאס. מסיבה זו, ברמקולים אלו נעשה שימוש בד"כ בתור דרייברים אשר מיועדים להפקת הצלילים הגבוהים בלבד, הלא הם טוויטרים
.

:!: נדמה לי שקראתי פעם דברים{מרתקים} של רן לוי באיזה שהוא מקום -על הטכנולוגיה הנ"ל...אבל אני לא זוכר כרגע היכן.
...

תודה כפרה עליך :D
מילה שלך זה זה מילה!
אין עליך!!!!
(Y)
רשימת הציוד: TV:LG77C1|AppleTV|Nvidia Shield pro|Denon 4500H|SVS: Prime Tower-Center Ultra Evolution-Subwoofer PB-3000 Revolution|Surround:Fluance Bipolar|Atmos:Morel Sp2

Croc
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #32 

איתמר כתב:גנאדי,
אשמח לקפוץ לשמוע את הקליפש שלך, אבל מכונות כביסה יכנסו לסלון שלי על גופתי המתה :lol: .
...
פעם אמר בן אדם חכם:
never never never never never never never never never never never never never never never never never never never never never never never never never never never never never never never never never never never never never never never never never never never never never never never never never never never never never never never never never never never never never never never never never never never never never never never never never never say never

alonmad
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 55

שליחה #33 

קראתי כתבה מחמיאה על ה-VANTAGE בירחון HI FI CHOICE
והוא גם נראה לא רע בכלל.
איך היבואן בארץ מתמחר את מרטין לוגאן בכלל וכמה עולה הדגם הזה בפרט?

עופר_צפריר
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

ניסים, אני שמח שהבנת! -אח שלו... :lol:

שליחה #34 

alonmad, היבואן של מרטין לוגן הוא שמי משיח - שמחיריו ההוגנים די ידועים...
בכל אופן התמחור שלו למוצריו - מאוד זהה למחירי חו"ל (Y)
{הוא גם מייבא את סונס פאבר}

איתמר פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #35 

Croc כתב:פעם אמר בן אדם חכם:
never never never never never never never never never never never never never never never never never never never never never never never never never never never never never never never never never never never never never never never never never never never never never never never never never never never never never never never never never never never never never never never never never never never never never never never never never never say never
...
:lol:
גנאדי, לי אין חדר האזנה משלי וגם לא יהיה לי אחד כזה בזמן הקרוב. לכן הרמקולים ימוקמו, לעת עתה, בסלון ביתי. מכיוון שמראהו של סלון ביתי חשוב לי - לא אעז למקם רהיט דמוי מכונות כביסה בו.
(f)
איתמר.

il62
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 6214
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 48 פעמים

שליחה #36 

ואתה צודק איתמר!!
רמקול מעבר לחווית השמיעה שלו לה הוא נועד,חייב להיות אסטטי במידה מינימלית לפחות...
ובעיקר כשהוא ממוקם בסלון.
052-4200610

עופר_צפריר
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #37 

איתמר,בדבר אחד אני יכול להרגיע אותך! -מכונות כביסה קטנות יותר מהקלפשים של גינאדי. :)
לגבי היופי?כמובן שזה בעיני המתבונן :!:

דבר אחד אני לא מבין עד עכשיו,איך וויתרתי על החוויה שבהאזנה לקליפשים שלו -בזמן שבאתי לבדוק את הקרמונות.

il62
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה #38 

עופר!!
דבר אחד אני יכול להבטיח לך-גנאדי לא פרייר !
ואם הוא החליף לקליפש הוא מקבל מהם בדיוק את הסאונד שהוא רוצה לקבל...
לא בכל יום מישהו מוותר על רמקול כמו הקרמונה..
ובכלל גנאדי חוקר ולומד לפני ולפניים ועד שהוא לא מגיע לתוצאה שרצויה לו הוא לא נרגע !
אני לא שמעתי את הקליפש אבל יש לגנאדי יופי של חדר קולנוע -ממש חלום..
052-4200610

עופר_צפריר
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

אין לי ספק שהוא יודע מה שהוא רוצה...ובמחירים שפויים.

שליחה #39 

ישראל כדרך אגב, התגנבה לאוזני שיש מישהו שמוכר את ה ANITI שלו. :oops:

il62
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה #40 

איפה :מבולבל: