ronensud כתב:עופר הצחקת אותי. אם יש משהו מגמתי זה הסתימת פיות שלכם לגולשים שמעודדים ייבוא אישי. ברור שיש עליכם לחץ של היבואנים הגדולים לבלום את הפוסטים האלו כי הם פוגעים בהם והם מאיימים לפגוע בכם חזרה בכך שיפסיקו לפרסם אצלכם.
איזה אינטרס בדיוק יש לעודד ייבוא אישי? מי גוזר את הקופון? איתי? בני? אריאל? יואב? אני?
אולי נדמה לך שכל הגולשים פה טיפשים וגם פתיחת הפוסט הזה עם צורת הניסוח היא בריונית ופטרונית. הנה חיפשת מישהו לחסום, אני מנדב את עצמי להיות הראשון.
...
סתימת פיות?
הכי קל זה לזרוק סיסמאות דיבתיות המוציאות לשון הרע, נגד אתר שכבר שבע שנים עומל קשה מאוד על בניית השם שלו.
הרי מה יותר קל מלזרוק כמה סיסמאות פופוליסטיות כמו "סתימת פיות" ועכשיו, לך תוכיח שאין לך אחות?
אז בוא נראה מה זה "סתימת פיות" בנושא ייבוא אישי:
נכנסתי לפורום מסחר (שם אנחנו מרכזים את כל השאלות והדיונים בנושא הצרכנות גרידא, כלומר, איפה לקנות, מה המחירים או החבילות, נושא של שירות ותלונות על שירות וכמובן, גם נושא ייבוא אישי), וסימנתי עבורך את ההודעות הדנות בייבוא אישי או מקביל מהיומיים האחרונים (עשיתי קצת ZOOM OUT כדי שייכנסו כמה שיותר שירשורים למסך והיו נכנסים יותר אבל לא רציתי שזה לא יהיה קריא).
אשמח אם תמצא אתר אחר ברשת הישראלית, ובמיוחד בתחומי ההתעסקות שלנו, שיש בו כמות גדולה יותר של דיונים בייבוא אישי/מקביל (וזה רק בפורום אחד ספציפי, כי יש דיונים גם בפורום מסכים, סטריאו וכמובן דו-ערוצי), באופן יחסי או אבסולוטי.
כמו שעפר אמר, יש פה מלחמה. המלחמה שלנו היא לא בייבוא האישי או המקביל. המלחמה שלנו היא נגד אנשים או גופים אשר עושים את זה מגמתית (חברות פירסום גרילה, חברות לקידום מדיה חברתית וכו').
אנחנו משתדלים מאוד לא להוציא את ה"גועל נפש" הזה החוצה ולא לחשוף את הקוראים למנהלה שמאחורי הקלעים. פשוט כי אנחנו רוצים שימשיך להיות לגולשים מעניין ומקצועי עד כמה שניתן. יחד עם זאת, אני בהחלט יכול להבין את התמונה שאנשים מציירים לעצמם כשאדם כזה או אחר מורחק מהאתר, במיוחד, כשהוא חבר שלהם או הסגנון שלהם דווקא "מבדר" אותם.
נושא הצרכנות חשוב. אין ספק. אבל לא בשביל זה הקמנו את האתר. אם היינו רוצים להיכנס לתחום הזה (שאגב, הוא הוא התחום הכי רווחי בתעשייה היום), כלומר, איפה לקנות ובאיזה מחיר וכו', היינו עושים מנוע השוואת מחירים, בדומה לזאפ ולפחות היינו מרוויחים מהדיונים הללו....אבל לא, אנחנו לא שם. כרגע זה לא תחום שמעניין אותנו.
מקווה שזה מבהיר כמה נקודות ואם תסתכלו אחורה, מהימים הראשונים באתר, תראו שלא השתנה מאומה במדיניות ובהתנהלות שלנו, שהביאה אותנו לאיפה שאנחנו היום.