שרשור שני ראוטרים ברשת הביתית - איך עושים את זה נכון?

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
arixon
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 58

שליחה

harari כתב:
Digdis כתב: - בתור התחלה, האם החוט שמחובר בין שני הנתבים מחובר באדימקס לפורט של LAN או WAN? הוא אמור להיות מחובר ל-WAN. אם זה המצב תדאג לפני כן לבטל את ה-DHCP באדימקס.
...
הראוטרים צריכים להיות מחוברים בממשקי הLAN ולא הWAN.
אם תתחבר לWAN לא תוכל להשתמש בDHCP אחד ותהיה חייב להגדיר בשניהם, ככה יהיו לך שתי רשתות NAT נפרדות שמחוברות זו לזו, זה לא מה שאתה רוצה, אתה רוצה רשת אחד גדולה, אתה רוצה להשתמש בראוטר כמתג וAP, לצורך כך יש לחבר את הראוטרים בממשקי הLAN.
...
היי,

למרות שהפוסט ישן אני מנסה להבין,
האם זה שחיברתי אצלי ראוטר שני (נוסף) לראוטר הקיים על מנת שירחיב את הרשת האלחוטית יכול להיות מוגדר כ-BRIGDE? (ללא DHCP) ועדיין ישורשר לראוטר הראשון דרך ה-WAN...?
אצלי זה עובד טוב ככה, האם יש בעייה עקרונית עם זה או שחייבים לחבר דווקא LAN אם LAN בין הראוטרים?

תודה

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78971
שם מלא: עפר לאור

שליחה

בשני בטל את dhcp, חבר את הרשת ל lan1 ואתה מסודר....

arixon
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה

oferlaor כתב:בשני בטל את dhcp, חבר את הרשת ל lan1 ואתה מסודר....
...
תודה עופר אך זה לא מה ששאלתי.
השאלה היא האם כאשר אני מחבר את הראוטר השני ב-BRIDGE MODE (ללא DHCP כמובן), האם יש חסרון בזה שהראוטר מחובר דרך ה-WAN ולא דרך LAN TO LAN כמו שציינת?
בחיבור כזה, כל המכשירים האלחטויים שמתחברים לראוטר השני, למעשה מקבלים כתובת מה-DHCP שנמצא בראוטר הראשון. כך שאין בעית כתובות. מה שאני מוטרד זה האם רוחב הפס של הרשת האלחוטית יורד כמו בחיבור של REPEATER?

תודה

harari
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4030

שליחה

אם תחבר את הראוטר לWAN תקבל שתי רשתות שונות. ככה לא תוכל לשתף קבצים ברשת. (לא בקלות לפחות)
כדי לקבל רשת מקומית (LAN) אחת אתה חייב לחבר את חיבורי הLAN.
Don't Let The Facts Ruin a Good Story !
HarariProjects.com

HomeTheater Over-Dose

arixon
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה

harari כתב:אם תחבר את הראוטר לWAN תקבל שתי רשתות שונות. ככה לא תוכל לשתף קבצים ברשת. (לא בקלות לפחות)
כדי לקבל רשת מקומית (LAN) אחת אתה חייב לחבר את חיבורי הLAN.
...
הנך טועה ידידי היקר!
ברגע שהראוטר השני מוגדר כ-BRIDGE הוא למעשה מעין "גשר" לרשת מהראוטר הראשון. לכן מתקבלת רק רשת אחת בלבד עם שני ראוטרים משורשרים מ- LAN to WAN.

NetCHEIF
סמל אישי של משתמש
גורו רשתות
גורו רשתות
תגובות: 2678

שליחה

ATMOS - אתה טועה ומטעה. כאשר משרשרים שני ראוטרים באופן קווי האחד לשני, עושים זאת בין שתי יציאות ה-LAN של הנתבים. ברגע שאתה מערב בנתב "המשני" את יציאת ה-WAN אתה גורם ליצירת שתי רשתות נפרדות האחת מן השניה. אם אתה רוצה להתעמק בנושא, קרא את המדריך המפורט שלי בנושא. הפרק האחרון בו דן בשרשור נתבים.

http://www.netcheif.com/Articles/Router ... erAsAP.htm
באתר http://www.netcheif.com תוכלו למצוא מדריכים וסקירות על רשתות ביתיות, חיבורי אינטרנט ונתבים.

Elad8
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6218

שליחה

אני עקבתי בדיוק אחרי המדריך של NetCHEIF בשירשור ראוטר רוטל ישן וזה עובד מושלם.
אלעד

arixon
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה

NetCHEIF כתב:ATMOS - אתה טועה ומטעה. כאשר משרשרים שני ראוטרים באופן קווי האחד לשני, עושים זאת בין שתי יציאות ה-LAN של הנתבים. ברגע שאתה מערב בנתב "המשני" את יציאת ה-WAN אתה גורם ליצירת שתי רשתות נפרדות האחת מן השניה. אם אתה רוצה להתעמק בנושא, קרא את המדריך המפורט שלי בנושא. הפרק האחרון בו דן בשרשור נתבים.

http://www.netcheif.com/Articles/Router ... erAsAP.htm
...
מר NetCHEIF היקר,
לפני שאתה יוצא בהצהרות (מעליבות משהו!!! לא באמת נפגעתי :-)), אולי כדאי שתקרא את הטקסט בהמשך:
קראתי את המאמר המאוד מפורט שלך והבנתי אותו על בוריו. בכלל, מעת לעת נתקלתי באתר שלך ובמילה אחת, שאפו!

אך, תרשה לי להסביר לך (אם אינך כבר יודע) איך משרשרים ראוטר נוסף לראוטר קיים ושומרים על אותו SEGMENT על מנת שתהיה לך רשת אחת בלבד. כל המטרה שלי מלכתחילה הייתה להרחיב את הרשת האלחוטית אך לשמור על אותו מקטע (SEGMENT) ברשת עקב שימוש נרחב בפרוטוקול ה – Apple Airplay. מסתבר שהפרוטוקול הזה יודע לעבוד אך ורק באותו מקטע. באסה.

אז נגיד שנתב A מספק את רשת 192.168.1.1. לנתב A יש כמובן DHCP שמחלק כתובות לכולם ברשת, כולל לרשת ה-WIFI שנמצאת באותו מקטע של ה-LAN.
עכשיו, ברצונך לצרף את נתב B לרשת הקיימת אבל שעדיין ישאר באותו מקטע גם עבור חיבורי ה- LAN (של נתב B ) וגם עבור לקוחות ה- WIFI (שיתחברו לנתב B ) שאותו נתב מספק.

לוקחים מחשב נייד עצמאי ומחברים אותו בכבל רשת רגיל לנתב B (דרך חיבור ה-LAN של הנתב). מקנפגים את הנתב החדש להיות במצב BRIDGE. !!!$#$#@@%^$%@$$@^%!$%
"Bridging is linking two wired network segments together"

ניתן לקנפג את נתב B למצב BRIDGE בשני אופנים:
1. עם כתובת קבועה (כתובת קבועה באותו מקטע של נתב A כמובן שלא נכללת במרחב הכתובות של ה - DHCP)
2. או לחילופין, אפשר לקנפג את הנתב לקבל כתובת באופן אוטומטי מנתב A.
אני קבעתי כתובת סטטית. סתם, כי ככה נוח לי לזכור איזה כתובת רשת פנימית תהיה מעתה ואילך לנתב B.

ברגע שהפכת את נתב B ל- BRIDGE, הוא בסך הכל יהיה עוד לקוח רשת כמו כל מחשב אחר, אבל הוא ישתמש ביכולות ה-WIFI של עצמו על מנת להרחיב את הרשת האלחוטית (כי זאת הייתה כל המטרה שלי מלכתחילה....)
רק להזכיר כמובן שכל רשתות ה-WIFI מקונפגים עם אותו SSID, הצפנה שווה, תדרים שונים וכו'.

עכשיו, מנתקים את נתב B מהמחשב הנייד. מנתב A, לוקחים כבל רשת מה- LAN ומחברים לנתב B לתוך ה – WAN. (כן כן כן WAN)
מרגע זה ואילך יש לך רשת מורחבת עם שני נתבים ושתי רשתות WIFI שנראות כאחת בלבד. כל הרשת היא מקטע (SEGMENT) אחד בלבד שאחראי לה נתב A.
נתב B בסה"כ משמש כגשר (BRIDGE) לנתב A.

לסיכום,
אני משוכנע שהדרך שאתה מציג באתר שלך נכונה, ואפילו ניסיתי זאת בהצלחה (חיבור נתב אלחוטי חדש לנתב אלחוטי קיים באופן קווי), אך לשלול על הסף דרך לגיטימית, מקצועית ובוודאי שעובדת זה לא ממש לעניין.
לעניות דעתי חסר לך פרק בנושא הנ"ל למרות שאולי זה יעניין רק חלק קטן מאוד מהציבור הטכני שמבין קצת יותר ברשתות תקשורת.
בקיצור, don’t jump to conclusions so fast ! :)

שיהיה אחלה ערב!

NetCHEIF
סמל אישי של משתמש
גורו רשתות
גורו רשתות
תגובות: 2678

שליחה

לא ידעתי שלהגיד למישהו שהוא טועה ומטעה נחשב במקומותינו העלבה. לטעות זה אנושי וגם להעמיד אדם על טעותו זה אנושי. לעניין הטכני שלנו, אני ממשיך לעמוד על דעתי שהדרך הנכונה לשרשר נתבים באופן קווי היא מיציאת LAN לכניסת LAN. אתה כמובן יכול להמליץ לאחרים כראות עיניך, רק שלדעתי אתה גם טועה וגם מטעה.
באתר http://www.netcheif.com תוכלו למצוא מדריכים וסקירות על רשתות ביתיות, חיבורי אינטרנט ונתבים.

arixon
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה

NetCHEIF כתב:לא ידעתי שלהגיד למישהו שהוא טועה ומטעה נחשב במקומותינו העלבה. לטעות זה אנושי וגם להעמיד אדם על טעותו זה אנושי. לעניין הטכני שלנו, אני ממשיך לעמוד על דעתי שהדרך הנכונה לשרשר נתבים באופן קווי היא מיציאת LAN לכניסת LAN. אתה כמובן יכול להמליץ לאחרים כראות עיניך, רק שלדעתי אתה גם טועה וגם מטעה.
...
ואתה עדיין בשלך.... :-)
אל תדאג, לא נעלבתי אבל - אולי תפנים, תנסה טכנית ואז תגיב???
"לטעות זה אנושי וגם להעמיד אדם על טעותו זה בהחלט אנושי". אני לא אמרתי שאתה טועה, מה שאני אומר זה שיש עוד דרך לעשות את זה ולא רק בדרך שאתה מציג.

gog1
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 4

שליחה

הדרך הפשוטה היא לחבר LAN ל LAN. הראוטר השני בכלל לא מתפקד כראוטר, אלא כסוויץ. מה שאתה עושה זה בעצם לשרשר שני סוויצים, ואת זה עושים על ידי חיבור LAN ל WAN. צריך כמובן לבטל את ה DHCP בראוטר שמתפקד כסוויץ בלבד.

אני משער שאפשר להגדיר ראוטר אחד כברידג, אבל זה מיותר ואני מניח מסובך יותר.
ראוטרים עושים NAT על יציאת ה WAN שלהם, זה יכול לעשות רק צרות.

avihuli
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9074

שליחה

זה עדיף כדי שתהיה לך רשת אחת בבית ולא שתיים. אם המחשבים שלך נייחים, ובכל איזור אתה מקנפג את זה לרשת הקרובה, זה לא ממש משנה, אבל אם יש לך מחשבים ניידים או סמארטפונים וכאלה, אתה לא צריך לחשוב כל פעם מי הרשת עם הקליטה היותר טובה כדי להתחבר. מה גם שלא כל המכשירים בהכרח עוברים אוטומטית לרשת עם הקליטה החזקה יותר.
...
את תחילת הפוסט עוד שרדתי אבל אח"כ נכנסו למושגים שהיו גדולים עליי כבר...
יש לי NETBOX של נטוויז'ן שכרגע משמש אותי לחיבור של נייח + ניידים / טאבלטים / סלולרי.
ובנוסף יש לי ראוטר אדימקס דגם BR-6424N שכרגע לא בשימוש. האם אני יכול לחבר את האדימקס לנטבוקס ולייצר רשת אלחוטית אחת בלבד בהתאם להגדרות המצוינות בשרשור ? האם אין הפרעה ששני הראוטרים משדרים על אותו "דבר" ? צריך להיות מרחק פיזי בינהם או שהם יכולים להיות סמוכים זה לזה מרחק של כמה מטרים בודדים ?
וכיצד רכיב כלשהו יודע לבחור לאיזה רשת אלחוטית הוא צריך לגשת אם מדובר באותה רשת ?
7.1.2 | SVS Ultra Evolution: Bookshelf / Center / Elevation, Focal Bird, M&K M40T, SB-3000 R.
.
רשימת הציוד: LG 77C9 | Yamaha RX-A2050 / BD-A1020, Emotiva BasX A-150 | Xbox X, Wii | SVS SoundPath Cable: Subwoofer / RCA / Ultra Speaker | HDMI Cable: RuiPro 8K Fiber Active Optical 2.1 / Ultra High Speed

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78971
שם מלא: עפר לאור

שליחה

אם הראוטר מוגד כ bridge זה עובד בעצם בדיוק אותו דבר.

avihuli
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9074

שליחה

אומנם עבר הרבה זמן ורק עכשיו מצאתי זמן פנוי להתעסק עם זה, אבל אחרי שעה ומשהו של ניסוי וטעייה בסוף יש פתרון פשוט יותר לדעתי... 8)
את ההגדרות בנתב המשני הגדרתי בצורה הבאה:
מצב עבודה של הנתב - יוניברסל רפיטר (ולא גשר) ואז בחרתי את הרשת הראשית בצורה אוטומטית בהתאם לתוצאות החיפוש שנתקבלו
SSID - זהה לנתב הראשי
כנ"ל גם הסיסמא וההצפנה
DHCP - מכובה
כתובת IP - סטטית מהטווח של הראשי
חיבור מה- LAN של הראשי ל- WAN של המשני (וככה הרווחתי עוד יציאת LAN על הדרך)
הכל עובד סבבה ועכשיו אני סוף סוף יכול לגשת מהמחשב הנייח שלי לרסיבר שזו הייתה כל המטרה :D
עכשיו הפרויקט הבא הוא פירמוט הנייח והתקנת WIN7 + יצירת תוכן לצורך סטרימינג קווי למק"ב...
7.1.2 | SVS Ultra Evolution: Bookshelf / Center / Elevation, Focal Bird, M&K M40T, SB-3000 R.
.
רשימת הציוד: LG 77C9 | Yamaha RX-A2050 / BD-A1020, Emotiva BasX A-150 | Xbox X, Wii | SVS SoundPath Cable: Subwoofer / RCA / Ultra Speaker | HDMI Cable: RuiPro 8K Fiber Active Optical 2.1 / Ultra High Speed

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”