NetCHEIF כתב:ATMOS - אתה טועה ומטעה. כאשר משרשרים שני ראוטרים באופן קווי האחד לשני, עושים זאת בין שתי יציאות ה-LAN של הנתבים. ברגע שאתה מערב בנתב "המשני" את יציאת ה-WAN אתה גורם ליצירת שתי רשתות נפרדות האחת מן השניה. אם אתה רוצה להתעמק בנושא, קרא את המדריך המפורט שלי בנושא. הפרק האחרון בו דן בשרשור נתבים.
http://www.netcheif.com/Articles/Router ... erAsAP.htm ...
מר NetCHEIF היקר,
לפני שאתה יוצא בהצהרות (מעליבות משהו!!! לא באמת נפגעתי

), אולי כדאי שתקרא את הטקסט בהמשך:
קראתי את המאמר המאוד מפורט שלך והבנתי אותו על בוריו. בכלל, מעת לעת נתקלתי באתר שלך ובמילה אחת, שאפו!
אך, תרשה לי להסביר לך (אם אינך כבר יודע) איך משרשרים ראוטר נוסף לראוטר קיים ושומרים על אותו SEGMENT על מנת שתהיה לך רשת אחת בלבד. כל המטרה שלי מלכתחילה הייתה להרחיב את הרשת האלחוטית אך לשמור על אותו מקטע (SEGMENT) ברשת עקב שימוש נרחב בפרוטוקול ה – Apple Airplay. מסתבר שהפרוטוקול הזה יודע לעבוד אך ורק באותו מקטע. באסה.
אז נגיד שנתב A מספק את רשת 192.168.1.1. לנתב A יש כמובן DHCP שמחלק כתובות לכולם ברשת, כולל לרשת ה-WIFI שנמצאת באותו מקטע של ה-LAN.
עכשיו, ברצונך לצרף את נתב B לרשת הקיימת אבל שעדיין ישאר באותו מקטע גם עבור חיבורי ה- LAN (של נתב B ) וגם עבור לקוחות ה- WIFI (שיתחברו לנתב B ) שאותו נתב מספק.
לוקחים מחשב נייד עצמאי ומחברים אותו בכבל רשת רגיל לנתב B (דרך חיבור ה-LAN של הנתב). מקנפגים את הנתב החדש להיות במצב BRIDGE. !!!$#$#@@%^$%@$$@^%!$%
"
Bridging is linking two wired network segments together"
ניתן לקנפג את נתב B למצב BRIDGE בשני אופנים:
1. עם כתובת קבועה (כתובת קבועה באותו מקטע של נתב A כמובן שלא נכללת במרחב הכתובות של ה - DHCP)
2. או לחילופין, אפשר לקנפג את הנתב לקבל כתובת באופן אוטומטי מנתב A.
אני קבעתי כתובת סטטית. סתם, כי ככה נוח לי לזכור איזה כתובת רשת פנימית תהיה מעתה ואילך לנתב B.
ברגע שהפכת את נתב B ל- BRIDGE, הוא בסך הכל יהיה עוד לקוח רשת כמו כל מחשב אחר, אבל הוא ישתמש ביכולות ה-WIFI של עצמו על מנת להרחיב את הרשת האלחוטית (כי זאת הייתה כל המטרה שלי מלכתחילה....)
רק להזכיר כמובן שכל רשתות ה-WIFI מקונפגים עם אותו SSID, הצפנה שווה, תדרים שונים וכו'.
עכשיו, מנתקים את נתב B מהמחשב הנייד. מנתב A, לוקחים כבל רשת מה- LAN ומחברים לנתב B לתוך ה – WAN. (כן כן כן WAN)
מרגע זה ואילך יש לך רשת מורחבת עם שני נתבים ושתי רשתות WIFI שנראות כאחת בלבד. כל הרשת היא מקטע (SEGMENT) אחד בלבד שאחראי לה נתב A.
נתב B בסה"כ משמש כגשר (BRIDGE) לנתב A.
לסיכום,
אני משוכנע שהדרך שאתה מציג באתר שלך נכונה, ואפילו ניסיתי זאת בהצלחה (חיבור נתב אלחוטי חדש לנתב אלחוטי קיים באופן קווי), אך לשלול על הסף דרך לגיטימית, מקצועית ובוודאי שעובדת זה לא ממש לעניין.
לעניות דעתי חסר לך פרק בנושא הנ"ל למרות שאולי זה יעניין רק חלק קטן מאוד מהציבור הטכני שמבין קצת יותר ברשתות תקשורת.
בקיצור, don’t jump to conclusions so fast !
שיהיה אחלה ערב!