שאלה לגב מחשב HTPC
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32985
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2317 פעמים
לגבי השלט, מניח שזה אפשרי, מקסימום עם תוכנת עזר כלשהי.
MPC HC ו-7MC - אפשר בשילוב עם הפלאגין Media Browser.
זה ניתן לעשות עם תוכנות עזר כמו, למשל, IR Server Suite. אני פחות התעסקתי עם זה, אבל יש פה כמה שעשו דברים דומים.
למה שלא תעשה הכל עם מדיה פורטל?
MPC HC ו-7MC - אפשר בשילוב עם הפלאגין Media Browser.
זה ניתן לעשות עם תוכנות עזר כמו, למשל, IR Server Suite. אני פחות התעסקתי עם זה, אבל יש פה כמה שעשו דברים דומים.
למה שלא תעשה הכל עם מדיה פורטל?
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
האמת שאני ממש אהבתי את מדיה פורטל ....אבל הוא לא תומך בDVB-T.
אתה אומר שכדאיי להשתמש במדיה פורטל לסרטים ובשביל הDVB-T ב7MC?
ולהגדיר לכל אחד כפתור עם ?IR Server Suite
או שייש דרך לאפשר DVB-T במדיה פורטל כולל הקלטות ?
אתה אומר שכדאיי להשתמש במדיה פורטל לסרטים ובשביל הDVB-T ב7MC?
ולהגדיר לכל אחד כפתור עם ?IR Server Suite
או שייש דרך לאפשר DVB-T במדיה פורטל כולל הקלטות ?
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

טעות בידך. מדיה פורטל תומכת באופן מלא ב-DVB-T, ואפילו יש מדריך התקנה, צעד אחר צעד, כולל הגדרת ה-DVB-T.
אה חחח סבבה אז הכי טוב:)pixies כתב:טעות בידך. מדיה פורטל תומכת באופן מלא ב-DVB-T, ואפילו יש מדריך התקנה, צעד אחר צעד, כולל הגדרת ה-DVB-T....
אלך על מדיה פורטל
והמחשב הזה מספיק חזק כדי להריץ את מדיה פורטל?
לגבי השלט שמגיע עם המחשב אוכל להתאים אותו שיעבוד עם מדיה פורטל?
תודה רבה על כל העזרה אחי:)
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

סביר להניח שייקח למדיה פורטל 15-45 שניות לעלות, אבל כשהתוכנה כבר עולה אני מאמין שהיא תעבוד לך בסדר גמור והשיטוט בתפריטים יהיה נוח.
אבל אם כפי שהמלצת אני כל פעם יעביר את המחשב למצב שינה ולא יכבה אותו לגמרי אני לא אצטרך להפעיל כל פעם את התוכנה מחדש,כך שאני לא באמת אצטרך לחכות את הזמן הזה כל פעם,נכון?:)pixies כתב:סביר להניח שייקח למדיה פורטל 15-45 שניות לעלות, אבל כשהתוכנה כבר עולה אני מאמין שהיא תעבוד לך בסדר גמור והשיטוט בתפריטים יהיה נוח....
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

נכון, כי התוכנה פעילה ולא צריכה לעלות מחדש.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

תתחדש ותיהנה מהרבה שעות של תכני HD!
טוב קיבלתי את המכשיר:)
כמה שלאות:
1.יש בעיה שלאחר זמן מסויים(לא זמן קבוע)הצבע בתמונה מתעוות והופך לגוון ירוק חזק.(קורה גם שאני סתם בווינדוס,לא רק במדיהפורטל),לאחר שאני מעביר בטלוויזיה לערוץ אחר וחוזר לערוץ של המדיה סנטר הבעיה מסתדרת.יש לך מושג מה הבעיה?
עדכון:ראיתי בפוסט אחר שלמישהו הייתה בעיה בדיוק כמו שלי עם טלווזיה דומה,שינתי בהגדרות הכרטיס לFULL RGB אעדכון בהמשך אם זה עזר
2.הגדרתי לתוכנה שישתמש בקודקים של MPC-HC בMPC-HC מוגדר שינוי קצב רענון אוטומטי,האם אני צריך להגדיר קצב רענון גם במדיה פורטל?
3.השלט לא עבד טוב כשהגדרתי אותו על שלט של מדיה סנטר אבל ששינתי לHID נראה שעבד טוב.האם עשיתי בסדר?
4.איך אני בודק עם האצת החומרה עובדת?
5.איזה מצב שינה עדיף ,hibernate או sleep?
כמה שלאות:
1.יש בעיה שלאחר זמן מסויים(לא זמן קבוע)הצבע בתמונה מתעוות והופך לגוון ירוק חזק.(קורה גם שאני סתם בווינדוס,לא רק במדיהפורטל),לאחר שאני מעביר בטלוויזיה לערוץ אחר וחוזר לערוץ של המדיה סנטר הבעיה מסתדרת.יש לך מושג מה הבעיה?
עדכון:ראיתי בפוסט אחר שלמישהו הייתה בעיה בדיוק כמו שלי עם טלווזיה דומה,שינתי בהגדרות הכרטיס לFULL RGB אעדכון בהמשך אם זה עזר
2.הגדרתי לתוכנה שישתמש בקודקים של MPC-HC בMPC-HC מוגדר שינוי קצב רענון אוטומטי,האם אני צריך להגדיר קצב רענון גם במדיה פורטל?
3.השלט לא עבד טוב כשהגדרתי אותו על שלט של מדיה סנטר אבל ששינתי לHID נראה שעבד טוב.האם עשיתי בסדר?
5.איזה מצב שינה עדיף ,hibernate או sleep?
לא יודע לעזור לגבי נושאי מדיה סנטר, אבל לדעתי לגבי השלט HID זה המצב הנכון.
לגבי מצבי השינה - hibernate לא צורך חשמל, הוא בדיוק כמו לכבות את המחשב, רק שהמחשב שומר את כל תכולת הזיכרון שלו למקום ייעודי על הכונן הקשיח ולכן גוזל מקום בכונן הקשיח. sleep צורך חשמל (נדמה לי שבסביבות 5-10 אחוז מהחשמל שנצרך כשהמחשב פועל אבל במנוחה), לא דורש מקום על הכונן הקשיח, וההתעוררות הרבה יותר מהירה בהשוואה ל-hibernate. אני לא בטוח אבל לדעתי אתה לא יכול להעיר את המחשב מ-hibernate עם השלט וצריך ללחוץ על כפתור ההדלקה.
אני אישית משתמש ב-sleep כדי שאוכל להעיר עם השלט בלבד, התאוששות מהירה יותר ולא דורש מקום על הכונן הקשיח (יש לי כונן SSD של 60GB בלבד). אם חשוב לך חיסכון בחשמל יותר מאשר זמן התאוששות אז תשתמש ב-hibernate במקום.
לגבי מצבי השינה - hibernate לא צורך חשמל, הוא בדיוק כמו לכבות את המחשב, רק שהמחשב שומר את כל תכולת הזיכרון שלו למקום ייעודי על הכונן הקשיח ולכן גוזל מקום בכונן הקשיח. sleep צורך חשמל (נדמה לי שבסביבות 5-10 אחוז מהחשמל שנצרך כשהמחשב פועל אבל במנוחה), לא דורש מקום על הכונן הקשיח, וההתעוררות הרבה יותר מהירה בהשוואה ל-hibernate. אני לא בטוח אבל לדעתי אתה לא יכול להעיר את המחשב מ-hibernate עם השלט וצריך ללחוץ על כפתור ההדלקה.
אני אישית משתמש ב-sleep כדי שאוכל להעיר עם השלט בלבד, התאוששות מהירה יותר ולא דורש מקום על הכונן הקשיח (יש לי כונן SSD של 60GB בלבד). אם חשוב לך חיסכון בחשמל יותר מאשר זמן התאוששות אז תשתמש ב-hibernate במקום.
תודה רבה על התשובה המהירה.nadavgr כתב:לא יודע לעזור לגבי נושאי מדיה סנטר, אבל לדעתי לגבי השלט HID זה המצב הנכון.
אני אישית משתמש ב-sleep כדי שאוכל להעיר עם השלט בלבד, התאוששות מהירה יותר ולא דורש מקום על הכונן הקשיח (יש לי כונן SSD של 60GB בלבד). אם חשוב לך חיסכון בחשמל יותר מאשר זמן התאוששות אז תשתמש ב-hibernate במקום....
חיסכון בחשמל פחות חשוב לי.
אבל השאלה אם אפשרי תמיד להעביר את המחשב לSLEEP מבלי אף פעם לכבות אותו לגמרי,זה לא יכול לגרום נזק למחשב?
למיטב ידיעתי זה לא גורם שום נזק למחשב, ההערכה שלי היא שרק אם אתה באזור שיש בו הרבה הפסקות חשמל אז רצוי לא להשתמש ב-sleep אלא באחד המצבים שמכבים את המחשב לגמרי (כיבוי רגיל או hibernate). אני לא אומר שהפסקת חשמל בזמן sleep תהרוס בהכרח משהו, אבל אינטואיטיבית אני מניח שבגלל שהמחשב לא באמת מכובה אז רצוי שלא לנתק אותו מהחשמל באופן פתאומי.
באופן כללי לגבי מחשבים לדעתי אין שום חלק ש"נשחק" חוץ מהחלקים המכניים שהם בדרך כלל הכונן הקשיח (אלא אם יש לך SSD) והמאווררים. שאר החלקים יכולים להיפגם או לאבד מביצועיהם רק אם אספקת החשמל אליהם היא לא בהתאם למפרט המומלץ אליהם (בין אם overclocking יזום ובין אם קפיצות מתח רבות).
באופן רגיל אם אתה לא באזור שיש בו הרבה קפיצות מתח או הפסקות חשמל, אתה יכול גם להשאיר את המחשב מודלק לגמרי 24/7 והחלקים היחידים שייתכן שתצטרך להחליף לאורך זמן הם מאווררים ואולי כונן קשיח, שאר החלקים אמורים לעבוד מצוין גם אחרי שלוש שנים (אל תשכח שישנם מחשבים שנשארים דולקים שבועות וחודשים = שרתים). על כל פנים בזמן שהמחשב במצב Sleep הכונן הקשיח והמאווררים לא אמורים לעבוד כך שהחלקים המכניים "מוגנים" מפני שחיקה.
באופן כללי לגבי מחשבים לדעתי אין שום חלק ש"נשחק" חוץ מהחלקים המכניים שהם בדרך כלל הכונן הקשיח (אלא אם יש לך SSD) והמאווררים. שאר החלקים יכולים להיפגם או לאבד מביצועיהם רק אם אספקת החשמל אליהם היא לא בהתאם למפרט המומלץ אליהם (בין אם overclocking יזום ובין אם קפיצות מתח רבות).
באופן רגיל אם אתה לא באזור שיש בו הרבה קפיצות מתח או הפסקות חשמל, אתה יכול גם להשאיר את המחשב מודלק לגמרי 24/7 והחלקים היחידים שייתכן שתצטרך להחליף לאורך זמן הם מאווררים ואולי כונן קשיח, שאר החלקים אמורים לעבוד מצוין גם אחרי שלוש שנים (אל תשכח שישנם מחשבים שנשארים דולקים שבועות וחודשים = שרתים). על כל פנים בזמן שהמחשב במצב Sleep הכונן הקשיח והמאווררים לא אמורים לעבוד כך שהחלקים המכניים "מוגנים" מפני שחיקה.
סבבה אחי אז נראה לי אשתמש במצב Sleep ,תודה רבה על התשובה המלומדת:)nadavgr כתב:למיטב ידיעתי זה לא גורם שום נזק למחשב, ההערכה שלי היא שרק אם אתה באזור שיש בו הרבה הפסקות חשמל אז רצוי לא להשתמש ב-sleep אלא באחד המצבים שמכבים את המחשב לגמרי (כיבוי רגיל או hibernate). אני לא אומר שהפסקת חשמל בזמן sleep תהרוס בהכרח משהו, אבל אינטואיטיבית אני מניח שבגלל שהמחשב לא באמת מכובה אז רצוי שלא לנתק אותו מהחשמל באופן פתאומי.
באופן רגיל אם אתה לא באזור שיש בו הרבה קפיצות מתח או הפסקות חשמל, אתה יכול גם להשאיר את המחשב מודלק לגמרי 24/7 והחלקים היחידים שייתכן שתצטרך להחליף לאורך זמן הם מאווררים ואולי כונן קשיח, שאר החלקים אמורים לעבוד מצוין גם אחרי שלוש שנים (אל תשכח שישנם מחשבים שנשארים דולקים שבועות וחודשים = שרתים). על כל פנים בזמן שהמחשב במצב Sleep הכונן הקשיח והמאווררים לא אמורים לעבוד כך שהחלקים המכניים "מוגנים" מפני שחיקה....
אשמח לתשובות על שאר השאלות שלי:
עדכון:גם בהדרה כHID חלק מהכפתורים לא עובדים ,כמו למשל כפתור הNFO.
איך אני גורם לשלט לעבוד באופן מלא עם מדיה פורטל?במצב הנוכחי אני אפילו לא יכול למחוק הקלטות....
עדכון:גם בהדרה כHID חלק מהכפתורים לא עובדים ,כמו למשל כפתור הNFO.
איך אני גורם לשלט לעבוד באופן מלא עם מדיה פורטל?במצב הנוכחי אני אפילו לא יכול למחוק הקלטות....
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

2. אין ממש קשר בין התוכנה MPC HC למקודדים של MPC HC, כך שאם אתה רוצה החלפת קצב רענון אוטומטית תאפשר את זה גם במדיה פורטל.
3. אני עובד עם IR Server Suite, אבל אין לי מושג אם היא תעשה את מה שאתה צריך.
4. תראה מהו ניצול ה-CPU ב-Task Manager של מערכת ההפעלה. אם אתה רואה שהוא נמוך, 20% ומטה, אז רוב הסיכויים שפענוח החומרה עובד.
4. תראה מהו ניצול ה-CPU ב-Task Manager של מערכת ההפעלה. אם אתה רואה שהוא נמוך, 20% ומטה, אז רוב הסיכויים שפענוח החומרה עובד.
לגבי הir server יש גרסא ל1.2?מאיפה אני מוריד?התוכנה אמורה לזהות את השלט שלי?pixies כתב:2. אין ממש קשר בין התוכנה MPC HC למקודדים של MPC HC, כך שאם אתה רוצה החלפת קצב רענון אוטומטית תאפשר את זה גם במדיה פורטל.
4. תראה מהו ניצול ה-CPU ב-Task Manager של מערכת ההפעלה. אם אתה רואה שהוא נמוך, 20% ומטה, אז רוב הסיכויים שפענוח החומרה עובד....
איך אני מגדיר שם מה כל כפתור עושה?
ד"א הווינדוס מזהה את השלט כמקלדת.
כפתור הNFO לא עובד לי לכן חסרים לי הרבה פונקציות ,
לגבי מחיקת הקלטה הסתדרתי(לוחצים 0),אבל איך למשל אני מחליף כתוביות או שפה בסרט?איך אני רואה כמה זמן נשאר לסיום הסרט?
עוד שאלה:
1כשאני מריץ סרט של 108P קדימה ,התמונה נשארת קפואה(או שזהה לאט)והדקות רצות ואז שאני עושה פליי הוא קופץ לנקודה אליה העברתי,אבל פעם בכמה שניות רואים תמונה מהבהבת של התמונה האחרונה שרו לפני שהעברתי קדימה?גם קרה לי שהתוכנה קרסה לאחר שהעברתי קדימה.
למישהו יש מושג איך אני פותר את זה?
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

האם התקנת מדיה פורטל על פי המדריך צעד אחר צעד של staticx? אמורים להיות שם לינקים להכל, כולל ה-IRSS.
התקנתי צעד אחר צעד,לא בדקתי לגבי הIRSS אני אבדוק שוב במדריך:)pixies כתב:האם התקנת מדיה פורטל על פי המדריך צעד אחר צעד של staticx? אמורים להיות שם לינקים להכל, כולל ה-IRSS....
עדכון:אין במדריך לינק.מצאתי לינק לתוכנה בפורום של מדיה פורטל אבל זה לא מתאים לגרסא האחרונה של התוכנה.
יש מצב אתה אומר לי באיזה גרסא אתה משתמש?ואני אנסה לחפש לינק...
יש לך משוג לגבי התקיעות בהעברה קדימה?במדריך הוא השתמנש בקודקים של MPC-HC וזה גם מה שאני עשיתי....
יכול להיות שביגלל שייש לי גם מותקן הקודקים של SHARK007 זה גורם להתנגשות?
אולי עדיף בכלל לעבוד עם הקודקים האלה ולא MPC-HC?