לא רואה הבדל בין 1080P ל720P

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
Lee
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4282
נתן תודות: 280 פעמים
קיבל תודות: 466 פעמים

שליחה #21 

Efi222 כתב:אני מבין. תודה על המידע.
סתם בזבזתי עשרות GB של סרטי 1080P ועוד 50GBX4 של סרטי בלוריי מלאים (טרילוגיית המטריקס ואווטאר)
...
לא מסכים. כמחשבה/השקעה עתידית, לדעתי כדאי כבר עכשיו להוריד באיכות 1080p, כדי שבבוא היום כשתחליט לשדרג את המסך (מן הסתם ל-Full HD גדול יותר מהנוכחי), תוכל ליהנות מאיכות תמונה גבוהה יותר, מבלי להצטרך להוריד את אותם סרטים שוב באיכות 1080p.
כמובן שאני לא מתכוון לכל מיני "זיבלונים" וסתם סרטים סוג "ג'", שאתה יודע מראש שתמחק מיד לאחר הצפייה - כאלה אתה יכול להוריד מראש כ- 720p.

SweeT_EviL
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 164
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #22 

יש כאן הסבר על שני הסוגים האפשריים
'Grain' and 'Dirt' ('white dirt' aka 'digital dirt') which results in actual white spots (like holes - complete pixels - that are white & only last for a frame) are two different things but both are inherent in anything shot on film. They have always been there and should be. 'Grain' is more noticeable on older film to blu-ray transfers but is still there on new films too and should be. The only way to completely remove grain from anything shot on film is using Digital Noise Reduction which loses image clarity/detail. That's what kult is pointing out, grain is good.

Older films may undergo a more extensive remastering (different than scrubbing w/ DNR) so the transfer from film to blu-ray is more like new films, which greatly reduces grain, but that's rare studios don't usually do that because it costs a fortune so most older films on blu-ray tend to look almost like an upscale from DVD where grain is pretty bad.

As far as 'digital dirt' goes like grain it's inherent in film whether it's old or new. We didn't used to notice it when we were watching DVDs but on Blu-ray it is sometimes noticeable. It's just a natural part of anything shot on film that when transferred to digital you'll get an occasional white pixel for one frame. That said, it shouldn't be so pronounced that most would ever notice it. If you're seeing it a lot it's possible you actually have a problem with your sharpness/contrast settings or a bad hdmi cable, etc. That, or maybe you just have a ~72" HDTV where you'll of course notice such things.
...
הנק' הלבנות/הרעש הזה הוא מוגש מאוד בעיקר בסרטים ישנים יותר שעשו להם המרה לבלוריי.
יש שני סרטים אצלי ב1080P שאצלם זה מורגש עד כדי התבאסות טוטאלית - 300 ומועדון קרב..

shayze
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2626
נתן תודות: 165 פעמים
קיבל תודות: 137 פעמים

שליחה #23 

לא תמיד אתה מוריד את הסרטים מראש.
ולפעמים נתקלת בסרט שאתה רוצה לראות או שהזמנת חברים וקבעתם על סרט מסוים.
חוץ מזה שזמן ההורדה זה רק חיסרון אחד. ציינתי חסרונות נוספים כאמור: אי יכולת הזרמה אלחוטית ובזבוז מקום בכונן הקשיח.
כשהשני מאוד חשוב בעיקר אם אתה לא מספיק לראות ולמחוק סרטים.

בקיצור לדעתי כל מקרה לגופו. ולהוריד גודל מסויים רק כתלות בתועלת שתקבל מזה.
עלינו לשמור על איכות הסביבה למען ילדינו. לפעמים פעולות קטנות כל יום עושות שינוי גדול.

The story of stuff
http://www.storyofstuff.com/

alex28
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 351
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 9 פעמים

שליחה #24 

הבאסה העיקרית בלהוריד היום סרטים ב 1080P ולגלות שהם ברזולוציה לא טבעית 1920 על 800 ,וצריך לחפש עם פינצטה סרטים טובים שבאים עם רזולוציית 1920 על 1080.

מוקי27
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 630
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 21 פעמים

שליחה #25 

מה לא טבעי ב1920 על 800? אם יש 1920 קווים מאונכים אז אפשר לראות את הסרט במסך Full HD 1920x1080 במיפוי אחד לאחד, עם קווים שחורים בראש ובתחתית המסך. לא כל הסרטים צולמו ביחס 16:9, ועדיף בדר"כ לשמור על היחס ולא לאבד חלק מהתמונה.
מהבחינה הזו 1920x800 עדיין נחשב מבחינתי 1080p.

alex28
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 351
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 9 פעמים

שליחה #26 

מוקי27 כתב:מה לא טבעי ב1920 על 800? אם יש 1920 קווים מאונכים אז אפשר לראות את הסרט במסך Full HD 1920x1080 במיפוי אחד לאחד, עם קווים שחורים בראש ובתחתית המסך. לא כל הסרטים צולמו ביחס 16:9, ועדיף בדר"כ לשמור על היחס ולא לאבד חלק מהתמונה.
מהבחינה הזו 1920x800 עדיין נחשב מבחינתי 1080p.
...
מה הקטע לראות סרטים עם קווים שחורים במסך?- זה הורס את חוויית הצפייה ,
אני שיש לי בחדר 40 אינץ למרחק צפייה של כ 2 מטר לאחר שמתרגלים לראות תמונה מלאה למרחק כזה ואז פתאום צריך לראות סרט עם פסים שחורים ענקים בחלק העליון והתחתן של המסך ,זה הורס את החוויה כי פתאום זה נראה כאילו צופים בטלוויזיה של 37"

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 19136
שם מלא: איתי פולק
נתן תודות: 725 פעמים
קיבל תודות: 733 פעמים

שליחה #27 

לא שזה קשור לכאן - אבל סרט 1920X800 הוא פשוט בפורמט הקולנועי שלו.
16:9 זה הפורמט של טלויזיה - לא של קולנוע.

מי שרוצה (ויכול להרשות לעצמו) יכול לקנות את המסך של פיליפס שמגיע ב21:9 (הפורמט הקולנועי) לא יהיו פסים שחורים.

agent__smith
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6317
נתן תודות: 37 פעמים
קיבל תודות: 144 פעמים

שליחה #28 

פעם רוב סרטי הקולנוע היו 16:9, מאז שהתחילו לצאת לשוק מסכי 16:9 המדיום הקולנועי רצה למשוך אליו צופים ושינה את היחס ל21:9,
היום רוב הסרטים הם 21:9 ומעט מסכים 21:9.

זה משחק של חתול ועכבר.
יש לי מחשב משחקים מה זה עצבני !!!!

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
תגובות: 20188
שם מלא: ארתור ליברמן
נתן תודות: 277 פעמים
קיבל תודות: 2612 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #29 

SweeT_EviL כתב:יש כאן הסבר על שני הסוגים האפשריים
הנק' הלבנות/הרעש הזה הוא מוגש מאוד בעיקר בסרטים ישנים יותר שעשו להם המרה לבלוריי.
יש שני סרטים אצלי ב1080P שאצלם זה מורגש עד כדי התבאסות טוטאלית - 300 ומועדון קרב..
...
הנקודות הלבנות נקראות Grain וזה חלק מהסרט, העובדה שזה לא קיים או פחות נזרק לעין ב720P בעצם גורע מווית הסרט עצמו.
אבל כל אחד והעדפות שלו.

SweeT_EviL
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #30 

כמו שאמרתי, לדעתי עדיף טיפה פחות חד ולהנות מתמונה יותר נקיה ויפה.
היו סרטים שהנקודות הלבנות כמעט ולא הפריעו לי. אבל עכשיו להוריד כל סרט ולבדוק אם זה מורגש או לא - סתם מעצבן ולא שווה את זה.

oris74
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 9465
שם מלא: אורי
נתן תודות: 1149 פעמים
קיבל תודות: 962 פעמים

שליחה #31 

אצלי זה פסיכולוגי - ברגע שאני צופה בסרט 1080 אני משכנע את עצמי שהתמונה יותר איכותית וזה עובד...

Lee
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4282
נתן תודות: 280 פעמים
קיבל תודות: 466 פעמים

שליחה #32 

oris74 כתב:אצלי זה פסיכולוגי - ברגע שאני צופה בסרט 1080 אני משכנע את עצמי שהתמונה יותר איכותית וזה עובד...
...
:lol: גם אני חשבתי כמוך, עד שראיתי את הסרטים "פרפר" ו"הבוגר" (שניהם של דסטין הופמן) ב-1080p.
איכות התמונה היתה כ"כ זוועתית, ששום שכנוע עצמי לא עזר לי בשני המקרים הספציפיים האלה...

SHLOMIS1Z
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1124
נתן תודות: 157 פעמים
קיבל תודות: 19 פעמים

שליחה #33 

Efi222 כתב:עד כמה יותר גדול?
אז בעצם סתם הורדתי סרטי 1080P?
(היו לי סרטי 720P ובגלל שקניתי מסך חדש מחקתי אותם והורדתי את אותם סרטים ב1080P)

שאלה נוספת: אם אני אריץ את ה1080P דווקא על טלוייזיה שתומכת עד HD READY 720P, והמסך בעצם יעשה Downscale, האיכות תיפגם לעומת סרט שהוא 720P מלכתכילה?
...
אתה לא סתם זרקת 720P .
אתה פשוט שואף לשלמות . זה הכל !
אתה יודע כמה 720 מחקתי , מעל ל 3.5 TB .

כיום אני מעיף סרטים על 46B750 של סאמסונג (מפלצת) , ב 1080P .
סרטים ששוים איכות מוריד BLURAY מלא !!!
הבעיה היחידה שלי היא , שמרוב סרטים --> ו ה מ ו ן אני לא יודע במה לצפות , והולך לישון "רעב"
רכוש מנוי לפרימיום כלשהוא ותתחיל להנות !
בהצלחה :wink:
שדרגת היא מחלה מדביקה וממכרת שאותך לא עוזבת

SweeT_EviL
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #34 

אתה באמת רואה הבדל משמעותי? אני על ה46CX520 שלי (על 2.8 מטר) כמעט ולא הבדל בין 720 ל-1080
ועוד להשקיע בנפח כפול..

jukin
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 757
נתן תודות: 26 פעמים
קיבל תודות: 15 פעמים

מי שלא רואה הבדל...פשוט צריך להגדיל את המסך...

שליחה #35 

גם אני לא רואה הבדל...על 42' ממרחק 3.5 מטר...
אבל כשנפתח המקרן על 106' רואים בהחלט הבדל בין 720 ל1080...וגם אני לוקח מטר אחורה....חחח

Efi222 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 336
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #36 

טוב המרחק הוא 2.5 מטרים אם כי אני יכול לקרב ואז זה ייצא סביבות 2 מטרים. התחלתי להוריד הכל ב720P פרט לכמה סרטים בודדים שאני רוצה ב1080P לעתיד.

תגידו, יש דרך בדיסק בלוריי מלא שאני מוריד למחוק את כל שאר השפות שאינן אנגלית ? וככה לא לפגוע באיכות של השמע/פס הקול - רק למחוק את מה שמיותר...?

nadavkrv
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 368
נתן תודות: 7 פעמים
קיבל תודות: 13 פעמים

שליחה #37 

Efi222 כתב:טוב המרחק הוא 2.5 מטרים אם כי אני יכול לקרב ואז זה ייצא סביבות 2 מטרים. התחלתי להוריד הכל ב720P פרט לכמה סרטים בודדים שאני רוצה ב1080P לעתיד.

תגידו, יש דרך בדיסק בלוריי מלא שאני מוריד למחוק את כל שאר השפות שאינן אנגלית ? וככה לא לפגוע באיכות של השמע/פס הקול - רק למחוק את מה שמיותר...?
...
בהנחה שמדובר על ריפ מלא, נסה אולי את התוכנה BD Rebuilder או משהו דומה(רצוי לקרוא מדריך טוב לפני).

Efi222 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #38 

כן מדובר על כל הטרילוגייה המלאה של המטריקס + אווטאר. השאלה האם זה יפגום באיכות, ז"א האם צריך לקודד את הוידאו מחדש...
כי מה שאני רוצה לעשות זה לא לפגום באיכות, אלא פשוט להוריד את השפות הלא רלוונטיות. אני מניח שמדובר על כמה עשרות גיגהבייט

תודה.

nadavkrv
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 368
נתן תודות: 7 פעמים
קיבל תודות: 13 פעמים

שליחה #39 

בגדול כל תהליך של המרה/קידוד/דחיסה מחדש וכו' מוריד מן האיכות.
כמה מוריד מן האיכות?
זה כבר עיניין של להשתמש במקודד מתאים, bitrate, תוכנה יעילה ולדעת להגדיר אותה כמו שצריך.
לעיתים, בסיום התהליך הירידה באיכות היא מאד מזערית עד בלתי מורגשת.
דחסתי מספר סרטי 50GB ל-25GB ע"י התוכנה ואני לא ממש רואה שינוי, במיוחד לאור העובדה שאני על אותה קונפיגורציה כמו שלך וגם שאני יושב מול מסך 42" 720P ממרחק 3 מטר(בנגן בלוריי).

Efi222 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #40 

נדב - ייתכן שאפשר להסיר את פסי הקול ללא קידוד מחדש, כמו שייצא לי לעשות לפני כמה ימים לדוגמא עם MKVtoolnix לקובץ MKV שהכיל עוד פס קול לא רלוונטי

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”