שרשור תגובות: חם אש. אמאזון מכריזה על טאבלט ב 199 דולר

חדשות מכל העולם של מכשירים ניידים - סלולרי, ניווט, וכל דבר שנייד.
Shayosef
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5891
נתן תודות: 443 פעמים
קיבל תודות: 242 פעמים

שליחה #21 

שי

osherov
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android
תגובות: 15029
נתן תודות: 201 פעמים
קיבל תודות: 513 פעמים

שליחה #22 

לא דובר על זה כאן, ולכן אני חושב שחשוב להזכיר שאמזון שמה בחזית הטאבלט שלה את הדפדפן היעודי החדש שלהם. דפדפן לו הם קוראים Silk. זה לא סתאם מודגש כל כך ע"י אמזון. ה Silk הוא לא עוד דפדפן אנדרואיד חביב שמחליף את הסטוק של גוגל. הארכיטקטורה של ה Silk היא מיוחדת. בכל פעם שאתם טוענים דף בדפדפן, ה Silk מקבל החלטה באופן דינאמי לגבי איזה רכיב בדף ירוץ\ייטען באופן מקומי על הדפדפן ואיזה ירוץ (ירונדר) על שרתי אמזון (מה שנקרא על ידם EC2). ה Silk מאפשר למשתמש להרחיב את כמות המשאבים הדרושים לדפדפן. הוא מאפשר להשתמש ביכולות מחשוב, זיכרון ויכולות רשתיות גדולות בעשרות מונים, מאלה הקיימות על הטאבלט עצמו (אני אגב לא מת על זה)

אמזון לא המציאו את זה. לדוגמא דפדפן ה Opera Mini שרץ על רוב הפלטפורמות היום, מרנדר את הדף בענן ולא על המכשיר עצמו ודפדפן האופרה כידוע קיים איתנו כבר די הרבה שנים. החדשה כאן (מעבר לארכיטקטורה מורכבת יותר) והסיבה המרכזית שאמזון השקיעו ומפרסמים את הדפדפן הזה כל כך (כולל בדף הראשי של אמזון). נובעת לדעתי מכך, שכל תעבורת הדפדפן על הטאבלט הזה תעבור דרך שרתי הענן של אמזון. הכל כולל הכול! ובעידן בו ידע שווה כסף, אין הרבה חברות בעולם שיודעות מה עשינו\מה קנינו\איפה גלשנו\מה חיפשנו....המידע הזה שווה הרבה מאוד כסף, תשאלו את גוגל. שאגב, זאת פגיעה ישירה בגוגל ובנתח "המידע" שלה

הנה וידאו רשמי שמתאר את הארכיטקטורה של ה Silk:
#!

boren
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3834
שם מלא: אורן
נתן תודות: 271 פעמים
קיבל תודות: 496 פעמים

שליחה #23 

אריה, אני מקבל את זה שאתה מאוד מתרשם מזה שהפייר שוחרר ע"י אמזון. אותי זה לא מרשים. B&N היא לא מנדלי מוכר ספרים. הם מכרו מיליוני מכשירים, וסביר להניח שבעתיד הקרוב הם ישחררו מחליף ל-Nook Color. אני מקווה שבניגוד לפייר נראה שם קצת יותר חדשנות טכנולוגית. מה שבטוח, זה שלפייר לא יהיה שום יתרון עליו מלבד המותג (שעבור אנשים רבים בהחלט משחק תפקיד חשוב).

osherov
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

שליחה #24 

boren,
אנחנו מדברים על העבר, ההווה ועל העתיד הקרוב. קשה להתייחס למכשירים שיצאו בעתיד הרחוק יותר ואין לנו שום אינפורמצייה לגביהם, לא לגבי המפרט ולא לגבי המחיר. אינשאלה ש B&N יוציאו מכשיר Nook מעולה וזול בעתיד שיקרא תיגר על הפייר ועל כל טאבלט אחר. עד אז קשה מאוד להתייחס לזה ונקודת הייחוס היחידה כרגע היא מכשיר ה Nook Color הנוכחי שנחשב למצליח מאוד. אני מניח שזה ברור שבגלל תימחורו הזול של הפייר, רוב יצרני הטאבלט יעשו ישיבות brainstorming כדי לתמחר מחדש את המוצרים שלהם ודבר כזה רק טוב לנו, הצרכנים.

אגב, אנחנו באופן די הגיוני, כחובבי חדשנות וטכנולוגיה, דוחפים כל הזמן לדבר על החומרה, המפרט, העוצמה. העניין הוא שאת רוב האנשים זה פחות מעניין או מדוייק להגיד הוא שהם לא באמת מבינים במה מדובר. גם החברות הגדולות (G, AM, AP) מושכות ברקע לכיוון שירותי הענן. חלק גדול מהכסף שלהן הן (בטח אמזון) מתכננות לעשות משירותי ה data שהם יספקו למכשיר הקצה ולא ממכשיר הקצה עצמו. גוגל כבר שם, כי הרי הם לא באמת מוכרים חומרה. אמזון שם, כי על מכשיר הפייר הם לא מתכננים לעשות כסף (ההפך הוא הנכון), אפל עדיין מרויחה המון על החומרה, אבל היא הולכת גם בכיוון הזה, עם כל שירותי הענן שהם מספקים.

ואגב נוסף, אני אולי מתלהב מהפייר, אבל רק להדגיש שהמכשיר הזה באופן אישי פחות מושך אותי, אני כן מחפש את החומרה והעוצמה.

ועוד דבר אחרון, בלי קשר, זה ישמע מפתיע אולי, אבל אצלי בכל תסריט שאני מריץ בראש, קשה לי כרגע למצוא מישהו שיצליח למנוע בעתיד ממיקרוסופט ומחלונות 8 לעקוף את כולם בסיבוב בכל הנוגע לטאבלטים :oops:

boren
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #25 

boren כתב:אריה, אני מקבל את זה שאתה מאוד מתרשם מזה שהפייר שוחרר ע"י אמזון. אותי זה לא מרשים. B&N היא לא מנדלי מוכר ספרים. הם מכרו מיליוני מכשירים, וסביר להניח שבעתיד הקרוב הם ישחררו מחליף ל-Nook Color. אני מקווה שבניגוד לפייר נראה שם קצת יותר חדשנות טכנולוגית. מה שבטוח, זה שלפייר לא יהיה שום יתרון עליו מלבד המותג (שעבור אנשים רבים בהחלט משחק תפקיד חשוב).
...
אכן, B&N הכריזו אתמול על ה-Nook Tablet:

http://www.engadget.com/2011/11/07/barn ... er-amazon/

יתרונות בהשוואה ל-Kindle Fire:
- זכרון 1GB (בהשוואה ל-0.5GB)
- אחסון פנימי 16GB(בהשוואה ל-8GB)
- חריץ לכרטיסי זכרון SD (לא קיים ב-Fire)

חסרונות:
- מחיר גבוה ב-$50
- יגיע לשוק יום אחרי ה-Fire ;-)

iakovl
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5403
שם מלא: יאן לנגרמן
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 228 פעמים

שליחה #26 

כרגע אני שוקל בחיוב את הNOOK החדש... עוד זיכרון זה לא משהו זניח, גם אחסון... הפרש של 50$ מתורגם סה"כ ל185ש"ח בערך... גם לא כסף שזרוק ברחוב אבל לנוק יש עוד כמה הבדלים מלבד זה

אני כרגע מחכה לביקורות של שניהם בשביל להחליט

osherov
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

שליחה #27 

כל מי שרוכש את ה Nook Tablet או את ה Kindle Fire צריך לקחת בחשבון שהוא לא רוכש טאבלט אנדרואיד. אלא הוא רוכש טאבלט אמזון או טאבלט B&N. אני מבין את החשיבה שאומרת, שמכיוון שרץ על הטאבלט מערכת אנדרואיד, ניתן יהיה בקלות "לפתוח" את המכשיר על מנת להתקין עליו גירסאות אנדרואיד גולמיות, וככה לזרוק לפח את הגירסאות הרשמיות של החברות...אני, בעיקר במקרה של אמזון, לא בטוח שהמשימה תהיה פשוטה כל כך אם בכלל

boren,
החסרון המרכזי של ה NOOK, הוא הקינדל פייר עם המחיר שלו. זה, אם השם והשירותים של אמזון, לדעתי יגרמו לפייר למכור בכמויות גדולות באופן משמעותי מכל טאבלט אחר בעולם כיום, למעט האייפד

iakovl
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5403
שם מלא: יאן לנגרמן
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 228 פעמים

שליחה #28 

כמו שהNOOK COLOR מריץ היום CM7 כך גם יקרה עם הNOOK החדש, ואני מבטיח לך שגם הFIRE יפול בפני קהילת הפיתוח של XDA.
אם על הHP TOUCHPAD שהריץ WEBOS מריצים היום אנדרואיד אז מכשיר עם ליבת אנדרואיד זה לא בעיה

truejoker
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5738
נתן תודות: 72 פעמים
קיבל תודות: 52 פעמים

שליחה #29 

osherov כתב:כל מי שרוכש את ה Nook Tablet או את ה Kindle Fire צריך לקחת בחשבון שהוא לא רוכש טאבלט אנדרואיד. אלא הוא רוכש טאבלט אמזון או טאבלט B&N. אני מבין את החשיבה שאומרת, שמכיוון שרץ על הטאבלט מערכת אנדרואיד, ניתן יהיה בקלות "לפתוח" את המכשיר על מנת להתקין עליו גירסאות אנדרואיד גולמיות, וככה לזרוק לפח את הגירסאות הרשמיות של החברות...אני, בעיקר במקרה של אמזון, לא בטוח שהמשימה תהיה פשוטה כל כך אם בכלל
...
אם זה נכון , אזי אני לא הייתי נוגע בnook , בזמנו קראתי ניתוח כלכלי על b&n ושם הם אמרו שהחנות הפיסית מוכרת פחות מידי כול שנה, והחנות האינטרנטית לא ברת תחרות לאמאזון . אם זה נכון , ומאז אמאזון נעשתה עוד יותר תמנונית, יש סיכון בקניית טאבלט שלהם , אלא אם כן יש פריצה קיימת. (שאז זה למעשה לקנות טאבלט בזול , ולא אכפת לך מה יקרה לחברה)

truejoker
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5738
נתן תודות: 72 פעמים
קיבל תודות: 52 פעמים

שליחה #30 

iakovl כתב:כמו שהNOOK COLOR מריץ היום CM7 כך גם יקרה עם הNOOK החדש, ואני מבטיח לך שגם הFIRE יפול בפני קהילת הפיתוח של XDA.
אם על הHP TOUCHPAD שהריץ WEBOS מריצים היום אנדרואיד אז מכשיר עם ליבת אנדרואיד זה לא בעיה
...
מה זה CM7 ?
והאם זו הייתה פריצה של המערכת שלו ?

iceman90
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 65
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #31 

דבר אחד לגבי אמזון, ראיתי שלא צויין כאן...
אמזון גובים מחירים שונים (גבוהים יותר, לפעמים פי 2 ויותר) כאשר הכתובת הרשומה היא מחוץ לארה"ב.
הכוונה היא רק לתכנים דיגיטליים (אני קונה אצלם רק ספרים).
למי שרוכש ספרים דרכם, שימו לב.

אגב, במידה ותבחרו להוסיף כתובת בארה"ב, יכול להיות שישלח מייל אליכם מבקש לאשר את הפרטים החדשים בפקס.
התעלמות עובדת.

מטי.

mta194
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1286
שם מלא: שי שלוס
נתן תודות: 24 פעמים
קיבל תודות: 37 פעמים

שליחה #32 

icemen90,

הסיבה לך מרתיחה במיוחד.
עלות ה-roaming של העברת קבצי הספרים ב-3G מושתת על גבי כל מורידי הספרים באותה מדינה.
ולכן כל ספר עולה 2 דולר יותר. זה לא משנה אם יש לך 3G או רק ווי פיי, אתה תשלם את המחיר הגבוה יותר.

boren
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #33 

ב-engadget התפרסמה היום ביקורת שמשווה בין שני המכשירים. מלבד המחיר ה-Nook מנצח את ה-Fire בכל הפרמטרים.

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 20597
נתן תודות: 199 פעמים
קיבל תודות: 351 פעמים

שליחה #34 

boren כתב:ב-engadget התפרסמה היום ביקורת שמשווה בין שני המכשירים. מלבד המחיר ה-Nook מנצח את ה-Fire בכל הפרמטרים.
...
נו, והאייפאד בוודאי מנצח אותו .... מלבד המחיר.
אבל המחיר זה כל העיניין פה, וזה יקבע המון. אני בטוח שהם גם הכינו ספיירים כך שיוכלו להוריד אותו עוד יותר כשהמתחרים יורידו. זו בדיוק השיטה של אמזון שהם מתגאים בה בכל הזדמנות, ללכת על מרווחים נמוכים והיקפים גדולים.
ייתכן שבמקרה של פייר, מדובר אף במרווחי אפס או שליליים, אבל הם יהפכו את רכישת התוכן למשהו חסר כל חיכוך.

יכול להיות שמה שיקרה זה שבדיעבד זה שהפייר יוצא שנה וחצי אחרי האייפאד ישחק מאוד לטובתו.
אפל יצרו את הקטגוריה, לפחות במובן שהמכשיר נהפך ל household name. אמזון באים ורוכבים על שוק שכבר מודע למכשיר, כדי למכור לשכבות הרבה יותר רכבות בציבור.
משה

Shayosef
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5891
נתן תודות: 443 פעמים
קיבל תודות: 242 פעמים

שליחה #35 

כמה עולה לייצר קינדל פייר שנמכר ב $199 ?

http://www.bgr.com/2011/11/18/teardown- ... -to-build/

הייעוד המרכזי שלו הוא פלטפורמה נוחה ועכשווית למכירות השירותים השונים של Amazon במחיר נמוך. ואת זה הוא עושה היטב.

ועל הדרך הקונים מקבלים גם טאבלט סביר +.
שי

osherov
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

שליחה #36 

שי,
בדיוק (Y)

boren
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #37 

moco כתב:נו, והאייפאד בוודאי מנצח אותו .... מלבד המחיר.
...
עבור רוב האנשים אין דין $50 כדין $300. לא יודע איך זה אצלך.

מעבר לכך, האייפאד הרבה יותר גדול וכבד (שובר עסקה למי שמחפש טבלט קטן), אין לו חריץ הרחבה לכרטיסי זכרון, וה-RAM שלו קטן יותר.
Shayosef כתב:הייעוד המרכזי שלו הוא פלטפורמה נוחה ועכשווית למכירות השירותים השונים של Amazon במחיר נמוך. ואת זה הוא עושה היטב.

ועל הדרך הקונים מקבלים גם טאבלט סביר +.
...
אם אתה מדבר על Amazon Prime, אז המחיר הוא $80 לשנה. אני מעדיף להשתמש במנוי שיש לי ממילא לנטפליקס על ה-Nook. אני בספק אם רבים מהקונים הפוטנציאלים של ה-Fire מעוניינים לשלם במקביל עבור שני שירותים מקבילים, ואין ספק שכרגע השירות של אמזון לא מתקרב במגוון שלו לזה של נטפליקס, כך שברור מי מבין השניים יותר אטרקטיבי.

אם אתה מדבר על רכישת תכנים לקריאה, אז אמזון מפיצים את בחינם Kindle for Android, ומן הסתם ניתן להתקין את האפליקציה הזו גם על ה-Nook.

באופן אישי יש לי הרבה תכנים ואני לא מחוייב לאמזון עבור תכנים חדשים, כך שאני מעדיף להוסיף $50 ולקבל טבלט פתוח יותר ואיכותי יותר שבו אפליקציות עולות מהר וסרטונים לא מקרטעים, מאשר לחסוך אותם ולקבל טאבלט "סביר+".

osherov
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

שליחה #38 

boren,
שים לב שאתה מתייחס בעיקר להעדפה האישית שלך לבחירה בין שני המכשירים. בעוד רובנו כאן מתייחסים להעדפת השוק העולמי (בעיקר ארה"ב) למכשיר טאבלט זול. אין לי ספק בכלל שהפייר יהיה להיט מטורף בארה"ב ברבעון הזה, הרבה יותר מה-NOOK (קל מאוד יהיה לבדוק האם צדקתי או לא). ראייה ברורה למכירות המרשימות של טאבלט אמזון ניתן למצוא בכך שאמזון, באופן לא רשמי, הדליפה (אולי) שעקב ההצלחה של הטאבלט הזה, היא תשיק בשנה הבאה גם מכשיר סמארפטון מבוסס אנדרואיד.

ה NOOK, עושה רושם, יהיה מכשיר טוב שכנראה יימכר גם הוא בכמויות מאוד גדולות אבל, כמו שנרשם פה, ה 50$ הפרש לא הולכים ברגל כאשר מדברים על מכשירים זולים ולא פחות חשוב מכך הוא, שאמזון הם אלה שהיו אמורים להיום יקרים מהמתחרים. אמזון הם החנות הגדולה בעולם, הם ספקי התוכן (סרטים, ספרים, שירים....) מהגדולים שיש, הם אלה שכל אמריקאי נכנס אליהם לפני קניות לחג ולכן הם אלה the one to beat. כמובן שאי אפשר לזלזל ב Barnes & Noble אבל אל מול אמזון הפער עדיין מאוד גדול

boren
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #39 

אני בטוח שה-Fire וכל מוצר אחר שאמזון ישחררו לשוק יימכר בכמויות גדולות, גם אם האיכות והפונקציונליות שלו תהיה נחותה למתחרים. זה כוחו של שיווק.

בפורום הזה אני מצפה שהנושאים העקריים לדיון יהיו טכנולוגיה, אפשרויות, איכות תמונה, ביצועים, תמורה לכסף. פחות הצד השיווקי והתנהגות צרכנים. יש לך משהו להוסיף לגבי ההבדלים בין שני הטבלטים האלה בנושאים האלה (הראשונים)? כי לפי השוואה ב-engadget זה נראה נצחון בנוק-אאוט ל-Nook, במיוחד למי שלא מתכוון להוסיף $80 לשנה עבור Amazon Prime.

osherov
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

שליחה #40 

boren,
לא הייתי אומר שמישהו שם ניצח בנוקאוט. הנה הסיכום של אתר עצמו במאמר ההשוואה בין שני המכשירים:
[left]Ultimately, this is a pretty tight race between the two devices. Spec-wise, the Nook Tablet has the Kindle Fire beat, but between Amazon's pricing and suite of service, the Kindle comes out ahead on this one, if only just barely.[/left]
...
אישית, לדעתי, שני המכשירים לא מיועדים לרוב הישראלים, מכיוון שהם יותר מכוונים לשוק האמריקאי, בעיקר בגלל השירותים הנוספים שמקבלים שם כחלק משימוש בטאבלטים האלה, שלא נתמכים בישראל. מי שבכל זאת רוצה טאבלט ב 200$-250$ ויהיה מוכן לוותר על רב השירותים האלה ובנוסף יהיה מוכן לבצע כל מיני מדריכים לרוט והתקנת רומים משודרגים על המכשיר יוכל להנות משני הטאבלטים באלה באופן די דומה לטעמי (למעט אולי הוידאו)..לא חושב שיש כאן מנצח ברור

אגב, הראש וההמלצה שלי היא ללכת על משהו חזק (ויקר) יותר. משהו בסגנון הטרנספורמר פריים של אסוס

שלח תגובה

חזור אל “חדשות ניידים”