קינדל - שאלות הבהרה בקשר ל Free 3G
עדכון נוסף:
יש לי חדשות טובות וטובות פחות: נראה שהבעיה הסתדרה והצלחתי לגלוש דרך הקינדל - בעמוד ההגדרות של הקינדל באתר אמזון ניתן להגדיר באיזה מדינה אתה נמצא כרגע. בד"כ אצלי זה מוגדר על ארה"ב (אמזון לא מוודאים את הכתובת, ניתן לרשום שם כל דבד).
לפני מספר ימים שיניתי את הגדרות המדינה לישראל, כדי לקנות ספר במחיר יותר זול (חלק מהמו"לים קובעים מחירים שונים למדינות שונות. במקרה של הספר החדש של Neal Stephenson, שנקרא Reamde, הספר עולה $16.99 למהדורת קינדל בארה"ב, אבל ברגע שמשנים את המדינה של הקינדל לישראל, לדוגמא, מופיע מחיר אחר - $10). ברגע שהחזרתי את הגדרות המדינה לארה"ב, והפעלתי מחדש את הקינדל, הצלחתי פתאום לגלוש (אבל לא לג'ימייל משום מה).
לאמזון כנראה לא ממש אכפת איפה פיזית אתם נמצאים בעולם, כל עוד במדינה הרשומה אצלם ניתן על פי חוק להפעיל שירותי גלישה סלולריים. כנראה שבישראל כבר אי אפשר (או מעולם לא היה אפשר, פשוט לא שמתי לב).
אכתוב על זה פוסט בבלוג שלי. זה מידע חשוב!
יש לי חדשות טובות וטובות פחות: נראה שהבעיה הסתדרה והצלחתי לגלוש דרך הקינדל - בעמוד ההגדרות של הקינדל באתר אמזון ניתן להגדיר באיזה מדינה אתה נמצא כרגע. בד"כ אצלי זה מוגדר על ארה"ב (אמזון לא מוודאים את הכתובת, ניתן לרשום שם כל דבד).
לפני מספר ימים שיניתי את הגדרות המדינה לישראל, כדי לקנות ספר במחיר יותר זול (חלק מהמו"לים קובעים מחירים שונים למדינות שונות. במקרה של הספר החדש של Neal Stephenson, שנקרא Reamde, הספר עולה $16.99 למהדורת קינדל בארה"ב, אבל ברגע שמשנים את המדינה של הקינדל לישראל, לדוגמא, מופיע מחיר אחר - $10). ברגע שהחזרתי את הגדרות המדינה לארה"ב, והפעלתי מחדש את הקינדל, הצלחתי פתאום לגלוש (אבל לא לג'ימייל משום מה).
לאמזון כנראה לא ממש אכפת איפה פיזית אתם נמצאים בעולם, כל עוד במדינה הרשומה אצלם ניתן על פי חוק להפעיל שירותי גלישה סלולריים. כנראה שבישראל כבר אי אפשר (או מעולם לא היה אפשר, פשוט לא שמתי לב).
אכתוב על זה פוסט בבלוג שלי. זה מידע חשוב!
- dima_vy
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5920
- נתן תודות: 142 פעמים
- קיבל תודות: 299 פעמים
לגבי המטען - אני מטעין את הקינדל שלי עם מטען של טלפון סלולרי. ולהורים שלי רכשתי את המטען הזה, והוא מטעין מצויין את שני הקוראי ספרים שלהם. סה"כ רכשנו בחצי שנה אחרונה שלושה קוראי ספרים כאלה, אחד רק הגיע עם מטען אמרקאי, ושניים נוספים הגיעו ללא מטענים. אחד מהם הוזמן גם ישירות לארץ, ובמקרה כזה בודאות שולחים ללא מטען, בטענה שהם לא יודעים איזה מטען צריך.
אגב, משה, אתה מתכוון לקרוא ספרים בעברית עם קינדל?
אגב, משה, אתה מתכוון לקרוא ספרים בעברית עם קינדל?
- boren
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3834
- שם מלא: אורן
- נתן תודות: 271 פעמים
- קיבל תודות: 496 פעמים
אם הוא מיועד בעיקר לספרים באנגלית והקנייה בארה"ב, אז חבל לדעתי לקנות את הקינדל. במחיר נמוך יותר אפשר לקנות את ה-iriver Story HD שמשתמש במסך E-ink עם רזולוציה גבוהה יותר, תומך בפורמטים נוספים (כולל EPUB), תומך טוב יותר ב-PDF, מאפשר להוריד בחינם ספרים מגוגל (דרך WiFi), והכי חשוב - תומך בתיקיות. תכונה הכרחית למי שמחזיק הרבה ספרים ומגזינים על הקורא, שחסרה מאוד בקינדל ובנוק (ולא Collections ו-Shelves הם ממש לא תיקיות). קניתי קורא כזה לאמא שלי והוא מכשיר פשוט מעולה.
- inonlevy
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 335
- נתן תודות: 43 פעמים
- קיבל תודות: 13 פעמים
שלום לכולם
בתור תולעת ספרים הייתי שמח לעבור לקורא ספרים אלקטרוני
באייפד עם אפליקציית עברית לא מספיק נוח
מה הפתרון הטוב ביותר?
אני אשמח לקרוא ספרים באנגלית אבל חשוב שתהיה גם את האופציה לספרים בעברית
תודה רבב
בתור תולעת ספרים הייתי שמח לעבור לקורא ספרים אלקטרוני
באייפד עם אפליקציית עברית לא מספיק נוח
מה הפתרון הטוב ביותר?
אני אשמח לקרוא ספרים באנגלית אבל חשוב שתהיה גם את האופציה לספרים בעברית
תודה רבב
inonlevy,
אני יכול לענות לך לא בתור בעל הניסיון, כי כאמור רק הזמנתי אותו אתמול, אלא בתור זה ששאל את אותן שאלות וכל התשובות הובילו באופן חד משמעי לקינדל.
יש לנו אייפאד ונכון בהחלט שהוא לחלוטין לא מתאים לקריאת ספרים.
אני יכול לענות לך לא בתור בעל הניסיון, כי כאמור רק הזמנתי אותו אתמול, אלא בתור זה ששאל את אותן שאלות וכל התשובות הובילו באופן חד משמעי לקינדל.
יש לנו אייפאד ונכון בהחלט שהוא לחלוטין לא מתאים לקריאת ספרים.
משה
היתרון העיקרי זה עצם הפופולאריות שלו בקטגוריה. זה לכשעצמו מעלה את הסיכוי לקבל מידע ותמיכה ברשת (כמו בשרשור הזה), ונותן ביטחון שיהיה יותר קל לתקן במקרה של תקלה.
הבנתי שגם יסתדר יותר טוב בעברית, גם אם זו לא מטרת השימוש העיקרית.
יותר קל לי להסביר זאת בשלילה מאשר בחיוב: את המוצר שהזכרת אף אחד לא מכיר בארץ, וגם בארה"ב הוא לא ממש ידוע. זה לא אומר שהוא לא טוב טכנית ואולי גם עדיף טכנית, אך זה אומר שלפחות בהווה הוא מוצר מיעוט. אין לי רצון להיות early adopter למכשיר כזה (למרות שאני כן נוטה להיות early adopter בתחומים אחרים.)
אני מעדיף שאחרים יעשו את העבודה ושאני אתגלח על זקנם. אם הוא אכן כזה טוב, הוא יהיה יותר פופולארי בעתיד ואז ארכוש אותו (אם אצטרך מכשיר כמובן).
לביטחון שאתה מקבל מעצם קניית מכשיר פופולארי, יש ערך רב.
הבנתי שגם יסתדר יותר טוב בעברית, גם אם זו לא מטרת השימוש העיקרית.
יותר קל לי להסביר זאת בשלילה מאשר בחיוב: את המוצר שהזכרת אף אחד לא מכיר בארץ, וגם בארה"ב הוא לא ממש ידוע. זה לא אומר שהוא לא טוב טכנית ואולי גם עדיף טכנית, אך זה אומר שלפחות בהווה הוא מוצר מיעוט. אין לי רצון להיות early adopter למכשיר כזה (למרות שאני כן נוטה להיות early adopter בתחומים אחרים.)
אני מעדיף שאחרים יעשו את העבודה ושאני אתגלח על זקנם. אם הוא אכן כזה טוב, הוא יהיה יותר פופולארי בעתיד ואז ארכוש אותו (אם אצטרך מכשיר כמובן).
לביטחון שאתה מקבל מעצם קניית מכשיר פופולארי, יש ערך רב.
משה
- boren
-
- חבר מביא חבר

לא בדקתי את נושא התמיכה בספרים בעברית כי המכשיר מיועד לאמא שלי והנושא הזה לא ממש חשוב לה (היא קוראת בעיקר ספרים באנגלית וברוסית). את שאר הנושאים שהיו חשובים לי בדקתי ביסודיות לפני שהזמנתי את המכשיר. לכל השאלות שלי קיבלתי תשובות מפורטות בפורום הזה. גם ביקורות המשתמשים ב-target.com וב-amazon.com (כמה אירוני) כללו הרבה מידע שימושי שחסר בביקורות באתרים. בפועל המכשיר עולה על הציפיות שלי, כי את הרזולוציה הגבוהה של המסך (בהשוואה לנוק ולקינדל) ואת העובי הדקיק שלו יכולתי להעריך רק לאחר שקיבלתי אותו.
- dima_vy
-
- חבר מכור קשה

הוא נראה אחלה, רק שלעומת הקינדל החארון שקניתי עם משלוח לארה"ב iriver יוצא יותר יקר. הוא עולה 150 דולר בערך, וקינדל עולה 114, והוא אין לו תקשורת, לא wi-fi ולא סלולר. אגב, מעניין האם תומך בעברית. אולי יש לך, boren, דרך לבדוק?
- dima_vy
-
- חבר מכור קשה

יש לי דוגמא, שהורדתי מחנות ספרים בארץ. לאן לשלוח לך?boren כתב:במבצע שיש עכשיו בטרגט ה-iriver עולה $109 כולל משלוח. יש דגם אחד והוא כולל WiFi.
אם תשלח לי ספר אלקטרוני כלשהו בעברית אני אוכל לבדוק אותו על המכשיר בפעם הבאה שאני מגיע לאמא שלי....
תודה
- boren
-
- חבר מביא חבר

לאימייל שלי - [email protected]
בפעם הראשונה תקבל בחזרה הודעת אוטומטית. תצטרך להקליק על הלינק שבה כדי שהמייל יגיע אלי, אבל בעתיד לא תצרך לעשות זאת שנית.
בפעם הראשונה תקבל בחזרה הודעת אוטומטית. תצטרך להקליק על הלינק שבה כדי שהמייל יגיע אלי, אבל בעתיד לא תצרך לעשות זאת שנית.
- boren
-
- חבר מביא חבר

דימה, בדקתי עכשיו את ה-EPUB ששלחת לי, והאותיות העבריות אמנם מוצגות, אבל סדר האותיות הפוך ("תירבע" במקום "עברית"). הפסקאות גם מיושרות לשמאל, ומן הסתם כיוון הפסקה הוא שמאל לימין. בקיצור, אין תמיכה בעברית.
אני מקווה שעוד לא הזמנת! אמזון הכריזו ממש עכשיו על קינדל ב$79!
http://www.engadget.com/2011/09/28/amaz ... -79-kindle
http://www.engadget.com/2011/09/28/amaz ... -79-kindle
הם מפרסמים את זה ממש ברגעים אלו (יש 3 מהדורות חדשות - קינדל טאצ' ב-$99 (רק WiFi, בלי מקלדת/כפתורים), קינדל טאצ' ב-$149 עם 3G, וקינדל חדש ב-$79.
בנוסף הם מכריזים על טאבלט חדש שנקרא Kindle Fire.
לפי הדווחים הם יהיו זמינים ב11 בנובמבר.
בנוסף הם מכריזים על טאבלט חדש שנקרא Kindle Fire.
לפי הדווחים הם יהיו זמינים ב11 בנובמבר.