(אתה לא באמת השארת את העסק הזה פתוח באינטרנט, נכון?? כי אם כן, אז כשתחזור למכונה, היא עלולה לשיר שירים של מלחמת-הכוכבים
#!

אני ניתקתי את זה בלילה אתה מוזמן עכשיו לנסותmoti_r כתב:אני מקבל עליו 404...
(אתה לא באמת השארת את העסק הזה פתוח באינטרנט, נכון?? כי אם כן, אז כשתחזור למכונה, היא עלולה לשיר שירים של מלחמת-הכוכבים)
#!...

ודאי שעל הארדוינוavshalog כתב:היום קיבלתי פתקית בתיבת הדואר שממתין לי דבר דואר "גדול" ואני יכול לאסוף אותו למחרת היום בו הגיעה הפתקית החל מהשעה 10:00...Kerenfood כתב:אולי מישהו יכול להדליק לי את המכונה מחר ב 080:00 בבוקר ?
http://rkeren.dyndns-home.com/
שלב א בפרוייקט בוצע...
אם זה מה שאני מקווה שזה, אנחנו כבר נדבר...
אבל אם כבר כתבתי אז נשאל: האם הטופס HTML הזה יושב על הארדואינו או על המחשב שלך?
ומדוע אתה לא משתמש בשרת שלך (KERENFOOD.COM) ופתחת דינדנס?...

הייתי בחול אז אענה לך על כל השאלות ששאלת בזמן הזהavshalog כתב:היום קיבלתי פתקית בתיבת הדואר שממתין לי דבר דואר "גדול" ואני יכול לאסוף אותו למחרת היום בו הגיעה הפתקית החל מהשעה 10:00...Kerenfood כתב:אולי מישהו יכול להדליק לי את המכונה מחר ב 080:00 בבוקר ?
http://rkeren.dyndns-home.com/
שלב א בפרוייקט בוצע...
אם זה מה שאני מקווה שזה, אנחנו כבר נדבר...
אבל אם כבר כתבתי אז נשאל: האם הטופס HTML הזה יושב על הארדואינו או על המחשב שלך?
ומדוע אתה לא משתמש בשרת שלך (KERENFOOD.COM) ופתחת דינדנס?...

דבר ראשון, החבילות שקיבלתי היו של השילד RELAY ולא של הארדואינו והכרטיס רשת. באסה.Kerenfood כתב:הייתי בחול אז אענה לך על כל השאלות ששאלת בזמן הזה
1. למה דמילנובה? ה UNO הוא ממש זהה מבחינת נתונים לדמילנובה רק דגם חדש , מן הסתם עולה יותר את הדמילנובה רכשתי ממש בזול
2. הבקר שאתה רכשת מן הסתם מצוייד ב הרבה כניסות ויציאות וזכרון גדול יותר , לא חושב ש תגיע למצות אותו , עדיף לרכוש כמה כרטיסים פשוטים מאשר לרכז את הכל על כרטיס אחד ואגב הם יכולים לדבר בניהם
3. את ה HTML שמתי על ה ארדויאנו ולא על האתר שלי האתר שלי לא יושב על שרת בבית אלא מאוכסן על שרת בארה"ב
, בלי שום קשר על מנת להגיע לראוטר שלי בבית הייתי חייב דיןדנס כי כתובת האינטרנט שלי בבית מתחלפת כל הזמן
4. ה בקר אטרנט שלי הוא לא WIZNET אלא אחר הרבה יותר זול...

תן לי כמה זמן , לשפצר, לצלם כמה תמונות להוסיף וידאו קטןmoti_r כתב:מדליק לגמרי!!!!
יאללה, דיטיילז דיטיילז דיטיילז!!!...

אני שומר שבת... בעיקר ציפיה עברה עלי...Kerenfood כתב:בשעה טובה![]()
בטח עבר עליך סופשבוע מעניין
ודאי ש נהיה בקשר ו נשתף
רוני...

שום יתרון למעט זה שהמיכל של המכונה החדשה הרבה יותר קטן וגם הפתח שלו בקוטר של 3 ס"מ מה שלא מאפשר הכנסת הניאגרה פנימה...moti_r כתב:ממש מגניב
רק נקודה אחת לא ברורה לי: מה היתרון של הפתרון הזה על מצוף פיסי כמו של ניאגרה?...

למה מייצב מתח למימסרים איזה מתח יצבת את ה 5 V ?avshalog כתב:אני יודע שעברהרבה זמן ובדרך כלל הפרוייקטים שלי הרבה יותר מהירים אבל הפעם אני עושה את הדברים לאט ותוך כדי לימוד יסודי של העניין. בנוסף היתה הרבה עבודה תשתיתית: השחלת כבלי רשת מהסלון למטבח (כ-18 מ' שהושחלו באותה צנרת עם כבל של YES - מי שלא התנסה - כבל דביק ועבה שבזבז לי הרבה סבון נוזלי ועשה לי הרבה שריטות בידיים), בניתי מיצב מתח קטן לממסרים, הרבה עבודה על סנכרון שעונים מהרשת ובעיקר הרבה למידה.
אז היום סוף סוף סיימתי את מילוי המים האוטומטי שמאז תום עידן סילביה נעשה בצורה ידנית.
זה עובד בצורה מאוד פשוטה: כל 5 דקות (ניתן להגדרה כמובן) נבדק המצב של מד גובה המים, אם הוא למטה הברז נפתח עד שהמדיד עולה למעלה.
אתם יכולים להתרשם מאיך שזה נראה כרגע - אני צריך כמובן לזווד את זה יותר יפה: יש שם את הארדואינו עצמו שעליו יושב שילד ה-ETHERNET, יש שם את לוח הפיתוח ואת מערך הממסרים. החוטים שנכנסים מימין זה שנאי, רשת, ו-USB (לא חובה כמובן, בתמונה זה מחובר למחשב) ושני החוטים שיוצאים לשמאל-מעלה זה למד גובה המים ולברז החשמלי....

מייצב מתח נדרש מכיוון שכאשר הרבה רכיבים לוקחים אמפרז' מה-5V של הארדואינו יתכנו כל מני נפילות ותזוזות במתח.Kerenfood כתב: למה מייצב מתח למימסרים איזה מתח יצבת את ה 5 V ?
ומה סינכרון שעונים קשור לכל זה ?...

היי אבישיavshalog כתב:מייצב מתח נדרש מכיוון שכאשר הרבה רכיבים לוקחים אמפרז' מה-5V של הארדואינו יתכנו כל מני נפילות ותזוזות במתח.Kerenfood כתב: למה מייצב מתח למימסרים איזה מתח יצבת את ה 5 V ?
ומה סינכרון שעונים קשור לכל זה ?...
מה שעשיתי זה לבנות שם מעגל קטן שמקבל מתח ישירות מהשנאי (12V (VCC ומוציא ממנו 5V עצמאי שלא תלוי בארדואינו.
אני מנחש שבפועל מכיוון שהשנאי שלי של 1A לא באמת הייתי מגיע לאזור בעייתי אבל זה פשוט נכון הנדסית.
הסנכרון שעונים חשוב לכמה דברים. (רוני, אני יודע שאתה מכיר את הדברים אבל אני מסביר פה לכולם...)
1. לארדואינו אין שעון פנימי (הוא יודע רק כמה מילישניות עברו מאז שהוא נדלק)
2. לכל נושא השעון שבת והפעלה לפי תוכנית - צריך להיות בטוח שגם אם יכבה הארדואינו מאיזושהי סיבה הזמן לא יתאפס.
3. מכיוון שהארדואינו לא עובד מולטיטסקינג בעצם בכל ריצה שלו הוא מריץ את כל הקוד. כדי לסנכרן בין הפונקציות ולהחליט איזו פונקציה תרוץ ומתי אני משתמש בשעון - למשל סנכרון השעון משרת NTP מתבצע כל 12 שעות, בדיקת מדיד גובה מים מתבצעת כל 5 דקות וכו'.
4. כשרוצים השהייה בקוד לא מומלץ להשתמש בפונקציית DELAY מכיוון שהיא מעכבת את כל הריצה של הארדואינו ופוגעת בפונקציות אחרות ולכן עושים תנאי שממשיך את הקוד בסוף ההשהיה ושואל אם הזמן עכשיו פחות הזמן בתחילת ההשהיה גדול או שווה מגודל ההשהיה שרצינו ואם התשובה חיובית הוא מבצע את שאר הקוד שלנו.
אגב, הערב כתבתי קוד הגנה על מנת שבמקרה של כשל במדיד לא יוצף לי הבית במים. הוספתי תנאי שאם עברו 100 שניות ברצף מאז שהברז החשמלי נפתח הוא סוגר אותו ומפסיק לבצע בדיקה של גובה המים ומילוי עד לאיפוס ידני.
אגב, תוכל לשלוח לי את הקוד שלך להדלקה מהרשת? עדין לא הצלחתי (למרות שעדיין לא ממש ניסיתי) להבין איך מתוך הדפדפן אני מזין משתנים בארדואינו......