בזארה מיני בר באינטרנט :wink:

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe
תגובות: 9712

שליחה

אני מקבל עליו 404...

(אתה לא באמת השארת את העסק הזה פתוח באינטרנט, נכון?? כי אם כן, אז כשתחזור למכונה, היא עלולה לשיר שירים של מלחמת-הכוכבים :))

#!
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -

Kerenfood פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 902

שליחה

moti_r כתב:אני מקבל עליו 404...

(אתה לא באמת השארת את העסק הזה פתוח באינטרנט, נכון?? כי אם כן, אז כשתחזור למכונה, היא עלולה לשיר שירים של מלחמת-הכוכבים :))

#!
...
אני ניתקתי את זה בלילה אתה מוזמן עכשיו לנסות

אני כמובן יוסיף AUTH לכניסה
עובד נהדר מ הסלולר
הפעולה ממתגת ממסר מתח נמוך שממתג את הממסר הראשי של גוף החימום בבזארה

כשאני בבית והמבונה דולקת אז אני עוקף אותו

Kerenfood פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

Re: http://rkeren.dyndns-home.com/

שליחה

avshalog כתב:
Kerenfood כתב:אולי מישהו יכול להדליק לי את המכונה מחר ב 080:00 בבוקר ?

http://rkeren.dyndns-home.com/

שלב א בפרוייקט בוצע :D
...
היום קיבלתי פתקית בתיבת הדואר שממתין לי דבר דואר "גדול" ואני יכול לאסוף אותו למחרת היום בו הגיעה הפתקית החל מהשעה 10:00...

אם זה מה שאני מקווה שזה, אנחנו כבר נדבר... :P

אבל אם כבר כתבתי אז נשאל: האם הטופס HTML הזה יושב על הארדואינו או על המחשב שלך?
ומדוע אתה לא משתמש בשרת שלך (KERENFOOD.COM) ופתחת דינדנס?
...
ודאי שעל הארדוינו

coffeeavi
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 974

שליחה

אחלה... ברשת זה עובד, מקווה שגם בצד השני, במכונה.

צריך להוסיף חלון קטן ממצלמת רשת שמראה את מצב המכונה ואז יהיה גם פידבק.
מה הלאה ? :lol:

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe

שליחה

מדליק לגמרי!!!!

יאללה, דיטיילז דיטיילז דיטיילז!!!

Kerenfood פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

avshalog כתב:
Kerenfood כתב:אולי מישהו יכול להדליק לי את המכונה מחר ב 080:00 בבוקר ?

http://rkeren.dyndns-home.com/

שלב א בפרוייקט בוצע :D
...
היום קיבלתי פתקית בתיבת הדואר שממתין לי דבר דואר "גדול" ואני יכול לאסוף אותו למחרת היום בו הגיעה הפתקית החל מהשעה 10:00...

אם זה מה שאני מקווה שזה, אנחנו כבר נדבר... :P

אבל אם כבר כתבתי אז נשאל: האם הטופס HTML הזה יושב על הארדואינו או על המחשב שלך?
ומדוע אתה לא משתמש בשרת שלך (KERENFOOD.COM) ופתחת דינדנס?
...
הייתי בחול אז אענה לך על כל השאלות ששאלת בזמן הזה

1. למה דמילנובה? ה UNO הוא ממש זהה מבחינת נתונים לדמילנובה רק דגם חדש , מן הסתם עולה יותר את הדמילנובה רכשתי ממש בזול
2. הבקר שאתה רכשת מן הסתם מצוייד ב הרבה כניסות ויציאות וזכרון גדול יותר , לא חושב ש תגיע למצות אותו , עדיף לרכוש כמה כרטיסים פשוטים מאשר לרכז את הכל על כרטיס אחד ואגב הם יכולים לדבר בניהם
3. את ה HTML שמתי על ה ארדויאנו ולא על האתר שלי האתר שלי לא יושב על שרת בבית אלא מאוכסן על שרת בארה"ב
, בלי שום קשר על מנת להגיע לראוטר שלי בבית הייתי חייב דיןדנס כי כתובת האינטרנט שלי בבית מתחלפת כל הזמן
4. ה בקר אטרנט שלי הוא לא WIZNET אלא אחר הרבה יותר זול

Kerenfood פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

מכיוון ש בקר הרשת הוא לא שכיח אז קשה לי למצוא סקאצים באינטרנט וצריך לכתוב גם LIBRERIES ,
לכן את שאר הפונקציות אפתח על בקר אחר ש ארכוש ( עכשיו אני יותר חכם ) וזה ישמש ללימוד

avshalog
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 448

שליחה

Kerenfood כתב:הייתי בחול אז אענה לך על כל השאלות ששאלת בזמן הזה

1. למה דמילנובה? ה UNO הוא ממש זהה מבחינת נתונים לדמילנובה רק דגם חדש , מן הסתם עולה יותר את הדמילנובה רכשתי ממש בזול
2. הבקר שאתה רכשת מן הסתם מצוייד ב הרבה כניסות ויציאות וזכרון גדול יותר , לא חושב ש תגיע למצות אותו , עדיף לרכוש כמה כרטיסים פשוטים מאשר לרכז את הכל על כרטיס אחד ואגב הם יכולים לדבר בניהם
3. את ה HTML שמתי על ה ארדויאנו ולא על האתר שלי האתר שלי לא יושב על שרת בבית אלא מאוכסן על שרת בארה"ב
, בלי שום קשר על מנת להגיע לראוטר שלי בבית הייתי חייב דיןדנס כי כתובת האינטרנט שלי בבית מתחלפת כל הזמן
4. ה בקר אטרנט שלי הוא לא WIZNET אלא אחר הרבה יותר זול
...
דבר ראשון, החבילות שקיבלתי היו של השילד RELAY ולא של הארדואינו והכרטיס רשת. באסה.
לגבי מה שכתבת:
1. כמה זה זול? ממה שראיתי באיביי האונו והדמילינובה הם דיי דומים במחיר אבל אני בטוח שבשביל הדברים הפשוטים שאנחנו עושים שניהם טובים. השיקול שלי היה אחר - עם הזמן יהיו דברים יותר ויותר משוכללים ויותר חומר יהיה זמין בנושא ויתכן שהוא יהיה רלוונטי בעיקר לגרסאות החדשות ולכן רציתי ללכת על בטוח.
2.אני מסכים איתך, אבל אז צריך להתעסק גם בממשק הפיזי והתוכנתי בינהם.
3. זה מעולה - אני עדיין לא למדתי איך לעשות את זה - אני בטוח שאתה תעזור לי עם זה. אצלי יש גם הרבה זכרון על הארדואינו (256K) וגם על הכרטיס רשת יש לי מקום לכרטיס SD שאמור להתמודד בדיוק עם הסוגיות האלה כך שאני יכול לעשות אתר יותר מורכב - עם תמונות אולי מסד נתונים קטן שישמור סטטוסים או לוחות זמנים גם במקרה של נפילות. לגבי השרת מה שאני יכול להציע לך לעשות זה 2 אפשרויות: אחת, להגדיר בספק שלך שכתובת מסויימת מסל הכתובות שלך למשל: bezerra.kerenfood.com יעשה FORWARD לכתובת של הדינדנס. אופציה נוספת זה לשים קובץ HTML שעושה הפניה לדף אחר ובעצם יש אופציה שלישית זה לשים קובץ HTML עם פריים בתוכו ששואב את התוכן מהאדואינו.
4. מה שכתבת בהמשך לגבי החוסר בתעוד זה מתייחס רק לשילד שאתה קנית, נכון? כי לשילד של WIZNET יש המון המון חומר וספריות...

ואגב, עוד שתי שאלות:
1. את ההדלקה והכיבוי אתה עושה ישירות על גוף החימום והמכונה דלוקה כל הזמן? למה לא על כל המכונה?
2. יש לך גם מסד נתונים? איך אתה מעביר את הנתונים מטופס ה-HTML לארדואינו? בכל מקרה אשמח אם תעלה את הקוד.

ובלי קשר לכל השאלות שלי, עדיין זה ענק! כל הכבוד על הביצוע ועל הראשוניות!

Kerenfood פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

moti_r כתב:מדליק לגמרי!!!!

יאללה, דיטיילז דיטיילז דיטיילז!!!
...
תן לי כמה זמן , לשפצר, לצלם כמה תמונות להוסיף וידאו קטן
ואני אעשה סיקור על הנושא כמו שאני יודע כולל דגמי החומרה, מחירים חיבורי החשמל והקוד

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe

שליחה

סבבה (Y)
נהפוך את זה לכתבה לאתר.

avshalog
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

הציוד הגיע!!!

שליחה

טוב חברים, אני בפנים!
הארדואינו מגה 2560 שלי הגיע ואיתו גם שילד רשת סטנדרטי (wiznet).
כבר לפני שבועיים קיבלתי את מערך של 8 ממסרים ועוד כל מיני שטויות.
ביום שישי אספתי הכל מהדואר ומשם קפצתי לחנות אלקטרוניקה לעשות השלמה של ציוד (כמובן שלא כל מה שהייתי צריך כי איבדתי את הפתק שעליו כתבתי... :oops: )
אני עכשיו רק מתחיל ללמוד את כל העניינים, אבל זה כ"כ פשוט שזה מדהים! להכל יש דוגמאות, הכל מתועד.
בוא נגיד שעם קצת הבנה בסיסית במחשבים, אלקטרוניקה ורשת (בכל זאת מהנדס) הצלחתי להפעיל את הממסר ולהרים שרת אינטרנט.
אז אתם מוזמנים לבקר ב: www.avshy.com ולראות את השורה "Hallo World" כמה פעמים (אני מבטיח להשאיר את זה דלוק עד מחר בערב אם מישהו מפחד לפספס :lol: )
רק שתבינו כמה זה פשוט, להרים את השרת אינטרנט פשוט לקחתי קוד מהדוגמאות שמגיעות עם התוכנה, שיניתי IP, עוד כמה הגדרות בראוטר שלי (DHCP, קידום פורטים, והגדרות של dynamic DNS) וזהו! יש סרבר.
אני בטח אצור קשר עם רוני (Kerenfood) ואלמד קצת מהניסיון שלו.
בקנה שלי, לסדר את מילוי המים האוטומטי (מאז שנפרדתי מסילביה אני ממלא בצורה יזומה - בלחיצת כפתור אבל יזום)
הדלקה וכיבוי מהרשת
שעון הדלקה וכיבוי עם הגדרות מחזוריות ויחידות
ובשלב מאוחר יותר יש לי עוד כמה רעיונות שקשורות גם לדברים מעבר לקפה (מסתבר שבאופן מפתיע העולם שלי טיפה יותר רחב 8) ) אבל על זה נדבר בהמשך...

Kerenfood פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

בשעה טובה (Y)

בטח עבר עליך סופשבוע מעניין

ודאי ש נהיה בקשר ו נשתף

רוני

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe

שליחה

בשעה טובה, בהחלט (Y)

ממש מסקרן לראות מה יצא לכם בסופו של דבר.

avshalog
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

Kerenfood כתב:בשעה טובה (Y)

בטח עבר עליך סופשבוע מעניין

ודאי ש נהיה בקשר ו נשתף

רוני
...
אני שומר שבת... בעיקר ציפיה עברה עלי...

avshalog
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

עדכונים עדכונים!!!

שליחה

אני יודע שעברהרבה זמן ובדרך כלל הפרוייקטים שלי הרבה יותר מהירים אבל הפעם אני עושה את הדברים לאט ותוך כדי לימוד יסודי של העניין. בנוסף היתה הרבה עבודה תשתיתית: השחלת כבלי רשת מהסלון למטבח (כ-18 מ' שהושחלו באותה צנרת עם כבל של YES - מי שלא התנסה - כבל דביק ועבה שבזבז לי הרבה סבון נוזלי ועשה לי הרבה שריטות בידיים), בניתי מיצב מתח קטן לממסרים, הרבה עבודה על סנכרון שעונים מהרשת ובעיקר הרבה למידה.

אז היום סוף סוף סיימתי את מילוי המים האוטומטי שמאז תום עידן סילביה נעשה בצורה ידנית.
זה עובד בצורה מאוד פשוטה: כל 5 דקות (ניתן להגדרה כמובן) נבדק המצב של מד גובה המים, אם הוא למטה הברז נפתח עד שהמדיד עולה למעלה.

אתם יכולים להתרשם מאיך שזה נראה כרגע - אני צריך כמובן לזווד את זה יותר יפה: יש שם את הארדואינו עצמו שעליו יושב שילד ה-ETHERNET, יש שם את לוח הפיתוח ואת מערך הממסרים. החוטים שנכנסים מימין זה שנאי, רשת, ו-USB (לא חובה כמובן, בתמונה זה מחובר למחשב) ושני החוטים שיוצאים לשמאל-מעלה זה למד גובה המים ולברז החשמלי.
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe

שליחה

ממש מגניב (Y)
רק נקודה אחת לא ברורה לי: מה היתרון של הפתרון הזה על מצוף פיסי כמו של ניאגרה?

avshalog
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

moti_r כתב:ממש מגניב (Y)
רק נקודה אחת לא ברורה לי: מה היתרון של הפתרון הזה על מצוף פיסי כמו של ניאגרה?
...
שום יתרון למעט זה שהמיכל של המכונה החדשה הרבה יותר קטן וגם הפתח שלו בקוטר של 3 ס"מ מה שלא מאפשר הכנסת הניאגרה פנימה...

Kerenfood פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

Re: עדכונים עדכונים!!!

שליחה

avshalog כתב:אני יודע שעברהרבה זמן ובדרך כלל הפרוייקטים שלי הרבה יותר מהירים אבל הפעם אני עושה את הדברים לאט ותוך כדי לימוד יסודי של העניין. בנוסף היתה הרבה עבודה תשתיתית: השחלת כבלי רשת מהסלון למטבח (כ-18 מ' שהושחלו באותה צנרת עם כבל של YES - מי שלא התנסה - כבל דביק ועבה שבזבז לי הרבה סבון נוזלי ועשה לי הרבה שריטות בידיים), בניתי מיצב מתח קטן לממסרים, הרבה עבודה על סנכרון שעונים מהרשת ובעיקר הרבה למידה.

אז היום סוף סוף סיימתי את מילוי המים האוטומטי שמאז תום עידן סילביה נעשה בצורה ידנית.
זה עובד בצורה מאוד פשוטה: כל 5 דקות (ניתן להגדרה כמובן) נבדק המצב של מד גובה המים, אם הוא למטה הברז נפתח עד שהמדיד עולה למעלה.

אתם יכולים להתרשם מאיך שזה נראה כרגע - אני צריך כמובן לזווד את זה יותר יפה: יש שם את הארדואינו עצמו שעליו יושב שילד ה-ETHERNET, יש שם את לוח הפיתוח ואת מערך הממסרים. החוטים שנכנסים מימין זה שנאי, רשת, ו-USB (לא חובה כמובן, בתמונה זה מחובר למחשב) ושני החוטים שיוצאים לשמאל-מעלה זה למד גובה המים ולברז החשמלי.
...
למה מייצב מתח למימסרים איזה מתח יצבת את ה 5 V ?
ומה סינכרון שעונים קשור לכל זה ?

avshalog
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

Kerenfood כתב: למה מייצב מתח למימסרים איזה מתח יצבת את ה 5 V ?
...
מייצב מתח נדרש מכיוון שכאשר הרבה רכיבים לוקחים אמפרז' מה-5V של הארדואינו יתכנו כל מני נפילות ותזוזות במתח.
מה שעשיתי זה לבנות שם מעגל קטן שמקבל מתח ישירות מהשנאי (12V (VCC ומוציא ממנו 5V עצמאי שלא תלוי בארדואינו.
אני מנחש שבפועל מכיוון שהשנאי שלי של 1A לא באמת הייתי מגיע לאזור בעייתי אבל זה פשוט נכון הנדסית.

הסנכרון שעונים חשוב לכמה דברים. (רוני, אני יודע שאתה מכיר את הדברים אבל אני מסביר פה לכולם... :wink: )
1. לארדואינו אין שעון פנימי (הוא יודע רק כמה מילישניות עברו מאז שהוא נדלק)
2. לכל נושא השעון שבת והפעלה לפי תוכנית - צריך להיות בטוח שגם אם יכבה הארדואינו מאיזושהי סיבה הזמן לא יתאפס.
3. מכיוון שהארדואינו לא עובד מולטיטסקינג בעצם בכל ריצה שלו הוא מריץ את כל הקוד. כדי לסנכרן בין הפונקציות ולהחליט איזו פונקציה תרוץ ומתי אני משתמש בשעון - למשל סנכרון השעון משרת NTP מתבצע כל 12 שעות, בדיקת מדיד גובה מים מתבצעת כל 5 דקות וכו'.
4. כשרוצים השהייה בקוד לא מומלץ להשתמש בפונקציית DELAY מכיוון שהיא מעכבת את כל הריצה של הארדואינו ופוגעת בפונקציות אחרות ולכן עושים תנאי שממשיך את הקוד בסוף ההשהיה ושואל אם הזמן עכשיו פחות הזמן בתחילת ההשהיה גדול או שווה מגודל ההשהיה שרצינו ואם התשובה חיובית הוא מבצע את שאר הקוד שלנו.

אגב, הערב כתבתי קוד הגנה על מנת שבמקרה של כשל במדיד לא יוצף לי הבית במים. הוספתי תנאי שאם עברו 100 שניות ברצף מאז שהברז החשמלי נפתח הוא סוגר אותו ומפסיק לבצע בדיקה של גובה המים ומילוי עד לאיפוס ידני.

אגב, תוכל לשלוח לי את הקוד שלך להדלקה מהרשת? עדין לא הצלחתי (למרות שעדיין לא ממש ניסיתי) להבין איך מתוך הדפדפן אני מזין משתנים בארדואינו...

Kerenfood פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

avshalog כתב:
Kerenfood כתב: למה מייצב מתח למימסרים איזה מתח יצבת את ה 5 V ?
...
מייצב מתח נדרש מכיוון שכאשר הרבה רכיבים לוקחים אמפרז' מה-5V של הארדואינו יתכנו כל מני נפילות ותזוזות במתח.
מה שעשיתי זה לבנות שם מעגל קטן שמקבל מתח ישירות מהשנאי (12V (VCC ומוציא ממנו 5V עצמאי שלא תלוי בארדואינו.
אני מנחש שבפועל מכיוון שהשנאי שלי של 1A לא באמת הייתי מגיע לאזור בעייתי אבל זה פשוט נכון הנדסית.

הסנכרון שעונים חשוב לכמה דברים. (רוני, אני יודע שאתה מכיר את הדברים אבל אני מסביר פה לכולם... :wink: )
1. לארדואינו אין שעון פנימי (הוא יודע רק כמה מילישניות עברו מאז שהוא נדלק)
2. לכל נושא השעון שבת והפעלה לפי תוכנית - צריך להיות בטוח שגם אם יכבה הארדואינו מאיזושהי סיבה הזמן לא יתאפס.
3. מכיוון שהארדואינו לא עובד מולטיטסקינג בעצם בכל ריצה שלו הוא מריץ את כל הקוד. כדי לסנכרן בין הפונקציות ולהחליט איזו פונקציה תרוץ ומתי אני משתמש בשעון - למשל סנכרון השעון משרת NTP מתבצע כל 12 שעות, בדיקת מדיד גובה מים מתבצעת כל 5 דקות וכו'.
4. כשרוצים השהייה בקוד לא מומלץ להשתמש בפונקציית DELAY מכיוון שהיא מעכבת את כל הריצה של הארדואינו ופוגעת בפונקציות אחרות ולכן עושים תנאי שממשיך את הקוד בסוף ההשהיה ושואל אם הזמן עכשיו פחות הזמן בתחילת ההשהיה גדול או שווה מגודל ההשהיה שרצינו ואם התשובה חיובית הוא מבצע את שאר הקוד שלנו.

אגב, הערב כתבתי קוד הגנה על מנת שבמקרה של כשל במדיד לא יוצף לי הבית במים. הוספתי תנאי שאם עברו 100 שניות ברצף מאז שהברז החשמלי נפתח הוא סוגר אותו ומפסיק לבצע בדיקה של גובה המים ומילוי עד לאיפוס ידני.

אגב, תוכל לשלוח לי את הקוד שלך להדלקה מהרשת? עדין לא הצלחתי (למרות שעדיין לא ממש ניסיתי) להבין איך מתוך הדפדפן אני מזין משתנים בארדואינו...
...
היי אבישי

אני אענה לך בפרטי היות וכבר חרגנו לגמרי מ נושא השירשור ומהות הפורם הזה בכלל
אם הנהלת הפורום לא חושבת כמוני אז אשמח להמשיך ולכתוב פה לעיני כולם

חזור אל “מכונות קפה ידניות ומטחנות”