סקר: מה המקור שלכם ?
- harari
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4030
אז מבחינתך יש רק שניים : DAC או מדיום אנלוגי פיזי.
הרי כל קובץ דיגיטלי חייב לעבור בDAC, בין אם בכרטיס הקול, במכשיר ייעודי, ברסיבר או במגבר האוזניות.
הכוונה במקור היא איך המוסיקה מאוחסנת, באיזה אופן היא נשמרת ומתנגנת.
ולא, אין רק 3.
הרי כל קובץ דיגיטלי חייב לעבור בDAC, בין אם בכרטיס הקול, במכשיר ייעודי, ברסיבר או במגבר האוזניות.
ולא, אין רק 3.
- Ilyan
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2544
Costia, אתה מתעלם מכל תהליך העברת האות עד להמרת d/a, אני לא בקיא מספיק כדי להיכנס לעומק הטכני אבל אני חותם לך שאם תנסה להשוות את האות שהמחשב שלך מוציא לעומת טרנספורט טוב כמו ממיר USB או סטרימר אודיו- ההבדלים יהיו שמיעים מאוד.
- harari
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4030
זה לא משנה את העובדה.
גם אם תשווה בין מגבר רמת כניסה לבין מגבר היי-אנד ההבדלים יהיו תהומיים, זה לא אומר שהמגבר הוא המקור, זה אומר שיש לו השפעה רבה על הצליל, כמו DAC אבל הוא לא מקור.
Ilyan
אתה משווה עכשיו בין DAC פנימי שמשולב בכרטיס הקול לבין DAC ייעודי, ההשוואה הזו נכונה אבל לא רלוונטית.
גם אם תשווה בין מגבר רמת כניסה לבין מגבר היי-אנד ההבדלים יהיו תהומיים, זה לא אומר שהמגבר הוא המקור, זה אומר שיש לו השפעה רבה על הצליל, כמו DAC אבל הוא לא מקור.
Ilyan
אתה משווה עכשיו בין DAC פנימי שמשולב בכרטיס הקול לבין DAC ייעודי, ההשוואה הזו נכונה אבל לא רלוונטית.
- Costia
-
- חבר פעיל

- תגובות: 80
לא יהיה שום הבדל באות הדיגיטלי בניגון LOSELESS בין מה שיוצא מUSB של IPHONE לבין מה שיצא מנגן באלפי דולריםIlyan כתב:Costia, אתה מתעלם מכל תהליך העברת האות עד להמרת d/a, אני לא בקיא מספיק כדי להיכנס לעומק הטכני אבל אני חותם לך שאם תנסה להשוות את האות שהמחשב שלך מוציא לעומת טרנספורט טוב כמו ממיר USB או סטרימר אודיו- ההבדלים יהיו שמיעים מאוד....
יתכן שיעשו RESAMPLING אבל יש לי ספק רב שניתן לשמוע את זה (לדעתי זה רלוונטי לסטודיו - שם חשוב לא לאבד מידע במעבר בין מערכות רבות, ולא רלוונטי לשמיעה באוזניות).
הררי. הגדרתי מהו מקור שמע מבחינתי.
מה ההגדרה שלך? ולהגיד שמחשב הוא מקור זאת לא הגדרה - זאת דוגמא.
- Ilyan
-
- חבר ותיק

וואלה, זה נחמד שאתה מחדש לי שאני שומע פלצבו מבלי לשמוע ולוודא בעצמך. אני חושב שגם מיותר לציין שציוד הקצה שלך (קרי אוזניות) צריך להיות מסוגל לשקף את הדקויות האלה.
הררי, לא דיברתי על DACים שונים, התכוונתי להבדלים בין 2 טרנספורטים לאותו DAC.
הררי, לא דיברתי על DACים שונים, התכוונתי להבדלים בין 2 טרנספורטים לאותו DAC.
- Costia
-
- חבר פעיל

תפרט על הניסוי שעשית. מה ואיך השווית?Ilyan כתב:וואלה, זה נחמד שאתה מחדש לי שאני שומע פלצבו מבלי לשמוע ולוודא בעצמך. אני חושב שגם מיותר לציין שציוד הקצה שלך (קרי אוזניות) צריך להיות מסוגל לשקף את הדקויות האלה.
הררי, לא דיברתי על DACים שונים, התכוונתי להבדלים בין 2 טרנספורטים לאותו DAC....
כל הפואנטה בLOSSLESS היא שלא יהיה הבדל ביציאה הדיגיטלית
- Costia
-
- חבר פעיל

דבר ראשון הייתי מבדיל בין DACים שונים -harari כתב:אז מבחינתך יש רק שניים : DAC או מדיום אנלוגי פיזי.
ולא, אין רק 3....
DAC שמתוכנן להיות נייד יהיה שונה מDAC למערכת סטראו ביתית
DAC לפלאפון יכול להיות שונה מDAC לMP3 (ע"פ החלטת היצרן)
אז ההבדל בגישות שלנו הוא שאתה מתיחס למקור השמע כאל אופן אחסון האות
אני מתייחס למקור שמע כאל אופן שחזור האות האנלוגי
אם אקודד קובץ MP3 בPWM (עריכה:את המידע הדיגיטלי עצמו. פולס קצר=0, פולס ארוך=1) ואשמור אותו על תקליט\קלטת רגילה, ואשתמש בDAC מיוחד לשחזור האות - מבחינתך המקור הוא תקליט\קלטת?
(היה לי מחשב שעשהמשהו דומה לפני ~15-20 שנה)
נערך לאחרונה על ידי Costia ב 03/09/2011 19:07, נערך פעם 1 בסך הכל.
-
Chura
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4777
איזה בלאגן עוררתי עם טעות כתיב 
התכוונתי לDAT, אולי אני טועה אבל ראיתי שמדובר במקור מאוד אייכותי ודיי נפוץ בארה"ב.
התכוונתי לDAT, אולי אני טועה אבל ראיתי שמדובר במקור מאוד אייכותי ודיי נפוץ בארה"ב.
Configure Terminal
Write Erase
reload

Write Erase
reload
- Costia
-
- חבר פעיל

לא מכיר. לינק?Chura כתב:איזה בלאגן עוררתי עם טעות כתיב
התכוונתי לDAT, אולי אני טועה אבל ראיתי שמדובר במקור מאוד אייכותי ודיי נפוץ בארה"ב....
- Ilyan
-
- חבר ותיק

השוויתי עם הgamma1 DAC, יש לו בורר בין USB לSPDIF. במוד הUSB ניגנתי קבצים מהמחשב דרך Foobar2k עם wasapi, והשוויתי עם הממיר USB Trends UD10.1 וסטרימר Squeezebox שחוברו בSPDIF בו זמנית. הההבדלים מתבטאים ביתר ניקיון, פירוט ודינאמיות. ניגון ישירות מUSB הוא הכי נחות, אחריו דרך הTrends, ואז הסקוויזבוקס שהוא העדיף מביניהם בפער ניכר, כאשר הוא מביא גם יותר תלת-מימד ועומק לבמה.
- Star-Blazer
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1104
HDD עם קבצי FLAC שמחובר ל - BOXEE
- Costia
-
- חבר פעיל

מאוד מפתיע ששמעת הבדל בין USB TRENDS לבין יציאת הUSB במחשבIlyan כתב:השוויתי עם הgamma1 DAC, יש לו בורר בין USB לSPDIF. במוד הUSB ניגנתי קבצים מהמחשב דרך Foobar2k עם wasapi, והשוויתי עם הממיר USB Trends UD10.1 וסטרימר Squeezebox שחוברו בSPDIF בו זמנית. הההבדלים מתבטאים ביתר ניקיון, פירוט ודינאמיות. ניגון ישירות מUSB הוא הכי נחות, אחריו דרך הTrends, ואז הסקוויזבוקס שהוא העדיף מביניהם בפער ניכר, כאשר הוא מביא גם יותר תלת-מימד ועומק לבמה....
http://www.computeraudiophile.com/Trend ... ter-Review
Rather the UD-10.1 is a digital I/O interface that takes a computer's USB output and passes the signal through unchanged to the DAC of your choice via the interface of your choice.
בכל המקרים שמת את הווליום במכשירים הדיגיטליים על 100%? והEQ על FLAT?
לי זה נשמע שהשתמשת בתוספות המיוחדות של כל מכשיר, שטכנית מעוותות את הצליל. ז"א שאתה משווה בין אפקטים דיגיטליים של מכשירים שונים ולא בין היכולת שלהם להעביר את המידע בצורה מדויקת ונאמנה למקור.
יותר עומק לבמה נשמע כמו אפקט CROSSFADE או VIRTUAL ROOM כלשהו.
די הגיוני שיהיה את זה בSQUEEZEBOX.
אתה יכול להשיג תוצאה דומה עם IZOTOPE PLUGIN וWINAMP
- Ilyan
-
- חבר ותיק

כן ווליום ב-100%, בלי EQ ואפקטים. אני לא צריך RC לאוזניות... לא דומה בכלל למה שעושה הisotop, ניסיתי אותו.
הטרנדס מוציא ביט-פרפקט זה נכון, אולי הכרטיס המובנה שלי בלפטופ עושה resample אין לי שמץ. אבל לUD10.1 יש גם שעון עצמאי והוא וודאי מוציא את את האות בתזמון יותר טוב מהמחשב.
'קיצר, אתה רוצה להיווכח בעצמך, אתה יכול לבוא לשמוע.
הטרנדס מוציא ביט-פרפקט זה נכון, אולי הכרטיס המובנה שלי בלפטופ עושה resample אין לי שמץ. אבל לUD10.1 יש גם שעון עצמאי והוא וודאי מוציא את את האות בתזמון יותר טוב מהמחשב.
'קיצר, אתה רוצה להיווכח בעצמך, אתה יכול לבוא לשמוע.
- Costia
-
- חבר פעיל

איך הTRENDS היה מחובר למחשב?
הקטע של השעון לא ישפיע על איכות ההעברה הדיגיטלית - אם העברה דיגיטלית נכשלת אתה לא תשמע כלום.
בהחלט יתכן שהמחשב עשה RESAMPLING, אבל לפי מה שהבנתי הFOO BAR דרך WASAPI אמור להוציא BIT-PERFECT כמו הTRENDS
מעניין. באמת אצטרך לבדוק את זה בעצמי מתישהו.
וגם על הSQUEEZEBOX:
http://www.computeraudiophile.com/conte ... uch-Review
The Logitech Squeezebox Touch outputs bit perfect digital audio at 16/44.1, 24/88.2 and 24/96 kHz.
הווליום גם השתנה או רק הפרטים בצליל?
הקטע של השעון לא ישפיע על איכות ההעברה הדיגיטלית - אם העברה דיגיטלית נכשלת אתה לא תשמע כלום.
בהחלט יתכן שהמחשב עשה RESAMPLING, אבל לפי מה שהבנתי הFOO BAR דרך WASAPI אמור להוציא BIT-PERFECT כמו הTRENDS
מעניין. באמת אצטרך לבדוק את זה בעצמי מתישהו.
וגם על הSQUEEZEBOX:
http://www.computeraudiophile.com/conte ... uch-Review
The Logitech Squeezebox Touch outputs bit perfect digital audio at 16/44.1, 24/88.2 and 24/96 kHz.
הווליום גם השתנה או רק הפרטים בצליל?
- truejoker
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5738
אני לא הבנתי אולי משהו כאן , אתה אומר שלקחת את הסקוויז בוקס , ואותו העברת למה ובאיזה מוד ? בUSB או בSPDIF ?Ilyan כתב:השוויתי עם הgamma1 DAC, יש לו בורר בין USB לSPDIF. במוד הUSB ניגנתי קבצים מהמחשב דרך Foobar2k עם wasapi, והשוויתי עם הממיר USB Trends UD10.1 וסטרימר Squeezebox שחוברו בSPDIF בו זמנית. הההבדלים מתבטאים ביתר ניקיון, פירוט ודינאמיות. ניגון ישירות מUSB הוא הכי נחות, אחריו דרך הTrends, ואז הסקוויזבוקס שהוא העדיף מביניהם בפער ניכר, כאשר הוא מביא גם יותר תלת-מימד ועומק לבמה....
ומה בדיוק היה הכי טוב ?
- GilSt
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 628
מחשב הוא טרנספורט, ו DAC הוא מקור, הלא כן?
בכל מקרה DAC יותר חשוב בין השניים (לדעתי) לקביעת איכות הצליל (או ליתר דיוק - מידת הפגיעה באיכות הצליל),
והוא הLINK האחרון בשרשרת הדיגיטלית והראשון שמוציא L/R אנלוגי.
המחשב גורם ליצירת JITTER ן- I/O ERRORS, והDAC מתמודד עם ה JITTER וגורם לרעש ועיוותים באות יוצא,
מה שלדעתי הרבה יותר בולט וניתן לזיהוי.
בכל מקרה DAC יותר חשוב בין השניים (לדעתי) לקביעת איכות הצליל (או ליתר דיוק - מידת הפגיעה באיכות הצליל),
והוא הLINK האחרון בשרשרת הדיגיטלית והראשון שמוציא L/R אנלוגי.
המחשב גורם ליצירת JITTER ן- I/O ERRORS, והDAC מתמודד עם ה JITTER וגורם לרעש ועיוותים באות יוצא,
מה שלדעתי הרבה יותר בולט וניתן לזיהוי.