שרשור תגובות: ליקר קפה תוצרת בית - מדריך מצולם
-
uriler
-
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10118
- שם מלא: אורי לרנר
אני ערבבתי פעם ביום יומיים, פשוט ניעור זריז. יכול להיות שזה מוגזם 
- tomer_h
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2046
לא חושב שמוגזם, הראית דאגה ונוכחות, הפולים מרגישים את זה 
- Chura
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4777
קראתי הרגע, היום אני בסופר קונה הכל.
אני לא מבין כלום בהכנת אלכוהול ביתי ולכן אשאל, אני בדיוק בעוד שבוע וחצי טס ל3 שבועות בחו"ל.
האם אוכל לתת לאלכוהול לשבת עם הפולים למשך 5 שבועות או שעדיף להכניס את ה2 רק שאני חוזר ?
אני לא מבין כלום בהכנת אלכוהול ביתי ולכן אשאל, אני בדיוק בעוד שבוע וחצי טס ל3 שבועות בחו"ל.
האם אוכל לתת לאלכוהול לשבת עם הפולים למשך 5 שבועות או שעדיף להכניס את ה2 רק שאני חוזר ?
Configure Terminal
Write Erase
reload

Write Erase
reload
-
uriler
-
- חבר במועדון 10K

Chura,
אני הייתי מעדיף להיות סבלני ולהתחיל כשאתה חוזר, אבל זה עניין רגשי בלבד. מבחינה כימית, לדעתי אין בעיה עם חמישה שבועות של השרייה (אגב, אני מכין עכשיו ליקר פסיפלורה - שם הכהל + מים + סוכר + פירות מבלים ביחד חודש בארון...).
חשוב רק לנער מדי פעם את הצנצנת - אז תוסיף את זה למטלות של מי שבא לבדוק דואר / להשקות עציצים
אני הייתי מעדיף להיות סבלני ולהתחיל כשאתה חוזר, אבל זה עניין רגשי בלבד. מבחינה כימית, לדעתי אין בעיה עם חמישה שבועות של השרייה (אגב, אני מכין עכשיו ליקר פסיפלורה - שם הכהל + מים + סוכר + פירות מבלים ביחד חודש בארון...).
חשוב רק לנער מדי פעם את הצנצנת - אז תוסיף את זה למטלות של מי שבא לבדוק דואר / להשקות עציצים
- Chura
-
- חבר מביא חבר

אני נוסע לבד, אפשר לנצל את בת הזוג. 
Configure Terminal
Write Erase
reload

Write Erase
reload
-
uriler
-
- חבר במועדון 10K

רק תדאג שהיא לא תנצל את הזמן שאתה לא פה, ועוד שבועיים תכין לעצמה את הליקר...Chura כתב:אני נוסע לבד, אפשר לנצל את בת הזוג....
- Chura
-
- חבר מביא חבר

לעצמה אין לי בעיה, רק שלא למישהו אחר 
Configure Terminal
Write Erase
reload

Write Erase
reload
- coffeeaddict
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 520
- שם מלא: איתן שלום
ברור שחמישה שבועות זה אפילו עדיף. אצל מי שמכין באופן סטנדרטי, הזמן בוער, ורוצים להשלים את המלאכה. אגב כדי שתראו שהחומר אכן ממצה שומנים וחמרי טעם מהפולים, ניתן לקחת בכוסית של שוט, כפית כהל אחרי מיצוי + 2 כפיות מים. החומרים שהתמוססו ומוצו-אינם מסיסים במים, והם שוקעים כמשקע לבן. עדין אחרי ערבוב קל, זה טעם אלכהולי מאוד מיוחד וטעים.
אדי
אדי
- Chura
-
- חבר מביא חבר

צ'מע, לא יודע מאיפה מצאת כהל ב12 ש"ח, הייתי עכשיו ב4 סופרים (רמי לוי, שופרסל, ממן וכמעט חינם) הכי זול שהיה זה 37 ש"ח.
תוכל לשתף אותנו ?
תוכל לשתף אותנו ?
Configure Terminal
Write Erase
reload

Write Erase
reload
-
uriler
-
- חבר במועדון 10K

כתבתי "מחיר לליטר"... משמע 12 ש"ח זה העלות ל 250cc של כהל נקי.
- Chura
-
- חבר מביא חבר

הםםם 
עכשיו זה הגיוני חחח
עכשיו זה הגיוני חחח
Configure Terminal
Write Erase
reload

Write Erase
reload
- tomer_h
-
- חבר ותיק

37 זה מצוין... הכי זול שמצאתי היה 70, למרות שהלכתי על כאלה שלא זולים בכלל (ampm ומגה) אבל עדיין מחיר כפול זה הזוי.Chura כתב:צ'מע, לא יודע מאיפה מצאת כהל ב12 ש"ח, הייתי עכשיו ב4 סופרים (רמי לוי, שופרסל, ממן וכמעט חינם) הכי זול שהיה זה 37 ש"ח.
תוכל לשתף אותנו ?...
- Chura
-
- חבר מביא חבר

37 ברמי לוי, תוצרת אשקלון, אגב זה 95%, זה סבבה ?
Configure Terminal
Write Erase
reload

Write Erase
reload
- tomer_h
-
- חבר ותיק

היום נגמרו השבועיים
והתוצאות בתמונה - הליקר בבקבוק, הפולי קפה בשוקולד בתבנית הקרח והצנצנת עם הפולים שנשארו.
סה"כ נחמד מאוד, היה קצת קשה עם הכמויות של האספרסו כי שיניתי את הכמות המקורית של הנספרסו ולכן היה צריך משהו כמו 9 מנות ועדיין נכנסה מעט פחות שמנת מתוקה, אבל סה"כ יצא טעים מאוד (וממש חזק...
)
והתוצאות בתמונה - הליקר בבקבוק, הפולי קפה בשוקולד בתבנית הקרח והצנצנת עם הפולים שנשארו.
סה"כ נחמד מאוד, היה קצת קשה עם הכמויות של האספרסו כי שיניתי את הכמות המקורית של הנספרסו ולכן היה צריך משהו כמו 9 מנות ועדיין נכנסה מעט פחות שמנת מתוקה, אבל סה"כ יצא טעים מאוד (וממש חזק...
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור
- roni12
-
- חבר פעיל

- תגובות: 62
ליקר קפה
התחלתי בהכנות אתמול.
לצערי לא יכול לצרף תמונה אבל פולי הקפה תוספים את מירב הנפח של הכלי שהוא צר ומאורך לקראת הקצה ויוצא שרק שיכבה קטנה של פולים אינה מכוסה באלכוהל גם מלמעלה.
כך שלא נראה לי שצריך לערבב.
איזה שמנת צריך לשים ? האם שמנת מתוקה להקצפה ?
קניתי בקבוק אלכוהול 95 אחוז 650 מ"ל ב 38 שח בשופרסל דיל
יש שם גם 1 ליטר ב55 שח
לצערי לא יכול לצרף תמונה אבל פולי הקפה תוספים את מירב הנפח של הכלי שהוא צר ומאורך לקראת הקצה ויוצא שרק שיכבה קטנה של פולים אינה מכוסה באלכוהל גם מלמעלה.
כך שלא נראה לי שצריך לערבב.
איזה שמנת צריך לשים ? האם שמנת מתוקה להקצפה ?
קניתי בקבוק אלכוהול 95 אחוז 650 מ"ל ב 38 שח בשופרסל דיל
יש שם גם 1 ליטר ב55 שח
- tomersh
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 37
כעבור שנים...
גם אני הכנתי את הליקר. חברים שלי אמרו שהוא לא טעים. אמרתי להם שזה כן טעים! נגמר כבר חצי (חודש אחרי שהכנתי ובעיקר אני שותה).
אחלה, ישבתי עם אח שלי ושברנו את הראש למה זה לא ממש נעים לשתות את זה? חיכינו שבועיים לפי הכללים, במקרר, אלכוהול, שמנת וקפה והכל כמו שכתוב במדריך (המצוין). טעמנו והרגשנו את הבעיה שלעניות דעתי די מסובכת חוץ מהפתרון שמצאנו שהוא לחכות קצת.
מה שקרה זה שהיה לנו קפה מרוכז וממותק הייטב, היה לנו אלכהול משישב בפולי קפה וזה היה באיזשהו אופן נפרד. הטעם היה נפרד. גם כמובן הצבעים.. ולכן ערבבנו כל פעם שמזגנו..
עם הזמן החברים שלי הודו שהעם משתפר (אולי כי הם נלחצו ממני ומהאכזבה שלי). עכשיו אני נהנה ממנו מאוד והחברים שותים אותו בשמחה!
שורה תחתונה, לתת לו לשבת אפילו חודש במקרר פלוס ערבובים עדינים כדי להמגן (מלשון הומוגניות) את האלכוהול החזק והקפה החזק.
תודה רבה לך אורי לרנר, זה באמת טעים!
גם אני הכנתי את הליקר. חברים שלי אמרו שהוא לא טעים. אמרתי להם שזה כן טעים! נגמר כבר חצי (חודש אחרי שהכנתי ובעיקר אני שותה).
אחלה, ישבתי עם אח שלי ושברנו את הראש למה זה לא ממש נעים לשתות את זה? חיכינו שבועיים לפי הכללים, במקרר, אלכוהול, שמנת וקפה והכל כמו שכתוב במדריך (המצוין). טעמנו והרגשנו את הבעיה שלעניות דעתי די מסובכת חוץ מהפתרון שמצאנו שהוא לחכות קצת.
מה שקרה זה שהיה לנו קפה מרוכז וממותק הייטב, היה לנו אלכהול משישב בפולי קפה וזה היה באיזשהו אופן נפרד. הטעם היה נפרד. גם כמובן הצבעים.. ולכן ערבבנו כל פעם שמזגנו..
עם הזמן החברים שלי הודו שהעם משתפר (אולי כי הם נלחצו ממני ומהאכזבה שלי). עכשיו אני נהנה ממנו מאוד והחברים שותים אותו בשמחה!
שורה תחתונה, לתת לו לשבת אפילו חודש במקרר פלוס ערבובים עדינים כדי להמגן (מלשון הומוגניות) את האלכוהול החזק והקפה החזק.
תודה רבה לך אורי לרנר, זה באמת טעים!
- Itsik
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 431
הממ מעניין...
יש לי שלוש תהיות:
1. נשאר לי מהחתונה בקבוק וחצי של ואן גוך נקי(ללא טעם), חוץ מהעובדה שהליקר שלי כנראה יהיה יותר יקר מהקלואה - מה דעתכם? יהיה טעים?
2. בהמשך לסעיף אחד, הואן גוך הוא בערך 40% כוהל בנפח, האם כדאי לי לשנות את היחסים?
3. לגבי שלב השריית הפולים באלכוהול - האם לא כדאי לפחות לשבור/לרסק את הפולים בכדי להגדיל את שטח הפנים שבא במגע עם האלכוהול?
תודה!
יש לי שלוש תהיות:
1. נשאר לי מהחתונה בקבוק וחצי של ואן גוך נקי(ללא טעם), חוץ מהעובדה שהליקר שלי כנראה יהיה יותר יקר מהקלואה - מה דעתכם? יהיה טעים?
2. בהמשך לסעיף אחד, הואן גוך הוא בערך 40% כוהל בנפח, האם כדאי לי לשנות את היחסים?
3. לגבי שלב השריית הפולים באלכוהול - האם לא כדאי לפחות לשבור/לרסק את הפולים בכדי להגדיל את שטח הפנים שבא במגע עם האלכוהול?
תודה!
איציק.
-
uriler
-
- חבר במועדון 10K

Itsik,
1. אין בעיה להשרות בוודקה, רק שהפולים לא יהיו שמישים לאחר מכן (ואתה גם תקבל מעט טעם של וודקה, אחרי הכל ואן גוך אינה אלכוהול נקי...). זה אמור לציין מצוין.
2. אם אתה רוצה שהליקר ייצא חזק, אז כמובן, אתה צריך לחשב ביחס לנפח הסופי כמה וודקה תצטרך. אולי הפתרון יהיה לעשות את האספרסו קצרים ומרוכזים ככל האפשר, כדי להוריד את כמות המים (ולהשלים נפח עם וודקה).
3. זה מאוד יקשה על הסינון לאחר ההשרייה, ומכיוון שהפולים סופגים את האלכוהול - שטח הפנים פחות משנה פה (אלא הנפח).
1. אין בעיה להשרות בוודקה, רק שהפולים לא יהיו שמישים לאחר מכן (ואתה גם תקבל מעט טעם של וודקה, אחרי הכל ואן גוך אינה אלכוהול נקי...). זה אמור לציין מצוין.
2. אם אתה רוצה שהליקר ייצא חזק, אז כמובן, אתה צריך לחשב ביחס לנפח הסופי כמה וודקה תצטרך. אולי הפתרון יהיה לעשות את האספרסו קצרים ומרוכזים ככל האפשר, כדי להוריד את כמות המים (ולהשלים נפח עם וודקה).
3. זה מאוד יקשה על הסינון לאחר ההשרייה, ומכיוון שהפולים סופגים את האלכוהול - שטח הפנים פחות משנה פה (אלא הנפח).
- Itsik
-
- חבר פעיל מאוד

תודה.
איך שסיימתי לכתוב את התגובה הקודמת שלי רצתי להשרות את הפולים בואן גוך. אני באמת אעשה 7 שוטים של ריסטרטו כפול.
נעדכן בעוד שבועיים
איך שסיימתי לכתוב את התגובה הקודמת שלי רצתי להשרות את הפולים בואן גוך. אני באמת אעשה 7 שוטים של ריסטרטו כפול.
נעדכן בעוד שבועיים
איציק.
- Itsik
-
- חבר פעיל מאוד

אז כמעט שבועיים חלפו אך הסבלנות שלי פקעה הערב. קפצתי לסופר וקניתי שמנת מתוקה ועברתי לשלב ההרכבה.
לעשות 7 שוטים ריסטרטו בסטרגה זה כמעט כמו לעשות במקינטה
כל שוט צריך להמתין עד שהמנוף יעלה והלחץ ישתחרר בשביל להתחיל את השוט הבא.
הוודקה שבה הושרו הפולים קיבלה צבע של אספרסו(שחור וכמעט אטום) כבר לאחר 3 ימי השרייה.
ולחלק הכי חשוב - הטעם. אז הטעם מעולה, ממש ממש טוב, בנגיעה ראשונה(בגלל הואן גוך) זה מזכיר קצת דאבל אספרסו, יש חתימה אלכוהולית חזקה וזה מחליק מעולה בגרון.
ללא ספק משהו שנכנס לארסנל המתכונים הקבועים.
אל תתנו לבקבוק להטעות אתכם
לעשות 7 שוטים ריסטרטו בסטרגה זה כמעט כמו לעשות במקינטה
הוודקה שבה הושרו הפולים קיבלה צבע של אספרסו(שחור וכמעט אטום) כבר לאחר 3 ימי השרייה.
ולחלק הכי חשוב - הטעם. אז הטעם מעולה, ממש ממש טוב, בנגיעה ראשונה(בגלל הואן גוך) זה מזכיר קצת דאבל אספרסו, יש חתימה אלכוהולית חזקה וזה מחליק מעולה בגרון.
ללא ספק משהו שנכנס לארסנל המתכונים הקבועים.
אל תתנו לבקבוק להטעות אתכם
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור
איציק.