avshalog כתב:בסופו של דבר יש לנו אינטרס שהעוסקים בתחום ירוויחו טוב כדי שהם ישארו שם - וההשוואה לחו"ל וכניסה לכיס של היבואן על מנת להבין למה הוא מעמיס עלינו כך וכך היא קצת לא פיירית.
...
מסכים איתך לגמרי
זה קל מאוד לעשות חשבונות, להכפיל מכפלות ולהחליט שיבואנים עושקים אותנו.
אני לא טוען שהם לא - אני פשוט טוען שלא צריך לעשות את החשבונות האלו.
הדרך הנכונה היא לבחור ולהמליץ על מוצרים, בהתאם ליחס המחיר/תמורה שלהם.
אם מכונה מסויימת נראית לנו יקרה מדי, נעדיף לרכוש/להמליץ על מכונה אחרת שאולי היא יקרה קצת יותר, אבל טובה משמעותית יותר. ולהיפך.
לדוגמא פשוטה אפשר לקחת את ה-K3 עליה אנחנו ממליצים מאוד, למרות שהיא יקרה, נומינלית, מהמטחנות האחרות (כולל הרוקי). אבל אתה מוסיף ממש מעט (מאות ש"ח בלבד) ומקבל מטחנה בליגה אחרת לגמרי.
זו הסיבה, אגב, שלא תראה אותי ממליץ מאוד על הסילביה. לדעתי מדובר במכונה יקרה מדי שנותנת תמורה נמוכה מדי בהתאם למחירה. פער איכות הקפה מול האסקסו/גאג'יה שזולות ממנה משמעותית, לא הולם את הפרשי המחיר. מצד שני בתוספת קטנה אתה לוקח אוסקר, שעדיפה על הסילביה בכל פרמטר (למעט עיצוב, לטעמי וגם זמן חימום).
אז במקום לבוא בטענות למחיר הסילביה, אני פשוט אמליץ לכל מי שישאל להוסיף קצת לתקציב ולקחת אוסקר.
הנקודה החשובה שהשרשור הזה מעלה היא ההתייחסות לשירות, מעבר למחיר עצמו. על כל אחד לעשות את השיקולים שלו ועלינו פשוט להביא את העובדות לאשורן. האם באמת עדיף שירות של גב ישראלי (שעשוי גם להפנות את הגב, כי הוא ישראלי...) במחיר גבוה יותר, או שאולי עדיף לרכוש יותר בזול ולקחת הימור שבמקרה ויש תקלה נצטרך להסתדר עם מעבדה טובה פרטית.
כאמור - שכל אחד יעשה את השיקול שלו.
דעתי האישית: בתחום הקפה אין מוצרים מסובכים. אלו לא פלזמות או מכוניות. בסה"כ טכנולוגיות ישנות ופשוטות. אני מעדיף לרכוש בזול (ואם אפשר, בחו"ל) ולתקן במעבדה אמינה במיוחד, כשצריך. אבל זהו לא חוק ברזל, ומאוד תלוי במוצר עצמו. למשל, אסקסו מתומחרות יפה בארץ, וכך גם הגאג'יות. לדעתי אין סיבה להביא מכונה כזו מחו"ל. גם לא אניטה. אבל אם הייתי קונה אלקטרה כמו של כפיר, או אולי אפילו וטראנו - יש סיכוי טוב מאוד שהייתי מביא כזו מחו"ל.