מבצע מעניין בקדמה - 50% על Gaggia Achille

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
Alexander
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 221
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 14 פעמים

שליחה #21 

hosq כתב:אין שום דרך להצדיק את מחירה הקודם (בוודאי בארץ). היא נראית פשוטה מידי. לא שאלקטרה שווה את הסכום העצום הנדרש עבורה בישראל, אבל אין עוררין על איכות התוצאה והיא יוצאת דופן ברמת הגימור הגבוהה. היא גם יפה פי כמה לעניות דעתי.
במחיר שפוי של 3K עשויים להיות לה לא מעט לקוחות לדעתי. בהצלחה.
...
אם כל שיחה עם "עוסק בתחום" ישר תרד לעניין ה"המחיר שלכם לא שפוי!", אתה מעודד אי-היענות מצד אחד ומזמין תגובות דומות מצד שני. בפורום בו יש מצב יחסית ייחודי של עוסקים שמוכנים להגיב באופן שאינו פרסומי, צריך להיות אקסטרה זהיר בתגובות. אף אחד לא צריך להצדיק את קיום החברה/מגוון מוצרים שלו באופן חוזר בפורום הזה, כמו שאף אחד לא דורש מהלקוחות שישלמו ויסתמו את הפה.

אפשר לכתוב "מחירה יחסית גבוה, ישנן מס' אופציות בטווח המחירים הנ"ל ופחות".

ברור לחלוטין שאם נוציא כל מוצר שנמכר ביחידות או בעשרות להשוואה מול מדינה כמו ארה"ב או איטליה, שם הוא נמכר במאות/אלפים, הרי שהמחיר לא יכול להיות דומה.

מכונת אספרסו זה לא קוטג'.

כפיר_ש
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4726
נתן תודות: 260 פעמים
קיבל תודות: 559 פעמים

שליחה #22 

Alex_Neni כתב:אף אחד לא צריך להצדיק את קיום החברה/מגוון מוצרים שלו באופן חוזר בפורום הזה, כמו שאף אחד לא דורש מהלקוחות שישלמו ויסתמו את הפה.

אפשר לכתוב "מחירה יחסית גבוה, ישנן מס' אופציות בטווח המחירים הנ"ל ופחות".
...
בתור עוסק בתחום לומר לעידו כיצד להגיב ואיך לנסח את דבריו זה ראוי יותר ?

יש מקום להתווכח האם הניסוח היה הולם או לא אבל הטענה בבסיסה מוצדקת לחלוטין כי כמו הרבה דברים במדינה שלנו בגלל שאין תחרות ראויה המחירים גבוהים בהרבה.

יש מספיק דוגמאות של מוצרים שאנשים קנו בחו"ל ועם כל העלויות היקרות של משלוח אקספרס, מיסים עדיין הפער הוא עשרות אחוזים במחיר (ואל תשכח שאנשים לא קונים בכמויות אלא פריט בודד).

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe
תגובות: 9712
נתן תודות: 216 פעמים
קיבל תודות: 679 פעמים

שליחה #23 

אני מסכים עם אלכס לגבי העובדה שאנחנו לא צריכים להכנס לכיס של היבואנים.
אני גם מסכים עם העבודה שעדיף להתנסח בדיוק כמו שהוא כתב.

"במידה ונתון שהמחיר של מוצר X הוא Y, אני חושב שעדיף לקנות מוצר Z כי הוא זול ב-50% ונותן את אותה האיכות"
(או במקרה דנן: ה-K3 נותנת תמורה עדיפה משמעותית למחיר מול המאצר מיני).

אין לנו מושג כמה עולה להביא, לתחזק, לשרת ולהפיץ מוצרים כאלו בארץ. עם כל הכבוד לרוני, ויש לי המון המון כבוד אליו, לא מדובר בעסק עם גב של טכנאים כמו בנני. אישית, הייתי קונה אצלו בכיף כל דבר, אבל גם לוקח בחשבון שאם יש בעיה, יתכן ואצטרך למצוא פתרון בעצמי. בדיוק כמו לקנות טלויזיה מיבוא אפור מול יבואן רשמי בארץ.

(ובתור דוגמא אמיתית: את האניטה שלי קניתי מעסק שלא מחזיק מעבדה מסודרת, ולכן היא גם היתה זולה יותר מהתחרות. בסופו של דבר הבנתי שאני צריך לתקן אותה בעצמי, במעבדה פרטית (אספרסימו, יבדלו לחיים ארוכים :)) - וזה חלק מעסקת החבילה שעשיתי. אם הייתי קונה אותה ביבואן מסודר וגדול, גם לאחר תום האחריות היה לי גוף שאפשר לדבר איתו ולקבל שירות).

כדי להבהיר את עצמי לחלוטין: ברוב המוצרים הקשורים לתחום הקפה, אני בהחלט חושב שעדיף לרכוש את המוצר שאתם מחפשים מבית העסק שימכור לכם אותו במחיר הזול ביותר, כי תחזוקת המוצרים היא פשוטה יחסית ולא מדובר במכשור עדין ומתוחכם. זו גם הסיבה שאת המטחנה שלי הבאתי מחו"ל ולא קניתי בארץ.

אגב, ספציפית לגבי מאצר מיני, אתם מוזמנים לפנות ללה-פבוריטה. המטחנה שם בתצוגה והם יכולים לתת מחירים מעולים. אז הנה, יש גם סוג של תחרות.
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -

hosq
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
תגובות: 5016
נתן תודות: 54 פעמים
קיבל תודות: 288 פעמים

שליחה #24 

אלכס, אני אכנס לכיס שלך ועוד איזה, אם אני אחשוב שאתה מנפח מחירים, בדיוק כמו שאני אמליץ ואדחוף מוצר במחיר טוב. סך הכל אני צרכן. מחירי חול הם רפרנס מצויין. דוקא אתה, עם הסילביה, מרויח מזה, כל עוד מחירה מסתובב סביב השלוש אתה מקבל מאיתנו רוח גבית. אם היו עשרה יבואנים מקבילים אז ברור שלא היה צורך להתערב.
דעתי בענין - קח סקר שוק חינם: העוסקים בתחום לא מוכרים כמויות גדולות של מכונות כי המחירים בארץ פשוט גבוהים מידי ללקוח שרוצה בסך הכל קפה. זה פוגע גם בך, כי לקוח נוכחי של גאגיה הוא לקוח רוכש קפה שלך, ועשוי להיות לקוח ציוד עתידי שלך. אבל כרגע הוא מגיע לחנות, רואה גאגיה ב 1500 לפני ציוד משלים ומגחך לעצמו. במקרה הרע (גם עבורך), הוא נאלץ לרכוש מכונת קפה זולה ולשכוח אותה על השיש, כי התוצר הרע לא שווה את ההשקעה בהכנה, ואז יורד מכל הסיפור לתמיד. או רוכש נספרסו. אני מקווה, בשביל שנינו, שהתסריט שתארתי שהוא התסריט הנפוץ, הוא כ ן בר שינוי ולא כורח המציאות הישראלית הקשה. אחרת, זה רע לכולנו.
מוטי, לרוני יש גב וטכנאים ומה שתרצה, הוא פשוט לא מתמחה בשוק הפרטי. אבל לעומת רוב היבואנים בארץ, הוא קלט שיש כאן מקום לגדול אליו, בלי להוציא ללקוח את החשק לקנות עקב תמחור פסיכופטי (תרוצים בסגנון תנובה "המנופאי בנמל יקר" לא יתקבלו כאן...) הוא לא מפסיד אלא להיפך - גם כלכלית הוא מרוצה נכון לעכשיו.
מהשרות שקיבלתי עד היום, בכל מקום, תמיד הרגשתי שהמצב זהה אצל כולם, כלומר הם עובדים עם פרטיים ועסקים, עם דגש על העסקים דוקא.
what's next?

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe

שליחה #25 

hosq כתב:מוטי, לרוני יש גב וטכנאים ומה שתרצה, הוא פשוט לא מתמחה בשוק הפרטי
...
את זה לא ידעתי... מעניין מאוד לשמוע.

כפיר_ש
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #26 

כל מילה בסלע עידו, כל הכבוד !!!

דווקא שנותנים מחיר טוב מרוויחים הרבה יותר בטווח הארוך כי מוכרים כמויות גדולות בהרבה וגם בונים כך מוניטין טוב (כמובן יחד עם שירות נעים וטוב), הבעיה שבדרך כלל לעסקים ישראלים אין מחשבה לטווח הארוך אלא להרוויח כמה שיותר ומהר והם גם בונים על זה שלהרבה לקוחות ישראליים יש זכרון קצר ושהם יחזרו לקנות כי "אין להם ברירה".

הפלא ופלא יש הרבה ברירות בחו"ל ואני שמח שהנושא מתחיל לצבור תאוצה אצל צרכנים שמסרבים להיות פרארים ולשלם עשרות אחוזים יותר על מוצרים וכך אולי נפתחת תחרות ליבואנים המקומיים מכיוון אחר.

hosq
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
תגובות: 5016
נתן תודות: 54 פעמים
קיבל תודות: 288 פעמים

שליחה #27 

זה יאלץ אותם פשוט להתייעל ולא סתם להתגלגל. הרי ברור לכולם שמחיר גבוה מידי לא נובע מרצון להצליח אלא מפחד להפסיד. אבל שום עסק לא בונה כך אסטרטגיה לטווח ארוך. גם לצרכן הכי מטומטם יש גבולות.
המקרה המפורסם בארץ הוא חברת פלאפון. כשהם הגיעו למאה אלף לקוחות, הם הניחו שהשוק נמצא במיצוי...עד שהגיעה סלקום עם תמחור הגיוני (דאז) ולימדה אותם שיעור או שניים. כך קרה שהמרויחה הגדולה מכניסת סלקום היתה דוקא פלאפון - המחיר לחשבונית ירד לחצי, אבל כמות הלקוחות גדלה פי 10 תוך שנתיים.
what's next?

shtik
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 188
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 23 פעמים

שליחה #28 

המצב שאתם מתארים כאן קיים בכל התחומים, בעיקר בתחומי האודיו וכלי הנגינה. תוכלו לראות גיטרה עם תג מחיר של 14,000 ש"ח בחנות "מובילה", ואחרי חצי שנה-שנה להגיע לשם ולגלות שאותה גיטרה עדיין שם, רק שעכשיו ב"מבצע" - 9,000 ש"ח בלבד. האם זה אומר שעכשיו הגיטרה הולכת להימכר במחיר הפסד? לא נראה לי... בנוסף לזה קיים בתחום כלי נגינה מנהג של "הנחות" כלומר מחיר המחירון אף פעם לא ישולם. תמיד תהיה איזושהי "הנחה" על המוצר, לפעמים גם 25 עד 30 אחוז מהמחירון רק בגלל ש "דוד שלח אותי" (אני יודע כי במקרה אני מנגן עם דוד או שניים).

פה ושם צץ איזשהו עסק בתחום שמצהיר "אני לא נותן הנחות (אפילו לירדנה ארזי), אבל אצלי תשלם קרוב מאוד למחיר בחו"ל - המחיר האמיתי". אותו אחד מוכיח שאפשר גם אחרת, ועדיף לקנות אצלו כי אתה יודע שלא עובדים עליך. המחיר שאתה משלם זה מה שכולם משלמים.

אני אישית העדפתי לעשות את שדרוג הציוד המוסיקלי האחרון שלי מחו"ל בגלל שהיבואן היחיד של המוצר שחיפשתי ביקש עליו מחיר לא הגיוני בעליל. למה? כי הוא יכול.... והוא עוד מכניס לי בחשבון מחיר המשלוח מסים וכו'. אז אחרי שעשיתי בדיקה, עם כל המשלוח והמסים וכו' יצא לי כמעט 30% פחות ממה שהוא רצה. כן, בא בחשבון עניין השירות, אבל העניין הוא שהרווחים של היבואנים כאן בארץ הם פשוט בלתי הגיוניים. וזה לא שהיבואן משלם כאילו הזמין משלוח פרטי מחו"ל.

אנחנו קונים במחירים האלה רק כי אין לנו ברירה! (לפעמים לא בא לנו על הכאב ראש של להזמין מחו"ל)

ואם מכונה מסויימת יכולה להימכר ב 50% הנחה אז היא יכולה להימכר במחיר כזה גם בלי הנחה. ועדיין יהיו רווחים אם כי לא היסטריים.

כמו שנאמר פה קודם, עסק במדינתנו הקטנה חושב מה הכי הרבה שהוא יכול להרוויח על המכירה הזאת ומתאבד עליה, בזמן שמה שצריך להיות זה חשיבה לטווח ארוך ומחירים הגיוניים.

זאת גם הסיבה שהרבה פעמים מה שתרצו לא יהיה במלאי. ואם משהו לא במלאי, תצטרכו לחכות חודשים עד המשלוח הבא. למה? כי עדיף שיהיה ביקוש למשהו שלא במלאי מאשר להיתקע עם מוצר. אם יש יבואן בלעדי לכל דבר כמעט, הלקוח יצטרך לחכות או להתפשר על מוצר אחר. מה היה קורה אוי ואבוי אם היה יבוא מקביל ולמתחרה כן היה את המוצר במלאי?

קצת קשה להכניס פה את מחאת יוקר המחייה כאשר אנחנו עוסקים במכונות קפה אבל... טוב יאללה
:)

ohadmitrani
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 223
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 9 פעמים

שליחה #29 

אני לא מבין מה ההפתעה. הנושא התמחור המוגזם בארץ קיים בכמעט כל תחום שתבחר.

אלקטרוניקה- תראה כמה חנויות מוכרות מטענים כאלו ואחרים לפלאפונים וכל אחד כאן יכול להזמין את זה מאתרים סינים ולגלות שזה בדיוק אותו מוצר רק בעשירית המחיר(במקרה הטוב).

זה קיים בתוספי מזון- יצא לי להזמין לא פעם מוצרים מהאינטרנט מחו"ל ברבע מהמחיר, וגם לאחר תשלום על מיסים וכל הבאלאגן שמסביב זה עדיין יוצא יותר זול.

זה קיים בציוד לספורט- ציוד טניס למשל, יש פער הזוי בין התמכור לארץ וחו"ל...

אני עבורי החלטתי, שכל עוד זה מוצר שכנראה לא אצטרך עליו תמיכה טכנית כלשהי(מחבטי טניס ,ציוד אלק' זול כמו מטענים, תוספי מזון) אזמין מחו"ל. כל עוד זה מוצר שאני עלול להצטרך תמיכה כלשהי- כל עוד פער המחירים לא מוגזם, שווה לקנות בארץ.

כפיר_ש
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #30 

Shtik אני מסכים לחלוטין איתך וזו גם הסיבה שקניתי את האלקטרה שלי בחנות אינטרנטית באיטליה וחסכתי 30% אחרי כל המיסים והמכונה הגיע אליי תוך פחות משבוע למרות עיכובים בלתי צפויים.

בהפרש כל כך גדול גם אם תהיה תקלה כלשהי שתעלה לי כמה מאות שקלים לתקן במעבדה מקומית זה זניח לעומת הפער של יותר מ6000 שקלים בעלות המכונה.

הלוואי ומרבית העסקים הגדולים בחו"ל יפתחו את שעריהם ללקוחות ישראלים ויתנו אפשרות שילוח לפה אפילו בתחומים כמו חלקי מחשב שגם ככה האחריות שלהם בארץ שווה כמעט כלום...

novo
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 4
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #31 

לפני כשבוע נתקלתי במכירה של GAGGIA PURE ב- 800 ש"ח- חדש.
אצל אחת החברות המוכרות בארץ.
צריך לחפש במנוע חיפוש.

avshalog
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 448
נתן תודות: 16 פעמים

שליחה #32 

hosq כתב:מוטי, לרוני יש גב וטכנאים ומה שתרצה, הוא פשוט לא מתמחה בשוק הפרטי. אבל לעומת רוב היבואנים בארץ, הוא קלט שיש כאן מקום לגדול אליו, בלי להוציא ללקוח את החשק לקנות עקב תמחור פסיכופטי (תרוצים בסגנון תנובה "המנופאי בנמל יקר" לא יתקבלו כאן...) הוא לא מפסיד אלא להיפך - גם כלכלית הוא מרוצה נכון לעכשיו.
מהשרות שקיבלתי עד היום, בכל מקום, תמיד הרגשתי שהמצב זהה אצל כולם, כלומר הם עובדים עם פרטיים ועסקים, עם דגש על העסקים דוקא.
...
תשמע, למרות שגם אני לקוח נאמן מאוד של רוני, אני חייב שלא להסכים איתך. אתה מדבר פה על הלקוח החדש שרוצה להכנס לעולם הקפה ומגחח על המחיר של הגאגיה.
אם אותו לקוח צריך להגיע לאזור תעשיה מכוער ולדפוק עם מנעול על דלת מתכת רק כדי שישמעו אותו ואז לקנות על פי שמות קוד שידועים רק ליודעי ח"ן (או לקוראי פורום מומחים באינטרנט שכמו שראינו בשרשור אחר לא מזמן יוצר לפעמים מראית עין מעט "פלצנית") ללא אולם תצוגה, ללא יכולת לבחון, להדגים ולטעום וללא שום חוויית קניה - בסופו של דבר הוא לא יקנה.
רוני מוכר לנו ליודעי הדבר וזה לא תחום העיסוק העיקרי שלו. הוא לא משלם שכר דירה באבן גבירול, הוא לא משלם לאנשי מכירות, הוא לא נותן שום חווית קניה ולמרות מה שכתבת , מערך האחזקה שלו לא מתקרב לעשירית מהמערך של נני (כדוגמה פה מהשרשור) מחזיק.
נוח לנו כלקוחות להזמין מאצ'ר ב-30% מאתר בחו"ל כי אנחנו יודעים שאם יקר משהו אז יש את היבואן הרשמי פה בארץ שיתקן. אבל בסופו של דבר יש עלויות שהן קבועות והיבואן משקיע בהן וזה לא משנה אם המכונה היא ב-700 או ב-7000 וזה בשביל לאפשר את אותה רמת שירות וחווית שירות\קניה.
אני גם מסכים שיש מקום להורדה במחירים ופה כוחות השוק צריכים לעשות את שלהן - אבל הנקודה התחתונה שלי היא שבזה שאנחנו קונים אצל רוני אנחנו לא מקדמים את עולם הקפה בארץ ורק גורמים לזה שהמחיר לאותו אחד שמגחך על מחיר הגאגיה יעלה עוד יותר בסוף.
(ורק כדי לא לשרוף שום קשרים: רוני, אתה מספר אחת! לא אפסיק לקנות אצלך לעולם! :lol: )

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 11720
נתן תודות: 282 פעמים
קיבל תודות: 1130 פעמים

שליחה #33 

ואם אתה קונה ביוקר אתה כן מקדם?
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)

avshalog
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 448
נתן תודות: 16 פעמים

שליחה #34 

דבוטאנט כתב:ואם אתה קונה ביוקר אתה כן מקדם?
...
ברור שלא, ואת מה שכתבתי לא כתבתי כאדם פרטי - גם אני בסופו של דבר הולך למקום הזול ביותר.
כוונתי היתה למקרה שלנו שבו אנחנו מדברים על מגמות בשוק ועל רצון לקדם ענף מסויים - לטובת כולנו.
בסופו של דבר יש לנו אינטרס שהעוסקים בתחום ירוויחו טוב כדי שהם ישארו שם - וההשוואה לחו"ל וכניסה לכיס של היבואן על מנת להבין למה הוא מעמיס עלינו כך וכך היא קצת לא פיירית.
על מכונה של 5000 שח נראה לנו סביר להוסיף 500 על כל היתרונות של ספק מקומי אבל על מכונה של 500 לא סביר להוסיף עוד 500 למרות שהטכנאי הוא אותו טכנאי והשכירות היא אותה שכירות ואנחנו בתור לקוחות דורשים את אותה רמת שירות לפני ואחרי הקניה למרות ההפרשים בעלות המוצר עצמו.

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 11720
נתן תודות: 282 פעמים
קיבל תודות: 1130 פעמים

שליחה #35 

לא יודע לגבי עלויות ובגלל זה אני לא עוסק בתחום...
מה שאני רואה הוא פשוט - יש פערים שהם לפעמים לא סבירים. רוקי עולה יותר מקומפאק K3 = לא סביר.
כפיר קנה את האלקטרה בכמעט חצי מחיר ממה שהיה עולה בארץ.
משל הקוטג' מראה לך שיש הרבה בעתיות בתמחור בישראל.
העם דורש צדק חברתי (וגם בקפה ! )
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe

שליחה #36 

avshalog כתב:בסופו של דבר יש לנו אינטרס שהעוסקים בתחום ירוויחו טוב כדי שהם ישארו שם - וההשוואה לחו"ל וכניסה לכיס של היבואן על מנת להבין למה הוא מעמיס עלינו כך וכך היא קצת לא פיירית.
...
מסכים איתך לגמרי (Y)

זה קל מאוד לעשות חשבונות, להכפיל מכפלות ולהחליט שיבואנים עושקים אותנו.
אני לא טוען שהם לא - אני פשוט טוען שלא צריך לעשות את החשבונות האלו.

הדרך הנכונה היא לבחור ולהמליץ על מוצרים, בהתאם ליחס המחיר/תמורה שלהם.

אם מכונה מסויימת נראית לנו יקרה מדי, נעדיף לרכוש/להמליץ על מכונה אחרת שאולי היא יקרה קצת יותר, אבל טובה משמעותית יותר. ולהיפך.

לדוגמא פשוטה אפשר לקחת את ה-K3 עליה אנחנו ממליצים מאוד, למרות שהיא יקרה, נומינלית, מהמטחנות האחרות (כולל הרוקי). אבל אתה מוסיף ממש מעט (מאות ש"ח בלבד) ומקבל מטחנה בליגה אחרת לגמרי.

זו הסיבה, אגב, שלא תראה אותי ממליץ מאוד על הסילביה. לדעתי מדובר במכונה יקרה מדי שנותנת תמורה נמוכה מדי בהתאם למחירה. פער איכות הקפה מול האסקסו/גאג'יה שזולות ממנה משמעותית, לא הולם את הפרשי המחיר. מצד שני בתוספת קטנה אתה לוקח אוסקר, שעדיפה על הסילביה בכל פרמטר (למעט עיצוב, לטעמי וגם זמן חימום).

אז במקום לבוא בטענות למחיר הסילביה, אני פשוט אמליץ לכל מי שישאל להוסיף קצת לתקציב ולקחת אוסקר.

הנקודה החשובה שהשרשור הזה מעלה היא ההתייחסות לשירות, מעבר למחיר עצמו. על כל אחד לעשות את השיקולים שלו ועלינו פשוט להביא את העובדות לאשורן. האם באמת עדיף שירות של גב ישראלי (שעשוי גם להפנות את הגב, כי הוא ישראלי...) במחיר גבוה יותר, או שאולי עדיף לרכוש יותר בזול ולקחת הימור שבמקרה ויש תקלה נצטרך להסתדר עם מעבדה טובה פרטית.

כאמור - שכל אחד יעשה את השיקול שלו.

דעתי האישית: בתחום הקפה אין מוצרים מסובכים. אלו לא פלזמות או מכוניות. בסה"כ טכנולוגיות ישנות ופשוטות. אני מעדיף לרכוש בזול (ואם אפשר, בחו"ל) ולתקן במעבדה אמינה במיוחד, כשצריך. אבל זהו לא חוק ברזל, ומאוד תלוי במוצר עצמו. למשל, אסקסו מתומחרות יפה בארץ, וכך גם הגאג'יות. לדעתי אין סיבה להביא מכונה כזו מחו"ל. גם לא אניטה. אבל אם הייתי קונה אלקטרה כמו של כפיר, או אולי אפילו וטראנו - יש סיכוי טוב מאוד שהייתי מביא כזו מחו"ל.

כפיר_ש
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #37 

אצלי כבר מזמן הספיק להיות שיקול מהותי לקנות בארץ בגלל "אחריות" ואני מסכים לגמרי עם הדעה שלך שמכונות קפה זה משהו לא מסובך ודיי אמין (בטח בשימוש ביתי ממוצע) ושעם קצת תושיה או פניה למעבדה פרטית אפשר להסתדר עם התקלות שעלולות לצוץ.

במקרה שלי הפער היה כל כך גדול (מעל 30%) והיה שווה לקחת סיכון ב 6K פחות.

היום אין לי שום בעיה לקנות מוצרים נוספים מחו"ל תוך כדי השוואה למחירם (אם בכלל קיימים בארץ) פה והאמת שמשום מה יותר נוח לי לקנות מעסקים מחו"ל שנותנים יחס עדיף ונעים וששולחים לי עד הבית עם חברת שליחויות מסודרת ואני יכול לדעת כמעט בדיוק כמה יעלה לי ומתי יגיע לארץ.

יש לי ביטחון בקניה ואני נוהג לשלם ב PayPal והאמת שאפילו אני מרגיש בטוח יותר מלהזמין מוצרים כאלו מחנות בארץ שעלולה לאחר באספקה או לומר לי אחרי זמן מה שיש "עיכובים במכס/מכון התקנים" ולספר לי כל מיני סיפורים למה המוצר מתעכב (וגם לגזור עליי קופון שמן ולא בהכרח לתת לי שירות תיקונים ראוי במקרה של תקלה).

כמובן שזה לא מתאים לכל לקוח וכל אחד יעשה את השיקולים שלו...

שלח תגובה

חזור אל “מכונות קפה ידניות ומטחנות”