שרשור תגובות: Google רוכשת את החטיבה הסלולרית של מוטורולה

חדשות מכל העולם של מכשירים ניידים - סלולרי, ניווט, וכל דבר שנייד.
osherov
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android
תגובות: 15029

שליחה

ערן,
אני חושב שהבחירה במוטורולה לא הייתה בעדיפות הראשונה של גוגל, אלא בעדיפות שנייה או אפילו השלישית. די ברור שגוגל רצתה את נוקיה (אם זה בעיסקת ענק או עם זה בשת"פ), אגב, גוגל לא מכחישה את זה. כאשר זה לא הצליח ונוקיה הלכו למיקרוסופט, גוגל פנו בסופו של דבר למוטורולה על מנת לרכוש אותם. אני די בטוח שגוגל הייתה מעדיפה לרכוש\להתמזג\לייצר שת"פ עם סמסונג מאשר עם מוטורולה.

הסיפור של מוטורולה הוא מרתק בפני עצמו. ראשית, כידוע מוטורולה פיצלה את החברה לשתיים בתחילת השנה כאשר חטיבת המובייל (Mobility), התנתקה ממוטורולה הגדולה שכולנו הכרנו (שנקראת עכשיו Solutions). אחת הסיבות המרכזיות למהלך הזה הייתה למכור את חטיבת המובייל לכל המרבה במחיר. בסופו של דבר זה הצליח להם באופן מושלם. הדבר המעניין הוא שהתחילו בתקופה האחרונה לצוץ שמועות על כך שמוטורולה הולכת לשת"פ ענק או אפילו לרכישה של מיקרוסופט. מהלך כזה היה מכה קשה מאוד לגוגל שלא יכלה להרשות לעצמה לאבד את מוטורולה אחרי שהיא איבדה את הפטנטים של נורטל

יש פה חד משמעית מלכוד גם לגוגל. מוטורולה היא יצרנית אנדרואיד מספר 3 בעולם (אחרי סמסונג ו HTC) יש להם כיום ובקנה, הרבה מאוד מכשירים שהולכים להתחרות ראש בראש עם כל הגדולות. מוטורולה כיום היא ממש לא נישה שלא מאיימת על המתחרות, כזאת שרק תייצר לגוגל מכשירי "נקסוס" שימכרו בכמויות קטנות. מוטורלה נמצאת בהתקדמות עצומה בתחום הסמארטפונים והכיוון שלה הוא למעלה. גוגל תצטרך להחליט מה עושים עם השאיפות של מוטורולה. מצד אחד יש לה פה הזדמנות לקבל ולייצר נתח שוק עצום של מכשירי אנדרואיד ויש להם הזדמנות לייצר חויית משמתמש "אייפוניסטית" מלאה, מה OS עד מכשיר הקצה. מצד שני, על טווח של זמן, זה ישנה את האסטרטגייה של שאר יצרניות האנדרואיד שיחפשו אלטרנטיבות נוספות לאנדרואיד (הן לא יהיו מוכנות לשים את כל הביצים החשובות בסל אחד).

הבעייה שאני רואה עכשיו היא שגוגל תצטרך להחליט ולבצע מדיניות חדשה עם מוטורולה. או שהם יקטינו אותה לנישת פרימיום "נקסוסית" של מכשירי אנדרואיד וימצאו תעסוקה\פרוייקטים אחרים לחבר'ה החדשים (קשה לי להאמין שנראה פה גל פיטורים) או שהם יתנו למוטורולה את הדחיפה הקלה הזאת שתקפיץ אותם קדימה לכיוונם של סמסונג ו HTC דבר שיאיים עליהם בצורה ממשית....לטעמי אם גוגל תיתן למוטורלה להתנהל כחטיבה נפרדת, עם "עזרה" קלה, עם גירסאות האנדרואיד החדשות שיגיעו אליהם קצת לפני האחרות הם יהיו בבעיה עם היצרניות האחרות....

סיפור-סיפור-סיפור זה.......אישית אין לי עדיין מושג איך לאכול את הדבר הזה. זה עוד לפני שדיברנו על הצד והתחושות של שאר החברות הגדולות פה (סמסונג, HTC, סוני אריקסון....) ועוד לפני שנכנסים לעומק העניין של כל נושא הפטנטים של מוטורולה שמגינים עכשיו לכאורה על היצרניות האחרות (לחשוב שפטנט של מוטורלה יציל את סמסונג בפני תביעה של אפל זה משהו שעד לפני שבוע היה נשמע הזוי לגמרי)

eg99
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2999

שליחה

עוד אפשרות היא להמשיך לתת לה להתנהל כחברת טלפונים עצמאית כמעט לגמרי, בבעלות מלאה.
כלומר - רק שלא תפסיד כסף.
ללא שום העדפה.
נכון - לביזנס הכולל שנקרא גוגל זה יעיק ברווחיות (באחוזים), אבל יאפשר להם לנהל את האסטרטגיה של כניסה לכל התחומים בלי הדאגות שהיו קודם.
זה גם יקנה להם הרבה פופולאריות בארה"ב - שוק מאוד חשוב, שיראה בהם פטריוטים, ויכול לשפר את האיום על המותג שנובע מדורסנות.
ערן

osherov
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android
תגובות: 15029

שליחה

ערן,
אני לא מכיר מקרה בעבר בו חברה רכשה חברה אחרת (בטח בסכום כזה) והמשיכה לתת לה להתנהל באופן עצמאי לגמרי בלי לתעדף אותה ובלי להתערב לה בהחלטות העסקיות. תחשוב רגע על מצב בו גוגל מפתחת גירסת אנרדואיד חדשה שמתוכננת לצאת עוד שלושה חודשים לשוק. האם גוגל תעלים במכוון את הגישה המוקדמת לגירסה הזאת מחטיבה אחרת של גוגל עצמה וזה על מנת לייצור שיויון הזדמנויות שווה עם יצרניות אחרות?! למרעית עין ניתן יהיה לעשות את זה בפעם-פעמיים הראשונות. מעבר לזה זה יהיה הזוי משהו. קח דוגמא נוספת, בפרסומת הראשונה של טאבלט ה XOOM של מוטורולה הייתה עקיצה קטנה וישירה למכשיר הטאבלט של סמסונג (7 אינצ'). אפילו העקיצה הקטנה הזאת, היום, היתה בעייתית מאוד לגוגל וזה בגין הזלזול הקטן הזה אל מול יצרנית האנדרואיד הגדולה בעולם שותפתה של גוגל.

זה מזכיר לי את הסיפור על קרן פלס ומירי מסיקה שהן כידוע חברות טובות מאוד. למי שלא יודע אז קרן כותבת חלק גדול מהשירים והלהיטים של מירי מסיקה. הבעייה והשאלה התמידית היא, האם קרן תתן למירי שיר אותו היא כתבה, גם כאשר היא מזהה שהוא הולך להיות להיט ענק, או שהיא תעדיף לקחת ולשיר אותו בעצמה?!

לעניינו, מוטורולה נמצאת כבר לא מעט זמן, על דרך של תחרות ישירה מול כל חברות הענק האחרות שהן בעלות בריתה של גוגל עצמה. אי שינוי מדיניות מצידה של גוגל תרחיק את בנות בריתה ממנה לכיוונים ולמערכות אחרות. על מנת להפוך את מטורולה לנישה לא מאיימת בעולם האנדרואיד, גוגל צריכה לבצע מהלך יזום ואולי לא רצוני, על מנת לשנות לגמרי את מדיניות מטורולה לפני הרכישה. אם המהלך הזה לא יתבצע ע"י גוגל, אז לטעמי אין לה סיכוי להמשיך ללכת בין הטיפות והיא תרטב מאוד בגשם הזה.
#!

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 73429
שם מלא: ערן

שליחה

[left]Google CEO: "I need an Android, can someone buy me Motorola?"
Employee: [few hours later] "Done."
-Great! Which device?
-Device??!?[/left]