פטיפון חדש - עזרה בבחירת דגם.

פורום המיועד לציוד אודיו וינטאג' על כל סוגיו וכן אודיו אנלוגי - פטיפונים, ויניל וטייפים
chalmh
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3331

שליחה

אופס, ברח לי ה-180 גרם.

תקליט 180 גרם לעומת תקליט קל יותר מאופיין בעובי התקליט. מעבר לתוספת האינרציה ויציבות הפלטה בזמן הסיבוב (זניח יחסית בפלטות כבדות מעבר ל-2 ק"ג) עובי התקליט מקנה לא אחידות פני שטח טובה יותר, דהיינו - פחות מעוות ויש לכך השפעה ישירה על אמפליטודת רזוננס הזרוע. העיוותים בתקליט יוצרים IMPACT על ה-CANTILEVER (המוט שעליו מודבקת המחט). האלסטיות של ה-CANTILEVER בעצם מעוררת תנודות בזרוע וגם משככת אותם בעקבות העיוותים בתקליט. בתקליט ישר יותר עירור התנודות חלש יותר.
תקליטים דקים יותר חשופים לעיוותים יותר משמעותיים אשר מחריפים את הבעיה.
הדפסות אודיופיליות קיצוניות נעשות אפילו על תקליטים במשקל 200 ואפילו יותר גרמים.

קיימים וינילים צבעוניים ומצויירים ואני לא בטוח שיש לכך השפעה ישירה על הצליל מלבד פיגמנטציה של הויניל. יהיו כאלו שיחלקו עלי. אני מעדיף באופן אישי ויניל שחור וקלסי.
חנן,

מערכת מנצחת תלוייה בטיב המחט ואפשר גם אפשר לחברה למחרשה.
תחי המחרשה !!!

Amesoeurs פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 13

שליחה

נפלא, תמיד שמח ללמוד, ובהחלט למדתי מהשרשור הזה.

תודה רבה, עזרת לי רבות.

עידן.

dragon
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 158

שליחה

180 גרם - תקליטים כבדים יותר מהמקובל, משמשים להדפסות "אודיופיליות" מיוחדות ואכן נשמעים טוב יותר מתקליטים "רגילים" (שמשקלם נע לרוב בין 120 ל-150 גרם). ניתן לשמוע את ההבדל גם בציוד פשוט.
ויניל צבעוני - דווקא גימיק נחמד מאד בעיניי. לא הורגש הבדל באיכות בינו לבין ויניל שחור.
תקליטי תמונה - גם כן רעיון יפה, וגם במקרה זה לא מצאתי הבדל לעומת תקליט שחור רגיל. לכן אם אתה אוהב את הרעיון - לך על זה.

Amesoeurs פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 13

שליחה

dragon כתב:180 גרם - תקליטים כבדים יותר מהמקובל, משמשים להדפסות "אודיופיליות" מיוחדות ואכן נשמעים טוב יותר מתקליטים "רגילים" (שמשקלם נע לרוב בין 120 ל-150 גרם). ניתן לשמוע את ההבדל גם בציוד פשוט.
ויניל צבעוני - דווקא גימיק נחמד מאד בעיניי. לא הורגש הבדל באיכות בינו לבין ויניל שחור.
תקליטי תמונה - גם כן רעיון יפה, וגם במקרה זה לא מצאתי הבדל לעומת תקליט שחור רגיל. לכן אם אתה אוהב את הרעיון - לך על זה.
...
תודה רבה, עזרת לי מאוד.

יש תקליטי תמונה מרשימים מאוד (מנקודת מבטו של אספן), שמח לשמוע שאין הבדל נשמע לאוזן.
לגבי ה-180 גרם, אני אתחיל לשים לב לעניין החל מהרכישה הבא שלי... :roll:

שוב תודה.

עידן.

roeek
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1349

שליחה

אני אישית מעדיף תמיד תקליט שחור רגיל מאשר תמונה/צבע.

יש תקליטים שיוצאים במהדורות אודיופיליות ושם הם עולים ל-180 גרם, הופכים לכפולים כך שלא יהיו יותר מ-3 שירים כל צד, ואף יש כאלה במהירות 45, הכל נעשה למען שיפור באיכות.
The Black Wax

truejoker
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5738

שליחה

chalmh כתב:. למזלי תוכנת עריכת הסאונד מאפשרת לי לבצע הרחבה דינמית סלקטיבית בעזרת גרף אופטימלי שאותו אני מגדיר תוך כדי האזנה והתוצאה פשוט שונה לחלוטין, "שמנה" ובעלת חיות. יש לי דוגמאות למכביר. ובויניל הבעיה חמורה שבעתיים בשל נקודת התחלה קשה יותר.
...
יום אחד אולי אני אצליח לדעת איך עושים כזה , דבר . יש לך אולי קישור למדריך פשוט לנושא ?

truejoker
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5738

שליחה

Amesoeurs כתב:האמת שלדעתי הבנתי...
כדי לא לפגוע באיכות - באזור ה-20 דקות לצד.
זרועות - גם אלומיניום יכול להשמע מצויין, היתרון של הקרבון הוא קלות החומר - תנודות באמפליטודה קטנה יותר ברזוננס.

השאלות הללו באמת רציניות (טוב נו, רק ה-2 הראשונות, אני אוותר על השלישית):

מה ההבדל בין תקליט רגיל לתקליט 180 גרם?
האם תקליט צבוע\מצוייר נשמע פחות טוב מתקליט שחור רגיל?

קראתי טענות על ירידת איכות בתקליטים שמודפסת עליהם תמונה\צבע וכו, לכן שאלתי את דעתך.
ולגבי ה-180 גרם, תמיד תהיתי מה הקטע.
...
התקלטים הצבועים היו יותר קוריוז של מהדורה מיוחדת , אין שום בעיה לצבוע וויניל , אל תשכח שוויניל וצבעים שניהם נעשים למעשה משאריות של נפט . הצביעה לא פוגמת בכלל בעומק של הגומות או ברוחב החריצים (שזה מה שמשנה את איכות התוצאה המוקלטת , חוץ מהקלטה מחו***נת )

chalmh
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3331

שליחה

truejoker,

תגיע אלי יום אחד ותקבל "שיעור פרטי" חינם.
:wink:
חנן,

מערכת מנצחת תלוייה בטיב המחט ואפשר גם אפשר לחברה למחרשה.
תחי המחרשה !!!

odedia
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 471

שליחה

יש לי את "מותחן" בגרסת תקליט תמונה ובגרסה של התקליט השחור הרגיל, אני בהחלט יכול להרגיש הבדל באיכות של הסאונד, תקליט התמונה הוא גימיק אספנים חביב ביותר אבל לא הייתי משתמש בו לשמיעה "איכותית".

Barry
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 298

תקליטי תמונה

שליחה

בהמשך לדיון על התקליטים הצבועים / מצויירים - יש להבדיל בין שני הסוגים.

תקליטים שהויניל בהם לא שחור אלא בצבע אחר (או תערובת צבעים) אכן לא אמורים להשמע פחות איכותי מתקליטים שחורים.
לעומת זאת - תקליטי תמונה זה בעצם הדבקה של 2 תקליטים שקופים דקים, כאשר באמצע ישנה תמונה. יש לי כמה תקליטי תמונה כאלו שלדעתי אינם נשמעים במיטבם, משום שכל ה"סנדביץ'" הזה גורם לתקליט לא להיות ישר לגמרי אלא להתעקם.
יש לי גם תקליט של הזמרת "שר" (כמו בתמונה) שבו הנייר עם התמונה אינו עגול כמו התקליט אלא גזור בהתאם לתווי גופה (החטובים) של הזמרת. 20 שנה אחרי רכישת התקליט, אני יכול להגיד שהוא ממש פגום, ונוצרה בו מן גבעה שהמחט מבקרת פעמיים בכל סיבוב. הכל בגלל העיוות שנגרם מהתמונה הלא סימטרית.
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור

nn
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 184

שליחה

אולי העיוות נגרם מזה שגם sher הזקנה :lol:

חזור אל “וינטאג' ואנלוגי”