טוב, קיבלתי את הטלויזיה אתמול. מיד חיברתי אותה לכבלים, לXtreamer ולXBox.
3 חיבורי HDMI. נכנסתי לאינטרנט ועברתי את 10 דקות השידרוג הנדרש. אחרי השדרוג נכנסתי לאינטרנט. נחמד. בדקתי את החנות של VIERA Connect, יש הרבה תכנים בחינם וקצת משחקים וכד'. יופי. נכנסתי ליוטיוב. מגיב מהר, נרשמתי לחשבון שלי וראיתי את כל התכנים שלי. אחלה, אבל את כל זה כבר היה לי דרך הXtreamer (רק בלי מסך שווה).
הושבתי את הבן לשחק באקס-בוקס. הוא לא ידע את נפשו מרוב אושר (הטלוויזיה הקודמת היתה CTR ישנה). "אבא, רואים הכל, לא ידעתי שיש פה עץ בכלל, סוף סוף אפשר לקרוא את הכתב" וכו', אבל כל טלוויזית HD היתה מעוררת את התגובה הזאת.
אחרי כן, הקרנתי סרט באיכות (Middle Man) SD , ושיחקתי עם הכיוונים עד שמצאתי את האידיאלי: True Cinema, True Motion - OFF. וככל שאני מכוונן אני מרגיש כאילו הכל מצופה בענן בלתי נראה. כאילו יש מסך דק של לבן על התמונה, בקושי מורגש, אבל לא הצלחתי לקבל את התמונה "לפנים".
עברתי לכבלים, שידור רגיל ואז הבחנתי:
זליגת אור לבן מהפינה הימנית תחתונה. עברתי למסך שחור של הסטרימר, שהוא שחור עם כתב לבן בצד שמאל, ואז אני רואה בבירור! כל הצד הימני, חזק למטה ונחלש כלפי מעלה, אור לבן שזולג על כרבע מרוחב המסך!
ניסיתי את כל ההגדרות. אפילו עשיתי RESET להגדרות. כלום. האור פורץ מהצד בעוצמה קבועה ושום דבר לא משנה אותו.
הייתי בשוק, כיביתי את הטלויזיה, הוצאתי את החשמל בתקווה שזאת איזה הפרעה אלקטרוסטטית כלשהי שצריך לפרק. הדלקתי ו-כלום. אותו דבר. זליגה נוראית. חשתי מרומה.
מה קורה פה? היום, אחרי יומיים שאני מסתכל נואש על המסך ואני רואה שהזליגה כבר פורצת מכל המסגרת. אני פשוט מרגיש ששלחו לי מסך פגום!! לא יודע, מישהו יכול לעזור לי פה? מה אתם חושבים? מכירים את התופעה בדגם הזה?