שאלה| הקלטת חומר מהטלוויזיה
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32985
לכל מחשב שגילו פחות מ-3-4 שנים יש כזה חיבור (PCI-Express x1 או גבוה יותר פנוי).
אם תכתוב מהו מה דגם לוח האם שלך אוכל לבדוק אם יש לו חיבור כזה.
אם תכתוב מהו מה דגם לוח האם שלך אוכל לבדוק אם יש לו חיבור כזה.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
-
oded050
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 31
יצרן: Biostar
דגם: P4M800-M7A
דגם: P4M800-M7A
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

ללוח האם שלך אין חיבור PCI Express.
תצטרך למצוא כרטיס טלוויזיה שיש לו חיבור PCI רגיל.
תצטרך למצוא כרטיס טלוויזיה שיש לו חיבור PCI רגיל.
-
oded050
-
- חבר שרק התחיל

שמע אני לא מבין בזה.. אתה יכול להציע לי כרטיס טלוויזיה שמקליט באיכות טובה (R5 לפחות) שכן יתמוך במחשב שלי?
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

כרטיסי PCI די קשה למצוא היום.
מה שהכי יכול להתאים לך זה ה-Hauppauge PVR150 הותיק והטוב (תנסה למצוא יד שנייה), שכולל בתוכו דחיסה בחומרה ל-MPEG2, דבר החשוב עבור מחשב כמו שלך, שאני מניח שיש בו מעבד יחסית ישן וחלש.
כרטיס טוב וזול שאפשר לשקול הוא ה-ComPro M1F. הוא איכותי וטוב, אבל לא כולל דחיסה בחומרה, שתיעשה ע"י הדרייבר שרץ על המחשב.
שקול גם שדרוג של המחשב שלך שהוא די ישן, ואז יהיה לך מבחר גדול יותר של כרטיסי טלוויזיה.
מה שהכי יכול להתאים לך זה ה-Hauppauge PVR150 הותיק והטוב (תנסה למצוא יד שנייה), שכולל בתוכו דחיסה בחומרה ל-MPEG2, דבר החשוב עבור מחשב כמו שלך, שאני מניח שיש בו מעבד יחסית ישן וחלש.
כרטיס טוב וזול שאפשר לשקול הוא ה-ComPro M1F. הוא איכותי וטוב, אבל לא כולל דחיסה בחומרה, שתיעשה ע"י הדרייבר שרץ על המחשב.
שקול גם שדרוג של המחשב שלך שהוא די ישן, ואז יהיה לך מבחר גדול יותר של כרטיסי טלוויזיה.
-
oded050
-
- חבר שרק התחיל

כשכתבת Hauppauge PVR150 התכוונת ל- Hauppauge WinTV-PVR150 MCE?
ואיך אני יכול לדעת מה האיכות ההקלטה של זה?
ואיך אני יכול לדעת מה האיכות ההקלטה של זה?
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

כן, זה אותו כרטיס, אבל מגיע ב-Bundle עם ערכת MCE IR מלאה (שלט, IR Blaster וכו). איכות ההקלטה מצויינת, בעיקר כשאתה מחבר אותו לממיר ב-S-Video האיכותי יותר מ-Composite.
שווה לך לחפש כרטיס כזה ביד שנייה, יחסוך לך כסף.
שווה לך לחפש כרטיס כזה ביד שנייה, יחסוך לך כסף.
-
oded050
-
- חבר שרק התחיל

אוקיי אבל בכל זאת איך אוכל לדעת מה איכות ההקלטה? (לראות תמונת איכות או לדעת את שם האיכות לדוגמא DVDRIP או R5 או HDRIP וכו'..)
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

איכות ההקלטה תהיה SDRIP.
-
oded050
-
- חבר שרק התחיל

אתה מנחש? או שהיה לך שימוש בכרטיס הזה ואתה יודע זאת בוודאות? או שקראת באתר מסויים?
אגב.. מזה איכות SDRIP? אולי אתה מתכוון BDRIP ?
אגב.. מזה איכות SDRIP? אולי אתה מתכוון BDRIP ?
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

לא מנחש. לא התכוונתי ל-BDRIP.
בהקלטות מערוצים 2 ו-10, אתה תקבל בערך את אותה איכות שאתה מקבל בהורדת סדרות ישראליות מהרשת. רמזור עונה 3, למשל.
בהקלטות מערוצים 2 ו-10, אתה תקבל בערך את אותה איכות שאתה מקבל בהורדת סדרות ישראליות מהרשת. רמזור עונה 3, למשל.
-
oded050
-
- חבר שרק התחיל

אחי זה איכות גרועה.. זה הרבה פחות יפה מ-DVDRIP וקל וחומר שזה הרבה פחות נקי מ-R5..
אני מחפש כרטיס שיתאים למחשב שלי שיקליט לי באיכות R5 או HDTV משהו כזה.. מבין?
ואגב.. כתבתי בגוגל SDRIP לא מצאתי עמוד אחד שכתוב בו את זה.. אין דבר כזה SDRIP..
אני מחפש כרטיס שיתאים למחשב שלי שיקליט לי באיכות R5 או HDTV משהו כזה.. מבין?
ואגב.. כתבתי בגוגל SDRIP לא מצאתי עמוד אחד שכתוב בו את זה.. אין דבר כזה SDRIP..
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

אבל זוהי איכות השידור של ערוצים 2 ו-10. לא תוכל לקבל איכות גבוהה יותר מהמקור...
אם אתה רוצה הקלטה באיכות גבוהה מערוצים כמו 503 או 505, תצטרך לרכוש כרטיס HD PVR, שהוא יקר יותר.
אם אתה רוצה הקלטה באיכות גבוהה מערוצים כמו 503 או 505, תצטרך לרכוש כרטיס HD PVR, שהוא יקר יותר.
-
oded050
-
- חבר שרק התחיל

אני די בטוח שערוץ 10 וערוץ 2 משתמשים באיכות DVDRIP..
בקיצור.. תודה על העזרה נראה לי אני יקנה את הכרטיס שהמלצת עליו.
מה שאני עדיין לא מבין זה למה אני לא מוצא כלום על האיכות SDRIP ברשת :/
תודה!
תודה!
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

ערוצים 2 ו-10 משתמשים בחומר שהוא אף איכותי יותר מ-DVDRIP (אם כי לא HD בכלל). הבעייה היא איכות השידור הסופית שלהם.
מי שמשדר חומר באיכות HD מדהימה הוא דווקא הערוץ הראשון ב-HD (ערוץ 511 בהוט ויס).
בוא נגיד שהקלטות מערוץ 2 ו-10 ייראו פחות או יותר כמו שאתה רואה את זה בשידור עצמו, וההקלטה דרך המחשב לא תגרום לתמונה להיות כבמטה קסם איכותית יותר. אין טעם לנסות לתייג את זה כ-DVDRIP או משהו אחר.
בכל מקרה, תתחדש!
מי שמשדר חומר באיכות HD מדהימה הוא דווקא הערוץ הראשון ב-HD (ערוץ 511 בהוט ויס).
בוא נגיד שהקלטות מערוץ 2 ו-10 ייראו פחות או יותר כמו שאתה רואה את זה בשידור עצמו, וההקלטה דרך המחשב לא תגרום לתמונה להיות כבמטה קסם איכותית יותר. אין טעם לנסות לתייג את זה כ-DVDRIP או משהו אחר.
בכל מקרה, תתחדש!
- NegativeIQ
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4485
כי אתה צודק, אין דבר כזה SDRIP, המונח המדוייק הוא PDTV - קיצור של Pure Digital Television. הכוונה היא להקלטה ישירות מהמקור הדיגיטלי (במקרה שלנו DVB-T) בלי המרה לאנלוגי וחזרה (מה שפוגע באיכות).oded050 כתב:אני די בטוח שערוץ 10 וערוץ 2 משתמשים באיכות DVDRIP..
תודה!...
אבל חוץ מזה פיקסיז צודק בכל מה שהוא אמר - זה בדיוק מאותה סיבה שלדוגמה כולם יגידו לך שזה רעיון רע מאוד להמיר קובץ MP3 לקובץ FLAC - זה נכון שפוטנציאלית השני הרבה יותר איכותי אבל ברגע שהמקור שלך הוא באיכות מסויימת, אתה לעולם לא תוכל ע"י המרת קידודים לקבל איכות טובה יותר. במקרה הטוב אתה תישאר עם האיכות המקורית. במקרה הגרוע האיכות תיפגע עוד יותר (שזה מה שקורה אם מנסים לדוגמה להמיר MP3 ל-AAC או להיפך).
באותו אופן גם בטלויזיה - הערוצים משודרים באיכות מסויימת. הדבר הכי טוב שאתה יכול לעשות זה להקליט את הסיגנל ולשמור אותו באותו פורמט שבו הוא שודר, ואז אתה תקבל את אותה איכות כמו המקור. אם תקודד אותו לפורמט אחר האיכות תרד. בכל מקרה לא יכול להיות שבהקלטה תהיה איכות יותר טובה מהאיכות שבה אתה צופה בזה חי בטלויזיה.
-
oded050
-
- חבר שרק התחיל

שמע הסתכלתי עכשיו בפרקים באינטרנט באיכות PDTV ואני יכול להגיד לך בפה מלא שזה לא האיכות שאנחנו רואים בערוץ 2 וערוץ 10.
יכול להיות שכמו שאמרת האיכות ירד בגלל החלפת הפורמט.. אבל בכל זאת, אני לא יכול לקבל קובץ AVI באיכות בדיוק כמו שבטלוויזיה?
כי איכות PDTV זה באמת על הפרצוף.. זה מזכיר לי את ה-TS בסרטים..
יכול להיות שכמו שאמרת האיכות ירד בגלל החלפת הפורמט.. אבל בכל זאת, אני לא יכול לקבל קובץ AVI באיכות בדיוק כמו שבטלוויזיה?
כי איכות PDTV זה באמת על הפרצוף.. זה מזכיר לי את ה-TS בסרטים..
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

ההקלטה עצמה, בפורמט MPEG2 (קובץ בסיומת MPG או WTV), לפני שאתה דוחס אותה ל-AVI, היא ממש באותה איכות כמו השידור.
החסרון - קבצים גדולים, באזור ה-2GB לשעה.
מצד שני, כוננים קשיחים גדולים ממש לא יקרים היום. למשל, מחירו של כונן 2TB כבר ירד אל מתחת ל-400 ש"ח.
מצד שני, כוננים קשיחים גדולים ממש לא יקרים היום. למשל, מחירו של כונן 2TB כבר ירד אל מתחת ל-400 ש"ח.
- NegativeIQ
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4485
למען האמת אצלנו בארץ השידורים הם בפורמט H.264 (ולא MPEG2) אז גודל הקובץ יהיה קצת קטן יותר (עבור אותה איכות, כי ה-codec איכותי יותר), ואם לא עושים שום המרה אלא שומרים את ה-Stream כמו שהוא מגיע, סיומת הקובץ תמיד תהיה TS.pixies כתב:ההקלטה עצמה, בפורמט MPEG2 (קובץ בסיומת MPG או WTV), לפני שאתה דוחס אותה ל-AVI, היא ממש באותה איכות כמו השידור.
מצד שני, כוננים קשיחים גדולים ממש לא יקרים היום. למשל, מחירו של כונן 2TB כבר ירד אל מתחת ל-400 ש"ח....
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

נכון, אם כי רק בהקלטה משידורי ה-DTT זה H.264, ואז גם סיומת הקובץ היא TS (או WTV כקונטיינר של TS במדיה סנטר של מיקרוסופט).
בהקלטה דרך חיבור S-Video ממיר של הוט או יס הכרטיס (או הדרייבר במקרה של כרטיס זול יותר) מבצע המרה לדיגיטלי ואז דחיסה ל-MPEG2.
כרטיסי ה-HD PVR היקרים יותר אכן דוחסים ל-H.264.
בהקלטה דרך חיבור S-Video ממיר של הוט או יס הכרטיס (או הדרייבר במקרה של כרטיס זול יותר) מבצע המרה לדיגיטלי ואז דחיסה ל-MPEG2.
כרטיסי ה-HD PVR היקרים יותר אכן דוחסים ל-H.264.