האם אוכל להינות ממוסיקה סטריאופונית במערכת קולנוע ביתי?
- beller
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 519
- שם מלא: beller
אציין למען הסדר הטוב ש"***" לא בא ממני. זאת מילה לגיטימית בשפה העברית, שמקורה בשפה הערבית, שנתיבה בן יהודה ז"ל הרבתה להשתמש בה בהקשרים שונים, שאני משתמש בשלשת גופי התקשורת בהם אני עובד בלי בעיה ושבעיניי, לא רק שזו צנזורה, אלא גם פוריטניות שלא לצורך. זאת לא מילה גסה, נעשה בה שימוש בקוטנטקסט נכון ואם באתר הזה יש צנזורה מכל סוג שהוא, שאינה קשורה במניעת דיבה או פגיעה בבטחון המדינה, או הכנסה פרסום סמוי על ידי בעלי אינטרס, אז זה חמור. מעניין מה עוד אי אפשר לכתוב? מה ייקרה למשל, אם אכתוב פוסט על מערכת הסאונד בעצרת הגאווה שתיערך בבאר שבע בשבוע הבא, של אגודת ההומואים, הלסביות, הבי והטראנס, אשר מעוררת סערה ציבורית מצד השרמנים בעיר? גם נטיות מיניות הן מילים גסות? או סיווגים פוליטיים? מה קורה אם אני כותב "שמעתי באסים עמוקים בעצרת של כהנא חי - מעניין איזה סאב היה להם?" או "עצרת האנרכסיטים הייתה מעניינת, בעיקר בגלל הטוויטר הענקי בו השתמשו?".
לצנזר את המילה ההיא, במדינה דמוקרטית, ממש לא לעניין. אנחנו בפאקינג 2011, לא במהפכה האירנית של שנות ה-70.
לצנזר את המילה ההיא, במדינה דמוקרטית, ממש לא לעניין. אנחנו בפאקינג 2011, לא במהפכה האירנית של שנות ה-70.
דני בלר
-
mdm
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 32
לבסוף רכשתי את הרמקול הזה
http://www.netoneto.co.il/pl_product~685~12~37.htm
ההחלטה באה לאחר האזנות מרובות בחנות.
כשאוכל לרכוש מגבר ק"ב ברמה,ארכוש איתו סאב מתאים.
רציתי כבר היום להתאים לו סאב על אף שלא חייב ,אבל הבנתי שהסאבים העכשוויים
אינם יכולים להתחבר למגבר שלי.
בזמנו הסאב היה מתחבר למגבר והרמקולים מחוברים לסאב.
בזמנו הסאב היה מתחבר למגבר והרמקולים מחוברים לסאב.
- epony
-
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10574
רמקול פנטסטי - תתחדש! 
האם יש לך יציאה ייעודית לסאב במגבר? כלומר, האם אתה יכול לחבר במקביל למגבר גם את זוג הרמקולים שקנית וגם סאב?
דרך אגב, גם היום זה אפשרי בסאבים רבים לשרשר את הרמקולים דרכם... מצד שני, אם אתה יכול לחבר את הסאב בכבל קואקס ליציאה ייעודית מסוג LFE במגבר זה עדיף לדעתי מלחבר את הסאב בכבל רמקולים ליציאות הסטריאו של הרמקולים הקדמיים ולשרשר דרכו את הרמקולים.
האם יש לך יציאה ייעודית לסאב במגבר? כלומר, האם אתה יכול לחבר במקביל למגבר גם את זוג הרמקולים שקנית וגם סאב?
דרך אגב, גם היום זה אפשרי בסאבים רבים לשרשר את הרמקולים דרכם... מצד שני, אם אתה יכול לחבר את הסאב בכבל קואקס ליציאה ייעודית מסוג LFE במגבר זה עדיף לדעתי מלחבר את הסאב בכבל רמקולים ליציאות הסטריאו של הרמקולים הקדמיים ולשרשר דרכו את הרמקולים.
-
mdm
-
- חבר שרק התחיל

תודה רבה!epony כתב:רמקול פנטסטי - תתחדש!
האם יש לך יציאה ייעודית לסאב במגבר? כלומר, האם אתה יכול לחבר במקביל למגבר גם את זוג הרמקולים שקנית וגם סאב?...
יש לי יציאה לעוד רמקולים
הבנתי שאת הסאבים של היום מחברים אחרת
ולא ע"י חוטים רגילים כמו של רמקולים.
- epony
-
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10574
כאמור, בסאבים רבים אפשר לחבר גם כמו שאתה רגיל (ליציאה הראשית של הרמקולים ולשרשר את הרמקולים החדשים שלך אליו) וגם ככה (לחבר את הסאב בנפרד עם כבל קואקסיאלי בעל עכבה של 75 אוהם) ואת הרמקולים בנפרד (עם כבל רמקולים רגיל ליציאות המסומנות L/R).
במגברים חדשים יותר מזה שלך, האופציה השניה מומלצת יותר מכיוון שאז הפרדת התדרים שהולכים רק לסאב מתבצעת במגבר, והסאב מקבל רק מה שהוא צריך לעבוד איתו. המגבר שלך כנראה לא מאפשר זאת (אין לו קרוסאובר פנימי שמפריד את התדרים הנמוכים שאמורים ללכת לסאב), ולכן מחברים אותו "כמו פעם" קודם לסאב, וכך כל התדרים מופנים לסאב, שמבצע את ההפרדה בעצמו ע"י הקרוסאובר המובנה בו, ומעביר את כל התדרים פרט לנמוכים ל-B&W 685 החדשים שלך...
מקווה שההסבר ברור...
במגברים חדשים יותר מזה שלך, האופציה השניה מומלצת יותר מכיוון שאז הפרדת התדרים שהולכים רק לסאב מתבצעת במגבר, והסאב מקבל רק מה שהוא צריך לעבוד איתו. המגבר שלך כנראה לא מאפשר זאת (אין לו קרוסאובר פנימי שמפריד את התדרים הנמוכים שאמורים ללכת לסאב), ולכן מחברים אותו "כמו פעם" קודם לסאב, וכך כל התדרים מופנים לסאב, שמבצע את ההפרדה בעצמו ע"י הקרוסאובר המובנה בו, ומעביר את כל התדרים פרט לנמוכים ל-B&W 685 החדשים שלך...
מקווה שההסבר ברור...
- beller
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 519
- שם מלא: beller
mdm
מה שקנית זה וואחד רמקול. לא נותר אלא לפרגן. תתחדש ותהנה מאוד מהמוסיקה שלך.
מה שקנית זה וואחד רמקול. לא נותר אלא לפרגן. תתחדש ותהנה מאוד מהמוסיקה שלך.
דני בלר
-
mdm
-
- חבר שרק התחיל

ברור בהחלט !epony כתב: במגברים חדשים יותר מזה שלך, האופציה השניה מומלצת יותר מכיוון שאז הפרדת התדרים שהולכים רק לסאב מתבצעת במגבר, והסאב מקבל רק מה שהוא צריך לעבוד איתו. המגבר שלך כנראה לא מאפשר זאת (אין לו קרוסאובר פנימי שמפריד את התדרים הנמוכים שאמורים ללכת לסאב), ולכן מחברים אותו "כמו פעם" קודם לסאב, וכך כל התדרים מופנים לסאב, שמבצע את ההפרדה בעצמו ע"י הקרוסאובר המובנה בו, ומעביר את כל התדרים פרט לנמוכים ל-B&W 685 החדשים שלך...
מקווה שההסבר ברור......
תודה רבה!
- ADICT
-
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 9621
דני אתה מוכר את הפח השכונתי שלך ?

-
mdm
-
- חבר שרק התחיל

מאחורי הרמקול ראיתי שני חיבורים (ז'א שני זוגות כמובן).
לשם מה?
זה כרגע לא רלוונטי לגבי?
חיברתי לתחתון
לשם מה?
זה כרגע לא רלוונטי לגבי?
חיברתי לתחתון
- Catskinner
-
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
זה נועד לביצוע Bi-Amp או Bi-Wiring.
אם תבחן טוב את החיבורים תראה שיש להם מגשרים. כשמפרידים את המגשרים זה מאפשר הזנת יחידית הבאס ברמקול בנפרד מיחידות המיד+טוויטר עם מגברים התומכים בזה. זה נקרא Bi-Amp ויש לשיטה זו חסידים לא מעטים.
השארת המגשרים מאפשרת שימוש בזוג כבלים נוסף, מה שנקרא Bi-Wiring. הדעה הרווחת היא שזה קשקוש אבל כמו בכל מצב שבו יש אנשים ודעות גם כאן תמצא מי שיטען שזה משפר את הצליל.
חפש בארכיון המאמרים ותמצא כתבות על הנושא.
אם תבחן טוב את החיבורים תראה שיש להם מגשרים. כשמפרידים את המגשרים זה מאפשר הזנת יחידית הבאס ברמקול בנפרד מיחידות המיד+טוויטר עם מגברים התומכים בזה. זה נקרא Bi-Amp ויש לשיטה זו חסידים לא מעטים.
השארת המגשרים מאפשרת שימוש בזוג כבלים נוסף, מה שנקרא Bi-Wiring. הדעה הרווחת היא שזה קשקוש אבל כמו בכל מצב שבו יש אנשים ודעות גם כאן תמצא מי שיטען שזה משפר את הצליל.
חפש בארכיון המאמרים ותמצא כתבות על הנושא.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
-
mdm
-
- חבר שרק התחיל

הבנתי ממך שמבחינתי אין מה לשנות מבחינת החיבורים במגבר סטריאו.
אם וכאשר אקנה רסיבר ק"ב התומך בזה, רק אז ,אולי זה יהיה רלוונטי, תלוי לאיזה חצר אשתייך.
הבנתי נכון?
אם וכאשר אקנה רסיבר ק"ב התומך בזה, רק אז ,אולי זה יהיה רלוונטי, תלוי לאיזה חצר אשתייך.
הבנתי נכון?
-
mdm
-
- חבר שרק התחיל

..
- Catskinner
-
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
יש גם מגברי סטיריאו התומכים ב Bi-Amp
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
- Sagims
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1386
בחירה מעולהmdm כתב:לבסוף רכשתי את הרמקול הזה
בזמנו הסאב היה מתחבר למגבר והרמקולים מחוברים לסאב....
יש לי את ה685 והם מתפקדים בסט כאחוריים ..אתה תהנה מהם ללא ספק
תתת
-
mdm
-
- חבר שרק התחיל

מדובר במגבר מאוד ישן HK PM 665Catskinner כתב:יש גם מגברי סטיריאו התומכים ב Bi-Amp...
יש לי עוד מגבר של ימהה AX-592 . הוא בעשר שנים חדש יותר מה HK
www2.yamaha.co.jp/manual/pdf/av/english/IntA/AX-592_e.pdf
אבל נראה לי שהמגברים שאתה מדבר עליהם אמורים להיות חדשים יותר.[/url]
- itay123
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 7446
ה-685 בהחלט רמקולים מפתיעים שניחנו בפירוט יוצא מן הכלל, ובהחלט שמיע ומורגש יותר מהסדרות 600 הקודמות, המיד רך יותר - אמנם יכולות הבאס בהשוואה נניח ל-602 (לא משנה סדרה 1-3) שהיה בהחלט "גדול ובעל משקל רב יותר"...ה-685 בעניין זה הוא מופנם יותר ובהחלט מצריך חיזוק של סאב קדמי...kiko11 כתב:בחירה מעולהmdm כתב:לבסוף רכשתי את הרמקול הזה
בזמנו הסאב היה מתחבר למגבר והרמקולים מחוברים לסאב....![]()
יש לי את ה685 והם מתפקדים בסט כאחוריים ..אתה תהנה מהם ללא ספק
תתת...
אבל סה"כ רמקולים מדפיים יוצאים מן הכלל....
גם לי הם היו בעבר כסט אחוריים...והם בהחלט סיפקו את התמורה לאגרה....
תתחדש
-
mdm
-
- חבר שרק התחיל

[/quote]
ה-685 בהחלט רמקולים מפתיעים שניחנו בפירוט יוצא מן הכלל, ובהחלט שמיע ומורגש יותר מהסדרות 600 הקודמות, המיד רך יותר - אמנם יכולות הבאס בהשוואה נניח ל-602 (לא משנה סדרה 1-3) שהיה בהחלט "גדול ובעל משקל רב יותר"...ה-685 בעניין זה הוא מופנם יותר ובהחלט מצריך חיזוק של סאב קדמי...
תתחדש
[/quote]
הרבה תודה!
הם נקנו כרגע כחצי סט על אף שאני מאוד נהנה גם כך.
שמעתי המון רמקולים בחנות ואף רמקול לא נתן כ'כ יפה ולא מתכתי את הגבוהים.
הרבה מהם הצליל היה נשבר כאשר חצוצרה (כמו של מיילס למשל) היתה עולה גבוה.
גם ההפרדה ממש מעולה.
עם סאב מתאים זה יהיה מושלם.
ה-685 בהחלט רמקולים מפתיעים שניחנו בפירוט יוצא מן הכלל, ובהחלט שמיע ומורגש יותר מהסדרות 600 הקודמות, המיד רך יותר - אמנם יכולות הבאס בהשוואה נניח ל-602 (לא משנה סדרה 1-3) שהיה בהחלט "גדול ובעל משקל רב יותר"...ה-685 בעניין זה הוא מופנם יותר ובהחלט מצריך חיזוק של סאב קדמי...
תתחדש
הרבה תודה!
הם נקנו כרגע כחצי סט על אף שאני מאוד נהנה גם כך.
שמעתי המון רמקולים בחנות ואף רמקול לא נתן כ'כ יפה ולא מתכתי את הגבוהים.
הרבה מהם הצליל היה נשבר כאשר חצוצרה (כמו של מיילס למשל) היתה עולה גבוה.
גם ההפרדה ממש מעולה.
עם סאב מתאים זה יהיה מושלם.
- ארז_וחני
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4949
חפש את המאמר על חיבור BI-AMP ובדוק האם אתה יכול לנסות את זה אצלך.
אמנם יש לך שני מגברים אבל צריך לשרשר אותם באופן מסוים כי המקור צריך להתחבר רק לאחד מהם.
ארז
אמנם יש לך שני מגברים אבל צריך לשרשר אותם באופן מסוים כי המקור צריך להתחבר רק לאחד מהם.
ארז
-
mdm
-
- חבר שרק התחיל

קראתי את המאמרארז_וחני כתב:חפש את המאמר על חיבור BI-AMP ובדוק האם אתה יכול לנסות את זה אצלך.
ארז...
לא נראה לי אפשרי מבחינתי כרגע. בטח לא עם שני מגברים שונים.
נראה עניין לא הכי הכרחי או כדאי,אלא אם יש לך מגבר מתאים.
- kingikra
-
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8141
איתי, זה לא חוכמה. אצלך גם לעציצים יש הגברהitay123 כתב:מאוד תלוי ביחידת הקדם שברסיבר...ומאוד תלוי לאיזה סטיראו אתה רגיל ומורגל...mdm כתב:או שחובב מוסיקה אמיתי צריך מגבר או לפחות רמקולים נפרדים.
מקווה שהובנתי נכון....![]()
מאוד תלוי גם מה התקציב![]()
ישנה שמועה שרסיברים עדכניים של ק"ב גם משובחים למוזיקה...
מניסיון רסיברים כאשר הם נמצאים במצב ה-PURE שלהם עדיין לא מתקרבים לסט פרה-פאואר או אינטגרייטד איכותי...![]()
אמנם יש לא מעט פרוססורים לק"ב עם שידוך הגברה מוזיקלית איכותית, יכולים להיות בהחלט מפתיעים ואף לתת מענה משובח ביותר במוזיקה, מה עוד שהכיול המתקדם שיש כיום בהחלט פותר הרבה מגבלות אקוסטיות כאשר הם קשורים לחלל/יכולות וביצועים...
אני למשל רואה עצמי 50/50 קולנוע ומוזיקה..אחרי לא מעט סטים של מוזיקה נטו...איכותיים (לא מעט הייאנד אמיתי), אני כיום עם פרוססור ק"ב ומגבר איכותי וזה נשמע לי עדיף הרבה על סטים איכותיים וייעודים נטו למוזיקה...כמובן הכל יחסי......