רק בעזרת אנשים שכמותך נקבל ציוד יותר טוב.
תמשיך לנבור

unsound_methods כתב:nirgen,
אפתח באזהרה הידועה לגבי פרסום פרמטרי כיול - כל מסך לגופו; כל INPUT לגופו; כל אחד משתמש בציוד אחר; בקיצור, אלה בהחלט מספרים שיכולים להתאים/לא להתאים למסך ולציוד שלך.
אפרט רק לגבי כניסת ה SVIDEO (מסך PWD8 ממיר 3100S), שזו דווקא הכניסה הקשה יותר לכיול בהעדר test patterns מספקים.
כרגע:
picture -15, brightness 0, color -5
gamma 2.5, black ext 0, input level 0, color temp COOL, no AGC
בנוסף, אני מפעיל peak limit לכל הכניסות.
כאמור, בהעדר מדיד אור, אני עדיין משחק עם הפרמטרים מדי פעם.
קח בחשבון, ששינויי פרמטרים כגון גמה וטמפ' צבע, יגררו שינוי בפרמטרים הבסיסיים....

unsound_methods כתב:הסיבה העיקרית לקונטרסט הנמוך איננה חשש מצריבה.
הבעיה העיקרית היא black level שמשתנה, ואובדן מוחלט של גוונים אפורים כאשר ה APL גבוה (crush to black כתבתי על זה בעבר). זה בלתי נסבל בעיניי. אני מעדיף להוריד טיפה peak brightness כדי לשמור על מלוא הפרטים.
התרגלתי לצפיה בקונטרסט יחסית נמוך; אני צופה בכמעט חושך (גם כשהיתה לי CRT) כך שזה לא ממש מפריע....

oferlaor כתב:unsound_methods,
אני חושב שאתה עושה טעות ומפרסם מספרים כאשר הם לא מבוססים על מדידות בכלל, מה שבעיקר יגרום לבלבול ולאו דווקא יעזור לאנשים במקרה הזה.
רק לדוגמא, אתה ממליץ על שימוש בטמפ' COOL בלי שמדדת וראית מה הערך האמיתי של זה...
חוץ מזה שימוש ב-PEAK LIMIT חוסם לך את ה-קונטרסט המקסימלי, מה שבהכרח יחשיך לך את המסך. זה כמובן עוזר בתחום חסימת הצריבה, אבל ה-PWD8 גם ככה מפעילה הגנות, כך ששימוש כזה רק גורם לתמונה פחות בוהקת....

eg99,eg99 כתב:unsound_methods,
התופעה של תזוזה "אחורה" ביציאה האנלוגית כשאתה "מעלה" את הערך בכניסה הדיגיטלית נקראת חוסר מונוטוניות.
זהו אחד הפרמטרים החשובים של ה DAC) D/A), שמושגים רק ברכיבים איכותיים.
אין לזה קשר מיידי לדיוק הקוונטיזציה. זה קורה כשעושים שימוש במספר תת-מרכיבים למימוש ה DAC (למשל שני סולמות נגדים). ה"קפיצה" מתת מערכת אחת לאחרת - למשל מ 15 (0F) ל 16 (10) גורמת לכך ש הסה"כ האנלוגי של תת המערכת הראשונה (הערך האנלוגי שמייצג הבייט התחתון) קטן מהערך הקטן ביותר של תת המערכת השניה.
דוגמה מספרית: נניח ש 0F אמור לתת 1.5V בדיוק של 0.06. בפועל עלול לתת 1.506, ו 10 יתן 1.504 במקום 1.6....

unsound_methods כתב:מתי crush to black מופיע:
נניח כיילתי לפי pluge (ב DVE NTSC 12-2), כיול מדויק של ה black level. אם, ב pattern הזה, אני מעלה את הקונטרסט, הכל טוב - רק ה gain עולה, ואז בהירות ה bars הולכת וגדלה (חוץ מ"הנקודות הסינגולריות" שמשפיעות על ה b.l. בטעות, נתעלם מהן).
נעבור ל pluge with white background (ב DVE NTSC 12-3), שבו ה APL הוא בערך 50% או קצת יותר (בערך חצי מהשטח הוא לבן מוחלט, השאר זה ה pluge) - עם אותו black level שכיילנו קודם. אם אני מגביר את הקונטרס מעל רמה מסוימת, ה bars של ה pluge פשוט נעלמים לגמרי (ולא, זו לא אשליה אופטית, מה שהרב חושבים. ה bars פשוט מתנוונים לשחור. אני מקפיד לבדוק בחושך מוחלט, ואם אינני רואה משהו אני מתקרב למרחק סמ' ספורים מהמסך לראות האם יש נצנוץ פיקסלים או לא). שים לב שה b.l מכויל נכון - בהתחלה חשבתי, אולי צריך להזיזו קצת, אבל משחק עם ה brightness לא עוזר לגלות את ה bars; להפך הוא רק מקלקל את הכיול המדויק של ה b.l שהשגתי קודם.
---------------------------CUT--------------------CUT---------------------------
ולכן, זו תופעת הלוואי המעצבנת ביותר ב PWD לדעתי - אם אני רוצה peak white חזק, אני משלם על זה באובדן פרטים.
לדעתי, אצלך ב PHD התופעה איננה מוגזמת כ"כ, בגלל תיקון ה"letterbox mode" ב service menu.
אבל אשמח אם תבדוק זאת....

unsound_methods כתב:eugbuber,
כרגיל תודה.
אנא אשר אם הבנתי נכון:
ב pluge with white backgound אתה מצליח לראות את ה bars, בכל רמת קונטרסט?
(ללא תלות במצב הגדרת letterbox mode)....

כבר האשמתי אותו, אבל לצערי זה קורה גם בכניסת ה VGA עבור ה HTPC...כן - גם ללא תלות בכל פרמטר אחר.
אולי מי שאשם זה הDVD שלך?...