מתי פתחת את מכסה הרסיוור לאחרונה ?

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
9000es
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 13208
נתן תודות: 595 פעמים
קיבל תודות: 484 פעמים

שליחה #21 

רוניקינג כתב:
Netstat כתב:
רוניקינג כתב:ADICT

מה שבטוח זה שבשום אופן שלא תעיז לנקות בעזרת קומפרסור.

כמות הלחות שיש באוויר מקומפרסור היא גבוהה מאוד וייגרם נזק לרסיבר.

(b)
...
למה לא בקומפרסור ? - כל מעבדות המחשבים והאלקטרוניקה משתמשות בו .
...
סביר להניח שבמעבדה יש לקומפרסור מלכודת מים ופילטר מתאים על מנת שלא תגיע לחות
אם האוויר הדחוס.
אני מאמין שהקומפרסור שיש לADICT בעבודה הוא לא כזה.
(f) (f)
...
רוניקינג

במעבדות איכותיות יש חומר ניקוי מיוחד שנועד לניקוי רכיבים אלקטרונים .
לאחר הניקוי שהם עוברים הם נראים כמו שיצאו מהמפעל .

כמו שכתבת לא מומלץ להשתמש בקומפרסור לניקוי ציוד אלקטרוני .
אם במסכים מדובר........ אז הבחירה שלי היא "פלזמה"

Lior_M
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8128
נתן תודות: 418 פעמים
קיבל תודות: 473 פעמים

שליחה #22 

ADICT כתב:אז איך בדיוק אתם מנקים מאבק את הרכיבים הפנימיים
ואל תספרו לי שהוא מגן עליהם..... :roll:
...
לא מנקים.
אם היה צריך לנקות המכסה לא היה מוברג עם 718 ברגים ודבק מיוחד..
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי

ADICT פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9613
נתן תודות: 119 פעמים
קיבל תודות: 352 פעמים

שליחה #23 

למה?מספר הברגים קובע אם מותר לנקות או לא?
אם ככה ה83 היה מת מזמן מחוסר נשימה
לדעתי הדבק זה רק עניין של אחריות ותו לא..כדי שהחברות עצמן יוכלו לדעת אם המכשיר נפתח בזמן אחריות....
או אם לאוו....

Netstat
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 690
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 10 פעמים

כמות הברגים אינה קשורה

שליחה #24 

להאם או לא צריך לנקות ,יש לי רסיבר ישן של ימאה בן יותר מ10 שנים - יש לו 6 ברגים ואם לא הייתי
פותח ומנקה אותו סבירות גבוהה שלא היה עובד היום - כמויות האבק שמצאתי בתוכו היו מספיקות לשטיח עבה.
שימוש בקומפרסור 2 כ"ס הכי פשוט ניקה אותו והביא אותו למצב עבודה . אותו דבר עם מספר מחשבים .אם יש חשש ללחות ניתן לתת לו להתייבש או כמו שציינו פה לעבור עם מיבש שער . לי לא הייתה שום בעיה ולאחר החזרת הברגים הוכנס לחשמל והתחיל לנגן פרפקטו .

Shakedd
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 877
נתן תודות: 87 פעמים
קיבל תודות: 77 פעמים

שליחה #25 

אני כבר כמה פעמים ניקתי את המחשב עם קומפרסור, באמת יש באוויר מעט מים אם לא מקפידים על ניקוז.
את הריסבר לא הייתי מנקה, המחשב עבר ניקוי עם קופמרסור רק בחלקים שהם לא מוסכנים (צלעות קירור עמוסות אבק, מאוורים וסתם שטח מת במארז)

Star-Blazer
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1104
נתן תודות: 38 פעמים
קיבל תודות: 33 פעמים

שליחה #26 

יש לי רסיבר של ONKYO דגם 602. באחד הימים הילדים המקסימים שלי שפכו עליו מיץ פטל... כן האדום הדביק...
איך גיליתי? כשהפעלתי אותו הוא כתב בתצוגה PROTECTION או משהו כזה וכיבה את עצמו.... בדיקה מהירה של הסביבה הקרובה העלתה את החשש שזה קשור לנוזל... בדיקה מעמיקה גילתה את סוג הנוזל.... ויטמינצ'יק פטל.
בקיצור הרסיבר נפתח כלאחר כבוד ואכן נתגלה מיץ דביק על חלקי הרסיבר חלקו עדיין במצב נוזלי.
בוצע הטיפול הבא:
1. ייבוש הנוזל ע"י מייבש שיער
2. ניקוי שאריות הג'יפה על ידי אלכוהול רפואי.
ואז ... סגירת הרסיבר והפעלה... צפייה בסרטים, שמיעת מוסיקה וכל שאר הדברים...

ד"א אין שום בעיה לשים לוקטייט פעם נוספת על הברגים.

ufffnick
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 4879
נתן תודות: 146 פעמים
קיבל תודות: 516 פעמים

שליחה #27 

ד"א אין שום בעיה לשים לוקטייט פעם נוספת על הברגים.
...
(Y)
ניתן למצוא בכל טמבוריה הקרוב לביתך.
בסך הכל מדובר בדבק לנעילת הברגה, שימוש נכון ולפי ההוראות אפשר ליצור את אפקט ה-"קליק".

omz
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 434
נתן תודות: 132 פעמים
קיבל תודות: 52 פעמים

שליחה #28 

את כל המחשבים אצלי בבית אני מנקה עם שואב אבק מסוג KIRBY בעזרת יציאת האויר, שעושה עבודה נהדרת.

uris
סמל אישי של משתמש
מורעל האתר
מורעל האתר
תגובות: 6784
שם מלא: אורי שמאי
נתן תודות: 78 פעמים
קיבל תודות: 243 פעמים

שליחה #29 

בהמשך לשאלה הפותחת השרשור :

"אף פעם"! ולא מתכוון גם .... :wink:

רונן
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5684
נתן תודות: 1133 פעמים
קיבל תודות: 159 פעמים

שליחה #30 

omz כתב:את כל המחשבים אצלי בבית אני מנקה עם שואב אבק מסוג KIRBY בעזרת יציאת האויר, שעושה עבודה נהדרת.
...
נדמה לי שקירבי מאד אגרסיבי -או שאני טועה ?

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46353
נתן תודות: 1966 פעמים
קיבל תודות: 5074 פעמים

שליחה #31 

רונן,
אז מרחיקים קצת יותר רחוק את הפיה והלחץ יורד.

עבור ניקוי אבק ממוצרים אלקטרוניים, ישנו פתרון קצת יותר זול משואב אבק במחיר 5 ספרות או קומפרסור אשר מעיף גם מים. בחנויות של ציוד RC ותחביבים ניתן למצוא פחיות אויר דחוס אשר מיועדות בדיוק לזה. הפחיות הרגילות אשר נמכרות בחנויות מכילות גז דליק ולא מיועדות לשימוש מעל ציוד אלקטרוני.
מחיר פחית כזאת עומד על 20 ש"ח לערך ומספיק לשתיים עד שלושה פעולות ניקיון אינטנסיביות למכשיר בגודל רסיבר.

uris
סמל אישי של משתמש
מורעל האתר
מורעל האתר
תגובות: 6784
שם מלא: אורי שמאי
נתן תודות: 78 פעמים
קיבל תודות: 243 פעמים

שליחה #32 

ziv_r כתב:רונן,

עבור ניקוי אבק ממוצרים אלקטרוניים, ישנו פתרון קצת יותר זול משואב אבק במחיר 5 ספרות או קומפרסור אשר מעיף גם מים. בחנויות של ציוד RC ותחביבים ניתן למצוא פחיות אויר דחוס אשר מיועדות בדיוק לזה. הפחיות הרגילות אשר נמכרות בחנויות מכילות גז דליק ולא מיועדות לשימוש מעל ציוד אלקטרוני.
מחיר פחית כזאת עומד על 20 ש"ח לערך ומספיק לשתיים עד שלושה פעולות ניקיון אינטנסיביות למכשיר בגודל רסיבר.
...
מה זה "ציוד RC "?

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag

שליחה #33 

כל דבר שהוא על שלט (Remote Control). הכוונה לחנויות תחביבים של מכוניות ומטוסים על שלט רחוק.

omz
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 434
נתן תודות: 132 פעמים
קיבל תודות: 52 פעמים

שליחה #34 

אכן השואב KIRBY חזק אך לא עד כדי לגרום נזק לרכיבים (לדעתי). ישנם שני סוויצ"ים שנבדלים ביניהם בהספק. אחד לצורך שאיבת אבק ושני (שפחות בהספקו) לצורך יניקת אויר ויציאתו לשק איסוף אבק כאשר זה מוסר ממקומו.
מקווה שהובנתי כראוי
ברסיוור שברשותי מסוג ONKYO 608 ישנו מאורר שמעביר דרכו יותר אויר ומן הסתם גם אבק כך שלא יזיק לו מידי פעם ניקוי יסודי.

tovtovtov
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 520
שם מלא: tovtovtov
נתן תודות: 53 פעמים
קיבל תודות: 13 פעמים

שליחה #35 

ziv_r כתב:רונן,

...
(Y) מסכים, פיתרון אלגנטי ונכון. רק חשוב לא להטות את הפחית כי אז עם האויר תצא לחות יש להעמיד את הפחית בניצב ולהשתמש בקשית (צינורית) כדי להגיע למקומות צדדיים.
LG 65CX
Receiver-Denon AVR-X4500
Speakers-SVS Ultra BS, Q Acoustics 3090, Morel SP-1
Sub-SVS SB2000

רונן
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5684
נתן תודות: 1133 פעמים
קיבל תודות: 159 פעמים

שליחה #36 

מבלי לעשות פרסומת , רק שתדעו שמוצרי Cyrus הינם אטומים ולא נראה לי שאבק חודר בכמויות מקבילות למוצרים עם אוורור ( ב Cyrus גוף המוצרים בנוי מסגסוגת כלשהי המהווה בין השאר גם כגוף קירור )

BlackTulip
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 120
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #37 

אני חייב לציין שאחרי בערך 10 שנים שאני מנקה מחשבים וחלקי מחשב כטכנאי (בדגש על כרטיסי מסך) קומפרסור ביתי ב 800 שקל עושה עבודה מצויינת.

נכון, יש לחות ואפילו רסס מים (יש פתרון בהמשך) שנפלט עם הקומפרסור אבל לרוב זה מזערי ולא משפיע בכלל בתנאי ש: 8O

אחרי הניקוי אין הצטברות אבק, שבבים, קרדיות, שנתקעת על המוליכים של השבבים בעלי המון רגלים או הגרסה החדשה יותר (כדורי הלחמה) מה שנקרא BGA - Ball Grid Array (שבמקרה הזה לא תראו בכלל)

אז נכון, כאשר מנקים את הגוף קירור של המעבד - אין יותר מידי חשש, אבל כאשר עוברים ללוח אם או כרטיסים, רצוי מאוד לפרק אותו ולהעיף את האבק בכיוון שלא אל מתחת לשבבים או סוקטים למיניהם.

אם היה קצת רסס הוא יתאדה מאוד מהר.

מה שלא מומלץ בכלל אפילו הם התרססים במיכל לחץ, לרוב אלו מיכלים של אוויר דחוס ופרופלנט מסוג שהוא - כלומר עוד איזה גז,כאשר מנקים איתו מה שיוצא בפועל זה אוויר ועוד נוזל שמתאדה מהר והם יוצאים בטמפרטורה מאוד נמוכה ומייד מעבים לחות על הכרטיסים או ממיסים את החומר האורגני באבק ואם יש שם קצת שומן (בבתים שמבשלים) הוא יהיה מוליך קצת וישבש לכם את המעגלים (הדוגמא הקיצונית - נסו לנקות מחשב שהיה במסעדה)
ואם נעבור למקרה יותר מוחשי ושכיח: המשחה התרמית מתנזלת ונכנסת מתחת לרכיבים.

אין ספק שניקוי תדיר של המגבר, מחשב או כל מוצר אלקטרוני עם גופי קירור חשופים יאריך את חיי המוצר שלכם.
מגברים מחשבים וכו מגיעים בקלות לטמפרטורות הקרובות ל 80 מעלות - קבלים אלקטרוליטים (במיוחד של ספקי כח והספק) בטמפרטורות האלו מתחילים לתסוס ולהעלות התנגדות ולאבד קיבול ובסופו של דבר למות.
הרבה פעמים כאשר קבלים מאבדים את יכולת הקיבול המכשיר נהיה רגיש יותר לעומסים (באסים במגברים, חיבור יואסבי במחשב רגיל או עומס של משחק או סרט) ואז הספק כח לא מצליח לשמור על רמת מתח תקינה והמכשיר מקבל פולסים של זרם ומתח משתנה - זמזום במגברים - ריסט במחשבים.
(נכון חלק מהקבלים היום יבשים SOLID - לא בספקי כח)

המלצה שלי - לקנות סט של מסנן ומפריד לחות ב180 שקל בחנויות כלים מקצועיות (אני קניתי בשזר בצפון) ולנקות ללא חשש.

ולמי שלא רוצה לעבוד קשה - לנקות עם קומפרסור בלי לפתוח - זה יעיף את רוב האבק -
לא מושלם - אבל עדיף מכלום.

אבל בכל מקרה לא לרסס עם המיכלים (6)

Omri617
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2291
נתן תודות: 209 פעמים
קיבל תודות: 89 פעמים

יש שואב אבק נייד

שליחה #38 

קניתי שואב אבק של Dyson חמוד קטן ונייד , קניתי אותו לאשתי מתנת יומהולדתה :) (+טיול לחו"ל)
שואב מעולה חוסך הרבה כאב ראש בבית במיוחד כשדברים קטנים נשפכים במקום להתחיל להביא את השואב הגדול ולחבר לחשמל
אני משתמש בו בניקוי המגברים שלי והוא שואב כל חלקיק אבק משם..

http://www.electroshop.co.il/product.asp?ProductID=6735

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag

שליחה #39 

omri617,
השואב המדובר מצריך מגע פיזי של המברשת על מנת להזיז את האבק ואז לשאוב אותו. זוהי פעולה הרבה יותר קשה מבחינת המשתמש ונותנת תוצאות פחות טובות ממפוח - מנסיון.

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”