אני חייב לציין שאחרי בערך 10 שנים שאני מנקה מחשבים וחלקי מחשב כטכנאי (בדגש על כרטיסי מסך) קומפרסור ביתי ב 800 שקל עושה עבודה מצויינת.
נכון, יש לחות ואפילו רסס מים (יש פתרון בהמשך) שנפלט עם הקומפרסור אבל לרוב זה מזערי ולא משפיע בכלל בתנאי ש:
אחרי הניקוי אין הצטברות אבק, שבבים, קרדיות, שנתקעת על המוליכים של השבבים בעלי המון רגלים או הגרסה החדשה יותר (כדורי הלחמה) מה שנקרא BGA - Ball Grid Array (שבמקרה הזה לא תראו בכלל)
אז נכון, כאשר מנקים את הגוף קירור של המעבד - אין יותר מידי חשש, אבל כאשר עוברים ללוח אם או כרטיסים, רצוי מאוד לפרק אותו ולהעיף את האבק בכיוון שלא אל מתחת לשבבים או סוקטים למיניהם.
אם היה קצת רסס הוא יתאדה מאוד מהר.
מה שלא מומלץ בכלל אפילו הם התרססים במיכל לחץ, לרוב אלו מיכלים של אוויר דחוס ופרופלנט מסוג שהוא - כלומר עוד איזה גז,כאשר מנקים איתו מה שיוצא בפועל זה אוויר ועוד נוזל שמתאדה מהר והם יוצאים בטמפרטורה מאוד נמוכה ומייד מעבים לחות על הכרטיסים או ממיסים את החומר האורגני באבק ואם יש שם קצת שומן (בבתים שמבשלים) הוא יהיה מוליך קצת וישבש לכם את המעגלים (הדוגמא הקיצונית - נסו לנקות מחשב שהיה במסעדה)
ואם נעבור למקרה יותר מוחשי ושכיח: המשחה התרמית מתנזלת ונכנסת מתחת לרכיבים.
אין ספק שניקוי תדיר של המגבר, מחשב או כל מוצר אלקטרוני עם גופי קירור חשופים יאריך את חיי המוצר שלכם.
מגברים מחשבים וכו מגיעים בקלות לטמפרטורות הקרובות ל 80 מעלות - קבלים אלקטרוליטים (במיוחד של ספקי כח והספק) בטמפרטורות האלו מתחילים לתסוס ולהעלות התנגדות ולאבד קיבול ובסופו של דבר למות.
הרבה פעמים כאשר קבלים מאבדים את יכולת הקיבול המכשיר נהיה רגיש יותר לעומסים (באסים במגברים, חיבור יואסבי במחשב רגיל או עומס של משחק או סרט) ואז הספק כח לא מצליח לשמור על רמת מתח תקינה והמכשיר מקבל פולסים של זרם ומתח משתנה - זמזום במגברים - ריסט במחשבים.
(נכון חלק מהקבלים היום יבשים SOLID - לא בספקי כח)
המלצה שלי - לקנות סט של מסנן ומפריד לחות ב180 שקל בחנויות כלים מקצועיות (אני קניתי בשזר בצפון) ולנקות ללא חשש.
ולמי שלא רוצה לעבוד קשה - לנקות עם קומפרסור בלי לפתוח - זה יעיף את רוב האבק -
לא מושלם - אבל עדיף מכלום.
אבל בכל מקרה לא לרסס עם המיכלים