תהיתם כמה זמן יעבור עד הפרוייקט הבא? מה אתם אומרים על המוצר הבא:

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 11720

שליחה

קבל:
http://en.wikipedia.org/wiki/555_timer_IC
אבל עדיין תצטרך מקלדת + תצוגה + ממסר למתג את המנוע.
זה מזכיר לי נשכחות... היה גם 556 שהכיל 2 555 במרז אחד....
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)

zylber
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 312

שליחה

למה?
פותנציומטר 100 קילואוהם וקבל 100 מיקרו פראד תקבל 10 שניות של פולס הדלקה
פשוט תווסת את הזמן בעזרת הנגד משתנה תצייר סקאלה וזהוא
עלות זניחה בנייה 10 דקות ותוסיף טרנזיסטור הספק ביציעה אמינות טובה מספיק לטחינת קפה.
בברכה

avshalog פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 448

שליחה

נראה לי שזה קצת גדול עלי. יש לי הרגשה שאני אחבר כזה למתח אני אקבל פיצוץ קטן, ריח של שרוף ומטחנה שלא עובדת...

Chura
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4777

שליחה

אם כך, תתחדש על הקולה !!
Configure Terminal
Write Erase
reload
(6)

avshalog פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

חבר'ה, נראה לי שהסתבכתי...

שליחה

למרות שעוד לא קיבלתי את החלק, ביומיים האחרונים אני מנסה לפענח איך הרכיב הזה עובד מהתיעוד המעפן והדל בשפה עילגת של הסינים...
מה שהצלחתי להבין שהטיימר הזה צריך "מתג" הפעלה חיצוני שהוא PNP INPUT (או NPN) וכמו שאתם מנחשים אין לי שמץ של מושג מה זה אומר חוץ מכמה שרטוטים של מעגלים עם טרנזיסטורים ומגברי שרת שראיתי באינטרנט...

למרות, שיכול להיות שאני סתם מסבך את עצמי ולמעשה יש מיתוג הפעלה שזה אומר לקצר עם מתג רגעי (קפיצי) בין ג'אמפר 4 של 12V (בשרטוט) לבין יציאה 2 - GATE
הפיקוד לRESET (שאני מניח שהוא עצירה של הטיימר) הוא לקצר בין 4 לבין 3 באותו אופן כמו בהפעלה.
אם יש מישהו שמבין בדברים האלה אשמח לקבל עזרה...
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור

dorso
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 389

שליחה

תסתכל בקובץ המצורף.
ברגע שתתן מתח 220 וולט בכניסה 9 ו 10
הטיימר יתחיל לפעול
יציאה A , מגע 7 ו 8 יסגר לפרק הזמן הרצוי ויפתח בסיומו עד להפסקת המתח במגע 9 ו 10.
יציאה B הפוכה כלומר , מגע 11 ו 12 ישאר פתוח לפרק הזמו הרצוי ובסיומו יסגר עד להפסקת המתח במגע 9 ו 10.

אתה לא צריך להשתמש בשאר הכניסות 2 ו 3 ויציאה 4 לגשש

בשביל לעבוד עם שני זמנים הכי פשוט לחבר את ההפעלה של מנוע המטחנה ליציאה A
ואת לחצן ההפעלה (מהפורטופילטר) לכניסת הPOWER של הטיימר
ולכוון זמן בטיימר בכל שינוי רצוי.

avshalog פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

dorso כתב:תסתכל בקובץ המצורף.
ברגע שתתן מתח 220 וולט בכניסה 9 ו 10
הטיימר יתחיל לפעול
יציאה A , מגע 7 ו 8 יסגר לפרק הזמן הרצוי ויפתח בסיומו עד להפסקת המתח במגע 9 ו 10.
יציאה B הפוכה כלומר , מגע 11 ו 12 ישאר פתוח לפרק הזמו הרצוי ובסיומו יסגר עד להפסקת המתח במגע 9 ו 10.

אתה לא צריך להשתמש בשאר הכניסות 2 ו 3 ויציאה 4 לגשש

בשביל לעבוד עם שני זמנים הכי פשוט לחבר את ההפעלה של מנוע המטחנה ליציאה A
ואת לחצן ההפעלה (מהפורטופילטר) לכניסת הPOWER של הטיימר
ולכוון זמן בטיימר בכל שינוי רצוי.
...
למרות שכפי שאמרתי אני לא ממש הצלחתי להבין איך הדבר הזה עובד אני סבור שאתה טועה מעט. המערכות האלה עובדות תחת מתח כל הזמן כי יש להם ממשק הפעלה דרכו ניתן לבצע הגדרות ולבחור את היציאה שמפעילים באותה פעם, לשנות את זמן הטיימר ועוד נתונים שונים. לכן הם לא עובדים אוטומטית כאשר מזינים להם מתח אלא יש להם מפסק התחלה ומפסק עצירת חירום (RESET). אני נתקלתי במוצר דומה מאוד של חברה אחרת ואני מצרף פה כתמונה קטע מ-MANUAL שלו שמראה חיבור של מפסק ככניסה וגם לעצירה (RESET) וגם מצאתי סרטון ביוטיוב שמראה מוצר דומה שגם הוא מחובר למתג הפעלה חיצוני

עדיין השאלה שלי עומדת בעינה - מה זה PNP / NPN INPUT...?

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה

שליחה

PNP או NPN הם סוגי טרנזיסטורים (אמרת שעשית קורס בקרה בטכניון לא? ... )
צומת (דיודה) היא PN וטרנזיסטור הוא 2 דיודות גב לגב. NPN או PNP יצביעו על כיוון הזרימה בטנזיסטור.
לגביך זה כנראה אומר שניתן להפעיל את הטיימר ע"י טנזיסטור במידה ואתה רוצה הפעלה שלו לא ידנית וזה כנראה דרך ה gate
אני לא מכיר את זה אבל נראה לי ש DORSO דווקא כן.
הוא אומר לך לחבר 220 ל 9 ו 10 ומפה לבחור NO שזה normally Open או NC שזה Normally Close

avshalog פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

דבוטאנט כתב:PNP או NPN הם סוגי טרנזיסטורים (אמרת שעשית קורס בקרה בטכניון לא? ... )
צומת (דיודה) היא PN וטרנזיסטור הוא 2 דיודות גב לגב. NPN או PNP יצביעו על כיוון הזרימה בטנזיסטור.
לגביך זה כנראה אומר שניתן להפעיל את הטיימר ע"י טנזיסטור במידה ואתה רוצה הפעלה שלו לא ידנית וזה כנראה דרך ה gate
אני לא מכיר את זה אבל נראה לי ש DORSO דווקא כן.
הוא אומר לך לחבר 220 ל 9 ו 10 ומפה לבחור NO שזה normally Open או NC שזה Normally Close
...
בקורס בקרה לא מזכירים לא טרנזיסטור, לא קבל ולא נגד. צמתי PN אני מכיר מתאים פוטו-וולטאים בקורס מקורות אור ולייזרים מתואר דוקא דוקא אבל לא בהקשר של מפסקים וכיווני זרם.

נראה לי שאין טעם לניחושים, יגיע החלק ונראה. בכל מקרה מצאתי גם את המוצר הזה:
שהוא נראה ממש זהה למה שאני קניתי גם במ ... ים נותנים.

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה

שליחה

כן, חכה שהוא יגיע, תחבר 220 ובדוק מה קורה ביציאות שלו

jalvan
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 221

מעוניין בפרוייקט דומה

שליחה

היי
אני גם מעוניין לעשות פרוייקט דומה להוסיף טיימר של 30-25 שניות לשוט ברנציליו סילביה לחבר אותו בין המפסק המשאבה והשסתום תלת כיווני וחשבתי על המפסק הזה
http://cgi.ebay.com/OMRON-Timer-relay-H ... 4cf71a83fa
omron h3y-4 60sec 220v
אבל אני קצת מרגיש אבוד עם כל הטרמינולוגיה של המפסקים וזקוק לעזרתכם האם המפסק הזה מתאים מבחינת הפעולה שלו? המתח וכד'?
תודה

avshalog פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

Re: מעוניין בפרוייקט דומה

שליחה

jalvan כתב:היי
אני גם מעוניין לעשות פרוייקט דומה להוסיף טיימר של 30-25 שניות לשוט ברנציליו סילביה לחבר אותו בין המפסק המשאבה והשסתום תלת כיווני וחשבתי על המפסק הזה
http://cgi.ebay.com/OMRON-Timer-relay-H ... 4cf71a83fa
omron h3y-4 60sec 220v
אבל אני קצת מרגיש אבוד עם כל הטרמינולוגיה של המפסקים וזקוק לעזרתכם האם המפסק הזה מתאים מבחינת הפעולה שלו? המתח וכד'?
תודה
...
ברוכים הבאים לעולמם העילג וחסר התיעוד של הסינים! (בדיוק השניה סיימתי לראות את התכנית של אהרוני וגידי גוב בסין...)
אז ככה, מבחינת המתח, זרם וכו' הרכיב הזה מתאים לך.
שים לב שיש לו 4 יציאות שלכל אחת מהם יש מצב תמיד פתוח\תמיד סגור. אתה מבחינתך צריך רק יציאה אחת שהיא במצב תמיד פתוח (ממה שאני מבין 4 היציאות זהות מבחינת הטיימר רק שניתן לחבר אליהן 4 מעגלים שונים)
מה שאני לא מצליח להבין מהרכיב הזה הוא איפה מתחבר אות הכניסה יתכן שזה עובד ישר כשהוא מקבל מתח (למרות שלא נראה לי סביר)
אני מצרף קישור לדף SPEC אולי מישהו יבין יותר ממני...
http://www.ia.omron.com/data_pdf/data_s ... _csm92.pdf

jalvan
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

היי avshalog

שליחה

אני חושב שהמתח מהמקור נכנס בין 13 ל 14 מה שאני לא בטוח זה אם אני מבין נכון את דרך הפעולה של המתג הזה

(לפי התרשים) בעיקרון אני מחפש מתג שברגע שלוחצים על המפסק (חליטה של הסילביה) הוא nc כלומר מחובר ואחרי שלושים שניות הוא מנתק את הזרם ומתאפס רק כאשר סוגרים את המפסק הבעיה היא שיש המון סוגי מפסקים כאלה שנותנים השהיה לפני הדלקה אחרי הדלקה פולסים של כיבוי הדלקה בתוך זמן קצוב ועוד סוגים רבים וכבר אני מבולבל מכל השמות ולא בטוח שהמפסק הזה הוא מה שאני צריך
דרך אגב אולי יעניין אות המוד שלי של הוספת התראה לגובה המים לסילביה פירסמתי אותו ב coffeegeek אבל לא כל כך התיחסו :| אליו והמודר הקטן שבפנים זקוק לכמה פידבקים חיוביים :D
http://www.coffeegeek.com/forums/espres ... ods/533234

jalvan
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

אחרי עוד קצת קריאה יתכן שאני צריך את המודל הזה

שליחה

http://www.omron247.com/doc/pdfcatal.ns ... YN0302.pdf
שיש לו מצב interval וניתן לחבר לו מפסק חיצוני (תעיפו מבט בתרשים) אבל עולה הרבה יותר
טוב אני אחכה לדעתכם המיקצועית
תודה

avshalog פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

Re: היי avshalog

שליחה

jalvan כתב:אני חושב שהמתח מהמקור נכנס בין 13 ל 14 מה שאני לא בטוח זה אם אני מבין נכון את דרך הפעולה של המתג הזה

(לפי התרשים) בעיקרון אני מחפש מתג שברגע שלוחצים על המפסק (חליטה של הסילביה) הוא nc כלומר מחובר ואחרי שלושים שניות הוא מנתק את הזרם ומתאפס רק כאשר סוגרים את המפסק הבעיה היא שיש המון סוגי מפסקים כאלה שנותנים השהיה לפני הדלקה אחרי הדלקה פולסים של כיבוי הדלקה בתוך זמן קצוב ועוד סוגים רבים וכבר אני מבולבל מכל השמות ולא בטוח שהמפסק הזה הוא מה שאני צריך
דרך אגב אולי יעניין אות המוד שלי של הוספת התראה לגובה המים לסילביה פירסמתי אותו ב coffeegeek אבל לא כל כך התיחסו :| אליו והמודר הקטן שבפנים זקוק לכמה פידבקים חיוביים :D
http://www.coffeegeek.com/forums/espres ... ods/533234
...
אני מבין את הבעיה שלך, בטיימר שאני קניתי יש כניסה (GATE) שברגע שמזינים אותה במתח (0 או 12 תלוי בהגדרות) הטיימר מתחיל לספור והטיימר עצמו מוזן במתח כל הזמן. יש לי הרגשה שהטיימר שאתה הזמנת עובד בדיוק כמו בחדר מדרגות - ברגע שיתחבר למתח הכניסה מתג רגעי (קפיצי) עם מתח הוא למעשה מקפיץ את הממסר עם איזה קפיץ מכאני שחוזר על פי הזמן שהגדרת (למרות שבפועל אין כבר מתח על הטיימר). מציע שכשיגיע הרכיב תנסה לחבר את זה כמו שהמלצתי ותבדוק מה קורה ביציאות עם רב מודד או איזה גוף תאורה.
ועוד משהו, אם זה באמת כמו שאני חושב וזה כמו חדר מדרגות אז בזמן הלחיצה זה כבר מתחיל לעבוד אבל לא סופר אחורה כלומר שאם הלחיצה שלך תהיה ארוכה היא תתווסף לזמן שהוגדר.

לגבי מדיד המים, התפרצת לדלת פתוחה:
http://www.htcafe.co.il/vt141381.%D7%A1 ... 7%A6%D7%A3
למרות שאני חייב להחמיא לך על רמת הגימור הגבוהה, אצלי זה הרבה יותר חוראני עם המון איזולירבנד...

avshalog פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

עדכונים עדכונים!!!

שליחה

אז ככה, החלק הגיע בשבוע שעבר.
חיברתי לחשמל כמו שצריך, חיברתי לחשמל ו... הפחת קופץ. רואים גם שהמסך של המכשיר הזה נדלק לשניה לפני.
בדקתי כמה פעמים וזה חוזר על עצמו שוב ושוב.

מכיוון שכבר פינטזתי על מדידה מדוייקת של משקל המנה אז אילתרתי משהו זמני עד שאני אסיים את הדין והדברים שיש לי עם הסינים ששלחו לי את המוצר עד שישלחו לי אחד חדש.

מה שעשיתי זה לקחת את המשקלים החמודים האלה שמוכרים בדילאקסטרים ודומיו - משקל עד קילו ברזולוציה של 0.1 גרם עם מסך מואר, אפשרות לאיפוס (TARE) ועוד. חיברתי אותו למטחנה והדבקתי לו תושבת קטנה מעץ כדי שהידית תשב כמו שצריך וככה אני טוחן לתוך הידית וישר רואה את המשקל של הקפה בסלסלה. כמובן שלקראת סוף המנה צריך לעשות את זה לאט כי רואים את המשקל משתנה רק לאחר שכבר טחנת אבל עדיין, שדרוג נחמד.

מצרף תמונות להנאתכם.

jalvan
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

היי אבשלום
כן זאת הבעיה עם הסינים :cry: לפעמים יש אחלה מוצרים ולפעמים מוצרים ממש גרועים אי אפשר לדעת
בכל אופן תמשיך לדווח כיף לקרוא על המודים שלך - אהבתי במיוחד את הפקק שצף כאשר מגש המים מלא :)
אני חושב שמה ששנינו מחפשים זה מתג time interval או pulse דיגיטלי או אנלוגי או איך שקוראים לזה - אבל למצוא אחד עם תיעוד טוב, איכותי ושאפשר להבין בקלות איך לחבר ועדין במחיר שפוי זה קשה אם אמצא משהו שאני בטוח לגביו אני אודיע

avshalog פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

jalvan כתב:היי אבשלום
כן זאת הבעיה עם הסינים :cry: לפעמים יש אחלה מוצרים ולפעמים מוצרים ממש גרועים אי אפשר לדעת
בכל אופן תמשיך לדווח כיף לקרוא על המודים שלך - אהבתי במיוחד את הפקק שצף כאשר מגש המים מלא :)
אני חושב שמה ששנינו מחפשים זה מתג time interval או pulse דיגיטלי או אנלוגי או איך שקוראים לזה - אבל למצוא אחד עם תיעוד טוב, איכותי ושאפשר להבין בקלות איך לחבר ועדין במחיר שפוי זה קשה אם אמצא משהו שאני בטוח לגביו אני אודיע
...
אני דוקא חושב שהמוצר שהזמנתי אמור להיות טוב ולתת מענה. אני בתכתובת איתם לגבי החלפה שלו, הם ביקשו תמונות של החיבור שלי לחשמל כדי לודא שחיברתי כמו שצריך. נעדכן אם יהיה במה.

avshalog פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

טוב, אז יצאתי אדיוט ברמה - אבל אני מקוה שאני אתקן את הרושם...

שליחה

מסתבר שהרכיב לא עבד כי חיברתי את ההארקה לא נכון מה שגרם לפחת לקפוץ. אני לא אפרט בדיוק מה עשיתי כי כבר ירדתי על עצמי מספיק ואני לא צריך שגם אתם תעשו את זה... :roll:

אז בואו ונתחיל:
הרכיב הגיע בחבילה קטנה עם הוראות באנגלית עילגת ועם מסגרת פלסטיק כדי לעגן אותו למארז.

כשהזמנתי את הרכיב הייתי בטוח מההגדרות באתר שמדובר ברכיב שניתן להזין לו שתי הגדרות לזמני הפעלה - A ו-B וניתן לבחור באיזה זמן להשתמש. הפעלת הרכיב היתה על ידי קיצור בין יציאת מתח 0 לבין יציאת GATE שמפעילה את הטיימר או ליציאת RESET שמאפסת את הטיימר ועוצרת את התהליך. התכוונתי להפעיל את שני המצבים הנ"ל על ידי מפסיק קפיצי דו מצבי.

כמובן שבפועל זה לא ממש עובד כמו שחשבתי. אז איך זה כן עובד?
אכן, ניתן להזין למכשיר שני זמנים אבל לא ניתן לבחור בינהם והם משמשים לפעולה אחרת. לרכיב יש שני מצבי פעולה: רציף ובדיד. במוד הבדיד ניתן להגדיר זמן אחד והוא יריץ אותו ואז יעצור את התהליך. במוד הרציף נדרש להזין שני זמנים שרצים ברצף אחד אחרי השני וכל אחד מהם מממסר מעגל שונה. למשל אם מדובר בפס יצור ויש מסוע שמוביל מיכלים ויש ברז שממלא אותם, אז זמן A יפעיל את המסוע לפרק זמן שיוביל את המיכל בדיוק מתחת לברז ופרק זמן B יפעיל את הברז לפרק זמן שמתאים בדיוק על מנת למלא את המיכל. וחוזר חלילה.
כל הבלה בלה הזה היה בשביל להבהיר שמה שאני יכול להשתמש בו לצרכי המטחנה הוא המוד הבדיד שמפעיל טחינה יחידה לפרק זמן מוגדר מראש.
איפה עוד הבנתי לא נכון? אני חשבתי שהטיימר מתחיל לספור רק ברגע שאני מקצר את המגעים כמו שהסברתי למעלה. בפועל מסתבר שהרכיב מתחיל לספור ישר שהוא מחובר למתח ואז מפסיק. אם אני עושה RESET אז הוא יתחיל שוב מחדש - כלומר, כל פעם שיש ניתוק מתח המטחנה תטחן מנה אחת (למשל בקפיצת מתח, הפסקת חשמל או אם אחבר לזה מפסק הפעלה וכיבוי).
כניסת הGATE שחשבתי שהיא זו שגורמת להפעלה למעשה משמשת לביצוע PAUSE כל זמן שהכניסה מוזנת. ברגע שהיא פתוחה שוב הטיימר ימשיך מהנקודה שבו הוא הפסיק.
סיכום ביניים - שתי בעיות:
1. הוא מתחיל לעבוד אוטומטי תחת מתח
2. אי אפשר לעצור אותו לגמרי (איפוס) באמצע טחינה אלא רק לעשות לו PAUSE וגם אז צריך להחזיק את המתג לחוץ כל הזמן.

ועכשיו נעבור לתמונות והסברים של מה עשיתי כדי לפתור את הבעיות. כמובן שהכל עוד פתוח לשינויים ואשמח לרעיונות נוספים.

avshalog פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

כמו שהסברתי קודם הייתי צריך להתמודד עם שתי בעיות: רכיב שמתחיל לעבוד אוטומטית וחוסר ביכולת לעצור את התהליך בלחיצה אחת.
הזכרתי שקניתי מפסק קפיצי דו מצבי על מנת להשתמש בו כדי למתג בין שתי הכניסות - מה שכמובן לא ניתן למימוש מהסיבות שהסברתי למעלה.
מה כן עשיתי? על מנת שהרכיב לא יתחיל לעבוד אוטומטית צריך להפעיל אז מצב PAUSE שזה מה שקורה שה-GATE מקוצר ל-0. בשביל זה פרקתי את המתג הקפיצי והוצאתי לו את אחד הקפיצים כלומר שהפכתי חלק אחד שלו לקפיצי וחלק שני לקבוע. כלומר עכשיו יש לו שלושה מצבים:
1. מיתוג קבוע למצב א'
2. מצב אמצע - אף אחד מהמעגלים לא ממותג.
3. מצב רגעי למיתוג ב'
איך זה פותר לי את הבעיות?
כאשר המטחנה לא בשימוש המפסק במצב 1 כך שגם אם יש קפיצת מתח, הפסקת חשמל או כל מקרה אחר - הרכיב במצב PAUSE ולכן לא יעבוד אוטומטית.
כאשר אני רוצה להפעיל את המטחנה לטחינה אוטומטית של מנה אני לוחץ לחיצה רגעית (קפיצית) למצב 3 שמפעיל את הטיימר וישר חוזר למצב 2.
אם תוך כדי טחינה אני רוצה לעצור אני פשוט מעביר את המפסק למצב 1 ושם הוא נשאר קבוע והטחינה עוצרת.
אם אני רוצה להמשיך מהנקודה שעצרתי אני מעביר למצב 2. אם אני רוצה להתחיל טחינה חדשה אני מקפיץ למצב 3 ואם אני רוצה לאפס בלי להתחיל טחינה אני פשוט לוחץ על מתג ה-RESET שקיים על הרכיב עצמו.
יכול להיות שבהסבר שלי זה נשמע נורא מסובך אבל בפועל זה מאוד פשוט ואינטואיטיבי ורוב השימוש הוא במצב 3 הקפיצי ומצב 1 הוא רק נצרת בטיחות מתי שנדרש.

ועכשיו תמונות:
המשך הפרוייקט - חיבור הטיימר למטחנה, סרטונים וכו' בהמשך השבוע...

חזור אל “מכונות קפה ידניות ומטחנות”