תגובות למאמר: השוואת קולים - Gene Cafe vs Quest M3

פורום תערובות קפה וקליה ביתית, איפה לקנות, איך להכין ואיך לקלות
כפיר_ש
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4726
נתן תודות: 260 פעמים
קיבל תודות: 559 פעמים

שליחה #21 

נמרוד זה בסדר, כל אחד מאיתנו רואה בהתאם להעדפותיו האישיות ...

אין ספק שלקווסט יש המון פוטנציאל ואני מפרגן על הנחישות להתמקצע בתהליך הקלייה אבל גם בחו"ל ניתן לראות שאנשים דיי מסתבכים איתו וגם אחרי המון זמן קשה להם לקבל ממנו קליות טובות ובעיקר חזרתיות.

בכל מקרה היה כיף להיפגש ולהכיר, תודה על האירוח המושקע (Y)

nimitzg
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
תגובות: 2060
נתן תודות: 460 פעמים
קיבל תודות: 239 פעמים

שליחה #22 

למכירה QUEST M3 במצב טוב.
אפשרות להחלפה בג'ין.
:wink:
"Cigars change thoughts into dreams."
(Victor Marie Hugo 1802-1885)

כפיר_ש
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #23 

אני דווקא מעדיף שתמשיך להתמקצע איתו ותוכיח לנו שטעינו :wink:

nimitzg
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה

שליחה #24 

כפיר_ש כתב:אני דווקא מעדיף שתמשיך להתמקצע איתו ותוכיח לנו שטעינו :wink:
...
האתגר הראשון יהיה לבנות תערובת טובה לאספרסו...עד היום רוב המשקאות שהכנתי היו
קפה הפוך לסוגיו ומדיי פעם (אם יש בורונדי או משהו טוב) אספרסו ולכן לא נדרשתי לשפר את האספרסו בקליה או בתערובת.

בינתיים אני ממשיך לחקור את הקווסט ונהנה מהתהליך.

כפיר_ש
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #25 

אני מציע להתחיל עם בסיס טוב ופשוט: ברזיל באיכות טובה או פלנטשיין.
תוסיף 10-15% קניה/ימן + כמות זהה של גואטמלה והשאר סומטרה.

קליה לתחילת פיצוץ שני, נראה לי שצריך חום מקסימלי בקווסט ואת המאוורר הייתי פותח חלש (נאמר 1) לכל אורך הדרך ומגביר אותו אחרי פיצוץ ראשון.

nimitzg
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה

שליחה #26 

כפיר_ש כתב:אני מציע להתחיל עם בסיס טוב ופשוט: ברזיל באיכות טובה או פלנטשיין.
תוסיף 10-15% קניה/ימן + כמות זהה של גואטמלה והשאר סומטרה.

קליה לתחילת פיצוץ שני, נראה לי שצריך חום מקסימלי בקווסט ואת המאוורר הייתי פותח חלש (נאמר 1) לכל אורך הדרך ומגביר אותו אחרי פיצוץ ראשון.
...
תוך כמה זמן אתה מגיע בג'ין ל200/210 מעלות (פיצוץ ראשון)?

tal_r
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 228
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 7 פעמים

שליחה #27 

דבוטאנט כתב:יפה (Y)
בעקבות המיני-מפגש והטעימות יש משלוח מטיוואן (ולא של ג'ין ... ) בדרך לבית שלי.

לדעתי הקפה מהקווסט לא נקלה טוב ומעבר לזה קפה צריך להיבדק לפחות 5 ימים אחרי הקלייה.
בג'ין יש חלון זמן של יומיים עד 4 ימים אחרי לשתות את הקפה ולקבל ממנו את המכסימום וזה לא נראה לי מספיק טוב.
...
עופר תתחדש... מסכים לגבי ה- 5 ימים, מאוד מעניין מה קרה אחרי 10 ימים שטעמו את התוצר של הג'ין...

בכל מקרה, 4 קולים מהסוג הזה בארץ זאת התחלה (Y) לשיתוף בנושא קליה "ידנית" עם שליטה מלאה
על התהליך...

מוטי ??? אתה צרכן קפה של עלית ?

doron_boogie
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 958
נתן תודות: 94 פעמים
קיבל תודות: 69 פעמים

שליחה #28 

עם כל אהבתי לג'ין, וכמה ששמחתי לקרוא שהוא לא אנדרדוג מוחלט, אני מסכים עם עופר וטל.
לפי הסקירה לא ניתן מספיק זמן לקליה של הקווסט והטעימות האחרונות נעשו לדעתי מוקדם מדי.
מעניין לשמוע אם נשאר לכם קצת קפה מהקווסט ואם טעמתם אותו 5-10 ימים מהקלייה.

כפיר_ש
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #29 

דורון הקפה של הקווסט לא נקלה טוב מספיק והיו לו טעמים אפוים וחמיצות לא נעימה שרק התחזקה עם הימים, לדעתי בכל מקרה לא היה יוצא משהו טוב יותר גם בעוד מספר ימים אלא להיפך.
צריך להרכיב פרופיל קליה אחר וכנראה להגביר קצת את החום ואולי פחות איוורור בשביל למנוע את האפיה.

נמרוד לגבי הפיצוץ הראשון בג'ין, הוא מגיע לרוב בסביבות 12 דקות ופיצוץ שני בסביבות 15 - 15.5 דקות.

moti_r פותח השרשור
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe
תגובות: 9712
נתן תודות: 216 פעמים
קיבל תודות: 679 פעמים

שליחה #30 

אני מצטער, ידידי, אני לא מוכן לקבל את נושא ההתיישנות הזה, היות ולפי הבדיקות של כפיר (עד 72 שעות לאחר הקליה, שיא הקפה לפי כל "ספר") הגוף השטוח של ה-Quest רק הלך והתעצמם. קשה לי להאמין שפתאום למחרת הוא היה נפלא... לדעתי דבוטאנט התלהב ממנו כי הוא נשמר מצויין מול ה-Gene שמתיישן מהר, ולכן הטקסט שלו מדבר על הפער ביניהם ולא על איכות הקפה באופן אבסולוטי. אם הוא היה משווה את הכוס מה-Quest ביום החמישי מול הכוס של ה-Gene ביום השני, ה-Gene היה מנצח בקלות.

גם אם הייתי משתכנע שלאחר 3 ימים הקפה מה-Quest הוא מעולה, או לפחות יותר טוב מהיום הראשון, לדעתי זה מאוד לא נוח בסביבה הביתית. אני אף פעם לא יודע כמה קפה אצטרך (אורחים / קריזות קפאין / ישן מחוץ לבית וכו') ובזמנים שבהם הייתי ממתין 3 ימים הייתי תמיד במחסור של קפה או שהייתי זורק חצאי הופרים לפח כי הם פגו תוקף. הרבה יותר פשוט ונוח מבחינתי לקלות ולשתות כבר למחרת (או בד"כ אחרי 6-8 שעות תוך שאני חצי סובל וחצי נהנה מטעם ה-CO2 שנשאר).

בהחלט יכול להיות שה-Quest הוא קולה נהדר ואנחנו לא הפעלנו אותו נכון. אבל גם זו אינדיקציה מצויינת ליתרון האוטומציה של ה-Gene.
אולי בהמשך נוכל לעשות שוב השוואה כזו (אולי הפעם עם מכשירי קליה נוספים) ונבחן את הנושא מחדש.
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #31 

כל הכבוד על הסקירה וההשוואה (Y)

עופר, תתחדש !
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

doron_boogie
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 958
נתן תודות: 94 פעמים
קיבל תודות: 69 פעמים

שליחה #32 

אכן, אם כל-כך קשה להפעיל את המכשיר לאחר כמה חודשי השתפשפות זהו חסרון רציני. אני קולה כל סופ"ש פעמיים לכל השבוע ולמרות שהקפה בסוף פחות עשיר אני עדיין נהנה ממנו ולא זורק - התפשרות קטנה מבחינתי.
אולי מכשירים בסגנון הקווסט יתאימו למישהו שמתכנן בעתיד להפוך את הקלייה למקצוע, או אנשים שרוצים מאד להבין לעומק את העניין ולהשקיע בכך זמן רב.

ועוד לא אמרתי, אבל באמת כל הכבוד על ההשקעה במאמר!!
מעניין וממצה (Y)
בסופו של דבר שכנעתם אותי, אך אני חייב להוסיף ש'לצערי'.. אולי באמת הג'ין הוא האידיאלי ביותר לסביבה הביתית, אבל יותר כיף לדעת שיש משהו נוסף לשאוף אליו, לא?

tal_r
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 228
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 7 פעמים

שליחה #33 

דורון,

אכן יש למה לשאוף :)

אגודת בעלי הקווסט בישראל למדה את ההשוואה שנעשתה ותמשיך לפעול לקידום נושא
הקליה בקווסט בישראל :lol:

וברצינות, יכול להיות שבאמת היתה פה "פשלה" בקליה בקווסט (סלח לי נמרוד) הרי תסכימו איתי
שגם אם ניקח מכונית מירוץ ונושיב בתוכה נהג בלתי מנוסה הוא לא יוכל למצות את פוטנציאל הרכב
ורכבים הרבה פחות טובים ממנו יעקפו אותו בסיבוב....

עניין הנוחות של קליה כל יום-יומיים-חמש הוא באמת דבר אישי ולדעתי הרבה יותר נוח לבצע
קליה פעם בשבוע או שבוע וחצי כאשר הפולים שומרים על טעמם בצורה מעולה לאורך זמן.

המשך קליה מהנה לכולםםםם ותודה ל- 3 המופלאים על ההשקעה ביצירת עוד ראש-בראש מאתגר.

nimitzg
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה

שליחה #34 

tal_r כתב:דורון,

אכן יש למה לשאוף :)

אגודת בעלי הקווסט בישראל למדה את ההשוואה שנעשתה ותמשיך לפעול לקידום נושא
הקליה בקווסט בישראל :lol:

וברצינות, יכול להיות שבאמת היתה פה "פשלה" בקליה בקווסט (סלח לי נמרוד) הרי תסכימו איתי
שגם אם ניקח מכונית מירוץ ונושיב בתוכה נהג בלתי מנוסה הוא לא יוכל למצות את פוטנציאל הרכב
ורכבים הרבה פחות טובים ממנו יעקפו אותו בסיבוב....

עניין הנוחות של קליה כל יום-יומיים-חמש הוא באמת דבר אישי ולדעתי הרבה יותר נוח לבצע
קליה פעם בשבוע או שבוע וחצי כאשר הפולים שומרים על טעמם בצורה מעולה לאורך זמן.

המשך קליה מהנה לכולםםםם ותודה ל- 3 המופלאים על ההשקעה ביצירת עוד ראש-בראש מאתגר.
...

אני רוצה להודות לחברי לאגודת הקווסט בישראל - טל. :D
בהמשך לדבריום שנאמרו, את הקווסט קניתי גם מתוך רצון להתמקצע.
אך למעשה רוב המשקאות שאני שותה ביום יום הם קפה הפוך ולכן טרם התעמקתי בקליות לאספרסו
(קפה הפוך מטשטש טעמים).
הקווסט לפחות מספק לי את הפלטפורמה.

אם ניקח דוגמא דומה לזו שנתן טל, אני מעדיף כרגע לרכב על רכב/אופנוע שטח להנאתי בשטחי הארץ
ועם הזמן אולי אנסה את הפריז דאקאר.

מבחינת עקומת הלמידה בקליה ייעודית לאספרסו אני רק בתחילת הדרך ואת כל מה שלמדתי למדתי רק מתוך כתבות ומסמכים ברשת (והם לא רבים לעומת קהיליית הג'ין בה אפשר לחלוק ולשתף)

זה אולי נשמע קצת כמו תירוצים אבל זו האמת לאמיתה.
ברור שמומחה לקליה או משתמש מנוסה יותר יוציא קליה טובה בהרבה מהקווסט. אבל אני בדרך....

טל - לידיעתך עד היום לא זרקתי אף קליה מהקווסט....זה נראה לי סוג של הצלחה. :wink:

שוב תודה רבה רבה למוטי כפיר ועופר על המפגש והתהליך עצמו שהיה מהנה מאוד.
...אני בטוח שהקולה מטאיוון טרם אמר את המילה האחרונה.

כפיר_ש
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #35 

אני ומניח שגם מוטי הגענו להשוואה עם הרבה ציפיות ולדעתי אין ספק שניתן יהיה לקבל ממנו קליות הרבה יותר טובות בעתיד.

נראה שצריך להתרגל מהבסיס לפי ההמלצות במדריך ואחר כך לעבוד בעיקר על פי האינטואיציה ולשלוט בתהליך בלי תכנונים גדולים, גרפים ושאר ירקות.

אחרי שהקליות תהיינה טובות וחזרתיות אפשר לחשוב על איך ניתן להפוך אותן למושלמות.

ואין צורך להפוך את ההשוואה להתנצחות איזה קולה טוב יותר, הקולים שונים לגמרי בגישה וזה טוב שיש מוצרים שמייצגים זאת וככה כל אחד יכול לבחור לפי העדפתו.

אגב טל, אתה צריך לטעום את הבריוש של נמרוד בכדי להבין שהוא לא אחד כזה שמפשל :wink:

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 11720
נתן תודות: 282 פעמים
קיבל תודות: 1130 פעמים

שליחה #36 

מה שאני הבנתי מציון זה יותר שבתי קלייה שקולים פולים לאספרסו עובדים עם תוף, מי שקולה לטחון או סתם קפה במסות כמו עלית עובד עם קולי אויר.
אין כלל קסם כזה של לחכות 3 ימים ואז הקפה אידאלי - זה תלוי בתערובת.
יש תערובות שצריך לחכות גם 10 ימים לפני טעימה (ואת זה אבגי אמר) אבל בקליית תוף ולא אויר.
אפשר להגיד שזה היה מבחן כמו אסקסו מול סילביה - באסקסו אתה שם קפה דוחס ומקבל אספרסו גם אם אתה לא יודע ממש מה המכונה עושה. בסילביה אם לא תבין מה אתה עושה (תבין טוב טוב טוב ) לא תקבל קפה טוב גם אחרי כמה חודשי ניסיון.
אבל מי שיודע לעבוד עם סילביה יוציא קפה יותר טוב מכל אסקסו גאג'ה או מה שלא יהיה.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)

nimitzg
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה

שליחה #37 

כפיר_ש כתב: נראה שצריך להתרגל מהבסיס לפי ההמלצות במדריך ואחר כך לעבוד בעיקר על פי האינטואיציה ולשלוט בתהליך בלי תכנונים גדולים, גרפים ושאר ירקות.
אחרי שהקליות תהיינה טובות וחזרתיות אפשר לחשוב על איך ניתן להפוך אותן למושלמות.
...
עד היום כל הקליות התבצעו בדיוק על פי המלצות המדריך למשתמש ובמבחן ה"הפוך" התוצאה בכוס היתה טובה.
נראה לי שהמלצות המדריך הן לא מספקות כדי להגיע לאספרסו טוב וצריך גם הבנה או קורס ביסודות הקליה
כי צבע הפולים והקשבה לפיצוצים מסתבר שאינם מספיקים.
נערך לאחרונה על ידי nimitzg ב 29/05/2011 14:31, נערך פעם 1 בסך הכל.

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 11720
נתן תודות: 282 פעמים
קיבל תודות: 1130 פעמים

שליחה #38 

moti_r כתב:ממש לא נכון.

בדיוק כמו סיפורי יציבות הטמפרטורה העילאית של מכונות עם דוד 6 ליטר שמתנגשים בקיר הפרקטיקה כשמשווים כוס קפה של חלק מהמכונות האלו מול הקפה של האלקטרה סמיאוטומטיקה, עם דוד 1.5 ליטר וטכנולוגיה משנות ה-70.
...
לא מדויק בכלל.
חוסר יציבות בטמפרטורה הוא חסרון בהגדרה בכל מכונה שקיימת - זה ממש ממש לא יתרון.
ספציפית לגבי הסמיאוטמטיקה - הראש שלה מבוסס על ראש של ברזיליה משנות ה 70 לקו המסחרי הזול.
יש בראש מעבר מים ב2 רשתות כדי לפזר את המים בצורה אחידה על העוגה ולכן אפשר להשיג קפה טוב יחסית בקלות - למרות שאין OPV ואין יציבות טמפרטורה טובה.
היא לא מוציאה קפה טוב בגלל שהיא לא יציבה אלא למרות שהיא לא יציבה.
הפכת את הלימון ללימונדה....
בקו המסחרי לא עושים את הטריק הזה כייש יציבות טמפרטורה ומשאבה רציפה אז הכח יציב ולא צריך טריקים.

באלקטרה T1 אין טריקים ולכן יהיה קשה יותר להוציא בה קפה טוב לעומת סמיאוטמטיקה - בריסטה מקצועי יאכל את הסמיאוטמיקה עם ה T1.

(התיישנות של קפה שנקלה באויר היא עובדה פרקטית בשטח ומדעית שהוסברה בדוקטורט שפורסם - זה מוכח ואין על זה וויכוח.)
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)

moti_r פותח השרשור
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe
תגובות: 9712
נתן תודות: 216 פעמים
קיבל תודות: 679 פעמים

שליחה #39 

איפה ראית שכתבתי שהסמיאוטומטיקה מייצרת קפה עילאי בגלל שאין לה יציבות טמפרטורה? זה לא כתוב בשום טקסט שלי.

כתבתי שכשמדברים איתי בתיאוריה מול פרקטיקה, אני מעדיף להתחיל מפרקטיקה ורק אח"כ לדבר תיאוריה.

בתיאוריה (שהפורום הזה מלא בה עד מעל לאוזניים) אפשר לטעון שבריסטה טוב יאכל עם ה-T1 את הסמיאוטומטיקה לארוחת בוקר. אבל עד כמה שזה אולי הגיוני, עד שלא בודקים - לא יודעים. ככה פשוט.

אגב תגיד, זה תופס גם לגבי סילביה עם PID מול סמיאוטומטיקה? כי לסילביה יש OPV, יש יציבות עם PID, יש בריסטה. יש הכל.
אבל בפרקטיקה, נשים אותך עם סילביה מול משתמש מתחיל עם סמיאוטומטיקה, ואני חושב שדי ברור שהוא יאכל את שניכם, יעשה גרעפס בטעם PID ועוד ישאר רעב.

אגב, לא רק הסילביה. גם הסופר דופר דומובר עומדת בצד במבוכה כשמשווים אותה מול הסמיאוטומטיקה (ואת זה לא רק אני אמרתי, אלא גם האור הגדול, מר שולמן). וגם הצ'ימבלי המפוארת שנצבת בגאווה בכל חנות קפה בארץ. וגם שם - שום סיכוי.

יש כאן איזשהו טרנד של קבלת החלטות לפי SPEC-ים, געגועים רומנטיים וקריאה בפורומים של חו"ל.
עם כל הכבוד להכל, אני מאמין קודם כל רק לבלוטות הטעם שלי. בדיוק, אגב, כמו שבסטריאו אני מקשיב רק לאוזניים שלי (ומיותר לציין שגם שם יש מאמיני וודו למכביר שישבעו שיש הבדלים בין כבלים, וגם כאלו שיספרו לך על Jitter ועוד כל מני שטויות כאלו וישבעו שיש הבדלים בין טרנספורטרים דיגיטליים, אבל יפלו במבחן המציאות).

לגבי הקפה המתיישן - אף אחד לא טען שזה לא נכון. אני בסה"כ אומר שזה לא חסרון כ"כ גדול בסביבה הביתית. כמובן שהייתי מעדיף שהקפה שלי יחזיק לשבועיים, אבל אם אני צריך לבחור בין איכות קליה לזמן טריות, אני הולך עם טעם הקפה שבכוס.

ובשורה התחתונה - אני חוזר על מה שאמרתי קודם - בהחלט יתכן שלא הפעלנו את הקולה נכון, למרות שלנמרוד יש נסיון של חצי שנה איתו והוא למד הרבה מפורומים בחו"ל. אני חושב שהקולה הזה כנראה לא כ"כ פשוט כמו שזה נראה (בדיוק כמו שהסילביה, עם בעיות יציבות הטמפ' שלה, היא לא מכונה פשוטה, אבל אם לומדים אותה אפשר להוציא קפה מעולה).

לכן, יהיה מעניין לטעום קפה שלך בעוד כחצי שנה, לאחר שתלמד ותתמקצע על הקולה.
שלא תבין אותי לא נכון - אני מאוד אשמח ללמוד שיש קולה טוב יותר מהג'ין ולהחליף אליו. אני ממשיך לחפש שדרוגים. תמיד.
אבל בינתיים לא טעמתי קולה כזה...
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -

nimitzg
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה

שליחה #40 

moti_r כתב:ובשורה התחתונה - אני חוזר על מה שאמרתי קודם - בהחלט יתכן שלא הפעלנו את הקולה נכון, למרות שלנמרוד יש נסיון של חצי שנה איתו והוא למד הרבה מפורומים בחו"ל.
...
לא מדויק מוטי...

את עיקר הלמידה שלי עשיתי על בסיס המסמכים הקיימים ועל ידי ניסוי וטעייה ולא על ידי פורומים בחו"ל כי אין רבים כאלה בנושא ה QUEST.
עד היום מטרת התהליך הייתה להוציא קליה טובה לקפה הפוך ולא לאספרסו.
מסתבר שזה לא מספיק טוב לאספרסו.

אני יכול לומר שאני יודע היום לתפעל את הקולה ברמה טכנית טובה אבל
עדיין לא הגעתי לכוס אספרסו מושלמת...למעשה הפעם היחידה שקליתי
לאספרסו הייתה אחת והיא לתערובת של סידאמו 90% ודג'ימה 10% והאספרסו היה טוב....לא יותר מזה.

יש לי עוד מה ללמוד בנושא בהחלט. ה QUEST הוא לא שגר ושכח.

שלח תגובה

חזור אל “תערובות קפה וקלייה ביתית”