אין ספק שלקווסט יש המון פוטנציאל ואני מפרגן על הנחישות להתמקצע בתהליך הקלייה אבל גם בחו"ל ניתן לראות שאנשים דיי מסתבכים איתו וגם אחרי המון זמן קשה להם לקבל ממנו קליות טובות ובעיקר חזרתיות.
בכל מקרה היה כיף להיפגש ולהכיר, תודה על האירוח המושקע

האתגר הראשון יהיה לבנות תערובת טובה לאספרסו...עד היום רוב המשקאות שהכנתי היוכפיר_ש כתב:אני דווקא מעדיף שתמשיך להתמקצע איתו ותוכיח לנו שטעינו...

תוך כמה זמן אתה מגיע בג'ין ל200/210 מעלות (פיצוץ ראשון)?כפיר_ש כתב:אני מציע להתחיל עם בסיס טוב ופשוט: ברזיל באיכות טובה או פלנטשיין.
תוסיף 10-15% קניה/ימן + כמות זהה של גואטמלה והשאר סומטרה.
קליה לתחילת פיצוץ שני, נראה לי שצריך חום מקסימלי בקווסט ואת המאוורר הייתי פותח חלש (נאמר 1) לכל אורך הדרך ומגביר אותו אחרי פיצוץ ראשון....
עופר תתחדש... מסכים לגבי ה- 5 ימים, מאוד מעניין מה קרה אחרי 10 ימים שטעמו את התוצר של הג'ין...דבוטאנט כתב:יפה![]()
בעקבות המיני-מפגש והטעימות יש משלוח מטיוואן (ולא של ג'ין ... ) בדרך לבית שלי.
לדעתי הקפה מהקווסט לא נקלה טוב ומעבר לזה קפה צריך להיבדק לפחות 5 ימים אחרי הקלייה.
בג'ין יש חלון זמן של יומיים עד 4 ימים אחרי לשתות את הקפה ולקבל ממנו את המכסימום וזה לא נראה לי מספיק טוב....

tal_r כתב:דורון,
אכן יש למה לשאוף![]()
אגודת בעלי הקווסט בישראל למדה את ההשוואה שנעשתה ותמשיך לפעול לקידום נושא
הקליה בקווסט בישראל![]()
וברצינות, יכול להיות שבאמת היתה פה "פשלה" בקליה בקווסט (סלח לי נמרוד) הרי תסכימו איתי
שגם אם ניקח מכונית מירוץ ונושיב בתוכה נהג בלתי מנוסה הוא לא יוכל למצות את פוטנציאל הרכב
ורכבים הרבה פחות טובים ממנו יעקפו אותו בסיבוב....
עניין הנוחות של קליה כל יום-יומיים-חמש הוא באמת דבר אישי ולדעתי הרבה יותר נוח לבצע
קליה פעם בשבוע או שבוע וחצי כאשר הפולים שומרים על טעמם בצורה מעולה לאורך זמן.
המשך קליה מהנה לכולםםםם ותודה ל- 3 המופלאים על ההשקעה ביצירת עוד ראש-בראש מאתגר....

עד היום כל הקליות התבצעו בדיוק על פי המלצות המדריך למשתמש ובמבחן ה"הפוך" התוצאה בכוס היתה טובה.כפיר_ש כתב: נראה שצריך להתרגל מהבסיס לפי ההמלצות במדריך ואחר כך לעבוד בעיקר על פי האינטואיציה ולשלוט בתהליך בלי תכנונים גדולים, גרפים ושאר ירקות.
אחרי שהקליות תהיינה טובות וחזרתיות אפשר לחשוב על איך ניתן להפוך אותן למושלמות....

לא מדויק בכלל.moti_r כתב:ממש לא נכון.
בדיוק כמו סיפורי יציבות הטמפרטורה העילאית של מכונות עם דוד 6 ליטר שמתנגשים בקיר הפרקטיקה כשמשווים כוס קפה של חלק מהמכונות האלו מול הקפה של האלקטרה סמיאוטומטיקה, עם דוד 1.5 ליטר וטכנולוגיה משנות ה-70....

לא מדויק מוטי...moti_r כתב:ובשורה התחתונה - אני חוזר על מה שאמרתי קודם - בהחלט יתכן שלא הפעלנו את הקולה נכון, למרות שלנמרוד יש נסיון של חצי שנה איתו והוא למד הרבה מפורומים בחו"ל....