שארפ משיקה את המסך הראשון ברזלוצית Super Hi-Vision - פי 16 מ-FHD :!:
- oferlaor
-
- מנהל

- תגובות: 78953
- שם מלא: עפר לאור
nirmv,
האמת שבפועל זה חצי (כלומר, 8 בפועל). אבל מה שעושים זה מורידים גם את הרזולוציה בפועל, כך שזה בערך 16 נקודות Sweetspots (בניגוד ל-7-9 בטכנולוגיה הנוכחית).
לגבי מיקום צופה, זה עדיין בחיתולים לא בגלל שהמיקום לא לעניין, אלא שפשוט אין מספיק יצרני מסכים ברזולוציות שנדרשות לזה. בתאכלס יש אחת כיום שעושה את זה (LG) ורק יצרנית אחת שהכריזה מוצר שכנראה ישיקו (טושיבה).
מה שצריך לעשות טכנית זה לגרום למקבצי Sweetspot שזזים לפי מיקום. טכנית זה בהחלט אפשרי, אם כי זה מסובך מאוד מתמטית וצריך מסך עם רזולוציה גבוהה ומערך עדשות מאוד מתוחכם. אחד הרעיונות שהעלו בזמנו הוא עדשות דינמיות (אקטיביות) שניתן יהיה לשנות אותן לפי זרם חשמלי. ראיתי כבר ניסיונות בתחום הזה, וזה יכול להיות פיתרון מדהים לצפיית תלת מימד ללא משקפיים, אבל זה עדיין 3-5 שנים מייצור לכל הפחות.
האמת שבפועל זה חצי (כלומר, 8 בפועל). אבל מה שעושים זה מורידים גם את הרזולוציה בפועל, כך שזה בערך 16 נקודות Sweetspots (בניגוד ל-7-9 בטכנולוגיה הנוכחית).
לגבי מיקום צופה, זה עדיין בחיתולים לא בגלל שהמיקום לא לעניין, אלא שפשוט אין מספיק יצרני מסכים ברזולוציות שנדרשות לזה. בתאכלס יש אחת כיום שעושה את זה (LG) ורק יצרנית אחת שהכריזה מוצר שכנראה ישיקו (טושיבה).
מה שצריך לעשות טכנית זה לגרום למקבצי Sweetspot שזזים לפי מיקום. טכנית זה בהחלט אפשרי, אם כי זה מסובך מאוד מתמטית וצריך מסך עם רזולוציה גבוהה ומערך עדשות מאוד מתוחכם. אחד הרעיונות שהעלו בזמנו הוא עדשות דינמיות (אקטיביות) שניתן יהיה לשנות אותן לפי זרם חשמלי. ראיתי כבר ניסיונות בתחום הזה, וזה יכול להיות פיתרון מדהים לצפיית תלת מימד ללא משקפיים, אבל זה עדיין 3-5 שנים מייצור לכל הפחות.
- kingikra
-
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8141
ברור לי שבמקרנים ובטלויזיות בגודל 100 + אינטש האיכות תורגש. כמה משמעותי זה יהיה בגדלים הסטנדרטים (42-60)?
- oferlaor
-
- מנהל

אין צורך בזה למסכי 2D למטרות קולנוע ביתי. כפי שצויין, הרזולוציה חשובה או בתלת מימד או עבור מסכים מקצועיים.
- kingikra
-
- חבר שלא מהעולם הזה

אוקיי
תודה
תודה
- agent__smith
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6317
דברתי על מקור כלשהוא שישדר תוכן כזה.MartinHSabag כתב:ממש לא חושב שהמגבלה היא בכח העיבוד. ה.cell tv של טושיבה עם 7 ליבות, יוכל לעשות את זה ללא בעיה מיוחדת, לדעתי.agent__smith כתב:טואוווב !!! למחשבים יקח שנתיים שלוש בקצב הנוכחי ליכולת עיבוד מידע כזה גדול, ידוע על עוד משהוא שיוכל לעבד כל כך הרבה מידע ?
הכוונה למדיה כלשהיא ?......
המקביל לDVD ולבלוריי.
מחשבים נכון להיום והכוונה לביתיים לא יכולים להריץ כזה סרט, כיוון שכל תמונה עצומה במימדים להריץ את זה 60FPS אפילו 24 מצריך רוחב פס שאין היום.
- blueye
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 130
עד אז נגיע לבית אבות אני לא מאמין שישראל תשדר ברזולציות כאלו זה נשמע הזוי
- kingikra
-
- חבר שלא מהעולם הזה

אני חייב לומר שקצב ההתקדמות הטכנולוגית בעולם בכלל וגם בישראל בפרט הוא אקפוננציאלי. כלומר ככל שמתקדמים יותר, ככה הדבר הבא מגיע בקצב מהיר יותר. גם שידורי HD עד לפני חמש שנים נראו רחוקים מאוד.blueye כתב:עד אז נגיע לבית אבות אני לא מאמין שישראל תשדר ברזולציות כאלו זה נשמע הזוי...
- JEXY
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 12241
יפה יפה...
האמת שגודל תמונה בסדר גודל כזה כבר נוסה בארצינו הקטנטונת...
תצוגה של VW 4 מסכים עם חיבור למחשב HDMI, פיצול תמונה וקבלת תמונה אחידה בכל ארבעת המסכים...
OK אז כן הרזולוציה לא הייתה 4K אבל לראות תמונה שנבנתה בפוטושופ במיוחד עבור זה, זה מדהים.
אגב רעיון דומה נוסה עם שלושה מסכים ושומר מסך HD... ויש גם 4 באחת מבתי חולים בארץ.
האמת שגודל תמונה בסדר גודל כזה כבר נוסה בארצינו הקטנטונת...
תצוגה של VW 4 מסכים עם חיבור למחשב HDMI, פיצול תמונה וקבלת תמונה אחידה בכל ארבעת המסכים...
OK אז כן הרזולוציה לא הייתה 4K אבל לראות תמונה שנבנתה בפוטושופ במיוחד עבור זה, זה מדהים.
אגב רעיון דומה נוסה עם שלושה מסכים ושומר מסך HD... ויש גם 4 באחת מבתי חולים בארץ.
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור
- agent__smith
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6317
המממ 3*FHD זה בערך 6MP גם 4*FHD זה 8MP רחוק מאוד מ33MP... 
יש לי מחשב משחקים מה זה עצבני !!!!
- saarpen
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 364
- שם מלא: saarpen
חחח...silver_poison כתב:האיחול היחיד שלנו הוא שעד 2020 ערוץ 10 ו-22 כבר ישדרו באיכות HD ועד 2030 או 2040 הטכנולוגיה הזאת תהיה רלוונטית אלינו...
עובדים על כולנו עם האיכות שידורים הגרועה הזו....
כמו עם מהירות האינטרנט...אבל זה כבר נושא אחר
- saarpen
-
- חבר פעיל מאוד

תעשיית הפורנו.....Huber כתב:מי מפיק/מצלם תוכן ברזולוציות שכאלו או מתכנן להפיק? מה יעזור טלוויזיות שכאלו ללא תוכן נתמך כמעט?...
עניין של זמן
- oferlaor
-
- מנהל

רזולוציית המסך תאפשר שימוש במספר סטרימים מקבילים, ויש הרבה שימושים כאלה. כאמור, יש המון משמעות לזה גם בעולם תלת המימד.
- saarpen
-
- חבר פעיל מאוד

איך זה תורם עופר לתלת מימד ? ובמה זה יהיה שונה מהמסכים הטובים של היום ?
וודא תמיד שמאחורי ענף הזית הדק שלך אתה מחזיק חרב חדה וגדולה. (הפרשנות שלי לרעיון שמאחורי סיכת המ"מ)
- CUPRA_FR
-
- חבר פעיל

- תגובות: 71
וואו מדהים פשוט,אני לא יכול לתאר לעצמי כזו רזולוצייה בכלל,פשוט בלתי יאומן....