kipikipod,
כרגע עדיין אין פתרון, למעט:
1. פשוט לא להשתמש בווידג'טים המסויימים של הלאנצ'ר שלא יודעים להציג עברית תקינה
2. לא לשים קיצורי דרך ישירות על אחד ממסכי הבית במידה והשם שלהם הוא בעברית. אלא פשוא להשתמש בווידג'טים אחרים כדי להציג אותם
אפשר לחיות עם זה בינתיים עד שהם ישחררו תיקון לזה כמו שהם הבטיחו
harari,
באפליקציית צילומי המסך שנקראת ShootMe ניתן לבצע את הצילום ע"י זיהוי קולי
כלומר אחרי שהשתמשתי בכל 10 האצבעות על המסך, הבאתי צעקה קטנה כדי שהמכשיר יצלם מייד! עובד ממש טוב וממש יפה. באנדרואיד כמעט הכל אפשרי
בדיוק קיבלתי מכשיר SGS S-I מפלאפון שעוד לא פתחתי...
אני שוקל למכור ולרכוש SII (הסיבה המרכזית היא שדרוג המצלמה והמסך).
אין לי בעיה עם אנגלית כל עוד יש תמיכה סבירה בSMS עברי ודואל...
האם המכשיר תומך באופן מלא בתדרי פלאפון עם SIM שלהם (שכרגע בS-I)?
יש דגם מסוים שעלי לרכוש לשם כך?
ואם כבר... מישהו מכיר קונה פוטנציאלי למכשיר SG-SI חדש לחלוטין עם אחריות (התקבל לפני ימים בודדים), עברית, שירות וכו' מפלאפון בארץ?
*****עריכה****
נא לפנות לפרטי ולא בשרשור הנ"ל
להשתמע,
גל
נערך לאחרונה על ידי galgo ב 23/05/2011 16:51, נערך פעם 1 בסך הכל.
harari
חבר מביא חבר
תגובות: 4030
שליחה
המכשיר הוא quad-band ככה שאין בעיה בחינת תדרים.
ולא נראה לי שתהיה לך בעיה למכור את המכשיר - פרסם אותו ביד2 וכאן בלוחות.
לכל מי שרכש מכשיר שהוא נעול (Sim lock). עכשיו יש מדריך ואפליקצייה במקרט שנקראת Galaxy S2 SIM Unlock שתמצא את הקודים לשיחרור הנעילה ה Sim הזאת (ברוב המכשירים, הפעולה הזאת של מציאת הקוד, לא יכלה להתבצע על ידנו ודרשה תשלום). הנה הקישור לאפליקצייה במרקט (להרצתה יש צורך במכשיר עם רוט): https://market.android.com/details?id=e ... unlockcode
רציתי להגיד קודם תודה רבה רבה על כל ה THREADS שפתחת בנושא ה SGS2, למדתי רבות מזה (גם פיזרתי לא מעט דולרים במסע רכישות )
אני מצטרף חדש לעולם האנדרואיד ומנסה ללמוד כמה שיותר לפני שהמכשיר שלי מגיע.
במסגרת המדריכים שאספת/כתבת אני לא רואה מדריך לגיבוי ושחזור (אולי פספסתי משהו). האם תוכל להוסיף לרשימה מדריך כזה?
מנסיון עבר בתחומים אחרים, קודם כל BACKUP ואז מתחילים לשחק...
-------------------------
שלומי
שלומי
Note3
3rd Rock from the Sun
osherov
גורו Android
תגובות: 15029
שליחה
scarbon,
לא פיספת, כי עדיין לא קיימת יכולת של גיבוי רום מלא למכשיר (מה שנקרא לפעמים גיבוי nand). בלי לבלבל יותר מידי, אני אומר שזה יקרה בקרוב אחרי שישוחרר ריקוברי חלופי למכשיר (בין היתר הרכיב הזה, הריקוברי, יאפשר לבצע גיבוי אימג' מלא לכל הרום). האופצייה הקיימת היום לגיבוי על ה SGSII, למי שצריך, היא בשימוש תוכנות גיבוי כגון ה Titanium Backup שעלייה כתבנו לא מעט בפורום. ראה לדוגמא שרשור הבא (אני, אגב, לא משתמש בה כמעט): http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... 40#1337740
רק לידיעה שאנשי הקשר שלך והאפליקציות שלך (בלי ה data) מגובות על שרתי גוגל (במידה ואפשרת את זה במכשיר)
harari,
אני לא יודע אם 10 אצבעות זה המקסימום או שזה מגבלה של האפליקצייה...אני אחזור אליך עם תשובה לשאלה הזאת
שלום לאריה
אני כרגע עובד עם מכשיר WM6.5 (סמסונג אומניה) ובכוונתי לרכוש עכשיו את ה SGS2 ועלו לי כמה שאלות.
1. כל המדריכים שמפורסמים כאן נראה שמיועדים לאנשים שכבר מכירים ועשו שינויים במערכת ההפעלה אנדרואיד. מה עושה מישהו שמכיר מצוין WM ואין לו מושג ירוק באנדרואיד. האם יש מדריכים מפורטים יותר לחסרי נסיון (באנדרואיד).
2. האם כדי לקבל עברית סבירה (ללא תפריטים – רק קריאה כתיבה) צריך לעשות ROOT ולהחליף את ה ROM ? אני מוכן לסבול (לפחות בהתחלה) שלא יהיה יישור לימין אבל חשוב שהעברית לא תהיה הפוכה.
3. האם קיימת סכנה שבזמן ביצוע ROOT או החלפת ה ROM המכשיר יהפוך ללבנה ? (סיכון שלקחתי כל פעם שהחלפתי ROM באומניה).
4. אני אהיה חייב להעביר את החומר שיש לי באומניה (ששם הוא בתוך הקובץ PIM.VOL) למכשיר החדש. אני צריך להעביר רק את אנשי הקשר (באנגלית) ואת הפגישות והארועים ביומן (בעברית). איך עושים את זה ?
5. האם ניתן לגבות בקלות את החומר הנ"ל מהמכשיר (באומניה השתמשתי בגיבוי של SPB שמגבה את כל החומר למעט הרום עצמו. זה הציל אותי כמה פעמים. לא ראיתי ב SPB אפליקציה כזו לאנדרויד).
אודה לך מקרב לב על תשובות.
יערי
osherov
גורו Android
תגובות: 15029
שליחה
יערי,
1. המדריכים לרוט על ה SGSII הם פשוטים יחסית ולא דורשים איזה הבנה גדולה באנדרואיד עצמו. אתה מתקין כמה תוכנות במחשב->מתקין את הדרייברים על המחשב->מחבר את המכשיר ב USB למחשב->מפעיל תוכנה אחת במחשב (Odin)->מכניס את המכשיר למצב מיוחד שנקרא Download Mode (לחיצה על מספר מקשים בזמן ההדלקה)->בוחר קובץ אותו הורדת מהרשת בתוכנה->לוחץ על צריבה->מחכה, מחכה, מחכה->כאשר המערכת שלך עולה אוטו' שוב->אתה מריץ אפליקצייה נוספת אותה הורדת מהרשת->לוחץ שם על כפתור הרוט->מחכה, מחכה, מחכה וזהו יש לך רוט למכשיר
שים לב שאין פה שום צורך בהבנה לגבי מה זה אנדרואיד, אלא סתאם אוסף של הוראות לא מסובוכת על מנת לבצע את הרוט. מי שירצה בעתיד, יוכל להיכנס לעולם הזה ולהבין לעומק מה תפקידה של כל פעולה במדריך הזה
2. העברית שאתה תקבל בלי לגעת או לשנות שום דבר במכשיר עצמו היא סבירה מאוד. מה שלא עובד טוב, אלה יישורי העברית (חלק מהטקסט ייושר לצד שמאל ולא לצד ימין) והמיקום של סימנים שאין להם כיווניות (כגון סימן שאלה? נקודה . פסיק , וכו) יוצגו בצד הלא נכון של המשפט. לדוגמה, אם תרשום "אני מגיע...." יירשם "...אני מגיע". אין בעייה לחיות במוד הזה, גם תקופה ארוכה ולראיה, נכון להיום, על ה SGSII שלי העדפתי לוותר על העברית המיושרת, בשביל להתקין גירסה רשמית מעודכת של סמסונג שמשפרת מאוד את זמן הסוללה, בעתיד הקרוב ניתן יהיה להתקין את יישורי העברית גם על הגירסה הזאת
3. סיכוי לזה הוא נמוך מאוד והסיבה היא אותו מוד שאני לא מפסיק לקשקש עליו ונקרא Download Mode. בלי קשר לכל מה שעושים, מה שלא מתקינים, מה שלא הורסים, תמיד אפשר לחזור למוד הזה ולצרוב גירסה תיקנית מחדש על המכשיר. השאלה היא האם יש מצב בו "נצליח" להרוס את המכשיר עד כדי נקודה בה לא ניתן יהיה להיכנס למוד ה Download. אני עדיין לא שמעתי על מישהו "שהצליח" לעשות את זה ולכן הסיכוי לכך הוא באמת לא גבוה (אני מדבר על מאות אנשים שכל אחד מהם כבר התקין אין ספור פעמים, גירסה על המכשיר שלו, אני לבדי כבר צרבתי באזור ה 8-9 פעמים גירסה על ה SGSII שלי וכל זה בשבוע ימים). למרות הכתוב כאן, מומלץ להבין מה עושים לפני שעושים פעולות של צריבת גירסה, מומלץ שהמכשיר יהיה טעון מספיק ומומלץ לא לנתק כבל USB במידה והוא מחובר
4. לא יודע, צריך לראות את ניתן להוציא את הנתונים האלה ממכשיר האומניה. לדוגמה אישתי דרך Bluetooth העבירה את כל אנשי הקשר שלה שם (רובם בעברית) ב 5 דקות, ממכשיר ה N97 למכשיר אנדרואיד שלה (נקסוס 1)
5. בקרוב מאוד, לכל מי שיעשה רוט על המכשיר שלו, יוכל לעשות גיבוי מלא 1 ל 1 לכל הרום שלו בלחיצת כפתור, גיבוי שכולל ה-כ-ל (משהו דומה לגיבוי Ghost על מחיצה במחשב). בנוסף לזה, יש תוכנות אחרות שמאפשרות לבצע גיבוי של נתונים מסויימים במכשיר ולכל זה כמובן צריך להזכיר שגוגל "מגבה" את כל אנשי הקשר שלך ואת האפליקציות שלך לענן. אגב, קח בחשבון שאת אנשי הקשר שלך אתה תוכל לערוך (להוסיף, להוריד, לשנות) מאפליקציית ג'ימייל במחשב שלך. כל שינוי שם יסתנכרן אוטו' למכשיר שלך
אריה
קודם כל, תודה רבה על התשובה המאד מפורטת שלך.
באם בעיית העברית פתורה, פחות או יותר, אז הכי חשוב לי זה להעביר את היומן מהאומניה ל SGS2. היומן חשוב לי יותר מאנשי הקשר. אני מקווה שאוכל להשתמש ביכולת של ה Unpack של ה SPB Backup להעביר את היומן לקבצי ICS ואת אנשי הקשר לקבצי Vcard וליבא אותם לSGS2.
(עשיתי עכשיו בדיקה - זה נראה סביר אבל בגלל שיש לי הרבה ארועים זהים זה יוצר קבצי ICS עם אותם שמות בעברית + מספר בסוגריים. לא יודע אין זה ייובא).
אני אצטרך גם להעביר את ה Notes . אלו קבלי Pwi בעברית. נראה לי שזה צריך להיות פשוט ?
האם יש לך או למישהו אחר עוד הערות או רעיונות על האפשרויות להעברת הדאטא ?
תודה.
יערי
harari
חבר מביא חבר
שליחה
למה שלא תסנכרן את היומן ואנשי הקשר לתוכנה צד שלישי כמו OUTLOOK או google calander ואח"כ תסנכרן עם הSGS2.
harari כתב:למה שלא תסנכרן את היומן ואנשי הקשר לתוכנה צד שלישי כמו OUTLOOK או google calander ואח"כ תסנכרן עם הSGS2.
...
רק המחשבה לחבר את האומניה שלי ל Active Sync מעוררת בי חלחלה. לקח לי הרבה שעות עבודה להיפטר מהנזקים שזה עשה בשעתו ליומן האלקטרוני שלי במכשיר.
האם אפשר לסנכרן מכשיר עם Windows Mobile מול ה Google calander ? או יותר נכון - לא אכפת לי לסנכרן אותו גם מול האאוטלוק אבל לא עם האקטיב סינכ.
harari
חבר מביא חבר
שליחה
לפי מה שקראתי אפשר לסנכרן אותו עם הכל - אבל רק בעזרת active sync.
אולי יש איזו תוכנה צד שלישי שאני לא מכיר...