איך מחברים רסיבר לרשת האינטרנט?

איך משהו עובד? למה זה ככה?
nir11
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3893

שליחה

אם היה אופציה כזו, שהטכנאי נניח מחבר לי את מחשב המדיה סנטר, ואחר כך כל המכשירים האחרים שאחבר לראוטר, יסתנכרנו אוטומטית על פי אותם ההגדרות, אז היה יכול להתאים לי.
...
יש לך את האופציה הזו. שיחבר את המדיה סנטר, ואחרי שהוא יילך - תנתק את הכבל מהמדיה סנטר -ותחבר אותו במקום זה לרסיבר.
99.99 אחוז שזה יעבוד.

bariko פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9327

שליחה

Catskinner
לא אוהב את התשלומים האלה מתחת לשולחן.
ואחר כך אם תהיה לי בעיה כלשהי, אז שוב אצטרך לחפש את אותו טכנאי ולשלם לו שוב?

אגב, אני לא חושב שכל הטכנאים, חייבים להיות מומחים גדולים. כמובן שאת העבודה שלהם הם יודעים לעשות, כי זו רוטינה, ובכל יום הם בטח עושים יותר מ10 התקנות של רשתות.
אבל כלל לא בטוח שהם יודעים להתעסק עם ההגדרות בציוד כמו רסיברים, סטרימרים וכ'.

nir11

גם אני חשבתי על האופציה הזו. אבל האם ברסיבר עצמו אין צורך להגדיר שום דבר? והאם את אותו הדבר אפשר לעשות גם עם הסטרימר ונגן הבלוריי?
אגב, כמה כניסות רשת יש בראוטרים האלה, למקרה שרוצים שהכול יהיה מחובר יחד?

nir11
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

בדרך כלל כל נקודת קצה שמתחברת לרשת מקונפגת באופן דיפולטיבי לקבל נתונים באופן אוטומטי (DHCP) ואז הכל עובד מייד.
זה נכון לגבי 99.99 אחוז מהמקרים שבהם אני נתקלתי ולכן סביר שזה נכון לגבי הרסיבר והנגן בלו ריי שלך.
בדרך כלל יש לראוטרים 4 יציאות, אבל אפשר לחבר סוויץ לאחת מהן וכך להרחיב בעצם בלי הגבלה.

bariko פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה

אז רגע אחד ניר, וסליחה שאני מקשה:
אם לראוטר יש אכן 4 יציאות, אז מדוע צריך לנתק את כבל המדיה סנטר, כפי שהצעת בתחילה?

לא שזה מאוד נחוץ לי, אבל אם אשאיר את המדיה סנטר, ובנוסף אחבר גם את הרסיבר, סטרימר ונגן הבלוריי- האם לא כל אחד מהם יקבל את אותו הקנפוג, או שבעצם כל מכשיר שיחובר ליציאה נפרדת יקבל הגדרות אחרות?

nir11
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

bariko כתב:אז רגע אחד ניר, וסליחה שאני מקשה:
אם לראוטר יש אכן 4 יציאות, אז מדוע צריך לנתק את כבל המדיה סנטר, כפי שהצעת בתחילה?

לא שזה מאוד נחוץ לי, אבל אם אשאיר את המדיה סנטר, ובנוסף אחבר גם את הרסיבר, סטרימר ונגן הבלוריי- האם לא כל אחד מהם יקבל את אותו הקנפוג, או שבעצם כל מכשיר שיחובר ליציאה נפרדת יקבל הגדרות אחרות?
...
הצעתי את זה כי אמרת שאתה לא רוצה לשים ראוטר :-)
אם תשים ראוטר, תוכל לחבר אליו את כל נקודות הקצה בעת ובעונה אחת, כמובן, כל אחת תקבל את ההגדרות שלה, לא תהיה שום התנגשות, והכל יעבוד.
זה הפתרון הפשוט, הנפוץ והמתבקש כמו שכבר רמזו לך. כל פתרון אחר, כולל מה שאני הצעתי לך, פחות אלגנטי בהרבה.
ברגע שיהיה לך ראוטר, הוא לא דורש שום תחזוקה והחיים שלך יהיו פשוטים. זו התקנה חד פעמית.

bariko פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה

אבל בהודעות האחרונות שלי, אני כבר כן מתייחס לאופציה של ראוטר :)

אז בוא נעשה רגע סדר :

טכנאי של הוט מגיע אליי הביתה. מתקין ראוטר בסלון ,מחבר אליו מדיה סנטר, מוודא שיש חיבור לאינטרנט, שלא משבש את החיבור למחשב שבחדר.
אחרי שהוא מסיים את עבודתו, אני מחבר לראוטר גם את המגבר, סטרימר ונגן בלוריי וזהו?
כולם מקבלים אוטומטית חיבור לאינטרנט, מבלי צורך שאתעסק עם ההגדרות של כל מכשיר בנפרד?

ועוד שאלה אחת- האם המחשב שבחדר יעבור גם הוא דרך הראוטר, או ששם יישאר המודם הנוכחי והוא יהיה מחובר לשם ישירות?

מצטער על ריבוי השאלות. בהתחלה לא חשבתי בכלל על האופציה של ראוטר, אבל כעת זה נראה לי באמת כאופציה הטובה ביותר.
אני רק רוצה לוודא שלא אסתבך יותר מדי, כי כאמור הטכנאי נותן תמיכה רק למחשבים, ולא לכל המכשירים האחרים...

nir11
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

מודם יש בבית רק אחד. הוא כרגע בחדר של המחשב, אני מבין.
תדמה את זה לחיבור חשמל. נניח שיש לך בבית רק שקע אחד (זה המודם). כל המכשירים חייבים להתחבר אליו, ולכן תשים עליו מפצל (זה הראוטר, להבנתי הוט מספקים מודם וראוטר בקופסה אחת). כרגע יש לך רק מחשב אחד, ולכן הוא מתחבר ישירות לשקע. אתה צריך לנתק אותו, לשים ראוטר (מפצל..), ואז לחבר לראוטר את כל המכשירים שמתחברים לחשמל ( זאת אומרת לרשת). זה אומר שצריך למשוך כבלי חשמל (רשת) מהסלון לחדר מחשב.
לחלופין, אתה יכול לבקש מהוט שישימו לך את המודם בסלון (בהנחה שיש לך בסלון שקע של הוט), אבל אז תצטרך לדאוג לכבל רשת בין החדר לסלון.

איך שלא תסובב את זה, אם אתה רוצה שכל המכשירים יחוברו לרשת, אתה צריך לדאוג לכבל רשת בין חדר המחשב לסלון.

לגבי המכשירים, ברגע שיהיה ראוטר, הם יתחברו דרכו באופן אוטומטי, ברובם המוחלט של המקרים.
אם אתה צריך הסברים נוספים, נראה לי שעדיף לתת אותם בטלפון, ואני אוכל לעשות זאת אם תרצה.

מקווה שעזרתי להבין
ניר

bariko פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה

הרבה תודה ניר (Y)

למעשה כבר תיאמתי ביקור טכנאי ליום א' הקרוב.
אם תהיה בעיה עם אחד המכשירים (או יותר), אשמח כמובן להיעזר בך, כמו גם בכל אחד אחר שיביע נכונות לסייע :)

לא כל כך טוב שכבל רשת יעבור בין חדר המחשב לסלון. יכול להיות שיהיה צורך להתחיל לקדוח בקירות, ואני ממש לא מתלהב מהרעיון.
האם אין אפשרות שיתקינו מודם ונקודה נוספת בסלון?

כפי שציינתי, ממש לא חייב שגם חדר המחשב וגם הסלון יהיו מחוברים לרשת בו זמנית.
אם נניח אני חפץ להאזין קצת לאינטרנט רדיו דרך הרסיבר, אפשר בהחלט לזמן מה, לנתק את המחשב בחדר, ולחבר רק את הנקודה בסלון.

nir11
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

אני לא חושב שניתן לשים בבית אחד שני מודמים, ולדעתי גם אם אפשר, זה אומר שני מנויים נפרדים, וחשבון כפול.

bariko פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה

הבנתי, תודה (Y)

נו טוב. אני מקווה שהטכנאי יוכל להעביר את הכבל, מבלי לעשות בלאגן גדול מדי.

כמו כן אני מקווה שבמקרים של תקלה, שבהם אצטרך לדבר עם התמיכה של הוט/נטוויז'ן, הראוטר לא יסבך שם את כל הסיפור...

FIRE_WIRE
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3877

שליחה

אני סקרן מקריאה בשרשור איך הסתדר?
And the meek shall inherit the earth
...

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019

שליחה

מהשקט נראה ש bariko לא רק שלא הצליח חבר את הרסיבר אלא שהוא נותק בכלל מהאינטרנט.

חבל, דווקא היה בן אדם טוב...
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

bariko פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה

:lol: :lol:

למען האמת, טכנאי של הוט היה אמור להגיע אליי אתמול, אבל ברגע האחרון החלטתי לבטל. אולי אעשה זאת במועד מאוחר יותר ואולי לעולם לא.

כל הסיפור הזה נראה לי מסובך מדי ולא מתאים עבורי. סך הכול רציתי מדי פעם להאזין לאינטרנט רדיו, דרך הרסיבר. זה הכול.
לא רוצה שתהיה אצלי רשת אלחוטית בבית, ואני גם לא בדיוק מעוניין שהטכנאי יתחיל לקדוח בקירות, בכדי לחבר כבל רשת בין המודם שבחדר לבין ראוטר בסלון.

nir11
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

אל תעלב אבל אתה דינוזאור :)

dima_vy
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5921

שליחה

bariko
צריך להתקדם בחיים, במיוחד לאור הרצון סה"כ לשמוע רדיו. אנחנו חיים במאה ה-21. זה גם לא כזה מסובך. אחרי שתראה שהכל עובד, אתה תראה שאין כאן שום דבר מסובך או מפחיד. הרי פעם אנשים פחדו ממכוניות, והיום לא רואים את החיים ללא מכוניות:)

bariko פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה

דינוזאור או לא, אני מעדיף לצמצם ככל האפשר את הנזקים, העלולים לצוץ כתוצאה משימוש בטכנולוגיה אלחוטית :)
כך למשל אני ממשיך להחזיק במקלדת ועכבר רגילים, למרות מיקום מרוחק (יחסית) מצג המחשב.

ממילא, אין לי ממש צורך לחבר לרשת את הציוד שבסלון. הרעיון המקורי שחשבתי עליו היה, להחליף את המודם הנוכחי (שבחדר) במודם- ראוטר.
ואז בזמנים שבהם אחפוץ לחבר לאינטרנט את הרסיבר (או כל מכשיר אחר), אשתמש בכבל הרשת באורך 10 מטרים, הנמצא ברשותי. כמובן שבמקרים אלו, המחשב שבחדר יהיה מנותק, ואין לי שום בעיה עם זה...

dima_vy
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה

אז למה לא לעשות חיבור קבוע לכל המכשירים? הרי עושים את העבודה הזאת פעם אחת, ואחר כך נהנים מזה לאורך הרבה זמן, ללא צורך בניתוק וחיבור של הדברים?
הדבר הכי מסובך מבחינתך זה להוסיף בין המחשב שלך למודם את הנתב. (זה לא נכון לשים נתב לא ליד המודם, אפשרי טכנית אבל לא ממש נכון לוגית). ואז לפרוס כבל מהחדר עם המחשב (ומודם ונתב) עד הסלון. בסלון, במידה ויש לך גם מדיה-סנטר וגם רסיבר, ועוד דברים בעתיד אולי, אתה שם switch קטן, שיתפקד בדיוק כמו אמבטיית חשמל רק עבור רשת הביתית.

אז מה מסובך כאן? להביא טכנאי שיחבר לך נתב בין מחשב למודם? לסלול כבל שכבר יש לך? או להוסיף switch פשוט (שלא דורש שום הגדרה בכלל) בסלון?

אנחנו נביא אותך למאה 21 באם אתה רוצה או לא רוצה:)))))

נ.ב. אני מקווה שאתה לוקח הודעות הנכתבות כאן עם הומור, נכון???

bariko פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה

דימה סליחה, אבל לא הצלחתי להבין בדיוק את ההסבר שלך.
האם בתכלס זה אומר רשת אלחוטית אצלי בבית, או לא?

אין לי בעיה עם ההומור, זה בסדר גמור :)

dima_vy
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה

bariko
אתה לא חייב רשת אלחוטית, זאת שאלה של צורך. לדעתי שווה להוסיף, אבל שוב, זה לא חובה. מרבית הנתבים הם גם כך נתבים אלחוטיים, לכן זה לא בעיה. אבל תתחיל לדעתי מהרשת הקווית והפשוטה יותר. כדי להגיע לתוצאה אתה צריך להתחיל מתצורה הבאה:
- בחדר, בו מותקן המחשב, שכרגע מחובר ישירות למודם, צריך להיות מחובר בסדר הבא מהשקה בקיר:
1. מודם כבלים
2. למודם מחובר נתב
3. לנתב מחובר מחשב

עד כאן זה ברור?

bariko פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה

דימה תודה,

עד כאן ברור כשמש. רק שתי שאלות ביניים:

1. האם נתב לא פוגע במהירות גלישה? (שמעתי על דברים כאלה)
2. האם הוספה של הנתב לחדר, לא תסבך אותי במקרים שבהם אזדקק לתמיכה של הוט/נטוויז'ן?
לחברתי יש נתב בבית, ופעם כאשר הייתה בעיה, היא ביקשה ממני להתקשר לתמיכה של נטוויז'ן. אני התחלתי שם להזיע ולהסתבך בשיחה עם הנציג, עד שבסוף נשבר לי, ואמרתי לה שתזמין טכנאי שיסדר את זה.
בחיבור ישיר בין מחשב למודם, הכול הרבה יותר פשוט.

מה השלב הבא? לחבר את הכבל באורך 10 מטר בין הרסיבר שבסלון לאחת היציאות של הנתב, וזהו?
והאם ברסיבר עצמו, אין צורך להתעסק בכלל בהגדרות?

חזור אל “שאלות בנושאים טכניים”