IamEzio כתב:Trip כתב:1. פאנבויז לחלוטין. לא מכיר שום מוצר טכנולוגי שאני אקנה אותו ביום שהוא יוצא לשווקים.
2. iDigital ואפל יוצרות בכוונה מלאים נמוכים. הדרך הכי זולה לייצר באזז וכותרות בעיתונים. מפתיע אותי שאנשים מופתעים מזה כל פעם מחדש.
3. לקנות אייפאד מKSP או אייבורי...הממ, אני אישית בחיים לא הייתי עושה דבר שכזה.
...
אפל לא יוצרת בכוונה מלאי נמוך,עם כמות המכשירים שנמכרים היא פשוט לא יכולה לייצר יותר .
אולי איידיגטל מזמינה בכוונה קצת מכשירים .
...
זה מזכיר לי את חברת טבע שבמשך 15 שנה הכתה את התחזיות של האנליסיטים כל רבעון ורבעון כאילו זה באמת הכל היה אמיתי וכולם נפלו בתחזית רבעון אחרי רבעון (המנייה כמובן, ברוב המקרים, לא עלתה אחרי פרסום הדוחות המדהימים "שהכו" את תחזיות כולם)
ברור שאפל מייצרים מחסור מכוון (ייתכן שבאמת יש להם בעייה בייצור כמויות גדולות כל כך, אבל בטח לא בסדרי גודל כאלה). מאז האייפון הראשון ועד היום זה כך ולא חושב שיש להם סיבה לשנות את מודל המכירה הזאת וזה מתוך הבנה ש:
1. פרסום-פרסום-פרסום: אני בטוח שבכל מקום היום כותבים על אותה התנפלות בחנויות והמחסור החדש שנוצר
2. בגדול, אפל, מוציאה לשוק 2-3 מכשירים גדולים בשנה אחת ולכן הם חייבים שהמכירות של המכשירים האלה יתרחשו על פני שנה שלמה ולא בפיקים זמיניים של חודש-חודשים אחרי ההשקה. זה המנגנון שלהם לווסת את הכמות ולרווח את המכירות על פני כל השנה (בשונה נניח מחברת סמסונג). נכון שזה עולה להם בסופו של דבר בפחות מכירות (אין לי ספק שהרבה אנשים רכשו בישראל את ה SGS של סמסונג, רק בגלל שהאייפון לא היה במלאי). אבל אפל מוכנים לספוג את הכמויות האלה
בעיני זה מודל לגיטימי והגיוני שאפל בחרו בו (הנישה של המוצר הנחשק ולא הכמותי). אגב, לדעתי, מהשקת המכשיר הראשון, יש סה"כ שני מכשירי iOS ששווים את ההמולה הזאת: האייפון הראשון והאייפד 2