מדריך להגדרת Netflix בעזרת שירות VPN

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
ronen61
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4655

שליחה

מתוך סקרנות, איך זה עובד עם WII?

giladk
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 523

שליחה

gover כתב:יופי של מדריך ובהחלט נושא רלוונטי. עד כמה שהבנתי צריך ראווטר שתומך ב VPN. לי יש ראווטר של בב"ל עם טלפון VOIP והבנתי שאלו לא תומכים. ל XMBC יש תוסף ל NETFLIX השאלה עם זה יעבוד עם הרווטר הזה?
...
לא חייבים ראוטר שתומך VPN , אם אתה משתמש בPC או MAC או כל מכשיר אחר שיש לו תמיכה בVPN .
אתה כן חייב ראוטר שתומך VPN כאשר אתה רוצה לחבר PS3 , Wii או כל מכשיר אחר שאין לו תמיכה מובנת בVPN.
מתוך סקרנות, איך זה עובד עם WII?
...
יש 2 דרכים לחבר Wii : הראשונה כמו שציינתי למעלה ראוטר שתומך VPN עם "חייגן" מובנה ,
הדרך השנייה הלא מומלצת ועם הרבה overhead היא לחבר כבל רשת מוצלב בין הWii או PS3 למחשב עם 2 כרטיסי רשת להפעיל חייגן VPN על המחשב ולהפעיל שיתוף אינטרנט על המחשב .

gover
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 837

שליחה

giladk כתב:
gover כתב:יופי של מדריך ובהחלט נושא רלוונטי. עד כמה שהבנתי צריך ראווטר שתומך ב VPN. לי יש ראווטר של בב"ל עם טלפון VOIP והבנתי שאלו לא תומכים. ל XMBC יש תוסף ל NETFLIX השאלה עם זה יעבוד עם הרווטר הזה?
...
לא חייבים ראוטר שתומך VPN , אם אתה משתמש בPC או MAC או כל מכשיר אחר שיש לו תמיכה בVPN .
אתה כן חייב ראוטר שתומך VPN כאשר אתה רוצה לחבר PS3 , Wii או כל מכשיר אחר שאין לו תמיכה מובנת בVPN.

זה נכון גם אם המחשב מחובר דרך הראווטר ולא ישירות למודם?
...
...
כל יום לומדים משהו חדש

yairf
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 9363

שליחה

כן.

osherov
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android
תגובות: 15029

שליחה

מדריך יפה ומושקע (Y)
פשוט נהניתי לקרוא

guy_k
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 899

שליחה

מצטרף לשאלה על חיבור דרך הפרוקסי,
האם ניתן להגדיר שמכשיר (כמו נגן BR או מסך) יתחברו דרך הVPN?
יש לי מספר צרכני רשת שהייתי רוצה שיתחברו דרך הVPN והמחשב לדוגמא לא יתחבר.

האם כאשר אני מתקין את החיבור VPN על המחשב, הוא יוצא לרשת גם דרך הVPN?

תודה

גיא
גיא, אני ואתה ודי!

yairf
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 9363

שליחה

במקרה שלך עדיף להריץ את ה-VPN מראוטר ייעודי.

guy_k
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

yairf כתב:במקרה שלך עדיף להריץ את ה-VPN מראוטר ייעודי.
...
תוכל אולי להרחיב את ההסבר, מה נדרש?

תודה
גיא, אני ואתה ודי!

gover
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

נשמע עיסקה לא רעה 40-60 ש"ח (תלוי בסוג ה VPN) ומקבלים חבילת מדיה מלאה. לפחות עד שיגבילו את החבילות לפי נפח ולא מהירות :lol:
כל יום לומדים משהו חדש

ivanhoe888
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1209

שליחה

gover כתב:
giladk כתב:
...

זה נכון גם אם המחשב מחובר דרך הראווטר ולא ישירות למודם?
...
בין מק או פלייסטיישיין 3 מה עדיף להשתמש - במק?
...
...

PopPy
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 336

שליחה

כמה תשובות חברים:
Avi_h כתב:המדיה נשמרת במחשב או רק לצפייה בצורת סטרים?
...
בכל האתרים האלה מדובר בסטרימינג בלבד.

...
guy_k כתב:
...
תודה
...
ראוטר שתומך ב- VPN מאפשר פשוטו כמשמעו להתחבר ל- VPN ישירות דרך הראוטר, כלומר במקום להגדיר חייגן VPN על המחשב/סטרימר/כל רכיב אחר שתומך בזה, מגדירים VPN ישירות על הראוטר וכך כל המכשירים בבית שמחוברים לראוטר יקבלו ממנו את ה- IP האמריקאי.
זה מתאים למי שיש לו מכשירים שלא מאפשרים להגדיר VPN מקומית על המכשיר כמו Wii או סטרימרים מסויימים.

באופן רשמי ראוטרים של בזק בד"כ לא תומכים בזה, בפועל אחד הראוטרים הכי נפוצים שלהם, D-Link 2650U (הלבן העומד) אמור לתמוך. כדי לבדוק את זה צריך לחפש בתפריטים המתקדמים של הראוטר הגדרת VPN או PPTP/L2TP/IPSEC.
לעומתו D-Link 2760U שזה פחות או יותר אותו דגם, רק בתקן N, לא תומך בו כי הוא יוצר ע"י D-Link בלעדית לבזק שהחליטה שאין בזה צורך. התשובה של התמיכה הטכנית שלהם לעניין הייתה ש"מדובר בראוטר DSL שמתאים לבזק ולא צריך להתאים לחיבורים אחרים". בהחלט מקסים.
אני אגב שוקלת לנסות להתקין על ה- 2760 קושחה של 2650 ולראות אם זה עובד, מוסיף את החייגן ולא מבטל את תקן N או יוצר בעיות מיוחדות. מכיוון שמדובר כמעט באותה חומרה זה יכול לעבוד.

guy_k
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

אני אשמח לשמוע אם פתרת את הנושא הזה...

תודה

גיא

(לי יש את הדגם 2760U, שזה הדגם N)...
גיא, אני ואתה ודי!

ivanhoe888
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

אז את התוכן, בעצם, אפשר לראות רק על המחשב...?
פראיירים לא מתחלפים - רק ראשי ממשלה.

guy_k
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

שאלה ל POPpy:

כיצד הגדרת בBB את ה VPN? האם יש לסמן encryption?

איך השארת את השדרות של הרשת?

(אצלי הוא מקבל IP מהראוטר)

תודה

גיא
גיא, אני ואתה ודי!

ivanhoe888
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

אפשר להתחבר ל_VPN ישירות דרך BOXEE או שצריך מחשב בכל זאת..?
פראיירים לא מתחלפים - רק ראשי ממשלה.

gover
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

PopPy כתב:כמה תשובות חברים:
Avi_h כתב:המדיה נשמרת במחשב או רק לצפייה בצורת סטרים?
...
בכל האתרים האלה מדובר בסטרימינג בלבד.

...
guy_k כתב:
...
תודה
...
ראוטר שתומך ב- VPN מאפשר פשוטו כמשמעו להתחבר ל- VPN ישירות דרך הראוטר, כלומר במקום להגדיר חייגן VPN על המחשב/סטרימר/כל רכיב אחר שתומך בזה, מגדירים VPN ישירות על הראוטר וכך כל המכשירים בבית שמחוברים לראוטר יקבלו ממנו את ה- IP האמריקאי.
זה מתאים למי שיש לו מכשירים שלא מאפשרים להגדיר VPN מקומית על המכשיר כמו Wii או סטרימרים מסויימים.

באופן רשמי ראוטרים של בזק בד"כ לא תומכים בזה, בפועל אחד הראוטרים הכי נפוצים שלהם, D-Link 2650U (הלבן העומד) אמור לתמוך. כדי לבדוק את זה צריך לחפש בתפריטים המתקדמים של הראוטר הגדרת VPN או PPTP/L2TP/IPSEC.
לעומתו D-Link 2760U שזה פחות או יותר אותו דגם, רק בתקן N, לא תומך בו כי הוא יוצר ע"י D-Link בלעדית לבזק שהחליטה שאין בזה צורך. התשובה של התמיכה הטכנית שלהם לעניין הייתה ש"מדובר בראוטר DSL שמתאים לבזק ולא צריך להתאים לחיבורים אחרים". בהחלט מקסים.
אני אגב שוקלת לנסות להתקין על ה- 2760 קושחה של 2650 ולראות אם זה עובד, מוסיף את החייגן ולא מבטל את תקן N או יוצר בעיות מיוחדות. מכיוון שמדובר כמעט באותה חומרה זה יכול לעבוד.
...
תודה על התשובה המפורטת. אם לא מתקינים בראווטר אז ניתן שמחשב אחד יעבוד דרך ה VPN בעוד מחשב\ים אחר יגלוש דרך הרשת הרגילה?
כל יום לומדים משהו חדש

PopPy
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

guy_k כתב:אני אשמח לשמוע אם פתרת את הנושא הזה...
תודה
גיא
(לי יש את הדגם 2760U, שזה הדגם N)...
...
פניתי ל- D-link, הם מנסים לעזור.
ivanhoe888 כתב:אז את התוכן, בעצם, אפשר לראות רק על המחשב...?
...
תלוי איזה אתר. פירטתי רשימה של מכשירים תומכים בנטפליקס במאמר.
guy_k כתב:שאלה ל POPpy:

כיצד הגדרת בBB את ה VPN? האם יש לסמן encryption?

איך השארת את השדרות של הרשת?

(אצלי הוא מקבל IP מהראוטר)

תודה

גיא
...
תגדיר אותו כ- PPTP, לסמן encryption. כל השאר בדיוק כמו במחשב.
ivanhoe888 כתב:אפשר להתחבר ל_VPN ישירות דרך BOXEE או שצריך מחשב בכל זאת..?
...
אפשר, בתפריט הגדרות יש הגדרות רשת, האופציה האחרונה בתפריט הזה היא VPN. מגדירים כמו שמגדירים את זה במחשב.

gover כתב: תודה על התשובה המפורטת. אם לא מתקינים בראווטר אז ניתן שמחשב אחד יעבוד דרך ה VPN בעוד מחשב\ים אחר יגלוש דרך הרשת הרגילה?
...
בהחלט אפשרי. יכול להיות שיש השפעה על המהירות במחשבים אחרים- אף פעם לא בדקתי. גם אם כן לא מאמינה שמשהו משמעותי. תבדוק ותעדכן :)

PopPy
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

בנוגע ל- VPN ב- D-Link DSL 2760U, בניגוד לבזק שסיפקו תשובה מרגיזה, ערן מ- D-Link עזר מאוד והציע לנסות גירסת קושחה גנרית של DSL 2760U במקום הקושחה שהותאמה לבזק, וזאת במקום לנסות להתקין עליו את הקושחה של DSL 2650U שלא תתאים לראוטר מכיוון שהקרנל שלהם שונה.
אני מצרפת את התשובה שלו, לא ניסיתי עדיין בעצמי אבל מניחה שאנסה בהזדמנות. עדכנו בתוצאות.
מבירור קצר שביצעתי מול ה- R&D שלנו – הצדק איתך. אמנם ה- PPTP Client הורד מהגרסה של בזק עקב שירותים נוספים שבזק ביקשה לכלול במוצר (ומחסור פיזי במשאבי החומרה הקיימים)
יש לי פתרון אלטרנטיבי: תוכלי לשדרג את הנתב לגרסת קושחה גנרית שהותאמה למדינות רוסיה אך אני לא ממליץ עליו שכן בגרסת הקושחה של בזק התאמנו את הדרייברים של הסנכרון לרכזות של בזק הקיימות בארץ וסנכרון זה לא בהכרח קיים בגרסה הרוסית
מה שכן תמיד תוכלי לחזור לגרסת הקושחה של בזק

הגרסה האחרונה המתאימה ל- DSL-2760U/D2 (שימי לב: D2 בלבד !): http://ftp.dlink.ru/pub/ADSL/DSL-2760U_ ... e/RU_1.06/

הנחיות כיצד לשדרג/להמיר גרסת קושחה (Hard crash recovery) מצ"ב בקובץ
...

gover
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

עשיתי את בדיקת המהירות שמפורטת בפורום הזה למשמשים לא מתועדפים והתוצאות היו לא מלהיבות בלשון המעטה. האם הוספת חייגן VPN ישפר את התוצאות בעיקר לארה"ב? אם לא אז אין סיכוי לסטרימינג סביר.
כל יום לומדים משהו חדש

giladk
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 523

שליחה

gover כתב:עשיתי את בדיקת המהירות שמפורטת בפורום הזה למשמשים לא מתועדפים והתוצאות היו לא מלהיבות בלשון המעטה. האם הוספת חייגן VPN ישפר את התוצאות בעיקר לארה"ב? אם לא אז אין סיכוי לסטרימינג סביר.
...
מנסיון אישי שלי מהימים האחרונים :

ברשותי קו ADSL של 10M , תשתית וספק - בזק ובזב"ל הקו רגיל ולא מתועדף .
בחיבור VPN לארצות הברית בשעות העומס ה - Netflix עבד לי חלק ללא buffering אבל באיכות SD ירודה .
ה - hulu היה בלתי ניסבל כל מספר שניות היה מבצע buffering.
בחיבור לUK הIPLAYER של BBC עבד באופן בלתי ניסבל כל 5 - 10 דקות buffering .

בניסיון השני שלי עם חיבור מתועדף הכל עבד חלק ובאיכות HD , גם בשעות העומס .

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”