למען האמת זה נושא די עמוק ולדעתי מסוכן להגדיר מוצרי אודיו במספרים בלבד. מדובר בממירים דיגיטליים לאנלוגיים שיש להם תפקיד מרכזי באיכות הסאונד המתקבלת מהמקור (כרטיס קול למשל). הם
ממש לא הגורם הבלעדי שישפיע על האיכות או על אופי הסאונד של הכרטיס אבל יש להם תפקיד חשוב ובחירת היצרן של ממיר זה או אחר יכולה באופן עקיף להעיד על כוונת היצרן בהשקעה במוצר מבחינת שאר הדברים (ז"א לא ישימו ממיר HIGH END בכרטיס MIDRANGE או ההפך). כמו ברמקולים, לממירים שונים יש אופי סאונד שונה ואם לוקחים למשל את ממירי הHIGHEND אז למרות הבדל מתמטי בין אחד לשני בנתונים הטכניים כל אחד יעדיף משהו אחר בגלל אופי סאונד שונה ולכן באותו SEGMENT אין כזה ממש דבר שהוא יותר טוב מהשני או ההפך, זה לפחות נכון בשוק של הממירים האיכותיים יותר.
קריאטיב, ברוב הכרטיסים שלהם משתמשת בממיר בינוני לא רע של סיירוס לוגיק. הוא ממיר שמיועד לקולנוע בייתי ולחסכון בכסף ולמעשה ממיר אחד מטפל בכל 8 הערוצים (OOUCH). הדגם הוא CS4382 והוא מאוד נפוץ ומוכח.
בכל מקרה הוא נחשב ממיר בינוני ולא כזה שמיועד בלעדית לציוד אודיופילי, מה שעונה לרוב רובם של המשתמשים. מיותר לציין שהוא בהחלט יותר איכותי מהממירים המובנים בשבבי ONBOARD ואם אני לא טועה הוא אפילו די נפוץ ברסיברי קולנוע שהם MAINSTREAM. כרטיס הקול הקודם שלי היה מאוד דומה לשלך ובאמת בעל ממיר DAC זהה.
לנתונים טכניים:
http://www.cirrus.com/en/products/cs4362-82.html
אין לי אגב שום דבר נגד קריאטיב. אני בעצמי עובד עם כרטיס שלהם שרכשתי בשביל להתאים למערכת שלי שהיא מאוד מפורטת ודורשת מקור מתאים. הכרטיס הזה למשל מכיל את ממירי הדגל של סיירוס לוג'יק מדגם CS4398. זה ממיר לשני ערוצים והכרטיס משתמש בארבעה כאלה (לא משהו שאני צריך, קניתי אותו בשביל סטיראו). גם לפי הנתונים הטכניים של הממיר ניתן ללמוד על טווח דינמי רחב יותר ועוד על נתונים רבים, אבל שוב - האופי הסופי של החבילה בכרטיס הוא זה שקובע. דגם הכרטיס אגב הוא XFI ELITE PRO.
נתוני הממיר:
http://www.cirrus.com/en/products/cs4398.html
לאיכות ואופי המקור (כרטיס קול למשל) יש השפעה רבה על איכות ואופי הסאונד הסופי המתקבל אך משפט זה נכון בעיקר כשעוברים רמת איכות מסוימת של ההגברה והרמקולים, ההשפעה עולה ככל שעולים באיכות של שאר רכיבי הסאונד (ואז המקור הופך להיות צוואר בקבוק מגביל).
רמקולים ומגברים פשוטים וזולים לא יושפעו יותר מדי מאיכות המקור כל עוד הוא לא כזה של דולר וחצי, הם פשוט יגבילו אותו. משום מה קשה לי להאמין שבתמחור כזה גבוה הרמן קרדן ייצרו רמקולים לא איכותיים ולכן ציינתי את ההערה לגבי המקור, אבל זה לא נועד "לבקר את הביקורת"

.
אני לא כלכך מוצא את הקשר בין ממיר הDAC לעובדה שהמגבר הוא CLASS D, אני בכלל לא רואה איך זה משפיע או קשור. לגבי דירוג ממירים - זה בערך כמו דירוג רמקולים

זה פשוט יידע נצבר למי שמתעניין בתחום כשכמובן הנתונים הטכניים עוזרים לחלק את הממירים לרמות שונות. גם דרך ציודים שונים ניתן להכיר ממירים ולא קשה לראות איזה ממירי DAC מרכיבות היצרניות בציוד הHIGH END או בכרטיסי הקול האודיופילים.
מקור נוסף להכיר ממירים - שוק הDIY, אנשים אוהבים לבנות DACים בעצמם, ובפורומים של הDIY יש ים של מידע על הממירים השונים.
DENON AVC-X4700H| Audiovector S3 Signature| Audiovector SC Signature | Audiovector Ki1| SVS SB3000