רמקולים שולחניים למולטימדיה harman/kardon GLA-55

כל מה שקשור לאודיו בסטריאו, פטיפונים, נגני CD, קדם מגברים, מגברי כח, כבלים וכמובן רמקולים - רכיבים עד 3000$ בלבד.
ice2k
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 962

שליחה

ביקורת יפה (Y) .

ו וואו, מה זה המחיר הזה ?
רק אני חייב לציין שיש לי תחושה שכרטיס הקול בבדיקה הוא לא אחד כזה שיכול להוציא את הפוטנציאל מהם בכל הנוגע למוזיקה איכותית. הוא משתמש בממירים די בינוניים שלא הייתי מחבר אנלוגית לציוד במחירי HIGH END (בהנחה שהרמקולים האלה הם לא גימיק). אם זאת הוא לא כרטיס קול רע או משהו שלא מתאים לבדיקה. גם ברור לי שלא תמיד אפשר לשנות את ציוד הבדיקה בביקורות, ואני לא מצפה מאף אחד לעשות זאת.

ד"א - אהבתי מאוד את העיצוב והגימור של הרמקולים האלה וזאת למרות שאני בד"כ אוהב עיצוב נקי בסגנון דני\שוודי כמו של SYSTEM AUDIO או AUDIO VECTOR/
DENON AVC-X4700H| Audiovector S3 Signature| Audiovector SC Signature | Audiovector Ki1| SVS SB3000

chalmh
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3331

שליחה

ice2k,

תודה על המחמאה (f)
אנא פרט והסבר את המושג של "ממירים די בינוניים". על איזה דגמי ממירים מדובר (מספרי יצרן ויצרן)? האם אתה מכיר אישית את כרטיס הקול וכמה ניסיון יש לך איתו? לפי מה מגדירים אם ממיר הוא טוב, בינוני או גרוע (נתונים מספריים יעזרו)? בנוסף לכך, האם יש בכלל משמעות לממיר מעולה כאשר הרמקולים נדחפים עם הגברה CLASS-D?
8O
חנן,

מערכת מנצחת תלוייה בטיב המחט ואפשר גם אפשר לחברה למחרשה.
תחי המחרשה !!!

ice2k
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 962

שליחה

למען האמת זה נושא די עמוק ולדעתי מסוכן להגדיר מוצרי אודיו במספרים בלבד. מדובר בממירים דיגיטליים לאנלוגיים שיש להם תפקיד מרכזי באיכות הסאונד המתקבלת מהמקור (כרטיס קול למשל). הם ממש לא הגורם הבלעדי שישפיע על האיכות או על אופי הסאונד של הכרטיס אבל יש להם תפקיד חשוב ובחירת היצרן של ממיר זה או אחר יכולה באופן עקיף להעיד על כוונת היצרן בהשקעה במוצר מבחינת שאר הדברים (ז"א לא ישימו ממיר HIGH END בכרטיס MIDRANGE או ההפך). כמו ברמקולים, לממירים שונים יש אופי סאונד שונה ואם לוקחים למשל את ממירי הHIGHEND אז למרות הבדל מתמטי בין אחד לשני בנתונים הטכניים כל אחד יעדיף משהו אחר בגלל אופי סאונד שונה ולכן באותו SEGMENT אין כזה ממש דבר שהוא יותר טוב מהשני או ההפך, זה לפחות נכון בשוק של הממירים האיכותיים יותר.

קריאטיב, ברוב הכרטיסים שלהם משתמשת בממיר בינוני לא רע של סיירוס לוגיק. הוא ממיר שמיועד לקולנוע בייתי ולחסכון בכסף ולמעשה ממיר אחד מטפל בכל 8 הערוצים (OOUCH). הדגם הוא CS4382 והוא מאוד נפוץ ומוכח.
בכל מקרה הוא נחשב ממיר בינוני ולא כזה שמיועד בלעדית לציוד אודיופילי, מה שעונה לרוב רובם של המשתמשים. מיותר לציין שהוא בהחלט יותר איכותי מהממירים המובנים בשבבי ONBOARD ואם אני לא טועה הוא אפילו די נפוץ ברסיברי קולנוע שהם MAINSTREAM. כרטיס הקול הקודם שלי היה מאוד דומה לשלך ובאמת בעל ממיר DAC זהה.
לנתונים טכניים:
http://www.cirrus.com/en/products/cs4362-82.html

אין לי אגב שום דבר נגד קריאטיב. אני בעצמי עובד עם כרטיס שלהם שרכשתי בשביל להתאים למערכת שלי שהיא מאוד מפורטת ודורשת מקור מתאים. הכרטיס הזה למשל מכיל את ממירי הדגל של סיירוס לוג'יק מדגם CS4398. זה ממיר לשני ערוצים והכרטיס משתמש בארבעה כאלה (לא משהו שאני צריך, קניתי אותו בשביל סטיראו). גם לפי הנתונים הטכניים של הממיר ניתן ללמוד על טווח דינמי רחב יותר ועוד על נתונים רבים, אבל שוב - האופי הסופי של החבילה בכרטיס הוא זה שקובע. דגם הכרטיס אגב הוא XFI ELITE PRO.
נתוני הממיר:
http://www.cirrus.com/en/products/cs4398.html

לאיכות ואופי המקור (כרטיס קול למשל) יש השפעה רבה על איכות ואופי הסאונד הסופי המתקבל אך משפט זה נכון בעיקר כשעוברים רמת איכות מסוימת של ההגברה והרמקולים, ההשפעה עולה ככל שעולים באיכות של שאר רכיבי הסאונד (ואז המקור הופך להיות צוואר בקבוק מגביל).
רמקולים ומגברים פשוטים וזולים לא יושפעו יותר מדי מאיכות המקור כל עוד הוא לא כזה של דולר וחצי, הם פשוט יגבילו אותו. משום מה קשה לי להאמין שבתמחור כזה גבוה הרמן קרדן ייצרו רמקולים לא איכותיים ולכן ציינתי את ההערה לגבי המקור, אבל זה לא נועד "לבקר את הביקורת" 8).

אני לא כלכך מוצא את הקשר בין ממיר הDAC לעובדה שהמגבר הוא CLASS D, אני בכלל לא רואה איך זה משפיע או קשור. לגבי דירוג ממירים - זה בערך כמו דירוג רמקולים :) זה פשוט יידע נצבר למי שמתעניין בתחום כשכמובן הנתונים הטכניים עוזרים לחלק את הממירים לרמות שונות. גם דרך ציודים שונים ניתן להכיר ממירים ולא קשה לראות איזה ממירי DAC מרכיבות היצרניות בציוד הHIGH END או בכרטיסי הקול האודיופילים.
מקור נוסף להכיר ממירים - שוק הDIY, אנשים אוהבים לבנות DACים בעצמם, ובפורומים של הDIY יש ים של מידע על הממירים השונים.
נערך לאחרונה על ידי ice2k ב 19/04/2011 19:41, נערך פעם 1 בסך הכל.
DENON AVC-X4700H| Audiovector S3 Signature| Audiovector SC Signature | Audiovector Ki1| SVS SB3000

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78971
שם מלא: עפר לאור

שליחה

ביקורת מעולה, תודה! (Y)

ziv_r פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46476

שליחה

ייתכן והרמקולים באמת יקרים יחסית עבור רמקולים למחשב, אבל כאשר רובנו בעצם מבצעים את רוב ההאזנה שלנו כאשר אנחנו נמצאים ליד המחשב, רצוי כי ההשקעה תהיה בהתאם.

אגב, שימו לב לתמחור ההוגן של המוצר לעומת מחירו מעבר לים.

efi1965
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1614
שם מלא: efi1965

שליחה

ziv_r כתב:ייתכן והרמקולים באמת יקרים יחסית עבור רמקולים למחשב, אבל כאשר רובנו בעצם מבצעים את רוב ההאזנה שלנו כאשר אנחנו נמצאים ליד המחשב, רצוי כי ההשקעה תהיה בהתאם.

אגב, שימו לב לתמחור ההוגן של המוצר לעומת מחירו מעבר לים.
...
זיו אתה צודק לחלוטין בזה שרוב ההאזנה שלנו היא ליד המחשב וההשקעה צריכה להיות בהתאם.
אבל ............. כאשר ההפרש במחיר הוא כל כך גדול ליד אופציות נוספות הייתי מצפה לשמוע גם מה ההצדקה לכך, דבר שכל קונה ממוצע עושה לפני הקניה - שמיעה של כמה סטים והחלטה מה עדיף לפי שיקולי מחיר ואיכות.
אין לי שום תלונות כמובן על הבדיקה שנערכה אבל אשמח על מבחן כולל לכמה סטים שנבחנו בעבר (וחדשים).
הדבר חשוב מאוד לדעתי - בעבר קניתי פעמיים מוצרים על סמך הבדיקות שלכם.

chalmh
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

efi1965,

התרשמות הכותב היא סובייקטיבית מטבעה ולא משקפת בהכרח את מגוון "הטעמים" וההעדפות של אוכלוסיה רחבה, אך לעניות דעתי תואמת את הצפיות של מרבית האנשים (בהתפלגות גאוסיאנית). לכן, רמקולים ברמת המחיר הזאת, חייבת לדעתי לעמוד במבחן האידיבידואלי של הרוכש הפוטנציאלי. אני ממליץ לכם בחום לבקש הדגמה שלהם בחנות (באג) לפני הרכישה על אף שהחנות לא מאובזרת כחדר האזנה כמו בחנויות לאודיו. אבל במצב זה תוכלו להשוות אולי לסטים אחרים הקיימים בחנות.

לטעמי האישי, ככותב הביקורת יש ברמקולים הללו משהו יחודי לעומת רמקולים שולחניים אחרים. האם זה שווה את המחיר? לשיקולו של כל אחד ואחד. המיוחד וייחודי לעומת המתחרים הוא פוטנציאל הפקת הבסים שעשוי לחסוך את תוספת הסאב-וופר (פשוט מיותר). יתרה מכך הבס לא "בומי" ומרוח" ועוקב היטב.
חנן,

תחי המחרשה !!!

Nunatak
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 3722
שם מלא: nunatak

שליחה

ביקורת מעולה (Y)

uriler
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10118
שם מלא: אורי לרנר

שליחה

סוף סוף הגעתי לקרוא את הביקורת במלואה אחרי כמה ימים של חג...

ביקורת מעולה ומקיפה, באמת מודל לסקירת רמקולים.

אני חושב שהדעות שהוצגו כאן מסכמות גם את דעתי - נראים מעולה, כנראה נשמעים מצוין, אבל מורגשים קצת over priced...

חנן,תודה :)

chenj
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 9

שליחה

סקירה מעניינת ומקצועית
היה כיף לקרוא

OfekMusai
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 1

שליחה

המגבר של הרמקולים מובנה בתוכם, או לפחות בתוך אחד מהם ?? :?:

chalmh
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

חנן,

תחי המחרשה !!!

mewe
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 9

שליחה

שלום
קודם כל ברצוני לציין שאין לי הבנה גדולה במערכות שמע כך שאם השאלה מטופשת אני מתנצל מראש.
האם ניתן לחבר את harman kardon gla 55 לטלוויזיה? אם כן, אז איך והאם זה כדאי?
תודה רבה

חזור אל “אודיו דו-ערוצי (סטריאו)”