בוב דילן יופיע באיצטדיון רמת גן ב-20/6

אלבומים מומלצים, ביקורות, הוצאות חדשות וכו'.
uris
סמל אישי של משתמש
מורעל האתר
מורעל האתר
תגובות: 6784
שם מלא: אורי שמאי

שליחה

רפי_א כתב:כמובן שבהופעה שלו לא הייתי. הוא מעולם לא ממש ריתק אותי ועניין אותי.

ההופעה שלו בפרק הירקון בזמנו הייתה כל כך גרועה..שהיא חקוקה כאחת ההופעות הגרועות של אמן נחשב מחו"ל.

אבל אני לא מתפלא. שמעתי בלילה אמש אנשים שהיו בהופעה.......
מוזיקאי שאדיש לקהל שלו.........ובעצם אותו קהל מעריצים הוא זה שבנה אותו ,לא מעניין אותי ואולי אף מרחיק אותו ממני עוד יותר. זה ברמת זילזול מבחינתי.
כשאין פלירטוט או דיאלוג עם הקהל זה הופך את ההופעה לקרה............למנותקת מבחינת הקהל והמעריצים שבאו לראות אותו. והנחתי מידיעה שכך יהיה. וחבל................בטח אמן בקנה מידה שלו ועוד מול קהל יהודי כביכול ,שזה גם מוצאו של דילן כידוע.

בסטטיסטיקה הפרטית שלי............כל מי שאני מכיר שהיה בהופעה.....התאכזב.

נכון שכמה מהשירים שלו אני מת עליהם אבל................בטח לא בביצועים הלא מרתקים שלו.
לאורך מיגדל השמירה בביצוע של הנדריקס זו פנינה.
דופק בשערי גן עדן..... בביצועים של רובים ושושנים או רנדי קרופורד......מדהימים.
הוא ימשיך לשעמם אותי ...........למרות שהוא חקוק בה' הידיעה בהיכל התהילה של המוזיקה.
זמר הוא בטח לא...אבל יוצר מוכשר כנראה שכן.

רפי_א
...
לא יכולתי לתאר זאת טוב יותר.

ran_carney
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1919

Re: אז ככה..........

שליחה

רפי_א כתב:כמובן שבהופעה שלו לא הייתי. הוא מעולם לא ממש ריתק אותי ועניין אותי.

ההופעה שלו בפרק הירקון בזמנו הייתה כל כך גרועה..שהיא חקוקה כאחת ההופעות הגרועות של אמן נחשב מחו"ל.

אבל אני לא מתפלא. שמעתי בלילה אמש אנשים שהיו בהופעה.......
מוזיקאי שאדיש לקהל שלו.........ובעצם אותו קהל מעריצים הוא זה שבנה אותו ,לא מעניין אותי ואולי אף מרחיק אותו ממני עוד יותר. זה ברמת זילזול מבחינתי.
כשאין פלירטוט או דיאלוג עם הקהל זה הופך את ההופעה לקרה............למנותקת מבחינת הקהל והמעריצים שבאו לראות אותו. והנחתי מידיעה שכך יהיה. וחבל................בטח אמן בקנה מידה שלו ועוד מול קהל יהודי כביכול ,שזה גם מוצאו של דילן כידוע.

בסטטיסטיקה הפרטית שלי............כל מי שאני מכיר שהיה בהופעה.....התאכזב.

נכון שכמה מהשירים שלו אני מת עליהם אבל................בטח לא בביצועים הלא מרתקים שלו.
לאורך מיגדל השמירה בביצוע של הנדריקס זו פנינה.
דופק בשערי גן עדן..... בביצועים של רובים ושושנים או רנדי קרופורד......מדהימים.
הוא ימשיך לשעמם אותי ...........למרות שהוא חקוק בה' הידיעה בהיכל התהילה של המוזיקה.
זמר הוא בטח לא...אבל יוצר מוכשר כנראה שכן.

רפי_א
...
אתחיל מהסוף - מקבל ומכבד את הדעה שלך. בנוגע לטעם האישי שלך - ובכן, כנראה שאת זה אין טעם לפתוח.
אגב, דילן התנצר. אפילו הופיע בפני האפיפיור שזכה להרבה ביקורות ממנו בעבר. למרות שהוא קופץ לבקר אותנו מדי פעם בחגים יהודיים, הבחור אף פעם לא התחבר לדת יותר מדי.

זה שדילן לא תיקשר איתנו - עובדה קיימת. נכון. הוא לא דיבר איתנו. הבעיה היא ששוב, מחילים את הציפיות הרגילות על ההופעה של בוב דילן. אתה מוזמן לקרוא את הלינק שצירפתי. "איך לצפות בהופעה של בוב דילן". קראתי אותו רק בדיעבד, אבל אני מסכים איתו מאוד. אם הייתי מגיע עם ציפיות כאלו, כנראה שהייתי מתאכזב מאוד גם כן. מצד שני, אם לא מצפים מבוב דילן לתת "שואו" לפי ההגדרות הרגילות, אלא לשמוע אמן ויוצר מדהים בתהליך יצירה בלייב - החוויה עצמה משתנה והופכת מדהימה. למרות כל המגרעות שצוינו קודם.

uris
סמל אישי של משתמש
מורעל האתר
מורעל האתר
תגובות: 6784
שם מלא: אורי שמאי

שליחה

ב-1982 החלו שמועות שדילן "חזר" ליהדות והחל ללמוד אצל חסידי חב"ד מברוקלין. באלבום "Infidels" מ-1982 יצא דילן בגלוי בעד ישראל בשירו "Neighborhood Bully" ("בריון השכונה") ובעטיפה הפנימית של האלבום נראה דילן כורע בהר הזיתים. השיר חודש בגרסה עברית על ידי אריאל זילבר באלבומו
...

http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%91%D7% ... 7.95.D7.AA

sam22
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 20358

שליחה

רו,
אני יכול להבין ולקבל את דעתך.
יש משהו בלראות את האגדות האלו...

אבל, אני כן מצפה לקראת הופעות, מצפה ליחס בסיסי, מצפה לשואו (בגבולות ההגיון), מצפה שהאמן שאני משלם בין 600 ל1000 ש"ח על מנת לראות אותו,
ירגיש מחויב לתת לי תמורה. התמורה היא לא רק לכסף של ההופעה. התמורה היא לשנים של פירגון ואהבה שקהל מעניק לאמן, קהל שרוכש את המוזיקה שלו במשך כמה עשורים, קהל שבלעדיו אין לו סיבה ליצירה.
העם דורש..... כל מיני דברים

ran_carney
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

אנסח שוב, מקווה שעכשיו אצליח להסביר את עצמי יותר טוב - הציפייה שלך נכונה ולגיטימית לחלוטין. מצד שני, קראתי קצת מראש לקראת ההופעה וידעתי שאין מה לצפות ל"שואו" ושיחות נפש, ועל כן יכולתי ליהנות מכל מה שכן היה בהופעה. בעיני היה המון.
בוא נגיד שההופעה הייתה נשארת זהה לחלוטין, רק שבתחילתה, בסופה וגם קצת באמצע הוא היה זורק איזה משפט שניים - כולם היו מרוצים, לא? (מלבד ההפקה. לא מבין מאיפה יש להם את החוצפה לזלזול כזה). על כן אני מסוגל לנטרל את כל הנושאים הללו מסביב ולהגיד שבעיני זו עדיין הייתה הופעה נהדרת.

ran_carney
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

uris, בבקשה, ציטוט מויקיפדיה. הבחור זיפזפ בין הדתות כמה פעמים, הספיק להגיד שהוא מאמין ושהוא לא מאמין. הדבר היחיד שהוא לא שינה את דעתו לגביו היא העובדה שיש אלוהים. אח"כ? יהדות-נצרות-דת המוזיקה-יהדות-דת ה-מתי-שבא-לי-אני-אבוא-לבקר-בישראל-לליל-הסדר.
Religious beliefs
Growing up in Hibbing, Minnesota, Dylan and his parents were part of the area's small but close-knit Jewish community, and in May 1954 Dylan had his Bar Mitzvah.[302] Around the time of his 30th birthday, in 1971, Dylan visited Israel, and also met Rabbi Meir Kahane, founder of the New York-based Jewish Defense League.[303] Time Magazine quoted Dylan saying about Kahane, "He's a really sincere guy. He's really put it all together."[304] Later, Dylan downplayed the extent of his contact with Kahane.[305]

Dylan touring in the Netherlands, in 1984
For a period during the late 1970s and early 1980s, Bob Dylan publicly converted to Christianity. From January to April 1979, Dylan participated in Bible study classes at the Vineyard School of Discipleship in Reseda, California. Pastor Kenn Gulliksen has recalled: "Larry Myers and Paul Emond went over to Bob's house and ministered to him. He responded by saying, 'Yes he did in fact want Christ in his life.' And he prayed that day and received the Lord."[306][307]
By 1984, Dylan was deliberately distancing himself from the "born-again" label. He told Kurt Loder of Rolling Stone magazine: "I've never said I'm born again. That's just a media term. I don't think I've been an agnostic. I've always thought there's a superior power, that this is not the real world and that there's a world to come." In response to Loder's asking whether he belonged to any Church or synagogue, Dylan laughingly replied, "Not really. Uh, the Church of the Poison Mind."[308] In 1997 he told David Gates of Newsweek:
Here's the thing with me and the religious thing. This is the flat-out truth: I find the religiosity and philosophy in the music. I don't find it anywhere else. Songs like "Let Me Rest on a Peaceful Mountain" or "I Saw the Light"—that's my religion. I don't adhere to rabbis, preachers, evangelists, all of that. I've learned more from the songs than I've learned from any of this kind of entity. The songs are my lexicon. I believe the songs.[1]
In an interview published in The New York Times on September 28, 1997, journalist Jon Pareles reported that "Dylan says he now subscribes to no organized religion."[309]
Dylan has been described, in the last 20 years, as a supporter of the Chabad Lubavitch movement[310] and has privately participated in Jewish religious events, including the bar mitzvahs of his sons and attending Hadar Hatorah, a Chabad Lubavitch yeshiva. In September 1989 and September 1991, Dylan appeared on the Chabad telethon.[311] Jewish news services have reported that Dylan has visited Chabad synagogues; on September 22, 2007 (Yom Kippur), he attended Congregation Beth Tefillah, in Atlanta, Georgia, where he was called to the Torah for the sixth aliyah.[312]
Dylan has continued to perform songs from his gospel albums in concert, occasionally covering traditional religious songs. He has also made passing references to his religious faith—such as in a 2004 interview with 60 Minutes, when he told Ed Bradley that "the only person you have to think twice about lying to is either yourself or to God." He also explained his constant touring schedule as part of a bargain he made a long time ago with the "chief commander—in this earth and in the world we can't see."[29]
In a 2009 interview with Bill Flanagan promoting his Christmas LP, Christmas in the Heart, Flanagan commented on the "heroic performance" Dylan gave of "O Little Town of Bethlehem" and that Dylan "delivered the song like a true believer". Dylan replied: "Well, I am a true believer."[270]
...

רפי_א
גורו
גורו
תגובות: 830

רן......

שליחה

האפס תיקשורת של אמן .......מול קהל מעריציו , וכמו שהוסיף סאם , גם שילם מעבר לכמה שקלים בודדים ,זה דבר מתסכל , מבעס ,וזה טעם לפגם מבחינתי.
אין לאמן זכות קיום ללא הקהל שלו.
הוא יכול להישאר הכי קר שבעולם מבחינתי אבל.........תן לקהל קצת הרגשה טובה. מילה....שתיים......משהו. אנשים ששילמו הרבה כסף לעמוד ממול ולראות את האיש.
אני לא משווה את מטאליקה ומגאדת' ועוד כמה היופעות שהיו או יהיו בקרוב. אין מה להשוות.אבל הפירגון לקהל שטרח והגיע עושה כל כך הרבה.........וזה אולי ההבדל הגדול. ודילן אגב במיעוט בעניין וטוב שכך. טוב שאמנים אחרים יודעים להעריך את המעריצים שטרחו.....באו....שילמו....וגם לבטח ימשיכו לקנות את התקליטים ועוד בעתיד.

אני חושב שאיצטד' ר"ג אמר את דברו............ולא היה מלא. אני רק יכול להניח שאם זה היה דילן אחר....ייתכן מאוד שבאמת לא היו נישארים כרטיסים למופע. אבל הוא ידוע ככזה

רפי_א

molvy
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 7048

שליחה

אני מאוד אוהב את השירים של מר צימרמן אבל לא הלכתי להופעה ולא היו לי כלל לבטים כל שהם. קראתי הרבה על ההופעות האחרונות שלו ולא התלהבתי בכלל כך שלא משך אותי ללכת להופעה האמורה.

מה שמטריד אותי בעניין הזה הוא שאומרים שאיכות הסאונד היתה גרועה. כשהולכים לשמוע מוזיקה של אמן שאוהבים איכות השמיעה חשובה יור מהכול לא חשוב אם רואים אות טוב או לא את איכות הסאונד צריכה להיות טובה ללא כל ספק.

הייתי בהופעה של לאונרד כהן בארך באותו אצטדיון ואותו סטאפ של במה הסאונד היה ללא דופי שמעו כל כלי וכמובן שמעו את לאונרד כהן במיטבו. כך שהוכח שאפשר להוציא סאונד טוב מהופעה באצטדיון בסדר גודל כזה.

לדעתי מה שדילן עשה בהופעה הזו זה זילזול מקומם במעריציו הרבים ועל זה אי אפשר לסלוח עם כל הכבוד.

לעומת בוב דילן קניתי כרטיסים להופעה של פול סיימון. ראיתי אותו עם גורפינקל שהם היו בארץ בהוופעה לפני כשלושים שנה וזו היתה חוויה יוצאת דופן מקווה לא להתאכזב.

bossgt6
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4497

שליחה

ran_carney כתב:אנסח שוב, מקווה שעכשיו אצליח להסביר את עצמי יותר טוב - הציפייה שלך נכונה ולגיטימית לחלוטין. מצד שני, קראתי קצת מראש לקראת ההופעה וידעתי שאין מה לצפות ל"שואו" ושיחות נפש, ועל כן יכולתי ליהנות מכל מה שכן היה בהופעה. בעיני היה המון.
בוא נגיד שההופעה הייתה נשארת זהה לחלוטין, רק שבתחילתה, בסופה וגם קצת באמצע הוא היה זורק איזה משפט שניים - כולם היו מרוצים, לא? (מלבד ההפקה. לא מבין מאיפה יש להם את החוצפה לזלזול כזה). על כן אני מסוגל לנטרל את כל הנושאים הללו מסביב ולהגיד שבעיני זו עדיין הייתה הופעה נהדרת.
...
איזה כיף לך שנהנית !!! אני יכול רק לקנא בך אחלה חוויה , אני לא מבין למה אתה מנסה להצטדק ונשמע כמעט מתנצל .

בוב דילן ללא ספק אחד מאבות המזון המוסיקליים שלי . ואחד היוצרים החשובים והמשפיעים במאה ה 20 ואולי האמן שזכה הכי הרבה לגרסאות כיסוי מאמנים אחרים!
התמורה היא לשנים של פירגון ואהבה שקהל מעניק לאמן, קהל שרוכש את המוזיקה שלו במשך כמה עשורים, קהל שבלעדיו אין לו סיבה ליצירה.
...
אבל יש לו סיבה ליצירה , עובדה שהקהל מצביע ברגליים ומקשיב מפרגן ורוכש את המוסיקה שלו במשך שנים כמו שאתה כותב , אולי לקהל הזה אין סיבה לבוא להופעה כי זה האיש , וזה הסגנון וזה מה יש , גם אם הייתי הולך להופעה ולא הייתי מקבל את מה שציפיתי לו , הייתי ממשיך לאהוב אותו ולהקשיב לו .
לא משנה מה יש לך בחיים אלא את מי יש לך בחיים .........

Life is not measured by the number of breaths we take,but by the moments that take our breath away

bossgt6
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

שלומי שבן מדבר על דילן - ווידאו

http://music.walla.co.il/?w=//965843

Life is not measured by the number of breaths we take,but by the moments that take our breath away

bossgt6
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

zovirax כתב:כזו באסה הופעות של איצטדיון
...
כמה שאתה צודק !!!

חזור אל “מוסיקה”