לא עדיף כבר לקנות מטחנה איכותית בהנחה שהיא תתמכר והשלב הבא יהיה מכונת אספרסו?gedkoz כתב:החלטה נבונה,עירית! אכשיו לא צריך למהר,יש המון מידע בפורום,פשוט תקלידי ויהיה לך טונות של פרטים אל מטחנות...אבל יש שאלה באיזה מכונה את משתמשת? זה גורם מכריע בבחירת המטחנה... אם זה מקינטה,בריקה,פילטר,אורביט יכולה להתאים.אבל אם את מכינה אספרסו,דרושה לך מטחנה אחרת.טובה וגם יקרה יותר......
איחסון קפה אשמח לעזרתכם בבקשה
- haranza
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 449
- doron_boogie
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 958
אל תדאג.. כשהיא תתמכר ותקנה מכונת אספרסו (סילביה לפחות או E61), מטחנה (K3), טמפר,כד, כוסות מעוצבות וכו'haranza כתב:לא עדיף כבר לקנות מטחנה איכותית בהנחה שהיא תתמכר והשלב הבא יהיה מכונת אספרסו?gedkoz כתב:החלטה נבונה,עירית! אכשיו לא צריך למהר,יש המון מידע בפורום,פשוט תקלידי ויהיה לך טונות של פרטים אל מטחנות...אבל יש שאלה באיזה מכונה את משתמשת? זה גורם מכריע בבחירת המטחנה... אם זה מקינטה,בריקה,פילטר,אורביט יכולה להתאים.אבל אם את מכינה אספרסו,דרושה לך מטחנה אחרת.טובה וגם יקרה יותר.........
(ג'ין? לא צריך להיסחף.. ) ה-150 ש"ח שהיא הוציאה על המטחנה הזולה יהיה הדבר האחרון שהיא תצטער עליו ויהוה רק אחוז קטן ולא מורגש מההוצאה על ציוד לקפה.
מה שנקרא 'בטל בשישים'.
- עזרא
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 109
Tamirb כתב:ומה באשר לקפה קלוי (פולים)?
אני כרגע משתמש במקינטה...במידה ובאמת הייתי מתקדם למטחנה...וקונה פולים קלויים
האם ישנו פתרון לצריכה של כמות קפה קלוי שתספיק פחות או יותר לחודש ואחסונו בצורה כזו שטעמו לא יפגם במהלך חודש זה?...
אני קונה פעם בארבעה-חמישה שבועות קילו פולים ומאכסן אותם בבקבוקי יין ריקים (כאלו מזכוכית כהה) עם פקקי VacuVin בארון קריר וחשוך
הוצאה של כ-120ש"ח עבור משאבה וארבעה פקקים
horsepower is an illusory mathematical equation
torque is real and the source of all good things in the universe
torque is real and the source of all good things in the universe
- blinkybill
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 282
ואו, רעיון מגניב.
נראה לי אני מאמץ!
נראה לי אני מאמץ!
- guyla
-
- חבר פעיל

- תגובות: 52
ומה לגבי vacutech לפולים?
התחלתי להשתמש, וזה נראה שבסה"כ יש שאיבת אוויר הרמטית, ולכן תהליך החימצון מאט..
יתכן, שזה סתם הייתה זריקת כסף לשוא?
יתכן, שזה סתם הייתה זריקת כסף לשוא?
- Oferot
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 976
באופן כללי אני לא מבין מה הבעיה לסגור את הפולים בערך יום אחרי הקלייה בצנצנת סגורה הרמטית.guyla כתב:ומה לגבי vacutech לפולים?
יתכן, שזה סתם הייתה זריקת כסף לשוא?...
אני יודע שיש עוד CO2 שעוד לא נפלט..אז מה? אני זוכר שראיתי שמוטי כתב פה פעם שלדעתו זה מזיק לקפה..
לפי מה שאני יודע על CO2 זה גז יציב למדי..מולקולה קטנה ואפולרית שלא נראה לי שהיא לוקחת יותר מידי תפקידים בתהליכים כימיים בקפה...אם עצם הנוכחות של הגז היא מה שמפריע אז אולי אפשר פשוט לשפוך לתוך ההופר כמה שעות לפני החליטה וזהו.
אפשר לבדוק את ההנחה הזאת בקלות.
צריך לעשות ניסוי..אם היתה לי מכונה אז הייתי עושה את זה בעצמי אבל לצערי אני עדיין עם הבריקה
אם מוטי טוען שאחרי 3 ימים אין לו טייגר סקין יותר אז צריך לאחסן את הפולים בצנצנת אטומה לגמרי ובלי שום שסתום ממש מיד או מעט שעות אחרי הקלייה. ולנסות בעוד 3 ימים או אפילו שבוע ולראות אם הטייגר סקין נשמר. (כל זאת בהנחה שאנחנו מקבלים את הטייגר סקין כאומדן לטריות הקפה)
לא מסובך מידי
יש מתנדבים?
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

- תגובות: 9712
כשמשאירים את הקפה סגור הרמטית בלי יכולת לשחרר את ה-CO2 החוצה, איכשהו הגז נכנס פנימה.
קודם כל, כשפותחים את הצנצנת אחרי כמה ימים, ממש מריחים ריח חזק ולא נעים שיוצא ממנה.
הארומה הזו גם נכנסת פנימה, לתוך הקפה עצמו.
אני קולה, אח"כ שופך את הפולים לתוך ההופר ומשאיר את המכסה פתוח ל-12 שעות בערך. זה מספיק טוב.
קודם כל, כשפותחים את הצנצנת אחרי כמה ימים, ממש מריחים ריח חזק ולא נעים שיוצא ממנה.
הארומה הזו גם נכנסת פנימה, לתוך הקפה עצמו.
אני קולה, אח"כ שופך את הפולים לתוך ההופר ומשאיר את המכסה פתוח ל-12 שעות בערך. זה מספיק טוב.
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
- Oferot
-
- חבר פעיל במיוחד

הגז מקורו בקפה. אם אתה מריח איזה ריח שונה אז זה בגלל שחלק ממנו בכל זאת נפלט עד שהגיע לאיזשהו שיווי משקל.
אני לא חושב שהוא יכול "להיכנס" פנימה.
סתם מעניין אם תערובת שנאטמה בשלב מאוד מוקדם תשמור על הטריות שלה.
אני לא חושב שהוא יכול "להיכנס" פנימה.
סתם מעניין אם תערובת שנאטמה בשלב מאוד מוקדם תשמור על הטריות שלה.
מילה של אקסטרימיסט.
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

שמע, אני לא יודע מבחינה מדעית מה קורה שם בפנים, אבל אני אומר את זה באופן ברור: אם אני נועל את הקפה מבלי לתת לגז אפשרות לברוח, הוא נשאר עם ארומה של CO2 שלא עוזבת אותו במשך זמן ארוך (ואח"כ הוא גם ככה לא טרי).
- blinkybill
-
- חבר פעיל מאוד

moti_r כתב:שמע, אני לא יודע מבחינה מדעית מה קורה שם בפנים, אבל אני אומר את זה באופן ברור: אם אני נועל את הקפה מבלי לתת לגז אפשרות לברוח, הוא נשאר עם ארומה של CO2 שלא עוזבת אותו במשך זמן ארוך (ואח"כ הוא גם ככה לא טרי)....
הCO2 באמת מזיק לקפה, הרבה יותר מאויר אפילו, לא סתם שמים שסתום חד כיווני על שקיות קפה.
- דבוטאנט
-
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
זאת לא ארומה של co2 אלא ארומה של הקלייה\עשן
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

לא נכון. זו ארומה של CO2.
זה קורה לי הרבה כשאני נותן לאנשים להריח קליה טריה מדי.
אני פותח את הקופסא, הם מסניפים - ואין בכלל ריח של קפה, אלא ריח של גז שמשתלט על האף.
לא קליה ולא עשן. פשוט - CO2.
זה קורה לי הרבה כשאני נותן לאנשים להריח קליה טריה מדי.
אני פותח את הקופסא, הם מסניפים - ואין בכלל ריח של קפה, אלא ריח של גז שמשתלט על האף.
לא קליה ולא עשן. פשוט - CO2.
- דבוטאנט
-
- אחראי תחום קפה

וואללה, היה נראה לי שאתה מתבלבל אבל יש לו טעם חמוץ:
http://en.wikipedia.org/wiki/Carbon_dioxide
http://en.wikipedia.org/wiki/Carbon_dioxide
- Oferot
-
- חבר פעיל במיוחד

תשמעו אני בכלל לא מדבר על הטעם וארומה של CO2.
כל ההשערה שלי היא שבגלל שזה לא גז ריאקטיבי מדי אז אם למשל נקלה היום ומיד נאטום את הקופסא לגמרי. ואחרי שבוע רק נפתח אותה וניתן 24 שעות של אוורור כמו עם קליה טריה.
לדעתכם האטימה למעשה "תעצור" את התהליך של ההתיישנות? כי ברור שברגע שיש הרבה CO2 בפנים והלחץ בקופסא עולה אז פחות יפלט מהפולים.
ואם אנחנו מקבלים שטייגר סקין מתקבל רק עם קפה טרי..אז לדעתכם קפה שנשמר ככה במשך שבוע עדיין יתן טייגר סקין?
כשבשעה טובה תהיה לי מכונה אני אבדוק את זה
כל ההשערה שלי היא שבגלל שזה לא גז ריאקטיבי מדי אז אם למשל נקלה היום ומיד נאטום את הקופסא לגמרי. ואחרי שבוע רק נפתח אותה וניתן 24 שעות של אוורור כמו עם קליה טריה.
לדעתכם האטימה למעשה "תעצור" את התהליך של ההתיישנות? כי ברור שברגע שיש הרבה CO2 בפנים והלחץ בקופסא עולה אז פחות יפלט מהפולים.
ואם אנחנו מקבלים שטייגר סקין מתקבל רק עם קפה טרי..אז לדעתכם קפה שנשמר ככה במשך שבוע עדיין יתן טייגר סקין?
כשבשעה טובה תהיה לי מכונה אני אבדוק את זה
מילה של אקסטרימיסט.
- sam22
-
- חבר במועדון ה-20K

- תגובות: 20358
אני חייב לציין ש
http://www.coffeeman.co.il/pl_product~910810~59~0.htm
מאוד מפתיע אותי
כבר שבוע והוואקום מחזיק ממש טוב
אולי זה בגלל שהקופסא די מלאה
http://www.coffeeman.co.il/pl_product~910810~59~0.htm
מאוד מפתיע אותי
כבר שבוע והוואקום מחזיק ממש טוב
אולי זה בגלל שהקופסא די מלאה
נערך לאחרונה על ידי sam22 ב 10/04/2011 15:33, נערך פעם 1 בסך הכל.
העם דורש..... כל מיני דברים
- דבוטאנט
-
- אחראי תחום קפה

vacutech עולה 65 ש"ח בכהן יצחק
- pup26
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2813
אני חושב ש60.
- mizrav
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 24
מישהו ניסה את המיכל הזה:
http://www.landwer.co.il/?CategoryID=206&ArticleID=318
הוא עושה את העבודה?
יש לי שקית של ק"ג של Danesi והצריכה אצלי בבית יחסית נמוכה (כוס או שתיים ביום בממוצע). איך כדאי לאחסן את הקפה אחרי הפתיחה?
מישהו פה כתב על בקבוקי יין ומשאבה. למעט הניג'וס של להכניס את הפולים דרך החור הקטן זה נשמע פתרון לא רע. מה אתם אומרים?
http://www.landwer.co.il/?CategoryID=206&ArticleID=318
הוא עושה את העבודה?
יש לי שקית של ק"ג של Danesi והצריכה אצלי בבית יחסית נמוכה (כוס או שתיים ביום בממוצע). איך כדאי לאחסן את הקפה אחרי הפתיחה?
מישהו פה כתב על בקבוקי יין ומשאבה. למעט הניג'וס של להכניס את הפולים דרך החור הקטן זה נשמע פתרון לא רע. מה אתם אומרים?
- blinkybill
-
- חבר פעיל מאוד

משפך יהיה טוב..mizrav כתב: מישהו פה כתב על בקבוקי יין ומשאבה. למעט הניג'וס של להכניס את הפולים דרך החור הקטן זה נשמע פתרון לא רע. מה אתם אומרים?...
רק תשתמש בבקבוק של יין אדום כי אור זה לא טוב לפולים.
שקיות יתנו את הואקום הכי טוב אבל אורך החיים שלהם הוא קצר.
- shargil
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 19
אני בעד כמות הכי קטנה שאפשר - ובמקרר
מה שקורה בפריזר, זה שנכנסת לחות, וגם היא לא מיטיבה עם הקפה
ולכן המלצתי תהיה, לאחסן פולים לאורן זמן
ורק את המינימום ההכרחי של הקפה הטחון במקרר.
ברגע שפתחנו אריזה / טחנו קפה, הקפה בא במגע עם האוויר ומתחיל תהליך ההתחמצנות, שהמדקדקין יגידו שנמשך בזמן שנאמד בדקות / בשעות, ולא בימים או בשבועות.
לאחר שפתחנו אריזה, או חשפנו את הקפה הטחון לאוויר, כבר אי אפשר להחזיר את הגלגל לאחור.
וכל איחסון שלא יהיה, תמיד יכיל עימו בתוך הקונטיינר גם אוויר.
ולכן, רק המינימום הנדרש, ובמקרר. הכי אפל, והכי פחות לח מכל אופציה אחרת.
בהצלחה
ולכן המלצתי תהיה, לאחסן פולים לאורן זמן
ורק את המינימום ההכרחי של הקפה הטחון במקרר.
ברגע שפתחנו אריזה / טחנו קפה, הקפה בא במגע עם האוויר ומתחיל תהליך ההתחמצנות, שהמדקדקין יגידו שנמשך בזמן שנאמד בדקות / בשעות, ולא בימים או בשבועות.
לאחר שפתחנו אריזה, או חשפנו את הקפה הטחון לאוויר, כבר אי אפשר להחזיר את הגלגל לאחור.
וכל איחסון שלא יהיה, תמיד יכיל עימו בתוך הקונטיינר גם אוויר.
ולכן, רק המינימום הנדרש, ובמקרר. הכי אפל, והכי פחות לח מכל אופציה אחרת.
בהצלחה